ΟΚΑΝΑ: Το μεγάλο φαγοπότι!!!

25
Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Για βαρύ πυροβολικό στον πόλεμο κατά των παραισθητικών ουσιών (μην ακούσω ξανά ναρκωτικών) τον οραματίστηκε κατά την σύστασή του η πολιτειακή ηγεσία το 1985 αλλά σε ένα ακόμη οχυρό αρπαχτής μετεξελίχθηκε. Αυτό το οχυρό νομιμοποίησε δια της προ ημερών παρουσίας του ο πρωθυπουργός αντί ως όφειλε να μας εξηγήσει δίχως χρονοτριβές, το ανεξήγητο της κατά την τελευταία δεκαπενταετία ταυτόχρονης αύξησης των ΑΕΠ και του χρέους, ρίχνοντας αμέσως τους υπαίτιους βορά στην τιμωρητική μας λαιμαργία επειδή: Είναι γνωστοί. Έχουν από καιρού αυτοί υποδειχτεί από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σάββα Ρομπόλη. Ποιοι; Τα φυσικά πρόσωπα που εφάρμοσαν πολιτικές φοροαπαλλαγών αλλά και εισφοροαπαλλαγών για τα πολυεθνικά μεγαθήρια αλλά και πολιτικές κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου από φίλιους διαχειριστές σε ειδικές αποστολές! Μια τέτοια περίπτωση είναι ο ΟΚΑΝΑ γι αυτό και καταπλήττομαι από την παρουσία του … «εκκαθαριστή» πρωθυπουργού στον αμαρτωλό οργανισμό, για τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω ποτέ δεν .......
δημοσιεύθηκαν εκθέσεις ορκωτών λογιστών σε σχέση με τα οικονομικά του..

Για προσέξτε τώρα ένα τυχαίο παράδειγμα που δεν μπορεί παρά να αποτελεί μέρος του διαχειριστικού όλου . Ο ΟΚΑΝΑ εμφάνιζε χρέη μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, ύψους 29,8 εκατομμυρίων ευρώ.. Πρόκειται για οφειλές σε Κέντρα Πρόληψης και Φαρμακευτικές Εταιρείες... Συνυπολογίζοντας μισθούς και έξοδα του 2010, για το τρέχον έτος, οι πραγματικές οικονομικές υποχρεώσεις του Οργανισμού αγγίζουν τα 79,5 εκατομμύρια ευρώ.. Όμως, από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν θα λάβει περισσότερα από 24,3 εκατομμύρια, επομένως ο χρόνος ξεκίνησε με έλλειμμα στο ταμείο του Οργανισμού που αγγίζει τα 55 εκατομμύρια ευρώ, γράφουν οι συνάδελφοι Τίμος Παπαδόπουλος και Μελίνα Τσέλιου. (ναι υπάρχουν δημοσιογράφοι που με την παρουσία τους κοσμούν τον χώρο μας ανεξαρτήτως της γνώμης που έχετε αποκομίσει για τους προβεβλημένους!)

Κι όμως, υπό αυτές τις συνθήκες,

* Ο ΟΚΑΝΑ προέβη σε μουνταρία 800 χιλιάδων ευρώ προς όφελος ιδιωτικών Εταιριών, την ίδια στιγμή που ο οργανισμός διαθέτει μονίμους υπαλλήλους καθαρισμού.

* Προσέλαβε 5 υπαλλήλους σε Μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης που ποτέ δεν λειτούργησε!!!!!

* Σε σχέση με τις προμήθειες ποτέ δεν εφάρμοσε πρόταση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογιας που θα εξοικονομούσε το 50% των πόρων για την αγορά Μεθαδόνης,

* Και φυσικά δεν διενεργήθηκε ποτέ καμμία έρευνα αγοράς, με φορείς και προμηθευτές, για τις τιμές και άλλων φαρμάκων..

Αποτέλεσμα, το Φαρμακείο δίπλα από το Υπουργείο Υγείας που προμήθευε τον ΟΚΑΝΑ με φάρμακα, να διακόψει την συνεργασία, λόγω χρεών ύψους 130 χιλιάδων ευρώ...

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως, στο οποίο καλείται να απαντήσει η νέα πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη και η υπουργός Μ. Ξενογιαννακοπουλου είναι οι έγγραφες καταγγελίες των Βρυξελλών για τα οικονομικά και διαχειριστικά αποτέλεσμα που αφορούν:

* Την κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL με τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ, που έχει διαχειρισθεί ο ΟΚΑΝΑ ,χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δώσει λογαριασμό σε κανένα και χωρίς να έχει γίνει οριστική εκκαθάριση τουλάχιστον σε βάθος δεκαετίας.

* Τις αναθέσεις, πρόχειρους διαγωνισμούς και τη συνολική διαχείριση χωρίς απολογισμό (των προγραμμάτων από τις αναπτυξιακές συμπράξεις ΑΣ ΕΝΤΑΞΗ ΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ που εδρεύουν μέσα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και έχουν προέδρους ,μέλη του ΔΣ ( διορισμένα στης θέση αυτή συνεχώς τουλάχιστον δέκα χρόνια) και τοποθετημένα στη θέση προέδρου των αναπτυξιακών ( απ. ΔΣ ΑΣ Ένταξη 14/7/06)

Κι όμως για όλα αυτά, σημερινός υπουργός της Κυβέρνησης ΝεοΠαπανδρέου, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στην οποία είχαν ένοχα σιωπήσει τόσο ο κ Δ. Αβραμόπουλος όσο και ό κ. Σ. Τσιτουρίδης, γιατί κάποιος (σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ξέρω ποιος) τους είχε ψιθυρίσει στο αυτί ότι δήθεν καραδοκούσε πίσω ο ΔΟΛ και η ΕΣΗΕΑ . Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Τόσο για την υπουργό Υγείας όσο και για τον εισαγγελέα. Ο ΦΆΚΕΛΛΟΣ με τα σκάνδαλα για τις αναπτυξιακές συμπράξεις υπάρχει πάντα στο ίδιο συρτάρι. (ποια υπουργός, ποιος εισαγγελέας, ποιες τρίχες κατσαρές..)

Αξία για να κλείσουμε έχει η γνώμη της νέας προέδρου του Οργανισμού η οποία ας σημειωθεί ότι υπήρξε ξανά πρόεδρος του κατά την διετία 1997-199. «Αν ήξερα το ένα εκατοστό των προβλημάτων, ειλικρινά θα σκεφτόμουν πάρα πολύ την υποβολή της αίτησής μου»!

Πέραν της προσωπικής μου ευαισθησίας για το συγκεκριμένο θέμα (είμαι μεταξύ εκείνων των δημοσιογράφων που με τηλεοπτικές εκπομπές και άρθρα του στον τύπο της εποχής είχα φανατικά σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που θεμελίωσαν τον ΟΚΑΝΑ) αλλά και των στο άπειρο σκανδαλωδώς εξανεμισμένων χρημάτων (είναι πολλά διάβολε) θέλω να επισημάνω τα εξής: Μην αντιμετωπίσετε την συγκεκριμένη ενασχόλησή μου ως αποπροσανατολισμό μιας πραγματικότητας ζοφερής, (με φονικές ληστείες και ύποπτες ως προς το πολιτικό περιεχόμενό τους τρομοκρατικές επιθέσεις) αλλά να το αγκαλιάσετε ως θέμα ζεστά για έναν και μόνο λόγο. Πως κάθε χρόνο εκατοντάδες Ελληνόπουλα (μερικοί τα υπολογίζουν σε 2500) χάνουν την ζωή τους στην μέγγενη αυτού του εφιάλτη την ίδια στιγμή που ξεθεμελιώνει ταυτόχρονα τις οικογένειές τους. Από μόνο του φτάνει!!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

25Σχόλια
  1. Σε διατεταγμένη υπηρεσία και ο Ευγένιος.
    Κρίμα το όνομα.
    Το να πέσεις τόσο χαμηλά και να αναπαράγεις τις αηδίες του γ΄θφτου του καψαμπέλη είναι κατάντια φίλε μου.
    Καλός παπάρας είσαι και εσύ τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά το Πάσχα, πρόκειται να κυκλοφορήσει το δεύτερο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

    Οι άνθρωποι της παραγωγής του πρώτου DVD σκληρού ερωτικού περιεχομένου δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι διαθέτουν ακόμα αρκετό ανεκμετάλλευτο υλικό από τα γυρίσματα.

    Έτσι, το δεύτερο DVD θα περιέχει σκηνές back stage, αλλά και υλικό με την Τζούλια και τον Ίαν σε καυτές ερωτικές στιγμές που ακόμα δεν έχουμε δει.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γονείς της είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ιδιαίτερα ο πατέρας της, ο οποίος έχει πάρει άδεια από την εργασία του για ένα μήνα και του παρέχεται ιατρική φροντίδα κατ’ οίκον.

    Μετά την κυκλοφορία και του δεύτερου DVD, σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι δικοί της, δεν αναρωτιέται αυτό το κορίτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10,06
    αν έχεις κάτι για αντιπαράθεση κάντο με στοιχεία άλλως δείχνει οτι εσύ εισαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. αντε αρκετά με το κάθε λεχρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τιτανικός του Γιώργου οδεύει ολοταχώς προς το παγόβουνο του ΔΝΤ

    Σε νέα δίνη βρίσκεται η ελληνική οικονομία καθώς όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς το ΔΝΤ μόνο που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το γνωρίζει ή δε θέλει να το παραδεχθεί για προφανείς λόγους.

    Μετά την αποτυχία του 7ετούς ομολόγου που συγκέντρωσε μόλις 7 δισ. με επιτόκιο 5,9%, σήμερα ο ΟΔΔΗΧ βγήκε με 20ετές (στην ουσία 12ετές) και με στόχο να βγάλει έως ένα δισ. ευρώ και τελικά μόλις και μετά βίας πήρε 390 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα, η χαλαρή στήριξη των αγορών στην… επιτυχία των Βρυξελλών οδήγησε σε νέα εκτίναξη του spread το οποίο άγγιξε τις 340 μονάδες βάσης δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το παγόβουνο είναι ακόμη μπροστά μας και ο Τιτανικός οδεύει ολοταχώς προς τα εκεί.

    Αποτέλεσμα του κακού κλίματος είναι να βουτήξει το χρηματιστήριο κοντά στο 2% προκαλώντας αναταραχή στην κυβέρνηση.

    Ήλθε και ο Στρος Καν του ΔΝΤ για να πει ότι αν η Ελλάδα προσφύγει στο Ταμείο αυτό θα επιβάλλει τους δικούς του όρους, για να… δέσει το γλυκό.

    Μάλιστα, η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει όσα γράφαμε το βράδυ της Πέμπτης όταν η κυβέρνηση πανηγύριζε για τη συμφωνία. Γράφαμε τότε ότι ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι ούτε ήταν ποτέ διακοσμητικός, όσο κι αν θέλει να το εμφανίσει έτσι η ελληνική πλευρά. Επομένως, ο μηχανισμός στήριξης έχει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του ΔΝΤ και να πάμε εκεί να πάρουμε δάνειο τότε ο πέλεκυς των σκληρών μέτρων θα πέσει βαρύς. Με τα επιτόκια να μην πέφτουν, παρ’ ότι η κυβέρνηση ελπίζει σε σταδιακή αποκλιμάκωση, είναι αυτονόητο ότι δανειζόμαστε πανάκριβα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με επιτόκιο κοντά στο 6% καλούμαστε να πληρώσουμε τόσους 300 εκατ. ευρώ το χρόνο για το επταετές κοινοπρακτικό που έκλεισε χθες. Άρα στη λήξη του, το 2017 πρέπει να βρούμε 7,1 δισ. ευρώ (5 + 2,1 δισ τόκους) να δώσουμε πίσω.

    Πόσο θα αντέξει η Ελλάδα να δανείζεται με τέτοιους όρους είναι το ερώτημα. Αν δεν αντέξει πολύ η αγκαλιά του ΔΝΤ είναι “ζεστή” για την κυβέρνηση, καυτή όμως για τους πολίτες.

    ΝΔ

    Ο χθεσινός δανεισμός της χώρας επιβεβαιώνει τις πρώτες δηλώσεις και εκτιμήσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος υπενθύμισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μιλήσει για ώρες περισυλλογής, τονίζοντας πως το ανακοινωθέν της Συνόδου δεν μπορεί να οδηγεί σε θριαμβολογία αλλά σε προβληματισμό.

    ΚΚΕ

    Ο περιβόητος μηχανισμός στήριξης ΕΕ – ΔΝΤ που η κυβερνητική προπαγάνδα παρουσίαζε ως μεγάλη επιτυχία και ένδειξη ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο, αποδεικνύεται ότι είναι μόνο ένας μηχανισμός που στηρίζει τη λήψη νέων, πιο άγριων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία είναι προαποφασισμένα και τα χρειάζεται η ελληνική πλουτοκρατία για να διασφαλίσει την κερδοφορία της και την ισχυρή της θέση στην περιοχή.

    ΣΥΡΙΖΑ

    Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί άλλο ένα σκληρό πακέτο λεηλασίας λαϊκών εισοδημάτων και περεταίρω οικονομικής ύφεσης. Μετά από κάθε τέτοιου είδους αντικοινωνικά κυβερνητικά πακέτα, αντί να μειώνονται τα spread του δανεισμού του δημοσίου, ξεκινάει μια νέα κούρσα ανόδου τους σε ένα ατέλειωτο φαύλο κύκλο. Ζούμε μια διπλή και παταγώδη χρεωκοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΩΜΙ..

    ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ.. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΨΙΘΥΡΙΖΑΝ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΩΣ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛ ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ.. ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ;

    ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΥΡΗ ΑΝΡΙΚΟΠΠΟΥΛΕ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η ΤΣΕΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ..
    ΜΑ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟΣ!!! ΣΑΝ ΦΟΥΣΚΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΚΑΤΑ..

    ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ.. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.. ΔΕΝ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ..

    ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. ΜΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΝΑ..

    ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α Λ Η Τ Ε Σ ΠΑΣΟΚΟΙ.. ΑΛΗΤΕΣ ...
    Εδώ πνιγόμαστε και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

    Νωρίς νωρίς κι αρχίσαν τα περίεργα.
    * Αμπού Ντάμπι με Νικολάκη και αμέσως μετά
    * η υπόθεση με την πριμοδότηση της ισπανικής πολυεθνικής.
    * Και καπάκι 250.000 ευρώ σε Αμερικάνο για μερικές ώρες σεμινάρια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Με τη χώρα υπό πτώχευση.

    Και έπεται συνέχεια.
    Αποδεικνύεται πόσο σέβονται τα χρήματα του ελληνικού λαού και πόσο κούφιες είναι οι κορώνες για λιτότητα και διαφάνεια.
    Δίνουν την εντύπωση ότι ανέβηκαν κι αυτοί για τη μάσα.

    Μας θεωρούν και δικαίως ζώα, μας έχουν γραμμένους και ακολουθούν την πατροπαράδοτη τακτική.
    Του δουλέματος και της αρπαχτής.
    --------------------------------
    Είναι απίστευτο αυτό το powerpoint με το greek government/political support!
    Δεν μπορεί να τα γραφουν τυχαία αυτά τα πραγματα οι Ισπανοί.
    Και γράφουν έχουν extra cost 25% και ο νομος δίνει extra price 25%!
    Πρέπει να λογοδοτησει κάποιος.
    ΤΩΡΑ.
    ΜΑΛΑΚΑ....ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!!!
    ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙ. ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολα δείχνουν ότι τους επόμενους μήνες θα σημειωθεί μια έκρηξη ελλειμμάτων από τους ασφαλιστικούς φορείς που θα τινάξει στον αέρα κάθε προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Η κυβέρνηση θα καταθέσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αμέσως μετά το Πάσχα και όλα δείχνουν ότι έρχονται αυξήσεις στα όρια ηλικίας όλων των ασφαλισμένων αλλά και μειώσεις συντάξεων μέσα από το νέο σύστημα υπολογισμού των αποδοχών..

    θα φάμε μια πούτσα να..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απίστευτη απάντηση του κ. Νίκου Παπανδρέου για το περιώνυμο ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι. Οταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χασαπόπουλο («Βήμα»), γιατί πήγε, αφού δεν έχει θεσμικό ρόλο, είπε:


    «Θέτω το επώνυμό μου στην υπηρεσία της χώρας. Εγώ δεν κλείνω συμφωνίες. Λέω απλώς στους Αραβες να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν»!!! Μ' άλλα λόγια, τι νόημα έχουν οι θεσμοί όταν υπάρχει το επώνυμο-θεσμός. Λες και μιλάμε για οικογενειακή επιχείρηση!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ. Ανδρικόπουλε συγχαρητήρια,

    Συγχαρητήρια γιατί εξακολουθείτε απ' όπου κι αν βρίσκεστε να μας υπερασπίζεστε.

    Είμαι ένας από τους γονιούς πού έτυχε το παιδί του να γλιτώσει από τον διάβολο αυτό χάρη στον ΟΚΑΝΑ εκείνων των χρόνων. Τότε που δείχνατε τα παιδιά μας σφιχταγκαλιασμένα το ένα με τ' άλλο να παλεύουν μαζί την φωτιά. Δυστυχώς δεν γλίτωσαν όλα.. Κρίμα για τον ΟΚΑΝΑ.. Είχε σώσει τόσα παιδιά..

    Η οικογένειά μου έχει φυλάξει στην καρδιά της για σας την ίδια θέση που κράτησε για τους γιατρούς και τους φροντιστές που έσωσαν το παιδί μου..

    Να είστε πάντα καλά..

    Τώρα ευτυχισμένος παπούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν προξενεί εντύπωση, μια ακόμα πιθανή κακοδιαχείρηση, σε οργανισμούς ή οργανώσεις με υψηλούς στόχους, κρατική χρηματοδότηση και ανεξέλεγκτη διαχείριση. `Οπως οι διάφορες και περίεργα δρώσες ΜΚΟ και τα ιδρύματα.
    Στον τόπο που ζούμε, όπου ο πραγματικός και όχι ο παπανδρεϊκός άνθρωπος του μόχθου, καλείται διαχρονικώς σε θυσίες, λαμβάνει παραλλήλως χώρα, χορός τεραστίων ποσών, προς όφελος φορέων, αγνώστων συχνά στο ευρύ κοινό και στελεχωμένων με άγνωστες διαδικασίες. Οι φορείς αυτοί όχι μόνο δεν ελέγχονται, αλλά συχνά εργάζονται περισσότερο προς την κατεύθυνση συντηρήσεως και αυξήσεως της επιρροής τους, παρά για το σκοπό που δημιουργήθηκαν. Ο ΟΚΑΝΑ φαίνεται ακολούθησε τον κανόνα. Αλλά πέραν του οικονομικού, θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, εάν γινόταν και απολογισμός αποδοτικότητας του εν λόγω οργανισμού, να πληροφορηθεί δηλαδή η κοινωνία, τι προσέφερε έναντι των τεραστίων ποσών που απορρόφησε. Πόσους δυστυχείς επανένταξε, ή αν αρκέσθηκε απλώς στη διαχείριση της πρέζας, κοντολογής την μερική υποκατάστασή της με μεθαδόνη.
    Ούτως ή άλλως αυτή είναι η λογική της δημιουργίας του ΟΚΑΝΑ. Η ηττοπαθής αποδοχή ότι η πρέζα δεν αντιμετωπίζεται, ότι τα εθισμένα παιδιά, είναι φυσικό φαινόμενο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τα διευκολύνουμε, χορηγώντας το ναρκωτικό τους. Είναι σαφώς πολιτική απόφαση, ενός κράτους που ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά, με τη δίωξη των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών και τη θεραπεία των θυμάτων τους. Και γεννά σκέψεις για την ταυτότητα των πραγματικών αποδεκτών των τεραστίων ποσών του εμπορίου της πρέζας και τη σκοπιμότητα της καταστροφής της νεολαίας μας.
    Αυτό είναι το κύριο ζήτημα και όχι η κακοδιαχείρηση, αναμενόμενη άλλωστε, του ΟΚΑΝΑ. Ούτως ή άλλως ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι ο 11:54 μ.μ. Χαίρομαι ειλικρινά για την αίσια κατάληξη του κυρίου 11:20 μ.μ. ΄Ισως από αγανάκτηση να γενίκευσα απαράδεκτα. Αλλά το ερώτημα παραμένει για την αποτελεσματικότητα του ΟΚΑΝΑ. Ιδιαίτερα γιατί έχω την εντύπωση ότι ασχολήθηκε περισσότερο με τη μεθαδόνη, παρά με την οριστική θεραπεία των ασθενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11.54
    η αγανάκτηση είναι ξέχειλη φίλε μου παντού και καμιά φορά εκχύεται κατά δικαίων και αδίκων..

    σε όσα αποτυπωσες και διάβασα με προσοχή η ένστασή μου περιορίζεται αποκλειστικά στο εξής.

    ανώ υπεραμύνεσαι και σωστά πως οι παραισθησιογόνες ουσίες δεν είναι ανίκητες αποδέχεσαι ως φαινόμενο φυσικό την κακοδιαχείρηση!! λέγοντας ότι δεν προκαλεί εντύπωση..

    κάπως έτσι συμπατριώτη μου με τον γνωστό μας ωχαδελφισμό και κοντόφθαλμο συμφέρον του μικρόκοσμού μας ανοίξαμε τις πόρτες μας στην διαφθορά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πρόκειται για ωχαδερφισμό αλλά για κοινή διαπίστωση, του τι συμβαίνει στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
    ΄Οπου δημιουργούνται διάφορες ΜΚΟ, παρατηρητήρια και γενικώς φορείς εξουσίας, με σημαντική αποστολή, με υπερεξουσίες, κρατική χρηματοδότηση, απουσία ελέγχου και στελέχωση κατά κανόνα από ημετέρους.
    Και που τελικώς η δράση τους καταλήγει συχνά κατά της χώρας και της κοινωνίας, είτε γιατί στρέφονται κατά των συμφερόντων της, είτε γιατί διαχειρίζονται αυθαιρέτως τους οικονομικούς πόρους που τους διατίθενται. Δρουν δηλαδή ως ανευθυνουπεύθυνες αυθεντίες. Και ο πολίτης που δεν τους εξέλεξε ή αγνοεί και την ύπαρξή τους, διαπιστώνει ότι έχει ένα ακόμα νταβά στο κεφάλι του και μάλιστα με υπερσυνταγματικές εξουσίες. Ο οποίος στην ουσία δημιουργήθηκε για το βόλεμα κὰποιων, ή για να εξυπηρετήσει αλλότριους σκοπούς.
    Το πνεύμα του σχολίου μου, είναι όχι ο ωχαδερφισμός, αλλά η επισήμανση της ανάγκης κοινωνικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δράσης αυτών των οργανισμών. Ας αντιμετωπίσουμε επί τέλους σοβαρά και υπεύθυνα τα διάφορα προβλήματα, χωρίς να τα απαλύνουμε, αν θέλουμε να τελειώνουμε μ' αυτά. Χρησιμοποίησες την έκφραση "οι παραισθησιογόνες ουσίες δεν είναι ανίκητες". Λάθος φίλε μου, έπρεπε να πείς η πρέζα και οι έμποροί της θα είναι ανίκητοι, όσο ο υποκριτικός, επιβαλλόμενος από διάφορες ΜΚΟ ανθρωπισμός μας, θα τους επιτρέπει την ανενόχλητη δράση τους, εν ονόματι "των δικαιωμάτων του κατατηγορουμένου", αντί αγχόνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα μαθατε τα νεα!!!

    τον νεαρό που έφαγε το ξύλο στην ζαρντινιέρα τον επιδίκασαν 300.000 αποζημίωση!!

    να παμε να μασ δείρουν και εμάς ρε παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέρες που είναι ένα έχω να πω..

    Μ' αυτά που διαβάζω το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με τους αγιογδύτες παπάδες..

    Μας υποσχέθηκε ουράνιους παραδείσους, αλλά συμβάλλει στη διατήρηση της γήινης κόλασης, ευλογώντας κάθε είδους λαμόγια εδώ κι εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω μια απορία. Που είναι εδώ η εκκλησία και η κοινωνική της συμβολή στην πρόνοια; Γιατί δεν συμβάλει οικονομικά στον ΟΚΑΝΑ παρά μόνο ζητά ίση φορολογική μεταχείριση; Δηλαδή μόνον δέχεται δεν κάνει ευεργεσίες;

    Αλλά οι μπίζνες είναι μπίζνες κατά την ιερή συμμαχία που δεν ξεχωρίζει αν αυτός που τις κανει φορά ράσα ή γραβάτα..

    Αρκεί να κάνει επιχειρήσεις και να βγάζει κέρδη. Και στους κόλπους της Εκκλησίας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το «σπορ»..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΚΑΝΑ και πούτσες μπλε με πρασινόμαυρους κόκκους..
    αν θέλουμε να απαλλαγούμε απο τα ναρκωτικά μια είναι η λύση..

    ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Περισσότερες από πέντε φορές έχουν συναντηθεί Ο OFF SHORE Παμπούκης
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ του ΠΑΣΟΚ - Μπόμπολας $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    Με τον εργολάβο - εκδότη Γιώργο Μπόμπολα συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

    Η συνάντηση έγινε...στο Παλαιό Ψυχικό στο σπίτι του Γ. Μπόμπολα και σε αυτή συζητήθηκαν όλα από την οικονομική κρίση, μέχρι τα πρόβλήματα με τα Τέμπη, τα νέα διόδια και το Πρώτο Θέμα.

    Η συνάντηση Παμπούκη με τον Μπόμπολα κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει προκαλέσει την.... μήνιν του Γιώργου Παπανδρέου, κάποιοι άλλοι όμως λένε ότι ο πρωθυπουργός ήταν γνώστης και μάλιστα ότι το ραντεβού στο Π. Ψυχικό έγινε με τις ευλογίες του…
    Το γεγονός πάντως είναι ότι ο Χάρης Παμπούκης έχει συναντηθεί και άλλες φορές με τον βαρώνο των media.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας έχει συναντηθεί ακόμη μία ή δύο φορές με τον Γ. Μπόμπολα στο σπίτι του εργολάβου στο Π. Ψυχικό ενώ άλλες τρεις φορές έχει μεταβεί στα γραφεία του Εθνους στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΒΡΙΣΟΥΜΕ ?
    - TON ΥΠΟΥΡΓΟ..ΛΑΚΕ !!
    - ΤΟΝ ΠΡΥΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟ 1 ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ !!!!

    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ... ΟΧΙ.
    ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
    ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ...................ΑΜΗΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανδρικόπουλε, αναμένουμε να γράψεις για την μία έστω ΜΚΟ.

    Αλλά γράψε αν μπορείς για τους δημοσιογράφους χωρίς σύνορα. Αυτό είναι βασικότερο πολλών άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω ότι το Καφενείο είναι πολύ καλύτερο από το πρεσσ-(γκρρρρρ)!
    Το τελευταίο είναι ελεγχόμενο, κάτι που φαίνεται από πολλές μεριές. Όλο, στην αναμονή, όλο στην κρίση των ιδιοκτητών τα άρθρα, ώσπου να εμφανιστεί ένα σχόλιο, περνάνε μέρες... κι έτσι η πληροφορία χάνεται και εξαφανίζεται!

    Δεν μου γεμίζει το μάτι η όλη κατάσταση. Έχεις την αίσθηση ότι πέφτει δούλεμα, αλλά με πολύ αδιόρατο τρόπο για να μην τους πάρει είδηση κανείς για την αλλαγή πλεύσης και το νέο ελεγχόμενο καθεστώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πια blogs ?? Και εδώ οι ίδιες αντίγραφες . Κάθε σελίδα που θα ανοίξεις είναι ίδια με τις άλλες !!!!!!!!! Τα ίδια άρθρα και τα ίδια άτομα !!! Δεν χρειάζεται να ανοίξεις σελίδες να διαβάσεις διότι φτάνει απλά μια .ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ !!Εσείς οι πιο πάνω είσαστε πραγματικά άρρωστοι η είστε αυτοί που βάζουνε τις βόμβες .Δεν εξηγείτε τέτοιο μίσος και πώρωση !!Αυτό δείχνει ότι είστε απλά κοματοσκυλα και πληρωμένοι βρομιάρηδες , είστε πραγματικά για κλάματα βλαμμένα υπόθετα χαμένα μέσα στο βούρκο και κομματικό μίσος σας .Σας έχουμε γραμμένους στα αρχίδια για αυτό εσείς που μείνατε σε αυτό blog είστε όλοι και όλοι τρεις .Ο καθένας σας γράφει δυο-τρία άρθρα που τα γυροφέρνει με copy-paste σε όλες τις σελίδες !! Μια φορά το καταφέρατε και διώξατε όλο το κόσμο που θα ήθελε να ανταλλάξει απόψεις διότι για βρισιές και μαλακίες πάμε στο γήπεδο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε φίλε 4:16 μ.μ. σαν να τα παραλές. Σύμφωνοι, υπάρχουν και μερικοί φανατισμένοι κομματικά, αλλά η πλειονότης όχι. Αν μερικοί είναι αθυρόστομοι -όπως είσαι κι εσύ- δεν πειράζει. Τα μπινελίκια, στην ώρα τους ζωντανεύουν την ομήγυρι κι έχουν και πλάκα. Στη χώρα του Αριστοφάνη ζούμε, τη γλώσσα του μιλάμε, αν έχει απογόνους εμείς είμαστε και η κατάσταση γύρω μας είναι σκατά. Τι θα παριστάνουμε, τις μυξοπαρθένες;
    Εγώ λέω, ευτυχώς που υπάρχουν τα blogs και έχουμε ενημέρωση και επικοινωνία. Αλλιώς θα μέναμε με τον Πρετεντέρη και το πουλί στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 4.16

    ή είσαι ηλίθιος ή βρίσκεσαι υπό το καθεστώς καποιου είδους παροξυσμού που αγνοώ ή δεν πληροφορήθηκες πως οι έλληνες ανεξαρτήτως των πεποιθήσεών τους δεν είναι ηλιθιοι αυτοί.

    δεν δικαιούσαι να ομιλείς βρίζοντας αυτούς που βρίζουν ρε ψυχασθενή που σου πρόσβαλε κάποιος τους ρουφιάνους του πρεςς και εξεράγης.. πρακτοράκος τους θα εισαι.. είναι το πιο ελεύθερο μπολοκ που υπάρχει αυτή την σιτιγμή σε όλη την επικράτεια.

    πούσαι ρε ανθέλληνα να τον περιοιηθείς τον τύπο γιατί εμένα δεν μ' αρέσει να βρίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ.. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΌΣΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΡΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΝΤΕ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.. ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩς ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΕΣ.

    ΑΝΤΙΝΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά, αυτές οι «αγορές» δεν πήραν είδηση την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει ο Γιώργος (ΠΑΣΟΚ);;;
    Πώς και διατηρούν τόσο ψηλά τα επιτόκια;;

    Διότι οι «αγορές» είναι καπιταλισμός και ο καπιταλισμός, για να πάρει μπρος, θέλει να βλέπει μπροστά του κέρδος...

    Και επειδή το κέρδος βγαίνει από τη δική σου δουλειά (του τηλέπαθου) πρέπει να τη φτηνύνουν όσο γίνεται περισσότερο για να 'χουνε να τρώνε ΚΚΟΡΌΪΔΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου