Μερικά tips για τον Υπουργό Οικονομίας

16
Γράφει η Μαρία Σεφέρου

Κύριε Υπουργέ, όπως σας υποσχέθηκα στο προηγούμενο άρθρο μου, κι επειδή στη διπλανή φωτογραφία σας βλέπω προβληματισμένο, επανέρχομαι με μερικά tips για το πού θα βρείτε τα χοντρά λεφτά που φοροδιαφεύγουν ώστε να μειώσετε δραστικά το έλλειμμα. Και για να μην παρεξηγηθώ ότι ανακατεύομαι εκεί που δε με σπέρνουν, σας θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προεκλογικά μας ζήτησε “όχι ανοχή αλλά συμμετοχή”, κι εγώ, ευκολόπιστη και αιθεροβάμων ούσα, το πήρα τοις μετρητοίς…

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Κλάδος Τουρισμού

Α. Εδώ υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή και θα σας αναφέρω μόνο περιστατικά που έτυχαν σε μένα προσωπικά.
Πριν από τέσσερα χρόνια είχα πάει για διακοπές σε πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Είχα κλείσει δωμάτιο σε μικρό ξενοδοχείο σ’ ένα χωριό, 15 χιλιόμετρα από την παραλία, με 30 ευρώ την ημέρα. Σε τρεις μέρες έφυγα διότι βρήκα μια γκαρσονιέρα κοντά στη θάλασσα, με 25 ευρώ. Εκεί έμεινα 20 μέρες. Ούτε ο πρώτος επιχειρηματίας ούτε ο δεύτερος είχαν νόμιμες αποδείξεις για να μου κόψουν. Προφανώς νοίκιαζαν δωμάτια "στη ζούλα". Για τον δεύτερο ανακάλυψα ότι είχε άλλες δύο γκαρσονιέρες στην ...........
ίδια γειτονιά, μεγάλη πανσιόν στη Χώρα, και πολλά πούλμαν που διακινούσαν τουρίστες στο νησί. Προφανώς ο τοπικός έφορος γνώριζε τις δραστηριότητες του κυρίου αυτού, όπως και του προηγούμενου, και τους κάλυπτε – φαντάζομαι με το αζημίωτο – για να φοροδιαφεύγουν.

Συμπέρασμα: Να επιβληθεί αυστηρό πόθεν έσχες στους εφοριακούς που θα επεκτείνεται και σε όλο τους το σόι. Αυστηρές ποινές σε όσους καλύπτουν φοροδιαφεύγοντες.

Β. Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει αρκετές εκδρομές με πούλμαν και διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι πράκτορες δεν δίνουν αποδείξεις. Σε τετραήμερη εκδρομή πρόπερσι την Καθαρή Δευτέρα, η εξόφληση έγινε μέσα στο Πούλμαν, και τα χρήματα τα συγκέντρωνε η ίδια η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου που μας συνόδευε. Το ποσόν ήταν 360 ευρώ. Ζήτησα απόδειξη επί τόπου και με ρώτησε τι τη θέλω. Της είπα ότι τη χρειάζομαι για την εφορία. Μου απάντησε ότι η εφορία δεν παίρνει αποδείξεις από πρακτορεία ταξιδίων, και της είπα ότι παίρνει.

Επειδή η συζήτηση γινόταν μεγαλοφώνως, ξεσηκώθηκαν όλοι οι συνταξιδιώτες στο πούλμαν και φώναζαν: Όχι, η εφορία δεν δέχεται αποδείξεις από πρακτορεία! Τότε άρχισα να τσιρίζω "δε μ’ ενδιαφέρει, είτε τις δέχεται είτε όχι εγώ θέλω απόδειξη". Ήμουνα "φτιαγμένη" διότι εκείνη τη χρονιά είχα πληρώσει στην εφορία συνολικά, με κάτι αναδρομικά αναπροσαρμογής της σύνταξής μου, περίπου 8.000 ευρώ, και είχα αγανακτήσει. Η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου και ξεναγός μου είπε στο αυτί, "θα τα πούμε στο ξενοδοχείο".

Στο ξενοδοχείο με πλησίασε και μου είπε ότι θα μπορούσε να μου εκδώσει απόδειξη από άλλη πηγή που τη δεχόταν την εφορία. Της απάντησα ότι δεν συμμετέχω σε τέτοιες κομπίνες, μάλιστα τις καταδικάζω μέσα από τα άρθρα μου, και μου υποσχέθηκε να μου στείλει νόμιμη απόδειξη ταχυδρομικά. Ακόμη την περιμένω, αν και της έκανα κάμποσα τηλεφωνήματα. Σημειωτέον ότι το πρακτορείο αυτό, όπως και τα περισσότερα με τα οποία έχω πάει εκδρομές, διαθέτουν ιδιόκτητα πούλμαν.

Το τελευταίο βράδυ πριν από την αναχώρησή μας από το ξενοδοχείο, είδα την ιδιοκτήτρια του πρακτορείου στη ρεσεψιόν με μια σακούλα λεφτά να τα μετράει στον ξενοδόχο. Προφανώς ούτε και ο ξενοδόχος θα δήλωνε στην εφορία τις εισπράξεις αυτές, διότι αν τις δήλωνε θα έπρεπε να αναφέρει την πηγή, δηλαδή το πρακτορείο, που όμως φοροδιέφευγε. Έτσι αντιλήφθηκα ότι στον τουρισμό υπάρχει μια αλυσίδα μαύρου χρήματος που διακινείται κάτω από τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης που κάνει τα στραβά μάτια για να μην πλήξει τάχα τον τουρισμό. Μα αν ο τουρισμός δεν αποφέρει έσοδα στο κράτος τι το όφελος; Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν ήταν μεμονωμένο αλλά είναι ο κανόνας.

Γ. Πέρυσι πήγα μια κρουαζιέρα, πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής. Η πληρωμή έγινε με έμβασμα από την τράπεζα στο λογαριασμό τους, και με την επιστροφή ζήτησα από το πρακτορείο να μου στείλουν την απόδειξη είσπραξης. Μου έστειλαν μια απόδειξη χωρίς αντιρρήσεις η οποία όμως δεν με έπεισε ότι ήταν νόμιμη.

Δεν φαντάζομαι, όμως, η κυβέρνηση να θέλει να γίνουμε όλοι ρουφιάνοι και καταδότες για να τη διευκολύνουμε να βρει του φοροφυγάδες. Έτσι δεν είναι; Και γιατί δεν ακούγεται, έστω στα σενάρια που κυκλοφορούν, ότι θα συμπεριληφθούν στις αποδείξεις και εκείνες από τα πρακτορεία ταξιδίων; Και ας πούμε ότι συμπεριλαμβάνονται, και οι Έλληνες απαιτούν αποδείξεις. Θα κάνουν το ίδιο και οι ξένοι τουρίστες; Και να σκεφτεί κανείς ότι μόνο το in.gr έχει καταχωρημένα 696 πρακτορεία σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι ασφαλώς πολύ περισσότερα.
Αλήθεια, τα ξενοδοχεία δίνουν αποδείξεις στους ξένους τουρίστες;

2. Κλάδος Οικοδομών

Α. Και εδώ υπάρχει όργιο φοροδιαφυγής λόγω της τεράστιας διαφοράς μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας του ακινήτου. Πακτωλός αφορολόγητου χρήματος στις τσέπες των κατασκευαστών, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει τόσα πολλά που προτιμούν να κρατάνε τα διαμερίσματα απούλητα για 2 χρόνια χωρίς να ρίχνουν τις τιμές. Σε φυσιολογικά κράτη που λειτουργεί ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης, λόγω της διεθνούς κρίσης, σε κάποιες χώρες όπως η Αμερική και η Βρετανία, οι τιμές των ακινήτων έπεσαν κατακόρυφα μέσα στο 2009.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην Ελλάδα; Ας ανέβουν επιτέλους οι τιμές των αντικειμενικών αξιών στο ύψος των εμπορικών, και ας μειωθεί στο ήμισυ ο φόρος μεταβίβασης. Έτσι ο αγοραστής δεν θα πλήττεται, ενώ ο πωλητής δε θα μπορεί να φοροδιαφύγει. Κι ας κλείσει η κυβέρνηση τ’ αυτιά της στις κλαψούρες και τους εκβιασμούς των κατασκευαστών, ότι δήθεν θα πληγεί η λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας, επειδή θα μειωθούν τα υπερκέρδη των οικοδομικών επιχειρήσεων. Ας βρει άλλες λοκομοτίβες ανάπτυξης η κυβέρνηση. Δε μας έταζε λαγούς με πετραχήλια για την πράσινη ανάπτυξη που τάχα θα μείωνε την ανεργία; Τώρα αντί για δημιουργία θέσεων εργασίας ακούμε μόνο για αύξηση επιδομάτων ανεργίας!

Β. Να μπουν αυστηρά τέλη νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων για την νομιμοποίησή τους - πράγμα για το οποίο εξέφρασα δημόσια τη διαφωνία μου εδώ, αλλά ποιος με άκουσε; Κι όταν λέω αυστηρά, εννοώ ίσα με την εμπορική αξία του τετραγωνικού στην κάθε περιοχή επί τα τετραγωνικά. Δηλαδή ημιυπαίθριος 10 τ. μ. σε περιοχή εμπορικής αξίας 3.000€ ανά τετραγωνικό, θα πληρώνει για να το νομιμοποιήσει 10x3000=30.000€. Αν δεν έχει, ας το γκρεμίσει ο ίδιος κάτω από την επίβλεψη της τοπικής πολεοδομίας (βάλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, χι,χι,χι!).

Γ. Να μπουν αυστηρά τέλη νομιμοποίησης των αυθαιρέτων σε καμένες περιοχές, εφόσον η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην κατεδάφισή τους, όπως οφείλει να κάνει.

Δ. Αυστηρός έλεγχος πόθεν έσχες για πολυτελείς κατοικίες. Εάν ισχύει ακόμη ο νόμος που διάβασα εδώ, ότι δηλαδή το έγκλημα της φοροδιαφυγής παραγράφεται μόνο μετά από δέκα έτη, τότε να ελεγχθούν οι ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών αξίας πάνω από 500.000€ που αποκτήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια και να αντιπαρατεθεί η αξία τους με τα εισοδήματα που δήλωνε ο ιδιοκτήτης στην εφορία, υπολογίζοντας την αξία αγοράς τουλάχιστον στο διπλάσιο της αντικειμενικής αξίας.

Ε. Τα τέλη μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα οποία έγινε τόσος ντόρος είναι μηδαμινά έως αστεία μπροστά στο φόρο ακίνητης περιουσίας που επιβάλλεται σε χώρες του εξωτερικού. Γι’ αυτό προτείνω να αυξηθούν. Ας δουν τι φόρους επιβάλλει η τοπική αυτοδιοίκηση στη Βρετανία, π.χ., κι ας πράξουν αναλόγως.

ΣΤ. Με τη βοήθεια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ να γίνεται έλεγχος για εντοπισμό διαμερισμάτων που είναι νοικιασμένα αλλά ο ιδιοκτήτης τους δεν τα δηλώνει στην εφορία.

Ζ. Αυστηρά πόθεν έσχες για τα τελευταία δέκα χρόνια σε εφοριακούς, υπαλλήλους πολεοδομίας, βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, νομάρχες, δασάρχες, στελέχη ΔΕΚΟ, κλπ.

Αυτά τα λίγα αν εφαρμοστούν μειώνουν το έλλειμμα κάτω από το 3% μέσα στο 2010. Έχετε τη βούληση, κύριε Παπακωνσταντίνου, να συγκρουστείτε; Ο Πρωθυπουργός μας έλεγε ότι δε χρωστάει σε κανένα κι ότι θα συγκρουστεί με συμφέροντα. Ιδού η Ρόδος! Και σας συνιστώ να πάψετε να φλερτάρετε με το κόψιμο του αφορολόγητου, βάζοντας τους γαβριάδες να τρέχουν και να μη φτάνουν με την ψυχή στο στόμα για να σας μαζέψουν χαρτάκια ψιλοεξόδων από το περίπτερο. Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία που επαγγελόσασταν προεκλογικά; Αφήστε τον κοσμάκη να ανασάνει, επιτέλους! Πάψτε να προσπαθείτε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι. Το πολύ το ξύγκι θα το βρείτε στα χοντρά χοιρινά. Δεν το γνωρίζετε τάχα;

Μαρία Σεφέρου

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι μεν .......αλλά !
    Και ποιος σου είπε οτι τον ενδιαφέρουν κάτι τέτοιες λεπτομέρειες
    τον Νέο Παγκόσμιο Εγκέφαλο της ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !
    Ο τύπος είναι αλλού.

    Είδε κατέκτησε το Νόμπελ Λογοτεχνίας
    στο ΨΕΜΑ και στην ΑΠΑΤΗ.
    Ηδη θα είναι ανάρπαστος απο τις τρίτες χώρες (και είναι πάμπολλες)
    Σαν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
    ΣΚΑΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

    - ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑ
    ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΑΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ...τον λουκουμά των ΜΙΖΩΝ του ΟΤΕ.....
    φτού μας...ολονών μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι τους δημοσιογράφους που τα παίρνουν κατάμαυρα από εκατό μεριές και "οργανώνουν" και την διαπλοκή,συμμετέχουν στο αλισβερίσι,γράφουν με βάση τα συμφέροντα των αόρατων αφεντικών τους εντάσεις στο κ.λ.π. του σημείου Ζ του άρθρου σου,εκεί που αναφέρεσαι στο πόθεν έσχες.Η το ξεχάσες?Η πιέζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζομαι τους δημοσιογράφους που τα παίρνουν κατάμαυρα από εκατό μεριές και "οργανώνουν" και την διαπλοκή,συμμετέχουν στο αλισβερίσι,γράφουν με βάση τα συμφέροντα των αόρατων αφεντικών τους εντάσεις στο κ.λ.π. του σημείου Ζ του άρθρου σου,εκεί που αναφέρεσαι στο πόθεν έσχες.Η το ξεχάσες?Η πιέζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7.11
    η κυρία μαλλον πιέζεται.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κα Σεφέρου, συγχαρητήρια για τις προτάσεις σας. Και μόνο τα σημεία Δ και Ε του κλάδου των οικοδομών να εφαρμοσθούν - όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Διότι, αν πιαστεί ο φοροφυγάς με τη βιλλάρα των 500.000 ευρώ και άνω (σε off-shore εταιρία βέβαια - που εσχάτως απέκτησε και η κουτσή Μαρία), αυτό θα αποτελέσει την άκρη του νήματος και για όλες τις υπόλοιπες μορφές ΜΕΓΑΛΗΣ φοροδιαφυγής (και όχι μόνο ψύλλων στ' άχυρα που ψάχνουνε με τις αποδείξεις). Διότι τα ακίνητα του είδους εκτός από την απόκτηση τους, προϋποθέτουν και πολύ υψηλά λειτουργικά έξοδα που αμφιβάλλω αν οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να δικαιολογήσουν με τα εισοδήματα που δηλώνουν (ή δεν δηλώνουν) καθώς επίσης και υπερποτελείς συνθήκες διαβίωσης. Και τη στιγμή που τα χιλιάδες αυτά πολυτελή ακίνητα, σαν ακίνητα που είναι ούτε μετακινούνται ούτε κρύβονται ούτε εξαφανίζονται (το αντίθετο μάλιστα αποτελούν και μέσο προβολής και γοήτρου για τους ιδιοκτήτες τους), απορώ γιατί δεν σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα από το Υπουργείο Οικονομικών να τα πάρει στη σειρά, πόρτα-πόρτα για να εξακριβώσει την εισοδηματική και φορολογική κατάσταση των ιδιοκτητών τους. ΄Οσο για τις off-shore που συνήθως εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και είναι άγνωστοι στην εφορία, η φορολογία πρέπει να επιβληθεί στους νόμιμους στην Ελλάδα εκπροσώπους τους (που είναι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες) και να σταματήσουν να ψάχνουν φαντάσματα στις Λιβερίες και τον Παναμά. Και όχι μόνο για τα αποκτηθέντα τη τελευταία διετία (λόγω κρίσης όπως άκουσα), αλλά ΟΛΑ ανεξαιρέτως. Η φοροδιαφυγή είναι αδίκημα που δεν πρέπει να παραγράφεται. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για το οικονομικό επιτελείο - πράγματι "the money is out there" - αρκεί να βρεθεί κάποιος αποφασισμένος να το εισπράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΟΤΑΝ ΛΥΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΓΡΙΦΟΣ: "ΕΙΝΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ"; ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ:ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΛΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΣΟΥΑΧΙΛΙ ΑΠΟ ΜΕΘΟΔΟ ΑΝΕΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΖΟΥΛΟΜΑΝΔΥΑ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΑΝ ΖΟΥΛΟΥ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙ ΚΑΛΥΒΕΣ ΣΑΝ ΖΟΥΛΟΥ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑ; ΧΩΡΙΣ ΒΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΟΥΛΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΘΩΝ ΤΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΚΕΛΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κα Κέλλυ,
    Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΟΝΙΑ. ΕΣΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΑΚΙΟΥ ΛΕΕΙ ΖΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΘΕΙ ΣΟΥΑΧΙΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΖΟΥΛΟΥ (ΤΗΡΗΣΗ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ)...
    ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ...
    ΚΕΛΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΛΑ: "ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ....."
    ΚΕΛΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 7:11, με αδικείς. Απλά μου διέφυγε. Βάλτο στο "κλπ". Από ποιον να πιεστώ; Ουδείς από δαύτους ασχολείται μαζί μου. Αμελητέα ποσότης βλέπεις. Δε γνωρίζω καν αν ξέρει κανείς τ' όνομά μου. Δεν έχω καμία ένδειξη περί αυτού. Κι αυτό ισχύει και για τους πολιτικούς. Φωνή βοώσης εν τη ερήμω, μια έρημο όμως που μου εξασφαλίζει ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στη ζωή: την ελευθερία και το προνόμιο να γράφω αυτά που σκέπτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλληνας είναι όποιος ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ έλληνας. Πάει και τελείωσε. Γι αυτό και οι έλληνες της Β. Ηπείρου είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Διότι, ακόμα και ΕΚΤΟΣ Ελλάδας, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ έλληνες. Λυπάμαι όποιον δεν το καταλαβαίνει. Μπράβο Κέλλυ.
    Νίκος, φοιτητής ιατρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ.
    πριν μας τελειώσουν σαν λαό και σαν χώρα.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ

    ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΒΟΥΤΑΝΕ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ Ή ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ.
    ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ.

    ΤΕΛΟΣ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ
    ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΚΑΙ
    Εάν ο ΓΑΠ δεν βάλει χοντρό χέρι στο δημόσιο,
    θα αναλάβει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ,
    και μετά η μόνη επιλογή που θα έχει ο Γιωργάκης είναι άν θα παραιτηθεί άμεσα ή εάν θα αιμορραγίσει σταδιακά μέχρι πολιτικής εξάντλησης (burn out or fade away).

    ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ -ΒΛΑΚΑ ΑΣΧΕΤΟ- ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΥΠΟΜΝΗΣΗ
    Άρθρο 120

    Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.



    ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕΙΣ;;;;;;

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 7 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΑΙΓΥΠΤΟ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΚΕΔΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάποτε θα το καταλάβει η Κυβέρνηση

    Η φορολόγηση έχει νόημα όταν είναι λογική. Από ένα σημείο και πέρα, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ.

    Με αφήνει μάλλον αδιάφορο ο συμπαθής κλάδος των ποτών και των τσιγάρων. Αλλά το μήνυμα είναι ιδιο. Αυξήστε την φορολογία αρκετά και ο κόσμος ή δεν θα πίνει ή θα πίνει λαθραία (όπως καπνίζει λαθραία).

    Απαγορεύατε κάποτε το συναλλαγμα και τι είχατε πετύχει; Βιομηχανία δημιουργίας γκαζόν και αποστολής στην Ελβετία! Τι δουλειά έκαναν οι χρηματιστές πριν τον Σημίτη; Γκαζόν και λίρες!

    Αυξήστε τον φόρο εισοδήματος και τι θα κάνω; Ή δεν θα δουλέυω ή θα φοροδιαφέυγω.
    Δεν έγινα επαναστάτης στα καλά καθούμενα, αλλά φωνάζω

    «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

    μπας και καταλάβουν οι φωστήρες, ότι μειώνοντας τον συντελεστή, μειώνουν το κίνητρο για φοροδιαφυγή.
    Αυξάνοντας τον ΦΠΑ, αυξάνουν την φοροδιαφυγή.

    Κάθε φυλλάδα οικονομικών λέει ότι σε ύφεση ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ. Ξέρω έχουμε χρέος. Πάρτε το απόφαση. Μερικοί παράγουν στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι είναι κρατικοδίαιτοι, και οι ορδες των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων είναι άνεργοι.

    ΜΗΝ μπείτε στο πειρασμό να σκοτώσετε αυτούς που παράγουν, θα μείνετε μόνο με τους υπόλοιπους.

    Μειώστε τα έξοδα, ΚΟΨΤΕ εντελώς τους κρατικοδίαιτους, ελαφρύνετε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, περιορίστε τους εαυτούς σας. Όσο για τους διορισμένους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, αλλάξτε το Σύνταγμα και βάλτε τους σε ταμείο ανεργείας. Όχι ότι δεν τους λυπάμαι, αλλά δεν είναι συναισθηματικό το θέμα είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

    Καλύτερα να σας τα λέω εγώ, παρά η ΕΕ ή το ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου