Η αντίστροφη μέτρηση για τον Φούρα…


Γράφει ο Μαγια


Ο Φούρας στα δύσκολα αδυνατεί να κρύψει την ταυτότητά που φέρει, ως γνήσιο «τέκνο» της κομματικής καμαρίλας, που με σθένος πολέμησε ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, το 2004.
Με όρους ...φουριστάν (γνωρίζουν οι πατρινοί) ο διετής απολογισμός της δημοτικής αρχής της Πάτρας: Αντιδημοκρατικές πρακτικές, αυταρχική συμπεριφορά και ανίερες μεθοδεύσεις, που οδήγησαν, όπως ήταν φυσικό, στον εκφυλισμό της διαδικασίας.
Είχε την ψευδαίσθηση ο ….....
επισκέπτης δήμαρχος, πως με τις προσφιλείς μηχανορραφίες του θα εξοράιζε την ανικανότητά του και θα προέβαινε σ΄ έναν υποφερτό απολογισμό της δράσης του. Εις μάτην όμως. Παρότι δεν δίστασε να οικειοποιηθεί ακόμη και το έργο του προκατόχου του, Ανδρέα Καράβολα.
Οι μεθοδεύσεις made in fourras, αποκαλύφθηκαν αμέσως, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει σχεδόν σύσσωμη η ........
αντιπολίτευση πλην του Ε. Φλωράτου και τεσσάρων συμβούλων της παραταξής του (κάτι ακούσθηκε για …εξαργύρωση επιταγής).

Το αποτυχημένο πείραμα Φούρα στο δήμο Πατρέων προβληματίζει έντονα το κυβερνών κόμμα, γεγονός που επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η εκκωφαντική απουσία των τοπικών στελεχών του από τη διαδικασία της λογοδοσίας. Αλλωστε το «γυαλί» έσπασε κατά την προεκλογική περίοδο του Οκτωβρίου, όταν ο Φούρας, στήριξε δημοσίως την υποψηφιότητα του Θαν. Παπαδόπουλου.
Απολύτως φυσιολογική και η απουσία των εκπροσώπων των φορέων της πόλης, δεδομένης της έντονης δυσαρέσκειας που έχουν προκαλέσει στην Πάτρα «ο βίος και η πολιτεία» του Φούρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα είχε διανεμηθεί φυλλάδιο, στο οποίο απαριθμούνται όλες οι απραγματοποίητες προεκλογικές δεσμεύσεις του Α, Φούρα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δημαρά, τονίζεται:

«Το φυλλάδιο στείλαμε στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στην Νομαρχιακή και Περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στους βουλευτές του ίδιου κόμματος, από το οποίο ο κ. Φούρας έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου το 2006, για να το αξιολογήσουν. Η παράθεση αυτονόητων και υποχρεωτικών δράσεων κάθε Δημοτικής Αρχής είναι απλώς απολογισμός των πεπραγμένων των Δημοτικών Υπηρεσιών. Δεν είναι λογοδοσία. Παρόλο τον ισχυρισμό του Δημάρχου, ότι μπορεί το όραμα να το κάνει πράξη, αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό είναι επιζήμιο για την Πάτρα.»