Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Των μεγάλων αφισοκολλητών η σχολή!!

Γράφει ο Αϊκούτ Καδήρ

Οι παρακάτω εικόνες είναι από την Νομική Σχολή της Κομοτηνής.


Είναι ένα σκηνικό που επαναλμβάνεται συχνά.
Το ίδιο σκηνικό αντικρίζουν οι φοιτητές καθημερινά όταν πηγαίνουν για μάθημα.
Δεν έχει μείνει άδειος χώρος στη σχολή από τις αφίσες των παρατάξεων.
Φανταστείτε ότι στο τελευταίο όροφο του κτιρίου έχουν κολλήσει τόσες πολλές αφίσες που δεν μπορεί να μπει ήλιος μέσα. Όλα τα παράθυρα είναι γεμάτα από αφίσες.
Κάθε μέρα ξεκολλάνε την προηγούμενη αφίσα και βάζουν μια νέα αφίσα με διαφορετικό περιεχόμενο.
Σύμφωνα με το άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/84, το άρθρο 8, παρ.5 του Ν.2946/01 και το άρθρο 10 του Ν.2946/01, η ...........
αφισοκόλληση αποτελεί παράνομη διενέργεια διαφήμισης. Αντιστοίχως αξιόποινη πράξη ορίζεται υπό συγκεκριμένες περιπτώσεις και η αφισοκόλληση για την προώθηση πολιτικού ή συνδικαλιστικού υλικού. Τέλος υπάρχει ειδική διάταξη στον εκλογικό νόμο που περιορίζει την αφισοκόλληση κατά την προεκλογική διαδικασία.
Ξέρω ότι αρκετοί θα αντιδράσουν στα παράπονα μου, αλλά άλλο είναι κα κολλάς 1-2 αφίσες για ενημέρωση έστω και για διαφήμιση, αλλά άλλο είναι να γεμίσει από κάτω μέχρι πάνω τη σχολή με αφίσες.

Προσωπικά δεν είμαι εναντίον της αφίσας σαν ένα μέσο γνωστοποίησης μίας ιδέας , αλλά αυτό που με ενοχλεί , πέρα του ότι γίνεται κατάχρηση του μέσου από τις παρατάξεις, όπως πολύ σωστά είπαν πολλοί πρίν απο μένα είναι και το κενό περιεχόμενο που οι πλειοψηφία των αφισών έχει.
Δηλαδή , μπορώ να παρατηρήσω μία 'ταπετσαρία' απο αφίσες στις οποίες επαναλαμβάνεται, μια και μόνο , δήθεν έξυπνη ατάκα του τύπου "Είμαστε οι καλύτεροι, έλα σε εμάς" που συνήθως σαν φόντο έχει είτε κάτι "ψαγμένο" όπως ένας ουρανός ή ένα ξεβράκοτο μοντέλο πρός τέρψη των οφθαλμών, με το ανάλογο χρώμα για να πέρνεις το μυνημα απο μακριά.
Σκεφτόμουν πως ένα τόσο ανούσιο δημιούργημα λοιπόν , προσβάλει την νοημοσύνη μας αφού το δημιουργούν για μας , άρα μας θεωρούν ανάλογου νοητικού επιπέδου και οντότητες οι οποίες καλύπτονται με τέτοιου είδους φθηνή προπαγάνδα για να τους προσεγγίσουμε.
Ιδιαίτερα την περίοδο των εκλογών το θέαμα καταντάει ενοχλητικό παρά αστείο καθώς καλύπτονται τα πάντα, ακόμα και οι πόρτες!!! Παντού άνούσιου περιεχομέμου σποτάκια , τα οποία ευθέως προσπαθουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε όλους όπως επείσης προσπαθούν να πείσουν όλους για την παντοδυναμία αυτών που διαφημίζουν, μιας παντοδυναμίας που καλύπτει ακόμα και το φώς του ήλιου μέσα στα κτίρια απο τα τεράστια πανό , και αυτα κενού νοήματος , στις προσόψεις.

Και το σημαντικότερα από όλα, αφού τα πολιτικά κόμματα που είναι στη Βουλή χρηματοδοτούνται από τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς μας, δεν μπορούν να σπαταλάνε τόσες χιλιάδες ευρώ για άχρηστες αφίσες τη στιγμή που η χώρα πάει να διαλυθεί.

Αυτά....


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό λέμε σύντροφοι φίλοι και μέλη: Δώστε ΚΑΘΕ μήνα το μισό μισθό σας στο Ταμείο Σωτηρίας, να μαζεύονται ενα Δις κάθε μήνα. Πουλήστε το δεύτερο (και το τρίτο... ) σπίτι και βάλτε τα λεφτά στο Ταμείο Σωτηρίας... Να βοηθήσουν και οι έλληνες του εξωτερικού. Σε λίγο θα είναι αργά...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.
ΗΔΗ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΓΕΜΙΖΕΙ ΛΕΦΤΑ.
ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΓΛΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΞΑΛΟΥ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ME MANIA NA ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ.