ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙ

23

ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Αργά ή γρήγορα σχεδόν όλοι οι γονείς το αντιμετωπίζουν. Πολύ περισσότερο εκείνο που έχουν μοναχοπαίδι. Να έρχεται δηλαδή το παιδί και να τους ζητά να του πάρουν ένα σκύλο. Κοιτάζοντας διεισδυτικότερα οι γονείς θα καταλάβουν ότι το παιδί ωθείται από βαθύτερα κίνητρα όπως είναι η παρέα, η εποικοινωνία, η έκφραση συναισθημάτων, η προσπάθεια να δείξει ότι μπορούμε να το εμπιστευόμαστε, η ανάγκη του για παιχνίδι.

Τα παιδιά διδάσκονται τα συναισθήματα των άλλων και τα δικά τους μέσα απο την αλληλεπίδραση. Στην αλληλεπίδραση με το σκύλο, το παιδί μαθαίνει με ευχάριστο κι ενδιαφέροντα σε εκείνο τρόπο, τις αντιδράσεις που αντιστοιχούν στα συναισθήματα και τη λειτουργία τους. Η συνύπαρξη με τον σκύλο είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για το παιδί να διδαχτεί και να εξοικειωθεί με τα φαινόμενα του κύκλου ζωής όπως είναι η αναπαραγωγή η γέννηση, τα ..........
γηρατειά, ο θάνατος και η απώλεια, με εμπειρικό και ουσιαστικό τρόπο. Μέσω της παρατήρησης, θα κατανοήσει βιωματικά τις αναλογίες της ανθρώπινης ζωής και της ζωής των ζώων αποκτώντας μια καλύτερη επαφή με τη δική του φύση και τις υπαρξιακές της διαστάσεις. Αρκεί να αναλογιστούμε το περιβάλλον στο οποίο ζούν σήμερα τα περισσότερα παιδιά και την απόσταση που αυτό έχει απο τον τρόπο και το περιβάλλον ζωής για τα οποία η φύση μας προόρισε, για να αντιληφθούμε τη σημασία αυτής της εξοικείωσης. Εκτός από αυτά όμως το παιδί μαθαίνει να αναλαμβάνει ευθύνη για μια άλλη ζωή. Μαθαίνει να έχει υποχρεώσεις έναντι των άλλων και πώς αυτές υλοποιούνται μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, πολύ περισσότερο που αυτές αφορούν εκείνο και τις δικές του επιθυμίες.

Μη διστάσετε, λοιπόν, να υιοθετήσετε ένα σκύλο αρκεί να του παραχωρίσετε χώρο, να του παρέχετε φροντίδα και φαγητό, και να μην τον παρατήσετε αν αισθανθείτε ότι σας γίνετε βάρος για την οικογένεια. Εννοείται ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνετε με το παιδί σας προτού του δωρίσετε έναν σκύλο επισημαίνοντας του και τις πιο δύσκολες φάσεις της συνύπαρξης του με τον τετράποδο κολλητό του.

Δημοσίευση σχολίου

23Σχόλια
  1. Συγχαρητηρια, πολυ καλο αρθρο.
    Μονο, να τονισουμε, πως το σκυλι δεν ειναι παιχνιδακι, οταν παμε διακοπες μαζι μας, οχι στα δηθεν Ξενοδοχεια σκυλων, πρωτον το ιδιο ,θα κανουν τα παιδια μας οταν ...γερασουμε, δευτερον το ζωο δεν ειναι για αυτα κι οχι αυτα, τοτε μονο οταν νοιωθει μερος της οικογενειας μας δινει , τοσα "διδαγματα" που σαν καλο βιβλιο ναι κανει καλο να μεγαλωνει μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποια σκυλιά να προτιμησουμε για παρέα στα παιδιά αλλά και για μεγάλους?
    ποια ειναι τα πιο υπομονετικα και δειχνουνε κατανόηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΜΥΘΟΥΣ:
    1. "ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΙΟΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"
    2. "ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ 4 ΤΡΙΣ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ 300 € ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ."
    3. "ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ. ΟΧΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑ, ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ, ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ."
    4. "Ο ΧΑΣΑΝ ΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με αυτά που λες για τους μύθους. Απολύτως!
    Ιοκάστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εμεις καθόμαστε και τα χάααααφτουμε όλα.
    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΗΛΗΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "...ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ". ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΕΡΣΗΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΗΤΑΝ ..."ΕΛΛΗΝΑΣ" ΕΠΕΙΔΗ ΗΞΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΔΩ Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΥΛΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΩ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
    ΗΛΙΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...Και οι μπλόγκερ ή τα χάφτουν ή είναι μέσα στο κόλπο. ΔΕΝ το κάνουν πρώτη ανάρτηση, να σχολιάσει ο λαός. Πουλήθηκαν κι αυτοί.
    Σοφία, φοιτήτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΣΗΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ. ΜΟΝΟ ΠΑΝΗΛΗΘΙΟΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ.
    ΙΩΝ, ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσκιμώος δεν είναι όποιος παίρνει το λιγκοαφόν και μαθαίνει στην Αθήνα εσκιμώϊκα, αλλά όποιος ζεί στους πάγους του Βορρά, χτίζει ιγκλού, κυνηγάει πολικές αρκούδες και γενικά ζει σαν εσκιμώος.
    Ακούς εκει "Έλληνες" θα γίνουν οι αλβανοπακιστανοί... Τρελλούς θα μας βγάλουν οι ακροαριστεροί; Έλεος!
    Ιοκάστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΩΣΗΣ "ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΣ". Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΔΩ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ). ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.
    ΒΙΑΣ ΠΑΤΡΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά αυτή είναι ανάρτηση για τα ζώα τετράποδα και όχι δίποδα σαν εσας τους αγράμματους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια τώρα οι ακροαριστεροί προσπαθούν να μας πείσουν είτε, λέει, ότι (τάχα) δεν είμαστε απόγονοι των ένδοξων προγόνων μας, είτε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ. Τώρα, όμως, που προχωρούν σε αυτή την μπαρούφα ολκής, αναγκαστικά προδίδονται και δεν θα έχουν τόπο να κρυφτούν από τους σχολιαστές των ελεύθερων μπλόγκς. Όσο για αντίλογο; Ας γελάσω... Μόνο με βρισιές θα απαντούν.
    Θανάσσης, φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΣΤΕΣ.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΠΕΣΑΝΕ ΚΟΡΜΙΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ
    Λ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λ.Μ. ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΠΕΝΤΕ ΧΑΧΟΛΕ ΧΑΖΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΩΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΡΑΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΟΧΕΣΜΕΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΙΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.45 ΚΑΤΟΥΡΟΧΕΣΜΕΝΕ ΙΣΕ ΣΙ. Pakistani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΑΛΑΚΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙ ΙΝΤΙΑ ΣΕ ΧΕΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ Η ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ?ΕΧΩ ΑΠΗΥΔΗΣΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ,ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΛΠ
    ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12.02 Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΑΖΩΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΡΑΤΣΑ ΣΚΥΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ?
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΩΣΑΝΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ,ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ.ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 8.11 Όλες είναι καλές αρκεί να αφήσεις απέξω κανένα πιτ μπουλ και ροτβαιλερ που είναι δυνατά αλλά άγρια σκυλιά και μένουν απέξω ως φύλακες. Εξαρτάται επίσης και από τον χώρο που διαθέτεις και αν είναι μέσα στο σπίτι. Τα ημίαιμα επίσης είναι πάρα πολύ χαρατήρες και αγαπάνε τα παιδιά επίσης ειναι καλοφροντισμένα. ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΒΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΗΜΙΑΙΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου