ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

5
Το «μπάχαλο» της υγείας

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Το ξεχαρβάλωμα του συστήματος υγείας που βιώνει ο τόπος τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό σε όλους μας και ιδιαίτερα σε όσους προστρέχουν από ανάγκη σ αυτό.

Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, καθώς τα χρέη τους στους προμηθευτές τους ξεπερνούν τα 5,5 δις ευρώ από το 2005 και μετά. Χρέη που όλο ρυθμίζονται και όλο παραμένουν αρρύθμιστα ενώ οι εισαγωγικές εταιρίες είναι στο χείλος της χρεοκοπίας χάριν των οφειλών αυτών.

Η κατά καιρούς επισήμανση αρμοδίων λειτουργών και μη ότι οι εταιρίες πουλάνε πανάκριβα τα υλικά και τα φάρμακα στα νοσοκομεία, μόνο για λαϊκή κατανάλωση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, διότι αν υπολογίσουμε -όπως και συμβαίνει- ότι οι προμηθευτές κάνουν πάνω από πέντε χρόνια να πληρωθούν ενώ παράλληλα για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους πρέπει να καταφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό, η υπερκοστολόγηση αυτή κρίνεται εν πολλοίς δικαιολογημένη.

Αλήθεια με τη περιβόητη ρύθμιση του ......
Αβραμόπουλου για την εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων τι έγινε??

Από ότι γνωρίζω -και πιστεύω ότι γνωρίζω- δεν έχει γίνει τίποτα.

Λόγια για εντυπώσεις και παραπλάνηση.

Μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων χειμάζουν στα υπόγεια των νοσοκομείων και οι ανάγκες των ασθενών καλύπτονται από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που θησαυρίζουν από το άρμεγμα ασθενών και ταμείων.

Για όλα αυτά τα «επιτεύγματα» του συστήματος, κλήθηκε αν θυμάστε πέρυσι στη Νέα Υόρκη μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ελλήνων Ομογενών Ιατρών ο αρμόδιος τότε Υπουργός της υγείας Αβραμόπουλος, για να τιμηθεί -λέει-με το βραβείο «Γ.Παπανικολάου» για την προσφορά του.

Ποια «προσφορά»?

Η μόνη προσφορά είναι το «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί. Εκτός αν αυτό θεωρείται προσφορά, οπότε πάμε πάσο. Μήπως η Ένωση διάβασε μόνο τα τότε προεκλογικά φυλλάδια, και έβγαλε συμπέρασμα?

Εδώ δημιουργήθηκε λέει «μουσείο» στους χώρους του πρώην νοσηλευτηρίου «ΣΩΤΗΡΙΑ» όπου εκτίθενται πανάκριβα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που άκουσον - άκουσον βρέθηκαν στα υπόγεια των εγκαταστάσεων άθικτα, αντί να επέμβει ο εισαγγελέας για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

«Βρε που πάμε» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Αυλωνίτης.

Υ.Γ. Μια λύση για να μειωθούν τα χρέη των νοσοκομείων που σίγουρα θα συνεχίζουν να αυξάνονται, θα προκύψει αν τα από τώρα και στο εξής ότι αγορές γίνονται να εξοφλούνται σε περίοδο 1 με 2 μηνών, με τιμή «μετρητοίς» που λογικά θα είναι μειωμένη σημαντικά, και τα προηγούμενα σταδιακά αλλά με πρόγραμμα.

Αρκεί βεβαίως να υπάρχουν τα χρήματα.


Το σκίτσο από τον φίλο μας τον soter

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Μα υπήρχε κανείς να μην πιστεύει ότι αυτό το πάντα προβληματικό Υπουργείο
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ
    Η ΜΑΡΙ ΚΑΙ Η ΦΩΦΩ
    ΣΚΑΤΑ
    ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι βλακείες είναι αυτές. Μόνο ότι οι καημένοι οι προμηθευτές βάζουν από την τσέπη τους δε μας είπες. Και ο τελευταίος ειδικευόμενος στα νοσοκομεία της χώρας γνωρίζει ότι στην Ελλάδα αγοράζουμε 30-1000% ακριβότερα τα προϊόντα (αναλώσιμα, υλικά χειρουργείου, εμφυτεύματα κλπ). Η τακτική είναι πάγια. Οι εταιρίες προμηθειών δίνουν ποσοστά που φτάνουν από 20 έως 30% του κόστους του προϊόντος στους γιατρούς που τα χρησιμοποιούν. Νομίζετε ότι αυτά τα λεφτά δίνονται από την τσέπη των προμηθευτών? Ή ότι οι προμηθευτές μειώνουν το κέρδος τους? Όχι φυσικά. Αυτό το κόστος προσθέτεται στο κόστος αγοράς του προϊόντος από το Ελληνικό δημόσιο. Άρα μετακυλίεται στα ασφαλιστικά ταμεία..άρα στον Έλληνα φορολογούμενο. Αλήθεια μήπως το υπουργείο υγείας δε τα ξέρει αυτά? Φυσικά και τα ξέρει. Χρόνια τώρα. Όμως βολεύονται όλοι στη συναλλαγή και στην προμήθεια. Μια απλή σύγκριση τιμών υλικών σε Ελλάδα και σε σοβαρές χώρες όπως Αγγλία, Δανία, Σουηδία κλπ θα φανέρωνε αμέσως τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλά που να τρέχουμε να κάνουμε συγκρίσεις τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΗΣ
    ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΤΥΛΙΞΕΙ
    ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ,ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... KAI EKATO ..NAI..NAI...100 !!!
    METAΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ (ΦΩΦΩ ΚΑΙ Γ.Γ.) ΣΤΟ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ 46 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ.

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΑ
    ΕΧΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΠΟΛΓΚ.
    --- μπραβο ηλίθιες και ηλίθιοι
    ** χαιρετίσματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αναλωσιμες και οι δυο παραπανω και να μου το θυμηθειτε απο τις πρωτες που θα πανε περα στον πρωτο ανασχηματισμο(αναδομηση επι τω σοσιαλιστικοτερω )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου