Εξαιρέθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής από τις περικοπές

30

Εξαιρεθηκαν την τελευταία στιγμή από τις περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο οι υπάλληλοι της Βουλής λόγω "θεσμικού" ζητήματος , οι οποίοι μάλιστα παίρνουν όχι μόνο 13ο και 14ο μισθό, αλλά άλλους δύο επιπλέον, συνολικά 16(!) ετησίως. Η απόφαση προκαλεί ερωτηματικά, αν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν περικοπές, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Βουλής. Από το κείμενο του ν/σ που ψηφίσθηκε χθες, αφαιρέθηκε η αναφορά στους συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δημόσιο τομέα.

Ακόμα μεγάλο θέμα ανακύπτει και με τις αθρόες προσλήψεις - υπεράριθμου -προσωπικού στη Βουλή, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί λίγο πρίν από τις εκλογές, με κυβέρνηση ΝΔ και.....
πρόεδρο του νομοθετικού σώματος τον κ. Σιούφα. Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε αδυναμία να παγώσει τις διαδικασίες πρόσληψης οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Οπως υποστήριξε, οι ενδιαφερόμενοι «θα μπορούσαν να προσφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθούν»

Δημοσίευση σχολίου

30Σχόλια
  1. Ενώ το Κοινοβούλιο το 2004 διέθετε 824 υπαλλήλους σήμερα ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 1.600
    Ξέμειναν από καρέκλες στη Βουλή
    Οι υπερεξουσίες των προέδρων στις προσλήψεις και το διακομματικό «βόλεμα» των «ημετέρων»
    ΓΡΗΓ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ | Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΟΛΕΣ δαπανών που επιχείρησε να κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2010 «σκόνταψαν», μεταξύ άλλων, στο κονδύλι για την προμήθεια επίπλων, το οποίο δεν μπόρεσε να το μειώσει και παρέμεινε αμετάβλητο σε 240.000 ευρώ, όπως ήταν και τον προηγούμενο χρόνο. «Είναι ανελαστική δαπάνη, διότι χρειαζόμαστε καρέκλες...» φέρεται ότι του είπαν οι αρμόδιοι
    υπηρεσιακοί παράγοντες που είχαν γνώση του... «συνωστισμού» που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε αρκετές από τις υπηρεσίες της Βουλής, στις οποίες παρατηρείται... έλλειψη καρεκλών για να καθήσουν οι υπάλληλοι που είναι «χρεωμένοι» σε αυτές.
    Την τελευταία πενταετία ο πληθυσμός των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο έχει διπλασιαστεί, ενώ σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1990 το κάθε είδους προσωπικό που συνδέεται μισθολογικά με τη Βουλή είναι υπερτριπλάσιο. «Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες, αλλά και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί... μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα φθάνει ως την Ομόνοια...» σχολιάζει συνδικαλιστής που δηλώνει έκπληκτος από την πληθώρα των συναδέλφων του που εμφανίστηκε μετά τις εκλογές. «Δεν είναι μόνον οι παλαιοί που είχαμε χρόνια να τους δούμε,είτε επειδή ήταν αποσπασμένοι ή εμφανίζονταν ως αποσπασμένοι, αλλά και πολλοί νέοι που δεν τους έχουμε ξαναδεί, επειδή όμως δηλώθηκαν ως μετακλητοί σε κόμματα ή γραφεία κοινοβουλευτικών αξιωματούχων προσέρχονται τώρα για να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι» εξηγεί ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πραγματι θελουν εμεις οι 1.000.000 φιλοι και μελη του κινηματος να συνδραμουμε στο Ταμειο Ανοικοδόμησης, και να εισρεύσει χρήμα που θα βοηθήσει την ελλάδα, να περικόψουν αμέσως τους μισθούς βουλευτών και υπαλλήλων ης βουλής και να μεταθέσουν τους υπεράριθμους υπαλλήλους σε λοιπές υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα και συ μπορείς - να γίνεις βουλευτής!
    ..Να ευθυμήσουμε και λίγο :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=3xQ8FFbhHOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7:36 μ.μ.
    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @7:38 , Αν θέλουν να συγκινηθεί ο κόσμος και να πάει χρήμα στα ταμεία, πρέπει να το κάνουν. Αλλιώς δεν έχει ανταπόκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΑ 1500 ΕΥΡΩ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ. ΜΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΣΑΣΤΕ!
    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ,Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΞΙΑ,ΕΚΕΙΝΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΧΑΟΣ !
    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ,ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΛΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεφτίλες της δεκάρας πολιτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε 7:54 μ.μ. δεν μας λες τι πίνεις??? Θα μας φέρει ο ΓΑΠ τα παπαρια του .... όπως μας τα εδωσε ο πατέρας του με τη καριόλα τη γκόμενά του, όπως μας τα έδωσε ο Μητσοτάκης, ο καραμανλής, ο σημίτης και όλα τα λαμόγια ... τέτοια μυαλά που κουβαλάτε καλά κάνουν και σας γαμάνε!!!! μαλάκες πασόκια, νδήτες, κουκουέδες, καρατζαφύρερ fans .. να πάτε να γαμηθείτε ΟΛΟΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWΙFT/BIC BNGRGRAA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν νομιζω να ειναι αυτος ο αριθμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να τα ακουνε οι μαλακες που συμφωνουν με τα μετρα αυτα.

    και οι οποιοι εχουν φαει το παραμυθι οτι δεν γινοταν αλλιως γιατι η κατασταση και καλα ειναι κρισιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτό εννοούσε ο Γιωργάκης όταν προεκλογικά έριξε "το λεφτά υπάρχουν". Για τους 1600 γλείφτες υπαλληλους της βουλής λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.
    Η Η ΜΑΠΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΠΑΣΟΚΟΣΚΑΤΑ ?

    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΡΕΤΙΝΙΑΡΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΖΩΟ
    Οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να παίρνουν 16 μισθούς.

    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

    Θα υποστούν κάποιες περικοπές οι υπάλληλοι της Βουλής, αλλά θα εξακολουθήσουν να παίρνουν στην τσέπη τους 16 μισθούς ετησίως.

    Την ώρα που χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι “βάζουν πλάτη” για τη σωτηρία της χώρας με περικοπές μισθών, επιδομάτων ακόμα και συντάξεων, κάποιοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν όχι απλά ολόκληρους τους μισθούς τους, αλλά απολαμβάνουν και τον 14ο μισθό, τον 15ο μισθό, αλλά και σε τέτοια συγκυρία και τον 16ο μισθό... .

    Ο λόγος για τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι μέσα σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση εξακολουθούν να λαμβάνουν 16 μισθούς ετησίως, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μισθωτοί παίρνουν 14 μισθούς και αυτούς με πολλές περικοπές.

    Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι του δημοσίου που απολαμβάνουν ένα ειδικό μισθολογικό καθεστώς και παρά το γεγονός ότι υπάηρξαν μερικές περικοπές όπως σε έξοδα μετακίνησης, οι προκλητικοί 15ος και 16ος μισθός παραμένουν ως έχουν

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΖΩΟ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ
    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
    ΥΠΕΡΜΑΛΙΣΜΕΝΟ ΗΛΙΘΙΟ ..ΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΙΣΧΟΣ!!ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ --ΑΙΣΧΟΣ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΠΑΦΟΙ-ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΙ--
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κερατάδες κομματόσκυλα Κουφοντίνας που σας χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΡΕΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΠΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΑΝ ΛΑΦΥΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ?

    ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ 22 ΑΡΕΣΤΟΥΣ ΕΧΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
    ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 700 ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλη την ευθύνη για αυτό που μας συμβαίνει σήμερα την καταλογίζω στους πολιτικούς έστω και αν προσωπικά πιστεύω πως είναι μαριονέτες στα χέρια άλλων κέντρων εξουσίας . Και μόνο όμως επειδή αποδέχτηκαν αυτό το ρόλο της ιδιοτελούς μαριονέτας η ευθύνη τους είναι ακέραια kαι πελώρια . Το ελάχιστο που θα περίμενα , στη σημερινή τραγική συγκυρία από τους εκπροσώπους του Έθνους θα ήταν να συμπεριλάβουν τις αποδοχές τους , με το μέγιστο συντελεστή , στις μειώσεις που αποφάσισαν για τις αποδοχές των υψηλόμισθων υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα . Αν δεν το κάνουν εθελοντικά , που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το κάνουν ας βρεθούν επιτέλους κάποιοι να τους το επιβάλουν . Σε όσους από αυτούς δεν τους αρέσει να χάσουν λεφτά ας παραιτηθούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ
    ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΜΕ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗ - 2 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ
    ΣΑΠΙΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ ........ ΦΩΤΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανωνυμε 7.54 ειλικρινα με ενδιαφερει αυτο που πινεις και δεν κανω πλακα...πες μας τι ειναι σε παρακαλω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...μια ιδέα:

    infopar@parliament.gr

    αυτό είναι το e-mail της Γραμματείας του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

    ας γράψουμε όλοι την απαίτησή μας να διορθωθούν οι απαράδεκτες πρακτικές (μισθοί, αριθμός εργαζομένων, εργασιακές διαφοροποιήσεις) που ισχύουν για τους υπαλλήλους της βουλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οπως ειπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας"αν ο κόσμος πεισθεί για τα μέτρα τότε θα βοηθησει",,
    με κατι τετοια ομως οχι ο κόσμος δεν πειθεται αλλα θα παρει τις μαγκούρες και θα κυνηγάει τους κοπρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αποκάλυψη για συνάντηση Χριστοφοράκου με τον (νυν ΥΠ ΟΙΚ) Παπακωνσταντίνου! Σκηνές ντροπής στη βουλή αυτή τη στιγμή…

    Σύμφωνα με έγγραφο που κατετέθει επίσημα στην εξεταστική για τη Siemens,
    Στις 9/12/1999 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του “ισχυρού άνδρα” της SIEMENS, Μιχάλη Χριστοφοράκου και…

    Του (Νυν ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης), τότε συμβούλου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου...
    Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο η συνάντηση έγινε εντός του Μεγάρου Μαξίμου!

    Να σημειωθεί ότι τότε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού και όχι μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ.

    Μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ έγινε το 2000.

    Συμπτώσεις;

    Αυτή τη στιγμή πάντως στη βουλή επικρατεί χάος.
    Απαιτούνται απαντήσεις ΑΜΕΣΑ και κανείς δε γνωρίζει τις ασύμμετρες συνέπειες μίας τέτοιας αποκάλυψης…

    Το έγγραφο το κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος.
    http://olympia.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. θα έλεγα να τους πετάξουμε και τους 300 στη θάλασσα, αλλά η καημένη τι φταίει να την ρυπαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καφενειο ειστε και οι 300.διωξτε τους και παμε ξανα απο την αρχη....ακομα και τους συγγενεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δεν φταινε αυτοι.......εκεινος φταιει...ο παπαδοπουλος.......δεν τους εσφαζε ολους!!!!!!!!μας τους αφησε αμανατι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας δικτάτωρ...
    Και ποιός ήταν αυτός ο κακός, ο φονιάς, ο άνθρωπος που κρέμασε στο Πολυτεχνείο τόσους φοιτητές, που πεινούσαν οι υπάλληλοι στο Κράτος, που εγκατέλειψε τα ταμεία αδειανά, που έκανε βίλες, που του βρήκανε καταθέσεις στις Τράπεζες, που είχε ένα σπίτι γιομάτο χρυσαφικά, που δεν έφτιαξε ούτε ένα έργο, ούτε ένα Νοσοκομείο, ούτε ένα δρόμο, που δεν βοήθησε να γίνει ούτε ένα εργοστάσιο, που κυνήγησε του Βιομηχάνους;
    Ποιός ήταν Γιαγιά, αυτό το Τέρας που πήγε την Πατρίδα μας τόσα χρόνια πίσω; Πώς τον λέγανε, Γιαγιά;
    Η Γιαγιά - Ελλάδα καθισμένη στην Αυλή της Ιστορίας, ακούει τα εγγόνια της... Έχουν ακούσει τόσα πολλά για τον Δράκουλα Γεώργιο Παπαδόπουλο, και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον δικτάτορα που ρούφαγε αίμα, που τρέφονταν με σάρκες...
    Η Γιαγιά - Ελλάδα σκέπτεται... Ζαρώνει το μέτωπό της, φτάχνει την ποδιά της, πίνει λίγο καφέ φτιαγμένο με κριθάρι και καλαμπόκι που είναι ελαφρύς, λόγω της καρδιάς της, και τους λέει:
    - Θα σας πώ ένα παραμύθι... Ένα μεγάλο παραμύθι...
    Μιά φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας αξιωματικός που τον έλεγαν Γεώργιο Παπαδόπουλο...
    Φτωχόπαιδο... Πάντα πρώτος... Μεγάλο μυαλό... Κάποια ημέρα, μετά από πολλές παρακλήσεις, με άλλους φίλους του, πήραν την απόφαση να μπούνε μπροστά... Και έμειναν 7 ολόκληρα χρόνια. Και σωστά ακούσατε τα όσα λένε... Να...
    - Χάρισε στους Δημοσιογράφους το λεγόμενο Αγγελιόσημο, που κανείς τους δεν θυμάται...
    - Έφτιαξε μεγάλα κτίρια που θα ζήσουν μέχρι το 2500!
    - Έφτιαξε Νοσοκομεία...
    - Μεγάλους δρόμους...
    - Έδωσε στο 80% των υπαλλήλων δάνεια...
    - Πήρε για το Στρατό αεροπλάνα και υποβρύχια...
    - Δεν είχαμε εκείνα τα χρόνια ούτε μία φωτιά...
    - Έδωσε χρήματα σε Βιομηχάνους, Βιοτέχνες, δάνεια...
    - Χάρισε τα Αγροτικά χρέη...
    - Όπου κι αν πήγαινε ξεσηκωνόταν ο Τόπος!
    - Στο Πολυτεχνείο δεν κρέμασε, απλώς τον "κρέμασαν" όσοι ήθελαν να τον ρίξουν...
    - Και όταν ήλθαν οι Καλοί και τον έπιασαν, ενώ του έγινε πρόταση να φύγει, αυτός, με την ξεροκεφαλιά που τον έδερνε, προτίμησε να μείνει 25 χρόνια φυλακή...
    - Δεν υπέγραφε για να βγεί από την φυλακή, παρά τις ποικίλες υποσχέσεις...
    - Και ένα πρωινό, όταν πέθανε, του βρήκαν μόνο τα παράσημα και κάποιες στρατιωτικές στολές. Σκέτος μπατίρης, φτωχός παιδάκια μου... Φτωχός, ενώ θα έπρεπε να ήταν εκατομμυριούχος... Έτσι το συνηθίζουν, τα στερνά χρόνια, όσοι ανακατεύονται με τα πράγματα του Τόπου!
    - Καλέ Γιαγιά, τι πράγματα μας λες; Τι ΠΑΡΑΜΥΘΙ μας άρχισες;
    - Παιδιά μου, καλά μου παιδιά... Ξέρετε τι είναι πιο αληθινό και από την αλήθεια;
    - Τι Γιαγιά;
    - ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, το ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
    Και ο Δικτάτωρ, ο ...δολοφόνος, ο ...Δράκουλας, όπως μου τον είπατε, ήταν μέσα σε αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ... Ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ που μετά από πολλά - πολλά χρόνια θα λέμε πάντα...
    - ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου