Οι ταινίες της εβδομάδας και οι προτάσεις μας

Μόλις ανοίξαμε όλοι μας ένα νέο βιβλίο.

Οι σελίδες του είναι λευκές.

Εμείς θα γράψουμε λέξεις σε αυτό.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι ‘Ευκαιρία’ και στη πρώτη του σελίδα γράφει ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Όπως οι ίδιοι λένε, πρόκειται για μια σοβαρή ταινία, αλλά όταν ο Ethan και ο Joel Coen μιλάνε σοβαρά, ο κόσμος γελάει.



Ο Λαρρυ (Michael Stuhlbarg) είναι ένας καθηγητής φυσικής σε ένα μικρό πανεπιστήμιο στα προάστια του ’67 και όλα του πάνε στραβά.

Η γυναίκα του (Sari Lenning) του ζητά διαζύγιο γιατί καψουρευτηκε κάποιον άλλον, ο άνεργος αδερφός του (Richard Kind) κοιμάται στο καναπέ τους, ο γιος του (Aaron Wolff) έχει προβλήματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας στο σχολείο και η κόρη του (Jessica McManus) του βουτάει λεφτά για να κάνει εγχείρηση πλαστικής στη μύτη.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εκείνον και κανείς δε δίνει σημασία στα δικά του προβλήματα, όπως είναι ένας εισπράκτορας που τον απειλεί με μηνύσεις και ένας γείτονας που σιχαίνεται τους εβραίους.

Ο Λαρρυ αναρωτιέται γιατί του συμβαίνουν όλα αυτά και ζητά συμβουλές νομικής φύσης αλλά και πνευματικής από δυο ............ανεκδιήγητους γκουρου , αλλά κανείς δεν του λέει κάτι σημαντικό εκτός από άσχετες παροιμίες.




Όλα αυτά γίνονται με τρόπο ξεκαρδιστικό, όπως καταλαβαίνεις από το trailer αλλά και από τις πολύ καλές κριτικές που συνοδεύουν το φιλμ.

Ο άνθρωπος που έκανε τη χειροτεροτερη κομεντί τα τελευταία χρόνια (Music and Lyrics) ενώνει τις δυνάμεις του με δυο από τους πιο αχώνευτους ηθοποιούς του KostasBlog (Hugh Grant και Sara Jessica Parker), στην ίσως χειρότερη κωμωδία του χρόνου που έφυγε.


Ένα ζευγάρι Νεοϋορκέζων που βρίσκεται στα χωρίσματα, γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας ενός ντίλερ, και αναγκάζεται να περάσει ένα διάστημα σε ένα ξεχασμένο χωριό, στα πλαίσια του προγράμματος Προστασίας Μαρτύρων του FBI.


Σενάριο απίστευτα προβλέψιμο (scene-by-scene), βλακώδες αστεϊσμοί χωρίς χιούμορ, σκηνοθεσία του ποδαριού.


Παίζεται ακόμα:

Γουεντι και Λουσι (Wendy and Lucy), της Κελι Ριτσαρντ.

Αμερικάνικη ανεξάρτητη ταινία με την Γουεντι (Μισελ Γουιλιαμς) να ταξιδεύει πεζή παρέα με το σκύλο της Λούση (a dog).

Καλό Σινεμά.