ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΚΟ?

173

Δεχθήκαμε email από εξοργισμένο μέλος οικολογικής οργάνωσης, που έγινε παραλήπτης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεγαλοστελεχών εταιρειών ΑΠΕ, τα οποία είναι παράλληλα και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των συνδέσμων ΑΠΕ: ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) & ΕΣΗΑΠΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ). Σ.Σ.: Τα emails αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι σύνδεσμοι αυτοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία-πρακτικά οι ίδιες εταιρείες τους ελέγχουν…

Το θέμα που συζητούν (τα μεγαλοστελέχη) είναι σοβαρό, αφού στη λίστα αποδεκτών email συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο τα στελέχη των εταιρειών ΑΠΕ, αλλά και ο ίδιος ο κος Περιστέρης Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ.

Μέσα από τα emails, βλέπουμε την περίεργη και εξοργιστική πρακτική των εταιρειών:

Παραδέχονται (οι εταιρείες) ότι στερούνται επιστημονικών επιχειρημάτων, αποδέχονται (οι εταιρείες) πως οι προτάσεις των οικολογικών οργανώσεων είναι επιστημονικές και κανονίζουν τη στρατηγική τους:…να αξιοποιήσουν τις οργανώσεις GREENPEACE, WWF και MEDSOS κυρίως, για να σπάσουν το μέτωπο (!) που υπάρχει μεταξύ 172 οικολογικών οργανώσεων και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), οι οποίες (οι 172) υπέβαλαν επιστημονικές προτάσεις για την προστασία περιβάλλοντος και την λελογισμένη εγκατάσταση αιολικών πάρκων, στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ.

Ο εξοργισμένος οικολόγος, που μας έστειλε email επιθυμεί και παρέμβαση Εισαγγελέα για τις οικονομικές σχέσεις των ΜΚΟ: GREENPEACE, WWF, MEDSOS με μεγάλες εταιρείες.

Εμείς ως bloggers ούτε μπορούμε να το ασπαστούμε, ούτε έχουμε αρμοδιότητα για τέτοιες προτάσεις. Ωστόσο, παραθέτουμε τον αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ των στελεχών και αφήνουμε να βγάλει ο κάθε αναγνώστης τα συμπεράσματά του, τόσο για το ήθος των εταιρειών, όσο και το σκοτεινό ρόλο των GREENPEACE και Σία. (Κάνε κλικ στiς εικόνες για να διαβάσεις)

Για λόγους τάξεως δεν αποκαλύπτουμε τα ονοματεπώνυμα των μεγαλοστελεχών των εταιρειών ΑΠΕ.

Επίσης όμως για λόγους τάξεως, θεωρούμε πως θα ήταν χρήσιμο να δημοσιεύσουν οι GREENPEACE, WWF, MEDSOS τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει από εταιρείες-κατασκευαστές Αιολικών πάρκων, αλλιώς κινδυνεύουν να πέσουν πολύ χαμηλά στην εκτίμηση των Ελλήνων!
Περιμένουμε την απάντηση και θα επανέλθουμε!!

Δημοσίευση σχολίου

173Σχόλια
  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΚΑΦΕΤΖΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΤΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΘΤΕΡΑ ΚΛΕΦΤΡΟΛΑΜΟΓΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ, ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ, ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΑΒ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίνω συνδρομή στη WWF θα την κόψω. Αφού τα παίρνουν από αλλού εμένα δεν μου περισσεύουνε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουλημένοι ψευτοοικολόγοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Greenpeace κλπ είναι οι μεγάλες ΜΚΟ που έχει για συμβούλους η Μιρμπίλη-τα λαχανί ανθρωπάκια που έλεγε η ΓΕΝΟΠΔΕΗ....
    ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΙΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΦΡΑΓΓΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ, ΤΟ 90% ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ. ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΕΔΩ.
    ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΚΟ. ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην τους ξαναδώσετε συνδρομή ούτε δεκάρα και όλοι εσείς που τρέχετε για να κάνετε τους ακτιβιστές της greenpeace είστε μεγάλα κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά που είπατε ΟΛΟΙ είναι πολύ σωστά. Όλα. Γιατί όμως λέτε δεν καταργούνται οι ΜΚΟ; Για σκεφτείτε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 12:54 δεν είναι λαχανι ανθρωπάκια, είναι λαχανί λαμογάκια!

    Εβη 1:02, λέει "συνεννόηση & συνεργασία".....Είναι συνενοημένοι που λένε και στο χωριό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νομίζατε οτι ο Χαραλαμπίδης ο Ιμπραημ και ο Ψωμας της Γκρινπις τρεχουν τσαμπα στα συνέδρια να υποστηρίζουν τις ΑΠΕ;
    Μην τουε ξαναδώσετε ούτε 1 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί όμως λέτε δεν καταργούνται οι ΜΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε 1:43 αυτό είναι το προβλημά σου; Οτι είπε κάποιος να καταργηθούν;
    Το πρόβλημα είναι οτι υπάρχει κόσμος που δίνει λεφτά σε αυτά τα λαμόγια της κάθε Γκρινιπις, αντί να τα δώσει για τα παιδάκια της Αιτής να πιάσουν και τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγά μη δημοσιευσουν τα λεφτά που έχουν πάρει από τους εργολάβους ρε καφετζή. Δεν υπάρχει φιλότιμο πια στη χώρα.
    Το απαράδεκτο όμως είναι οτι παίρνουν λεφτά και από τον κρατικά κορβανά τα λαμόγια.
    Να τους κοπουν οι χρηματοδοτήσεις εδώ και τώρα κύριε Παπανδρεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή στερούν από τους απλούς ανθρώπους και δίνουν στις ΜΚΟ; Γι’ αυτές υπάρχει …..σάλιο; Πόσα έχουν δοθεί στις ΜΚΟ του ΓΑΠ από την εποχή που ήταν ΥΠΕΞ;
    Γι’ αυτό: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βάλτε και την ΙΕΝΕ στην λίστα με τον φίλο της ΑΕΚ και "ειδικό" σε ΕΕ και ΟΛΠ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέρμα η συνδρομή μου στην GREENPEACE. Και στο σχολείο μου θα τους το πω για να μην προμοτάρουμε τις οργανώσεις αυτές. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΚΑΦΕΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥς ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΥΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΦΕΤΖΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;. Α ΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΚΑΛΟ ΚΙ΄ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @2:38
    Αν απαντήσουν, θα απαντήσουν πούστικα: "απόψεις μας για το νομοσχέδιο ΑΠΕ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας"
    Επειδή είμαι πονηρός βλάχος, είδα οτι οι απόψεις της greenpeace έχουν αναρτηθεί αργότερα από αυτό το email 13.Ιαν.2010 και λένε για...."επιθετική εγκατάσταση ΑΠΕ"

    Μην τους ξαναδώσετε φράγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το παρόν δημοσίευμα είναι φοβερό και δεν εκπλήσσει όσους απο εμάς ξέρουμε τι κουνάβια είναι όλοι αυτοί οι "οικολόγοι". Έχω και εγώ να πω πολλά για την πάρτη τους.

    Όταν εμάς μεγάλη κατασκευαστική εταιρία μόλυνε τον αέρα και τα νερά μας σε ορεινή περιοχή της βόρειας Θεσσαλίας και τα βάλαμε μαζί τους, οι οικολόγοι φώναξαν μέχρι που ξαφνικά τους είδαμε (γιατί στα χωριά ΤΙΠΟΤΑ δεν μένει κρυφό) με καινούρια αμαξια και πληρωμένα ενοίκια σε καινούρια σπίτια. Να δείτε πως το βούλωσαν το στόμα τους μετά. Καιη κατασκευαστική απειλούσε τους εργάτες πως αν ανοίξουν το στόμα τους, θα τους ππολύσουν!

    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΩ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ "ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟ".

    Έριξαν σε όλη την Μακεδονία γουνοφόρα μινκ που καία σχέση δεν έχουν με την Ελληνική πανίδα, και θέρισαν τις καλλιέργειες. Έριξαν οχιές και δεν μπορεί ο κόσμος να πλησιαζει τα βουνά. Το καλοκαίρι τσίμπησε μια απο αυτές μωρό μέσα στο καροτσάκι του, έχουν πλημμυρίσει τον τόπο. Αφήνουν ελεύθερες τις αρκούδες όταν ξέρουν οτι πλέον δεν υπάρχει θήραμα για να μπορέσουν να ζήσουν μόνες τους, και δεν μπορούν να επανενταχθούν πια, και επιτίθενται σε κόσμο, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και τα κοπάδια, και κανένας δεν τους αποζημιώνει.

    Χρησιμοποιούν τις οικολογικές ΜΚΟ για να σταματάνε έργα όταν δεν τα βρίσκουν στην μοιρασιά και όταν τελικα τα βρίσκουν, αφήνουν το έργο να εξελίσσεται. Σε άλλες καταστροφές όμως το ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ.

    Οι σοβαροί οικολόγοι που λειτουργούν όπως και στο εξωτερικό, εδώ δεν υπάρχουν, και είναι λίγοι οι σωστοί. Οι περισσότεροι είναι κάτι ΜΚΟ οι οποίες πέρυσι απο το κράτος εισέπραξαν 40,000,000 ευρώ! Όσοι είμαστε άνεργοι, ελάτε να ανοίξουμε μία ΜΚΟ! Θα βγάλουμε πολύ χρήμα, θα λύσουμε το πρόβλημα της ζωής μας. Έχουμε τις περισσότερες ΜΚΟ στην Ευρώπη.

    Στην Ελλάδα κάτι τέτοιες ΜΚΟ τις έχουμε μόνο για τους λαθρομετανάστες και για τους ντεμεκ Οικολόγους που οταν αφήνουν την οικολογία μιλάνε για μακεδονικές μειονότητες.

    Έυχομαι να πάτε όλοι στον πάτο με τα σκ@τα, γιατί αυτό σας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και επειδή έχετε πολύ λερωμένη την φωλιά σας, μη τυχόν δω το Καφενείο ή το Μπανανία να αρχίσουν αν έχουν προβλήματα "σύνδεσης", δεν λέω τίποτα άλλο...

    Γιατί αν διαβάσατε οτι έγραψα για την βόρεια Θεσσαλία, μολυσμένα νερά και αέρας, κατασκευαστική και απειλές περι απόλυσης, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ και για τι μιλάω ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να ξαναέρθει στο θέμα στην επιφάνεια!

    Γι αυτό καλύτερα να μην δω το ίντερνετ να έχει προβλήματα σήμερα!Γιατί ένα μπορείτε να το "δυσκολέψετε" ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΟΚ;;;

    Καφετζή, έχεις την στήριξη μου.

    Και όποιος διαβάζει να έχει τα μάτια του ανοιχτά για "παρενέργειες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλει προσοχή γιατί παίρνει όλους η μπάλα. "Οικολόγοι" δηλώνουν και στην Greenpeace (που τα πιάνει) και στην ΤΕΡΝΑ, (που τα δίνει), αλλά οικολόγοι είναι και οι απλοί, όχι πλούσιοι, άνθρωποι που έχουν προτιμήσει έναν απλό τρόπο ζωής, στον τόπο τους. Αυτοί κάποτε ήταν υπέρ των ΑΠΕ. Τώρα είναι κατά της βιομηχανοποίησης του κατά τα λοιπά φτωχού τους τοπίου.

    Το οτι η Greenpeace και η WWF τα πιάνουν δεν σημαίνει ότι τα παιδιά στην Ευρυτανία, την Κάρυστο, την Τήνο, την Άνδρο, την Λακωνία, ή την Σέριφο φταίνε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://www.iene.gr/index.php?pid=11&lid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να καταλαβαινόμαστε:

    Είπαμε:

    "Οι σοβαροί οικολόγοι που λειτουργούν όπως και στο εξωτερικό, εδώ δεν υπάρχουν, και είναι λίγοι οι σωστοί."

    Άσε εγώ που ζω επαρχία και κάποιοι άλοι να ξέρουμε κάτι παραπάνω...

    Επαναλαμβάνω, όσοι είμαστε άνεργοι, ελάτε να ανοίξουμε μία ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε 3:08 εεεεεεεεεε όχι και οικολόγοι η ΤΕΡΝΑ.
    Λιθάνθρακα στη Βόρεια Έυβοια θέλουν να κάνουν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μόνο λιθάνθρακα;

    Για να μην μιλήσουμε για τον οικολόγο Αλαβάνο με τις μετοχές στα μεταλλεία.

    Δείτε εδώ ένα άλλο τεράστιο ΜΠΑΜ για τα άπλυτα όλων αυτών!Εκεί να δείτε εμπλοκές!

    http://ymagblog.blogspot.com/2008/12/blog-post_1655.html

    Τώρα θα σας ξεπληρώσω την ζημιά που μας κάνατε...

    Τσιρακια της ΑΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο μ... νόμιζα οτι η greenpeace στέκεται απέναντι στις εταιρείες για να προστατευει το περιβάλλον. Αυτοί έχουν συναλλαγές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπράβο καφετζή που τους ξεσκέπασες. το υποθέταμε οτι είναι βρώμικοι αυτοι οι ψευτοσωτηρες του περιβαλοντος, αλλά αλλιώς είναι να το ακούς στον αέρα και αλλιώς να το βλέπεις γραμμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΦΕΤΖΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. ΕΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 10 ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Τ' ΑΚΟΥΣ ΜΩΕΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητοί φίλοι στο άρθρο μου στο καφενείο στις 23/1/09 "Ενεργειακά προβληματα-Η αλήθεια για τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας" έδειχνα με σαφήνεια ότι οι οικολογικές οργανώσεις συνδέονται με οικονομικά συμφέροντα χωρίς να τα κατονομάζω.Oι μη κυβερνητικές οικολογικές οργανώσεις είναι καλοστημένες επιδοτούμενες επιχειρήσεις τόσο από το κράτος όσο και από ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αίσχος!!!Που ακούστηκε επιστήμονες ή έστω ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι (ασχολίαστο το αφήνω) να θέλουν να κάνουν κοινό μέτωπο απέναντι σε μια σοβαρή επιστημονική δουλειά!!! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν ξαναδίνω ουτε ευρώ στα καθίκια της greenpeace και της wwf.

    Ποια συνεννόηση και συνεργασία ρε καθίκια; Ο ρόλος των ΜΚΟ είναι να βαράνε τους εργολάβους και τις πολυεθνικές και όχι να βγαίνουν μπροστά λαγοί τους και να βαράνε άλλες ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η απόλυτη ξεφτίλα και αν το πιάσατε... αυτοί οι αλητες των εταιρειών θέλουν να βάλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις να τσακωθούν με περιβαλλοντικές οργανώσεις!
    Το σκάνδαλο είναι καραμπινάτο και θέλω να δω τι θέση θα πάρουν οι άχρηστοι του τομέα περιβάλλοντος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης/ Λιάνα Γούτα και αυτή η τσόντα του ΠΑΣΟΚ οι Οικολόγοι Πράσινοι που μας τα έχουν ζαλίσει με τα αρθρα τους για προστασία του περιβάλλοντος και πρασινη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πάντως εγώ δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλα με την WWF δεν έχω πρόβλημα. αυτά που κατέθεσαν σαν σχολια για το νομο των ΑΠΕ με βρισκουν συμφωνο. Αν διαβάσετε και εσεις θα δείτε οτι μιλάνε για κατάργηση των επιδότησεων στα αιολικά, αυξηση των τελών για τις τοπικές κοινωνίες στο 5% από 3%, όχι αιολικά σε δάση, νατούρα, εθνικά πάρκα, αναδασωτέες εκτάσεις κλπ, κλπ...
    Πιο πολύ για δημιουργία εντυπώσεων μου κάνει αυτό το μήνυμα που έστειλαν μεταξύ τους οι αιολικαδες...
    ΥΓ. Και η θέση του WWF ειναι εδω για όσους ενδιαφερονται http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=643:--wwf-------&catid=73:2008-09-16-12-11-40&Itemid=97

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε άθλιε 4:09 βγήκες τώρα ανώνυμα να καλύψεις τη WWF?
    Βγές επώνυμα ρε π...στη γιατί είσαι στέλεχος της WWF!
    Και άμα η WWF ήταν εντάξει θα είχε βγάλει ήδη δελτίο τύπου να διαχωρήσει τη θέση της από Greenpeace, MEDSOS.

    Και μην προσπαθείς να υποβαθμίσεις το σκάνδαλο με ηλίθιο σκεπτικό τύπου "μάλλον ήθελαν δημιουργία εντυπώσεων μεταξύ τους οι εταιρείες" γιατί δεν είμαστε ούτε αγράμματοι, ούτε καθυστερημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα γιατί οι ΜΚΟ θα βγάλουν τώρα ο ένας το μάτι του άλλου.

    Αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως είναι οτι οι ΜΚΟ παίρνουν όλες τους πολύ καλά λεφτά και δεν ελέγχονται. Το αντίθετο θα είναι ψέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κατ αρχήν οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να αυτοαποκαλούνται «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ»,διότι ο όρος αυτός παραπέμπει σε μία σύνθετη πανεπιστημιακού επιπέδου γνώσεις ειδικότητας.
    Εν πάση περιπτώσει μπορούν άνετα να αυτο προσδιορίζονται γενικώς ως ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ.
    Για να μην επαναλαμβάνομαι και γίνομαι βαρετός, από την αποκάλυψη του «καφενείο»,προκύπτει το συμπέρασμα ότι αρχίζει να πέφτει γκρίνια μεταξύ των ομάδων των ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ για τη ΜΑΣΑ !...
    Όσο για το ρόλο που παίζουν οι Greenpeace, WWW F, MEDSOS και «άλλες δυνάμεις»,σιγά-σιγά όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται και επιβεβαιώνεται.
    Τα συγκοινωνούντα δοχεία του κυκλώματος είναι πολλά …
    Είναι οι κατασκευαστικές των Α.Π.Ε,. είναι οι οργανώσεις των ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ, είναι κάτι συναρμόδια Υπουργεία, είναι κάτι «επιστήμονες» που εκπονούν κάτι μελέτες και έρευνες με «κατά παραγγελία» αποτελέσματα, κ.λ.π.
    Και για να μη σας κουράζω, «τον μιζαδόρο πολλοί μίσησαν, τη μίζα ουδείς»!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kala tou ta ehoses strato tou pousti tis wwf.
    Oust re lamogia oikologoi tis dekaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε άθλιε παλιόκαθαρμα 4.09 τώρα που σας πήραμε είδηση ρε σκουλίκια πάτε να κρυφτείτε ε. Σκατά θα πάρετε από συνδρομές από δω και στο εξής. Εγώ ήση δύο άτομα που τους έδινα συνδρομή τους ενημέρωσα για το τι σκατά είστε και θα σταματήσουν τις δυνσδρομές τους. Από τον ένα στον άλλο το διαδίδουμε και θα δείτε τις κολεγιές σας και την κωλοτρυπίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ρε Στράτο κούλαρε... Την αποψη μου λεω, εξυπνακια... και τη λεω γιατι ετυχε να ξημεροβραδιαζομαι να διαβαζω τα σχολια της διαβουλευσης καθοτι ειδα τις λαμογιες που πανε να κανουν με τα αιολικα... και ειδα και διαβασα και ξερω ποιος λεει τι...

    Οτι δεν ειναι συμφωνο με την αποψη σου δεν σημαινει οτι κατευθυνεται απο καπου και οτι όλοι τα παιρνουν... Με την ίδια λογική εσυ τι είσαι δηλαδή? στελεχος του ΛΑΟΣ ή της χρυσης αυγής? εξυπνακια

    ΥΓ. Μακαρι να δουλευα κάπου εξυπνακια, ακόμα και στις ΜΚΟ που δεν γουστάρεις... άνεργος ειμαι και πηγαινω από συνεντευξη σε συνεντευξη... θα με παρεις στο κομμα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 4:09 τολμάς και βγαίνεις ανώνυμα γαμώ τη WWF σου ρε π....;
    Στις επιτροπές της Μπιρμπίλη είστε ή δεν είστε μέσα, παρέα με τη γκρινπις και το Βασιλάκο της ΤΕΡΝΑ ρε λαμόγιο; Την Ελληνική Ορνιθολογική γιατί δεν βάζετε στις επιτροπές ρε πουλημένα τομάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρε καφετζή βγάλε έξω αυτόν της WWF, που το παίζει ανώνυμος απλός πολίτης.
    ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Άσε ρε ανώνυμε 4:09 που είσαι άνεργος αλλά διάβασες τη δημόσια διαβούλευση άρθρο-άρθρο.
    Και εγώ είμαι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που γράφω στα μπλογκς με το ψευδώνυμο Στράτος.
    Άμα δεν δούμε δελτία τύπου από greenpeace, wwf, medsos και μάλιστα σκληρά κατά των εταιρειών, σημαίνει οτι υπάρχει οικονομική συναλλαγή. Με ανώνυμους λαγούς σαν εσένα η ρετσινιά δεν μαζεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να πούμε και το άλλο;

    Όσοι ψάχνετε στις αγγελίες για δουλειά, σίγουρα έχετε πέσει σε αγγελίες οπου ΜΚΟ ζητάνε για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ εργασία, ατομα να δουλέψουν. Όλες τις αγγελίες τους αν τις δείτε, μιλάνε για εθελοντική εργασία

    Τι γίνεται λοιπόν; Όλοι αυτοί όπως είπαμε παίρνουν καλά λεφτά και επιδοτήσεις. Θα παραθέσω και τους συνδέσμους που το λένε.

    Αντί λοιπόν να κάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ μπας και βοηθήσουν κανέναν άνεργο άνθρωπο που είναι όλοι χωρίς δουλειά, για να μην μπλέκουν με προσλήψεις, ασφάλειες, μισθοδοσίες και χάνουν φράγκα, ζητάνε και καλά ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που τους βάζουν να βγάζουν όλη την δουλειά, για να γλυτώνουν φράγκα, εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια κάποιων που θέλουν να το παίζουν ενεργοι πολίτες.

    Μάθαμε τώρα!

    http://krisaion.pblogs.gr/2009/10/40-000-000-efrw-moirase-se-mko-to-ypoyrgeio-apasholhshs.html

    http://anopetra-eleos.blogspot.com/2009/10/40000000-2007.html

    Σιγά σιγά τώρα στα σχόλια, θα μπαίνουν και οι "μεταμφιεσμένοι" για να μας βγάλουν τρελούς όλους μας...

    Ελλάδα η χώρα της ασυδοσίας και της κοροιδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πωπωπω ρόμπα που έγιναν !

    GreekΜΚΟgate όπως Climategate με τα emails που διέρευσαν στην Αγγλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=9100852

    Και νέο λινκ.

    Διαβάστε και φρίξτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κομένη η συνδρομη παλιολαμόγια greenepeace, που το παίζετε και ακτιβιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπήκα στο site της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
    http://www.ornithologiki.gr/

    Δείχνουν πως αλήθεια κάνουν επιστημονική δουλειά και αλήθεια έχουν συνυπογράψει 172 οικολογικές οργανώσεις για αλλαγή στο νομοσχέδιο των ΑΠΕ.

    Greenpeace = οτι πει το μεγάλο κεφαλαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ WWF KAI ΣΤΗ GREENPEACE. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΤΟΛΜΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΤΕΡΝΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πως τον έλεγαν εκείνο που είχε κάνει υπουργό του ο Σημίτης ρε παιδιά τον μυστακοφόρο πρόεδρο της Greenpeace, που ήταν επίσης λαμόγιο;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Kala yparxoun afeleis an8rwpoi pou dinoun lefta se greenpeace wwf medsos?
    Einai gnwsto oti pairnoun epidothseis apo to kratos. Ta pianoun kai apo tis etaireies kai einai arxontes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΕΞΗΣ:

    ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ ΟΙ 3 ΜΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ "ΟΡΓΑΝΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ....ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δηλαδή στερούν από τους απλούς ανθρώπους και δίνουν στις ΜΚΟ; Γι’ αυτές υπάρχει …..σάλιο; Πόσα έχουν δοθεί στις ΜΚΟ του ΓΑΠ από την εποχή που ήταν ΥΠΕΞ;

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καφετζή μας έχεις στείλει αδιάβαστους! Εσύ δεν είσαι απλός μπλόγκερ, είσαι μάχιμος δημοσιογράφος που ξετρυπώνεις τις κομπίνες και γράφεις δυνατά άρθρα!
    Και να ξέρεις σε διαβάζουν οι δημοσιογράφοι, αλλά κάνουν τον κινέζο γιατί τρώνε ψωμάκι από τους εργολάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 6.10 με πολύ πλάγιο τρόπο αλλά σαφέστατα απειλείς το μπλογκ καφενείο ότι έχει ποινικές ευθύνες με αυτό που λες για εισαγγελέα. Σε πληροφορώ ότι εδώ δεν χαμπαριάζει κανένας και αυτές τις απειλές και ξέρεις που τις γράφουμε οι θαμώνες του Ελληνικού καφενείου και που να βάλεις τις απειλές σου. Τέλειωσε η εποχή που παίρνατε τηλέφωνο και οι εφημερδάδες τα κατέβαζαν. Καλά που ήρθαν τα μπλογκ και σας τα κατεβάζουνε. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η ψυχολογία του όχλου σε όλο της το μεγαλείο. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον τρόπο που συσχετίζετε τα γεγονότα με την φαντασίωση. Δικάζετε, καταδικάζετε και εκτελείτε στο λεπτό. Τόσες πολλές βλακείες κσι βρισιές σε τόσο λίγα μηνύματα πρώτη φορά διαβάζω. Δυστυχώς όχι να απαντήσει μπορέι κάποιος αλλά όυτε καν να ασχοληθεί. Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.
    Περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 7:08, κάποιος έγραφε οτι η γυναίκα σου είναι πουτ@ν@ θα ζητούσες το λόγο, εκτός αν συμφωνούσες.

    Οι περιβαλλοντικές αυτές δεν ζητούν το λόγο και μάλλον συμφωνούν οτι είναι πουτ@νες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Eκτός κι αν αυτός που το λέει δεν γνωρίζει καν αν πάω με γυναίκες. Μπορείς να λες ότι θες και να βρίσεις όσο θες. Αν έχεις κάποιο επιχείρημα, τα ξαναλέμε.

    Πες μου φωστήρα μου, πως έφτασες από τη συζήτηση μεταξύ δυό υπαλλήλων που προτείνουν να στραφούν προς τις ΜΚΟ που έχουν πιο μετρειοπαθείς θέσεις για να πετύχουν τον στόχο τους στο συμπέρασμα ότι αυτές οι ΜΚΟ τα παίρνουν; Και εγώ σου λέω ότι λέγανε ακόμα ότι τις δωροδόκησαν. Εσύ έτσι θα το έχαφτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παιδιά ο 7.08 είναι ο ρουφιάνος της γκρινπις. Βγήκε πρώτα ο ρουφιάνος της βε-βε-εφ, έφαγε τις τάπες του και αποχωρησε. Τώρα βγήκε ο ρουφιάνος της γκρινπις για να πει τι? Οτι είμαστε φασίστες, δικάζουμε, βρίζουμε και δεν μπορεί να σχολιάσει...
    Αχ καλέ...δεν μπορεί να σχολιάσει!

    Για να βγάζετε δελτία τύπου όταν σας το ζητάνε οι εταιρείες και να φωνάζετε για γραφειοκρατία που καθυστερεί τις επενδύσεις ΑΠΕ ...είστε πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ναι, η γραφειοκρατεία καθυστερούσε τις ΑΠΕ. Τα υπόλλοιπα είναι δικές σου σάλτσες.

    Αυτό είναι το επιχείρημά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 7.08/7.43, ρωτάς αν καταλήγω στο συμπερασμα οτι τα παίρνουν αυτες οι τρεις ΜΚΟ;
    Η απάντηση είναι ΝΑΙ εκτός και αν διαβάσω δελτία τύπου από αυτές, ΕΝΑΝΤΙΟΝ των συνδέσμων ΕΛΕΤΑΕΝ/ΕΣΗΑΠΕ που τις χαρακτηρίζουν όργανα/εργαλεία τους!
    Και λέω εναντίον των συνδέσμων, γιατί τα στελέχη αυτά είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων τους και όχι τυχαίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΩ
    ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΦ...... ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΩ.

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΕΙΣ - ΟΛΟΙ ΕΔΩ - ΝΑ ΜΗΝ
    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΜΚΟ
    ΤΟ ΠΟΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΝΥΝ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΝ ΥΠ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...

    250 ΦΑΝΕΡΑ... ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΠΟΛΙΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ - ΟΧΙ ΤΟΣΕΣ - ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΔ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    1) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ- Γ.Γ. Κ.Λ.Π.
    2) ΕΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ..ΦΟΥΛ
    ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΥΠ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    3) ΜΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ
    ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ
    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ
    ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ ΤΕΡΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ-
    ΠΑΣΟΚ Α.Ε...
    και άλλο... βαρέθηκα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η άποψή σου δεν είναι επιχείρημα για τέτοια λάσπη.
    Τι έγινε ρε παιδιά, σας χαλάω την παρέα, να φύγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Α, και με ποιόν τρόπο τα παίρνουν οι ΜΚΟ από το κράτος (εκτός από τις εταιρίες);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Lamogia oikologoi ginate romba kai twra 8elete chat me epixeirimatakia gia na gyrisete ton kosmo touba?

    Re oust, kai syndromi mono apo tin TERNA 8a ksanadeite

    Min tou apantas tou karagiozi. An exoun kotsia na vgaloun deltia typou oti den exoun parei lefta apo tis etaireies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για πες εσύ που το στοματάκι σου μυρίζει λουλούδια, γιατί μιά ΜΚΟ είναι υποχρεωμένη να αποδεικνείει ότι δεν είναι ελέφαντας; Αν βγάλει ανακοίνωση θα την δεχτείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΕΧΩΔΕ
    ΣΕ ..ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ !!!!
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ !!!

    ΔΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Ο Λ Ο Ι
    ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ....ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ !!!
    ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τι έγινε, σου έφαγε τη γλώσσα η γάτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τα εκατομμύρια που πληρώνει η ΔΕΗ, δηλ. εμείς, για αγορά τύπων, που σε λίγο θα γίνουν δις. θα τα πληρώσεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Έκθετη η κ. Μπιρμπίλη για τον ειδικό γραμματέα

    Η σύζυγος του νέου ειδικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της μελετητικές εταιρείες με αποκλειστική εξειδίκευση στον τομέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος, αναλαμβάνοντας μάλιστα μεγάλα έργα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και γενικότερα από φορείς του Δημοσίου!

    Επιπλέον, η συγκεκριμένη εταιρεία, εκτός από επιχείρηση της οικογένειας του κ. Ανδρεαδάκη, είναι και επιστημονικό «τέκνο» του, καθώς ο ίδιος διετέλεσε επί μακρόν τεχνικός σύμβουλός της, αλλά κυρίως υπήρξε ο επιστημονικός υπεύθυνός της σχεδόν σε όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που πήρε!

    Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι κυβερνητικές αστοχίες στις επιλογές Γενικών και Ειδικών Γραμματέων δεν έχουν τελειωμό. Η τοποθέτηση του κυρίου Ανδρεαδάκη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, δημιουργεί μείζον ηθικό ζήτημα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία καλείται να απαντήσει άμεσα στα εξής ερωτήματα:

    -κατά πόσον ο κύριος Ανδρεαδάκης μπορεί να διαχειρίζεται έργα του Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί ή εκτελεί η εργολήπτρια εταιρία της συζύγου του

    -κατά πόσον ο «εποπτεύων» Ειδικός Γραμματέας μπορεί να είναι αντικειμενικός με την «εποπτευόμενη» εταιρία της συζύγου του ΕΜΒΗΣ ΕΠΕ, η οποία υπήρξε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Το Θέμα’’, πνευματικό του τέκνο και

    Οι αποφάσεις της κυρίας Υπουργού αφήνουν έκθετη, πολιτικά και ηθικά, τόσο την ίδια όσο και την Κυβέρνηση, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να αυτοαναιρείται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αρχίζω να χάνω το ενδιαφέρον μου. Έχετε 5 ολόκληρα λεπτά να με βρίσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Να πάτε εσεις οι περιβαντολόγοι στις Βρυξέλλες και να διαμαρτυρηθήτε πρώτοι οτι είμαστε φτωχή χώρα και οι εκπομπές μας ελάχιστες και δεν πρεπει να πληρώνουμε ρυπους, αν είστε Ελληνες ρε.

    Αντε καραγκιοζηδες που κάνετε τους ξύπνιους με τα λεφτά των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Σας φταίνε οι ΜΚΟ, η κυβέρνηση, οι ΑΠΕ, οι εταιρίες... Σας φταίνε όλα; Μήπως είναι αλλού το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Άσχετο.
    Φτωχοί είμαστε, οι εκπομπές μας δεν είναι ελάχιστες αναλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Min tou apantas re file tou karagkiozi. Se diatetagmeni apostoli einai apo ta afentika tou kai oses sfaliares kai trwei tha ka8etai gia na swsei tis syndromes tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Θα ήθελα να παρακαλέσω να συνεχίσουν την συζήτηση χωρίς να βρίζουν και να βωμολοχούν.
    Θα τα κατεβάζω αμέσως

    Φιλικά

    Ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ναι, με έχει διορίσει το υπουργείο σε συνεργασία με τις ΜΚΟ και τις εταιρίες που τους τα χώνουν.

    Να βγάλουμε το ψωμάκι μας ρε παιδιά κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Kafetzi zitaw sygnwmi.

    Alla ean den vgaloun deltia typou na kraksoun tis etaireies pou tous exoun gia ypallilous tous den tous swzei tipota. O kosmos den trwei allo koutoxorto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Γιατί δεν γράφετε κα'να σενάριο, το 'εχετε το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αν το βγάλουν θα πάρεις πίσω όσα λες;
    Θα επανορθώσεις όλους αυτούς τους τόνους λάσπης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Θα ζητήσεις συγνώμη και για τα μπινελίκια που κάθομαι και ακούω τόση ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Epeidi esy eisai sigoura apo kapoio apo ta 3 MKO sou lew nai.
    Kai an dw deltia typou oti den exete parei lefta apo tis etaireies kai oti auta pou yponooun ta stelexh etaireiwn: "oti sas xrhsimopoioun gia spasoun to metwpo twn 172" einai fantasiwseis tous...8a zhthsw kai 3 sygnwmes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αγαπητέ φίλε Μάριε
    Αφού σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου στο καφενείο θα ήθελα να σε παρακαλέσω να σταματήσεις να κολλάς το ένα σχόλιο μετά το άλλο
    και άφησε σε παρακαλώ την συζήτηση να εξελιχθεί

    Δεν μου αρέσει καθόλου να κατεβάζω σχόλια

    Φιλικά

    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για όποιον δεν με γνωρίζει, εργάζομαι εδώ και 15 χρόνια στο WWF κανείς δεν με υποχρέωσε να απαντήσω. Όποιος έχει απορίες και παρατηρήσεις ας περάσει μια βόλτα να τα πούμε από κοντά και να μοιραστούμε αυτά που πάιρνουμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @ 8:43
    Σιγά μη δεις δελτια τυπου που θα βγαζουν τις εταιρειες τρελλες.
    Ο καφετζης από το πρωι περιμένει απαντηση.
    Αφήστε ρε παιδιά, να ταν μονο αυτές οι λαμογιες στη χωρα...
    Εχει ωραια ταινια σημερα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Afou eseis tis WWF eiste ka8aroi.... pes mas kati gia tous allous...
    Kyriws gia to Xaralampidi tis greenpeace pou einai kolos kai vraki me tin TERNA, Basilako klp
    Kai min apantiseis diplwmatika RWTA TOUS giati efyga kai meneis monos sou edw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μάριε από το πρωί από τα πίσω τραπέζια παρακολουθώ την ανάρτηση και την συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον.
    Κατ' άρχάς μπράβο που ξακαθαρίζεις ποιός είσαι.
    Φίλε μου είμαι ένας από αυτός που έχω μείνει αποσβολωμένος με αυτά που διάβασα διότι εχω στηρίξει αυτές τις οργανώσεις.
    Θα σε παρακαλέσω λοιπόν αφού τους γνωρίζεις ζήτα τους να βγάλουν μια ανακοίνωση να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και πιστεύω ότι ο φίλος μας ο καφετζής θα την ανεβάσει.
    Φίλε ειλικρινά σε παρακαλώ. Σήμερα γκρεμίστηκαν πολλά πράγματα που πίστευα

    Ενας θαμώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Δηλαδή στερούν από τους απλούς ανθρώπους και δίνουν στις ΜΚΟ; Γι’ αυτές υπάρχει …..σάλιο; Πόσα έχουν δοθεί στις ΜΚΟ του ΓΑΠ από την εποχή που ήταν ΥΠΕΞ;

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Παιδιά τελικά αυτός ο Βεβεφιτης και μας προκαλεί και γελοίος γίνεται. Και δεν απαντά στην ανάρτηση. Αφήστε τον να γράφει και να εκτίθεται. Πάνε οι συνδρομούλες μας αγάπη τις χάσατε. Το ίδιο και των γνωστών μας που τους στέλνουμε την ανάρτηση και παθαίνουν μόλις τη βλέπουν. Για την ταμπακιέρα δεν λες τίποτα. Κακόμοιρε μίζερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ase file min perimeneis. Mas eipe tin karamela gia tous rypous tis DEH kai tin ekane me elafra pidimatakia.
    Oloi tous lamogia einai kai ama deis deltia typou na mas grafeis

    Kafetzi krata gera giati oi megaloergolavoi einai san to diaolo me polla podaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Κατάρχην να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω ως εκπρόσωπος του WWF. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Αποκάλυψα την ταυτότητά μου γιατί οι εργαζόμενοι και οι ΜΚΟ έχουν αδίκως δαιμονοποιηθεί. σε ότι αφορά την έκδοση ανακοίνωσης, έχετε υπόψη σας ότι κανέις δεν έχει υποχρέωση να αποδυκνείει συνεχώς ότι δεν είναι ελέφαντας. Και βέβαια δεν αποτελεί απόδειξη αθωότητας οποιαδήποτε ανακοίνωση. Δείτε συνολικά το θέμα με τις θέσεις που εξέφρασε η ορνιθολογική και μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Δείτε πχ εδώ: http://www.ecokoz.gr/home/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=1 Μετά όποια απορία έχετε πάρτε και κα'να τηλέφωνο, ελάτε από το γραφείο, ενημερωθείτε και μετά βρίστε όσο θέλετε. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. δυστυχώς.
    ΜΟΝΟ ΜΙΖΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΥΤΟΚΤΡΑΤΟΡΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ.

    ΑΠΛΩΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ
    ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥΣ.

    ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Mariouli parata ta agori mou, den mazevetai to pragma. Nai eiste elefantes. Sas exoun flomwsei sto xrima oi Ternes klp, nomimo me apodeikseis , perasmeno sta vivlia tous, elegmeno apo orkwtous logistes giati einai A.E. kai den boreite na vgalete anakoinwsi.

    Synexiste na xorevete sto violi tous, gia na mas peisete poso kales einai oi anemogenitries brosta sta spitia mas.
    Kai emeis kseroume ti 8a kanoume... Pantws me MAT anemogenitries den bainoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Μάριε όσο προσπαθείς να σας βγάλεις αθώους τόσο περισσότερο μας πείθεις ότι όχι μόνο λαμόγια είστε αλλά έχετε επιλέξει να είστε με τη λάθος μεριά του νόμου και κατά της ποιότητας ζωής μας. Θα χάσετε ανθρώπους από συνδρομές αλλά δεν σας νοιάζει γιατί τα πιάνετε από τους καρκίνους του περιβάλλοντος. Τι προσπαθείς τωρα να εξωραίσεις κανείς δεν καταλαβαίνει. ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Δυστυχως ολες οι οικολογικες και αλλες οργανωσεις μετα το 1990 και την πτωση του υπαρκτου σοσιαλισμού ορμησαν και αλλωσαν αυτές τις οργανώσεις οπότε δεν αποτελεί εκπληξη οτι και βγεί απλα εχει χρημα με ουρά οπως και οι επαγγελματίες αντιρατσιστές αλλοστε συνεργάζονται συχνά πυκνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Είναι θλιβερή εικόνα που μιλούν οι επαγγελματίες της αγοράς για αυτές τις ΜΚΟ λες και είναι υπάλληλοί τους! Κρίμα τα νέα παιδιά, ενεργοί πολίτες που είχαν βρει διέξοδο σε αυτές.
    Συμφωνώ με αυτούς που θεωρούν πως δεν πρόκειται να εκδόσουν δελτία τύπου κατά των εταιρειών.
    Ίσως θα ήταν καλό, για να επανακτήσουν την τιμή τους, να προσυπογράψουν την επιστημονική δουλειά της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Δεν είναι δυνατό οι ίδιοι οι άνθρωποι της αγοράς να την λένε σωστή, όπως και 172 οργανώσεις, αλλά το ελληνικό γραφείο greenpeace να σφυρίζει αδιάφορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=648:---blogs----wwf-&catid=73:2008-09-16-12-11-40&Itemid=97

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ GREENPEACE,ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ CHEMTRAILS, ΟΤΑΝ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. H αδικαιολόγητη λάσπη, η σκόπιμη δημιουργία προκατάληψης και η συνεχής αναπαραγωγή της δεν είναι ύποπτη; Ποιός από όλους τους ανώνυμους εδώ θρέφει σκόπιμα την απαξίωση ΜΚΟ, έργου και προσπάθειας ετών που στηρίζουν δεκάδες χιλιάδες ενεργοί πολίτες; Ποιός αναπαράγει τον δήθεν πόλεμο μεταξύ των περιβαλλοντικών οργανώσεων με σκοπό να τις απαξιώσει; Μήπως οι ίδιοι που ανταλλάσσουν e-mail; Ή κάποιοι άλλοι που χρόνια τώρα παρακολουθούν τις εξελίξεις ανίκανοι να της ακολουθήσουν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Μάριε μας προκαλείς. Μίλησε επί της συγκεκριμένης καταγγελίας που δείχνει πώς τα πιάνετε και μην προσπαθείς να εκλογικεύσεις τις δίκαιες και εύλογες αντιδράσεις στα παιχνίδια που παίζετε με τις ανώνυμες εταιρείες που σας καλοπληρώνουν για να μην κάνετε τη δουλειά σας και να ρίχνετε στάχτη στα μάτια όλων μας και όλου αυτού του κόσμου που σας υποστήριζε. Το φύλλο συκής που φορούσατε έπεσε και αποδεικνύεται ότι ο βασιλιάς εσείς δηλαδή εσείς, είναι γυμνός. Είναι κατάπτυστο αυτό που κάνετε και δικαιολογημένα ο κόσμος αντιδρά. Μην θεολογείς υπέρ Χριστού όταν είσαι ιερέας του Διαβόλου. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ. ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΑΓΡΙΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ. ΕΜΑΣ ΧΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Μεγάλη μπουκιά φαε, μεγάλη κουβέντα μην λες. Μιλάς εκ μέρους ποιών; Εκπροσωπείς τι; Για τον εαυτό σου μιλάς. Ο τίτλος σου "Πόσα έχουμε πάρει από τις εταιρίες των ΑΠΕ" κατέρρευσε. Διάβασες την απάντηση στην ιστοσελίδα που παρέθεσα; Η καραμέλλα έλιωσε. Έσκασε η φούσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΜΑΡΙΕ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΕΙΣ ΤΑ E-MAILS ΩΣ WWF?. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ E-MAILS ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΕΣΕ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ρε φίλε Μάριε η έκθεση ορκοτών λογιστών δεν αναφέρει τις πηγές χρηματοδότησης σας. Άρα μας είναι άχρηστη και στάχτη στα μάτια.
    Τι προσπαθείς να αποδείξεις εδώ πέρα; Οτι εσείς είστε τίμια ΜΚΟ και οι άλλες λαμόγια; Οτι όλες οι ΜΚΟ είναι τίμιες; Οτι εμείς ειμαστε τρελοί; Τι;
    Διαβάζουμε συγκεκριμένα εμαιλς που επώνυμα στελέχη εταιρειών και όχι ανώνυμοι, ούτε περιπτεράδες ή κομωτές μιλούν για τρεις ΜΚΟ σαν είναι υπαλληλοί τους. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο στη δημοσιότητα και ότι κι αν λες δεν πειθεις.

    Και μια απορία: Με δική σου πρωτοβουλία βγαίνεις να δικαιολογήσεις την ΜΚΟ σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αγαπητέ μου δεν είναι η πρώτη φορά. Ολόκληρες εφημερίδες μας πετάνε λάσπη καιρό τώρα. Προφανώς ανησυχούν για την εμπιστοσύνη που δείχνει ολοένα και περισσότερος κόσμος στις ΜΚΟ. Κάποιοι ανησυχούν. Όλοι τους απέτυχαν. Ξέρεις γιατί;
    Δες τι έγινε εδώ. Δυό υπάλληλοι εταιριών που τι λένε; Ότι θα πιάσουν τις ΜΚΟ που βγήκαν από το κοπάδι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μας έπιασαν; Ότι τα παίρνουμε; Πως το βγάλατε αυτό το συμπέρασμα και στήσατε όλόκληρο σενάριο; Σε πληροφορώ ότι οι ΜΚΟ έχουν διαφωνίσει στο παρελθόν και θα διαφωνήσουν αρκετές φορές ακόμα. Είναι υγειές αυτό. Το αναδείξατε ως πόλεμο. Σιγά το σκάνδαλο που πιάσατε και στηρίξατε όλοκληρη συνομωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Μην είστε αφελείς. Αυτές οι εταιρειες εξαγοραζουν υπαλλήλους από τη ΡΑΕ μέχρι τη ΔΕΗ και από το ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι το ΔΕΣΜΗΕ.
    Στις ΜΚΟ και τα ταγάρια θα κωλώσουν? Ολους αυτούς τους ανεπάγγελτους οικολογίσκους τύπου Ιμπραήμ και Χαραλαμπίδη τους εξαγοράζουν για την πλάκα τους.

    Υπάρχουν και τίμιοι οικολόγοι, αλλά αν κρίνουμε από τα εμαιλς που έβγαλε στη φορα ο καφετζής αυτοί θα είναι στις 172 περιφερειακές οργανώσεις που θορύβησαν τις εταιρείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Τι είπε ο ποιητής;;;;;;;;
    Δυο ΜΚΟ που βγήκαν απ' το κοπάδι!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τι λες ρε Μαριο; Ποιο κοπάδι; Αυτό που πάει κόντρα στα συμφέροντα των εργολάβων;;;;;;;;;;
    Εισαι περήφανος που είστε ουρά των εργολάβων;;;;;
    Σύνελθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Αγαπητοί φίλοι , αγαπητέ Μάριε αν και θα έπρεπε την ανακοίνωση που έβγαλε το www θα έπρεπε να μου την στείλει , εγώ επειδή εδώ στο καφενείο θέλω να ακούγονται όλες οι φωνές την ανέβασα

    Φαντάζομαι ότι βοήθησες και εσύ και να είσαι καλά

    Φιλικά

    Ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Re WWF, afou ....siga to skandalo pou anadeiksame, kai siga to 8ema.......ti ka8esai edw pera kai postareis treis wres??????? Ginate robes kai to fysate kai den krywnei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Όχι φίλε μου, λάθος κατάλαβες. Το κοπάδι είναι οι οργανώσεις που είναι ενωμένες (όσο και αν θέλετε να παρουσιάσετε το αντίθετο)Ο λύκος είναι όλοι όσοι αποσκοπούν στην διάλυση αυτής της ενότητας για τους λόγους του ο καθένας. To ότι διαφωνήσαμε σε κάποια σημεία δεν σημαίνει όυτε ότι έχουμε άδικο όυτε ότι τα παίρνουμε ή θα τα πάρουμε. Διάβασε τα σημεία που διαφωνήσαμε και τις θέσεις των οργανώσεων και μετά μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ααα θεωρέίς κοπάδι τους 172 που είναι ενωμένοι. Εσείς τι είστε;; Οι μοναχικοί λύκοι;;;; Και βοσκός ποιος είναι;;;; Η μπιρμπίλη ή ο Περιστερης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Το ότι διαφοροποιήθηκαν οι απόψεις μας δεν σημαίνει ότι έγινε γιατί τα παίρνουμε. Συχνά έχουμε διαφορετικές απόψεις. Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζονται συνοδεύονται από τα ανάλογα παραστατικά. Περάστε να το διαπιστώσετε. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή εδώ και καιρό για κάθε ενδιαφερόμενο. Γράφω εδώ γιατί 15 χρόνια έχουμε φάει τα παϊδια μας σε αυτή την οργάνωση και είναι άδικο αυτό που κάνετε. Δεν έχετε ιδέα για τις ΜΚΟ και τον τρόπο που λειτουργούν και πιπιλάτε συνεχώς την καραμέλλα από το γνωστό σακούλι. Επιτέλους, μιλήστε και επώνυμα, συστηθείτε να ξέρω με ποιόν μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Αγαπητέ διαχειριστή.
    Ζητώ συγνώμη για το διπλό post αλλά είμαι μόνος μου εναντίον όλων. Αν θες την προσωπική μου άποψη, το WWF και το κάθε WWF δεν είναι υποχρεωμένο να απαντάει σε ένα δημοσίευμα που ξεκινάει με αυτόν τον τίτλο, περιέχει υβριστικά δημοσιεύματα και έχει ήδη βγάλει συμπεράσματα χωρίς να έχει μπει κανέις στον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο να ακούσει και τον αντίλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Οι εκθεσεις των ορκωτων λογιστων δεν λενε τιποτα που να μπορεί να ρίξει φως...
    Είναι αλήθεια αυτα που γράφονται για σχεσεις γκρινπις με τερνα; Λέγε γιατί σε έχουμε βαρεθεί. όλο τα ιδια και τα ιδια γραφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Οχι ανακρισουλα. Για τους ανταγωνιστες σας της γκρινπις ρώτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ρε σεις ο Βασιλάκος της ΤΕΡΝΑ και ο Χαραλαμπίδης της GREENPEACE είναι κολλητάρια. Μου το έχουν πει υπηρεσιακοί του υπουργείου που τους βλέπουν να παίζουν σφαλιάρες στις επιτροπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Magkes autes oi die8neis organwseis Greenpeace, wwf einai pantou dief8armenes. Sthn Ellada 8a emenan eksw apo th masa? Oi idrytes tous exoun ginei pamploutoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Από τη κατηγορία δωροδοκίας και απιστίας πέσαμε στην απλή σύναψη σχέσεων φιλίας. Κάτι είναι κι αυτό. Είστε φοβεροί.

    Ό,τι είχα να πω το είπα. Ευχαριστώ για το βήμα που μου δόθηκε. Καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ασε ρε Μαρία που ειρωνευεσαι κιολας. Αντε μαζεψτε τα κομματια σας ρε ΜΚΟ-Τερνο-υπαλληλοι κι οταν θα βλέπετε τον κόσμο να σας φτύνει να θυμάστε αυτά τα emails

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Επώνυμα αγαπητέ, επώνυμα. Βγάλε την κουκούλα. Οι πολίτες που μας στηρίζουν αυξάνονται. Όσο και να ζορίζεσαι έτσι είναι. Αλοίμονο αν 5-10 άτομα ενός καφενείου* κρίνουν το έργο και την δράση μιας οργάνωσης που στηρίζουν χιλιάδες πολίτες.
    Συνεχίστε λοιπόν κρυμμένοι στην ανωνυμία σας να εκτοξεύετε ύβρεις.
    Το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιβεβαιώνετε την δειλία σας.

    *Στο καφενείο βλέπεις με ποιόν μιλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Εμένα δεν μου αρέσει η δαιμονοποίηση των ΜΚΟ, ούτε των πολιτικών, ούτε των Εταιρειών.
    Παντού συναντά κανείς σωστούς και λαμόγια.
    Για τη στάση του wwf Ελλάς στα αιολικά, υπάρχουν ερωτήματα αναπάντητα μέχρι σήμερα.
    Για παράδειγμα, ποιος γνωρίζει ότι με τη βούλα του wwf επιτράπηκε η εγκατάσταση των αιολικών κοντά στο δάσος της Δαδιάς.
    Όσοι δε γνωρίζετε τι σημαίνει Δαδιά, κάντε μια βόλτα στο ίντερνετ να δείτε.
    Ούτε όμως πιστεύω ότι το wwf συνολικά παίζει άσχηγμα παιχνίδια.
    Συντά κανείς πεςρισσότερα λαμόγια σε κάτι ΜΚΟ σφραγίδες που είναι διάσπαρτες στην χώρα και κάτι "οικολόγοι" ζουν από τις επιχορηγήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και ψευτοπρογράμματα που δήθεν κάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος.
    Πέρυσι στο Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στις Σέρρες, κεντρικό θέμα συζήτησης δεν ήταν η προστασία του περιβάλλοντος (Γι αυτά μίλησαν οι καλεσμένοι ομιλιτες, όντως αξιόλογοι). Ήταν η κατανομή των πόρων του ΥΠΕΧΩΔΕ και η ανησυχία των μικρών επαρχιακών ΜΚΟ για το γεγονός ότι οι μεγάλες που έχουν επιστημονικό προσωπικό απορροφούν τα περισσότερα κονδύλια.
    Καταλάβατε;
    Την προστασία του περιβάλλοντος, οι μικρές ΜΚΟ την βλέπουν μόνο ως χρηματοδότηση. Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και για αυτό σε αυτές τις οργανώσεις είναι 5-10 "οικολόγοι", άλλες φοερές 1-2 όλοι κι όλοι και θέλουν να ζουν και να πωλούν παραγοντιλίκι με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών.
    Ούτε που ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην κοινωνία για να ανεβάσουν το εθελοντικό κίνημα, που θα σήμαινε ότι μπορούν να συγκεντρώνουν ίδιους πόρους για έργα και δράσεις στις περιοχές τους.
    Το ΥΠΕΧΩΔΕ νυν Υπ. Περιβάλλοντος κτλ, να ναι καλά.
    Ότι παίζονται δυνατά παιχνίδια με τα αιολικά και άλλα θέματα που αφορούν επενδύσεις και μεγάλα κέρδη είναι πραγματικότητα και φυσιολογικά κάποιοι πιθανόν να πωλούν την υπογραφή τους σε καλή τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Δηλαδή οι ελληνικές εταιρείες θεωρούν τις ΜΚΟ δεκανίκια τους!

    Στην Αγγλία ο κόσμος εκτιμά τη Γκρινπις γιατί βγαίνουν με τα φουσκωτά στον ατλαντικό με 9 μποφώρ και κυνηγούν λαθραίους αλιεις. Από οτι φαίνεται στην Ελλάδα το παραρτημά της έχει ελληνοποιηθεί και είναι μεσα στις κομπίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Από τη συγκεκριμένη "είδηση" καταλαβαίνει κανείς ότι δεν ξέρετε τί σας γίνεται.
    Σοβαρά τώρα, σκεφτήκατε μήπως ισχύει το ανάποδο απ' ότι καταλάβατε?

    Και μην ακούω μλκιες περί Μ.Κ.Ο., όσες δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητες αναρτούν τους φορείς χρηματοδότησής τους (ως οφείλουν) ή τέλος πάντων λένε από ποιόν παίρνουν τί (πηγαίνετε για παράδειγμα στο site της wwf και θα δείτε τους υποστηρικτές της, δεν χρειάζεται να φωνάζετε περί σκανδάλων).
    Αν θέλετε σκάνδαλο, ΨΑΞΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 172 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Σ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ, Ή ΠΟΣΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ!

    Εκεί να δω τη μαγκιά σας, όχι όπως τώρα εκ του ασφαλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. @11:17
    Πάρε να μάθεις ένα ρητό του λαού:

    Ο γαιδαρος πριν ψοφήσει κλάνει!

    Αυτό κάνετε οι τρεις πουλημένες ΜΚΟ τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Οσο δεν βλέπουμε δελτία τύπου των ΜΚΟ εναντίον των εταιρειών που τις θεωρούν ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ τους, τόσο θα γελάμε με τις απελπισμένες προσπάθειες του κάθε Μάριου να μας πεισει οτι δεν έχουν καμία συναλλαγή...με το μεγάλο κεφαλαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Βγάζουμε μια θολή βρώμα περί 'ύποπτων σχέσεων' κ.λπ. χωρίς ουσιαστική βάση ή τεκμηρίωση, και αμέσως πολλά αφελή ψάρια τσιμπάνε και αρχίζουν να ωρύονται χωρίς να νιάζονται αν το δόλωμα είναι πραγματικό!
    Η μέθοδος είναι ασφαλής (η επιπολαιότητα και η αφέλεια αφθονούν) και δοκιμασμένη ξανά και ξανά.
    Μέγας θεωρητικός της ο Γκαίμπελς, με πολλούς άξιους συνεχιστές.
    Ευτυχείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Παιδιά μην έχετε αυταπάτες:
    Όλες οι ΜΚΟ είναι ύποπτες λίγο πολύ.
    Και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ τα έχει αρπάξει χοντρά ειδικά με την κατασκευή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι μπλεγμένη σε πολλά σκάνδαλα. Ξέρετε πόσα άρπαξαν τα λαμόγια της ΕΟΕ από τον Κωνσταντακόπουλο στην Πύλο για να δώσουν το ΟΚ για τις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις και τα γήπεδα γκόλφ δίπλα στον υγρότοπο της Γιάλοβας?
    Η μέδοδος είναι απλή: φωνάζουν μέχρι να τ' αρπάξουν και μετά βαφτίζουν τον εργολάβο " χορηγό" και δεν τρέχει τίποτα...
    Οι ΜΚΟ τείνουν να εξελιχθούν στην μεγαλύτερη μπίζνα από συστάσεως του Ελληνικού κράτους το 1821 !
    Η επιχείρηση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ έχει χοντρή κονόμα για πολλούς τελικά.
    Μην κοιτάτε μόνο την βιτρίνα, να είστε ιδιαίτερα καχύποπτοι σε όλους αυτούς που αυτοδιορίστηκαν προστάτες της φύσης. Μην ξεχνάτε πως προστάτης ονομάζεται λαϊκά και ο νταβατζής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Από που προκύπτει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή μιας από τις 3 ΜΚΟ με τον οποιοδήποτε; Βλέπω ότι ο επιστημονικός σύλλογος των ΑΠΕ θέλει να διαβουλευτεί με τις ΜΚΟ για να τις πείσει να μην συμφωνήσουν με την ΕΟΕ. Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα; ότι στους παραλήπτες είναι και επιχειρηματίες; και λοιπόν;

    Το ξέρουμε πολύ καλά ότι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν διαφορετικές προτεραιότητες μέσα στον οικολογικό χώρο. Η ΕΟΕ ενδιαφέρεται κυρίως για τη βιοποικιλότητα η Greenpeace περισσότερο για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος μέσω διάδοσης ΑΠΕ και οι άλλοι 2 είναι ενδιάμεσα. Οι οικονομικές συναλλαγές τι σχέση έχουν; Η greenpeace δεν παίρνει χρήματα παρά μόνο από τα μέλη της, το WWF παίρνει και από ΝΠΙΔ για συγκεκριμένα προγράμματα και δημοσιοποιεί από που παίρνει τι και για ποιό λόγο, το MEDSOS ο ίδιο. Μήπως είναι καλύτερα να βουτάμε τα δάκτυλα μας στο μυαλό μας πριν ξεφωνίσουμε μερικές από τις πιο διακεκριμένες ΜΚΟ στην Ελλάδα;

    Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και ιδίως την ισορροπία ανάμεσα στην κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα γίνεται έντονος διάλογος ανάμεσα στις οικολογικές οργανώσεις και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Κυνήγι μαγισσών ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Prespensis,
    Μην διαστρεβλώνεις, διότι το άρθρο δεν μιλά για οικονομική συναλλαγή.
    Το άρθρο αναφέρει επι λέξη: "περίεργη & εξοργιστική συμπεριφορά στελεχών εταιρειών", αφού μιλούν σαν να έχουν τις 3 ΜΚΟ δικές τους (πραγμα που δυστυχώς ο μέσος πολίτης το πιστευει έτσι κι αλλιώς, ασχέτως άρθρου).

    Επειδή ο Έλληνας έχει χορτάσει διαπλοκή & διαφθορά, η πρόταση του Καφενείου να βγάλουν τα οικονομικά τους στη δημοσιότητα, είναι προς όφελός τους για να αλλάξουν το κλίμα (που επαναλαμβάνω είναι γενικότερα αρνητικό ασχέτως άρθρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Symfwnw me ton anwnymo 1:22 pou eipe:

    Η μέδοδος είναι απλή: φωνάζουν μέχρι να τ' αρπάξουν και μετά βαφτίζουν τον εργολάβο " χορηγό" και δεν τρέχει τίποτα...

    To oti den exoun vgei apo tin prwti stigmi na kraksoun tous "xorigous" pou tous 8eloun lagous gia na xtypane alles organwseis, apodeiknyei poso enoxoi einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. ΠΟΣΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΑΠΕΤΖΗΔΕΣ!
    ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΠΕΣΠΕΝΣΗΣ:
    Βλέπω ότι ο επιστημονικός σύλλογος των ΑΠΕ θέλει να διαβουλευτεί με τις ΜΚΟ για να τις πείσει να μην συμφωνήσουν με την ΕΟΕ.

    ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙ -ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΤΟ ΕΜΑΙΛ.

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ & ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Η WWF ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΤΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΡΚΩΤΩΝ;
    ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΜΟΝΑΧΑ:
    Η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει την
    ευθύνη για την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση Οικονομικών Καταστάσεων

    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Re paidia den 8a apantisoun. Kanoun to koroido giati kseroun oti 8a ksexastei.
    Edw ksexastikan oloklira Imia, to skandalo tis greenpeace den 8a to 8ymatai kaneis se ena mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Τζάμπα ανέβασα τη δημοτικότητα στο blog... σοβαροφανή συμπεράσματα που κάνουν ακριβώς αυτό που οι εταιρείες θέλουν: να χάνεται το θέμα του περιβάλλοντος και να τσακωνόμαστε για το πώς θα μεταφράσουμε υποκειμενικά αυτό που βλέπουμε ώστε να εξυπηρετεί τις θεωρίες συνωμοσίας που μας αρέσει να κράζουμε. ας κοιταχτούμε σε κανά καθρέφτη, και ξαναμιλάμε. οι οργανώσεις δεν χρειάζεται να απαντήσουν, η απάντηση έρχεται από το έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Σοβαρά, αν όντως αυτός που έφτιαξε το συγκεκριμένο άρθρο θέλει να πληροφορηθεί για τις οικονομικές απολαβές των ΜΚΟ, γιατί δεν μπαίνει απλώς στα sites τους? Μήπως ο αποκλειστικός στόχος του είναι να προβοκάρει? Σε μένα τουλάχιστον φαίνονται ξεκάθαρα οι υποστηρικτές τους, και ο νοών νοείτο:
    http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=186&Itemid=194

    http://medsos.gr/medsos/index.php?option=com_content&view=section&id=64&Itemid=120

    http://www.greenpeace.org/greece/about/financial-reports

    Συνεπώς, καλύτερα να χαρακτηριστεί "σκάνδαλο" η ηλιθιότητα του ανθρώπου που έκανε την ανάρτηση, παρά η συμπεριφορά των ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Οι οικονομικές απολαβές που εμφανίζονται στις ιστοσελίδες των ΜΚΟ αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Τα μαύρα λεφτά είναι τα πολλά. (απάντηση στο προηγούμενο σχόλιο)

    Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

    1). Οι ΜΚΟ "βρωμάνε". Δεν είναι απλώς κερδοσκοπικές οργανώσεις, αλλά το χρήμα είναι και ο βασικός λόγος ίδρυσης τους.
    2). Δεν αποτελούν εχθρό του "συστήματος" αλλά συνεργάτη. Είναι πιό εύκολο να γίνει αποδεκτό ένα πρότζεκτ από τον λαό όταν έχει πχ εγκριθεί από την Greenpeace ως "αβλαβές" η ακόμα και ως ωφέλιμο.
    Τα κράτη προτιμούν να τα χώνουν σε ΜΚΟ παρά να ξοδεύουν πολλαπλάσια ιδρύοντας αρμόδια υπουργεία με υπαλλήλους κλπ..
    3). Τα λεφτά που εισπράτουν από συνδρομές μελών οι ΜΚΟ είναι αστεία μπροστά στα εκκατομύρια που κονομάνε πλαγίως. Ο πραγματικός λόγος που χρειάζονται τα μέλη τους οι ΜΚΟ, είναι για να εμφανίζουν δύναμη στούς εκβιασμούς τους.
    4). Εννοείται ότι τα μέλη έχουν πλήρη άγνοια σχετικά με τις λαμογιές που παίζονται από τους υψηλά ιστάμενους. Πολλοί από αυτούς τους λαμόγιους καταλήγουν να πολιτεύονται και να φτάνουν μέχρι υφυπουργοί, όπως ο Ευθυμιόπουλος της Greenpeace που προσελήφθη από τον Λαλιώτη για να δώσει άλλοθι στο τερατούργημα του κωπηλατοδρόμιου στο Σχοινιά Αττικής.
    5). Οι πιό "βρώμικες" είναι φυσικά οι WWF και Greenpeace λόγω μεγέθους παγκοσμίως. Από τους δικούς μας ακολουθούν η Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Αρκτούρος (του γνωστού οινοπαραγωγού και πολιτευτή Γιάννη Μπουτάρη).
    Ο κατάλογος όμως είναι μακρύς και δεν έχει νόημα να συνεχίσω...

    6). Μια τελευταία επισήμανση για ένα μύθο που κυκλοφορεί πολύ στην ελληνική επαρχία, περί ρίψης φιδιών κλπ από οικολόγους.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι από αυτό. Μέχρι τώρα, απόπειρες εμπλουτισμού πανίδας στην Ελλάδα, έχουν κάνει γελοιωδώς μόνο οι κυνηγοί, για προφανείς ιδιοτελείς λόγους.
    Ομως τα φίδια δεν έχουν ανάγκη από εμπλουτισμό γιατί απλά, πλην ελαχίστων ειδών, δεν απειλούνται με εξαφάνιση και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για την ενίσχυση του πληθυσμού τους.
    Εκτός όμως από το ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό κίνητρο, για να ρίξει μια οργάνωση φίδια, πρέπει να διαθέτει εκτροφείο, λεφτά και ..ανισορροπία!
    Εκτροφεία μαζικής εκκόλαψης φιδιών δεν υπάρχουν. Και οι επικεφαλείς των ΜΚΟ δεν είναι καθόλου ανισόρροποι. Είναι ικανότατοι επιχειρηματίες και τα λεφτά τα θέλουν για την τσέπη τους, όχι για να τα ξοδεύουν σε σαχλαμάρες !

    Τα σέβη μου στο ακροατήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Κάθομαι λοιπόν με δυο συνεργάτες μου (βρώμικους επιχηρηματίες) και λέω: Θα ήταν καλό για τα συμφεροντά μου να προσαρτήσω τον Τάδε στα σχέδια μου. Δεν ξέρω αν μπορώ αν το κάνω, το προτείνω πάντως. Ποιό είναι το συμπέρασμα από την παραπάνω κατάσταση; Πώς ο Τάδε τα παίρνει και είναι ένα λαμόγιο και μισό.
    Όποιος βρίσκει την παραπάνω παράγραφο παράλογη μάλλον θα καταλάβει το μέγεθος της τραγικότητας που εμπεριέχει το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θα έπρεπε να απαντήσει κανείς κατα τη γνώμη μου ,αλλά ας είναι. Θα ήθελα την άποψη του admin για το γεγονός ότι βαφτίζει σκάνδαλο ΜΚΟ αυτό το πράγμα και για το ότι αποδέχεται να λασπολογούνται συγκεκριμένα άτομα με καμία συγκεκριμένη κατηγορία. Να ανεβάσουμε την επισκεψιμότητα αλλά όχι κι έτσι παίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Συγγνώμη, αλλά από το μέηλ καταλαβαίνω το αντίθετο από τις κραυγές των φανατισμένων παραπάνω. Αφού προετείνει ΝΑ υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία, σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει ήδη. Και να υπάρξει όμως δε βλέπω που είναι το μεμπτό στα πλαίσια μιας δημόσιας διαβούλευσης. Αυτός δεν είναι ο στόχος της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. και θα ήθελα να μου πεί ο αποπάνω ξερόλας φίλος, πώς μπορεί να αποδείξει πως υπάρχουν μαύρα λεφτά κάτω από τους απολογισμούς των ΜΚΟ στην Ελλάδα. Πώς το ξέρει. Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω πως δεν το ξέρει αλλά θα ήθελε να είναι έτσι, μπορώ να των ονομάζω ψεύτη με τη σειρά μου ή αυτό θα είναι αγενές; Είναι ντροπή να βγαίνεις ανώνυμα στο δίτυο και να ψεύδεσαι συνειδητά. Κάποιοι πιο πρίν απλώς κράζουν γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν, εσύ όμως ξέρεις καλά τι κάνεις. Εκτός των άλλων αποδυναμώνεις και το μέσο με αυτόν τον τρόπο ,αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα θα μου πεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. βγηκανε σημερα τα οικολογακια να μαζεψουν τα ρεζιλια τους.
    Ρε ρεζιλιδες, δεν μαζεύεται με το να ειρωνευεστε τους αναγνωστες....
    Βγαλτε δελτια τυπου αμα εχετε κοτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Οι ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν με ραγδαίους ρυθμούς σε κάθε γωνιά της χώρας αφήνοντας τεράστια κέρδη σε κάποιες τεχνικές εταιρείες.
    Δυστυχώς όλα γίνονται άρπα κόλα χωρίς μελέτη και σχεδιασμό. Και αφού δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ικανοποιητικός τρόπος αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας, καταλήγουμε στο "άνθρακες ο θησαυρός".
    Καθόλου άνθρακες δεν είναι όμως τα εκατομμύρια που μπαίνουν στις τσέπες των εργολάβων.
    Μέχρι να γεμίσει έλικες και η τελευταία κορφούλα της δύστυχης πατρίδας μας...
    Τώρα σχετικά με την επιστολή στην αρχή της σελίδας, δεν θέλει πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς πως WWf και Greenpeace τα "αρπάζουν" για να κάνουν τα στραβά μάτια. Και προφανώς η Ορνιθολογική που μυρίστηκε "ψητό", θέλει να χωθεί και αυτή για να αρπάξει κανένα κομάτι από την πίττα. Μετά θα ηρεμήσουν όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Αγαπητέ john αν εγώ μάθω ότι κάποιοι συζητάν για μένα και με βάζουν μέσα στα σχεδια τους, εγώ φίλε μου θα πάω και θα τους σπάσω τα μούτρα και αν ημουν ΜΚΟ θα έβγαζα μια ανακοίνωση που θα τους ζητούσα εξηγήσεις . Παρόλα αυτά καμία ανακοίνωση καμία κουβέντα καμία διαμαρτυρία.
    Δεν θέλω να δαιμονοποιήσω τίποτα αλλά ρε john δεν σου κάνει εντύπωση όλη αυτή η συζήτηση των εταιρειών. Καμία;;;;
    Φίλε μου μην ψάχνεις για προβοκάτορες οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
    Και επειδή φίλε μου οι ΜΚΟ δεν είναι εταιρείες και εχουν ένα λόγο παραπάνω να δίνουν εξηγήσεις σε όλους εμάς έστω και αν είναι υπερβολικό.
    Ας σταματήσεις τις θεωρίες συνωμοσίες και να ζητήσεις και εσύ να δώσουν εξηγήσεις

    Αντώνης Χρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. re magkes min apantate stous oikologous tou kolonakiou...
    Tous pire xabari o kosmos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Καλά σας λέει ρε ο ιδεολόγος του καναπέ. Ακούστε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. καλα ρε μάγκες. που το παίζουμε και σούπερ ξύπνιοι για τη διαπλοκή των μκο. ποιος έστειλε το email στον καφετζή; σίγουρα κάποιος που το έλαβε. για να δουμε:
    - καπιος απο τους παραλήπτες, δηλαδή λαμόγιο των εταιρειών
    - κάποιος φίλοσ των εταιρειών που το έλαβε ως κοινοποίηση στο gmail του
    - κάποια γραμματέας της terna ή endesa ή των 'άλλων αιολικούχων που έχει οικολογική ανησυχία

    καφετζή, λέγε. μήπως στο έστειλαν οι ίδιες οι εταιρείες επειδή δεν κατάφεραν αλλιώς να σπάσουν το μέτωπο των μκο και ήθελαν να στιγματίσουν κάποιυς εναντίον άλλων;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. RE καφετζή ,
    Ξέρεις ποιός είναι αυτός που έστειλε το email, που θάβει την Ο.Ε.Ο.
    (όχι σ'εσένα) :-)
    Κάποιος MANAGER - φαίνεται (!!!).
    - Δώστω στο SKAI κάτι θα ξέρουν ;-)
    Oι σωστές ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ κάνουν την δουλειά τους.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.
    Ξεχωρίζουν από την Φάτσα και σε κοιτούν στα χέρια. :-(
    Πάντως εγώ προτιμώ τα ΑΙΟΛΙΚΑ απο τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ (ΒΑΛΚΑΝΙΑ).

    http://www.ecocrete.gr/index.php?option=content&task=view&id=6382

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Τι ξυνετε τα νυχια σας να βρειτε ποια εταιρεια το διερευσε; Θα το βρουν οι εταιρειες μεταξυ τους.Η ουσια ειναι οτι διερευσε και εγιναν ρεζιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. 1) Κάποιοι αποφάσισαν να προσεγγίσουν τις συγκεκριμένες 3 ΜΚΟ, είτε επειδή έχουν γνωστούς εκεί μέσα είτε επειδή είναι μεγάλες και γνωστές, είτε επειδή τα έχουν πάρει στο παρελθόν, είτε επειδή η δική τους θέση συνάδει με αυτή των ΑΠΕ. Όλοι όμως οι αρχικοί σχολιαστές πήραν την 4η εκδοχή ως δεδομένη. Συμπεριφορά αναγνωστών Κίτρινου Τύπου δηλαδή.
    2) Δεν είναι τυχαία όμως αυτή η συμπεριφορά, αφού το ίδιοτο καφενείο φέρεται κιτρινίστικα: γράφει ότι "Για λόγους τάξεως δεν αποκαλύπτουμε τα ονοματεπώνυμα των μεγαλοστελεχών των εταιρειών ΑΠΕ". Τότε γιατί όλοι διαβάσαμε τα ονόματα; Εγώ όταν θέλω να σβήσω ένα όνομα, δεν το βλέπει κανείς.
    3) Και άλλες οργανώσεις μπορεί να τα έχουν πάρει, σε άλλη περίπτωση όμως. Όπως η Ορνιθολογική: πήρε 120 εκ.ευρώ από την ΤΕΜΕΣ, που χτίζει το μεγαθήριο στην ΠΥΛΟ, συνεργάζεται μαζί της δήθεν για έλεγχο, και πλέκει το εγκώμιο τις εταιρείας στους κατοίκους της περιοχής.
    4) πολλοί από τους σχολιαστές απλώς έχουν επαναλάβει τα γνωστά κλισέ της άγνοιας (π.χ. για τα φίδια!!!).
    5) Η αλήθεια θέλει ψάξιμο. Όσοι βιαστήκατε να βρίσετε, απλώς επαναλαμβάνετε τα κλισέ όσων στερεοτύπων είχατε στο μυαλό σας.
    6) Αν οι 3 ΜΚΟ όντως διαπλέκονται, φροντίστε να το βγάλετε στη φόρα με στοιχεία - αυτό θέλουμε όλοι για να είμαστε ενημερωμένοι πολίτες.
    7) δεν εργάζομαι για καμία ΜΚΟ, θεωρώ ότι η χρηματοδότηση όλων των ΜΚΟ πρέπει να σταματήσει τώρα, και το κράτος νακάνει σωστά τη δουλειά του. Όποιος πολίτης θέλεινα γίνει εθελοντής οικολόγος και να ελέγχει το κράτος, να πάψει να του ζητάει και χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Συγγνώμη, πάτε καλά εδώ μέσα;
    Πού ακριβώς είδατε να λέει το email ότι τα παίρνουν η Greenpeace, το WWF και οι άλλες μεγάλες οικολογικές οργανώσεις από τις εταιρίες;
    ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ;
    Αυτό που λέει είναι ότι οι εταιρίες θέλουν να έρθουν σε συνεννόηση με αυτές τις οργανώσεις, ελπίζοντας ότι αυτές θα συμπλεύσουν μαζί τους σ΄το θέμα των ανεμογεννητριών, κατά της Ορνιθολογικής Εταιρίας. Ό λόγος είναι πολύ απλός και δεν έχει να κάνει με χρηματοδοτήσεις: οι μεγάλες οικολογικές οργανώσεις σκέφτονται με όρους παγκόσμιους, δηλαδή να προωθηθεί η αιολική ενέργεια για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως. Ενώ η Ορνιθολογική Εταιρία νοιάζεται περισσότερο για τα πουλιά που απειλούνται από τις έλικες των ανεμογεννητριών. Έτσι στην προκειμένη περίπτωση είναι λογικό οι απόψεις του WWF, Greenpeace κλπ. να είναι πιο κοντά στις εταιρίες αιολικής ενέργειας, παρά στην Ορνιθολογική Εταιρία.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.
    Και άλλη φορά να προσέχετε πολύ, πριν μιλήσετε (χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο) για "λαμόγια οικολόγους" κλπ. Ειδικά όσοι το κάνετε από τον ωραίο σας καναπέ, ενώ άλλοι τρέχουν έξω για να κάνουν κάτι για' αυτόν τον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Δεν είπε ο καφετζής οτι τα παίρνουν....
    Το άρθρο μιλά για περίεργη & εξοργιστική συμπεριφορά στελεχών εταιρειών.

    Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!

    ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ : ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. 4:58 siga min trexete kai poly 8a skisete kana kaltson
    Re ououououst!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Η Ορνιθολογική τα έχει πάρει σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν.
    Τα πήρε για το κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά, τα αίρνει και από το Διεθνή Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος ακόμα και σήμερα.
    Τι ιδεολογίες και οικολογίες μωρέ?
    Ξυπνάτε, όλα για το χρήμα γίνονται.
    Και είναι πολλά τα λεφτά γιέ μου...

    Τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Συμφωνώ με τον Τάσο.
    Για ποιό λόγο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διασπάστηκε στην ΚΑΛΙΣΤΩ ?
    Γι ποιό λόγο το ΕΚΠΑΖ διασπάστηκε στην ΑΝΙΜΑ ?
    Ολα για το χρήμα μιλάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Ρε παιδιά όλα στην Ελλάδα είναι σάπια.
    Γιατί δηλαδή οι ΜΚΟ να διαφέρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Είδατε τον ισολογισμό που μας παρουσίασε η wwf?? (πλάκα πλάκα, η greenpeace τίποτα ακόμα). Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι πάνω από 3εκ. ευρώ έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς της από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Είτε απ'ευθείας είτε μέσα από τα ιδρύματα (Λάτσης, ΔΟΛ κλπ) που λειτουργούν συνήθως ως ρυθμιστές και φίλτρα κυκλοφορίας του χρήματος. Είναι δυνατόν να συγκρουστεί ποτέ αυτή η οργάνωση για οποιοδήποτε περιβαλλοντικό πρόβλημα με τον επιχειρηματικό κόσμο που αποτελεί παράλληλα και τον χρηματοδότη της? Και δεν μιλάμε για ψίχουλα και μία απλή χορηγία, αλλά για εκατομμύρια ευρώ - φρέσκο χρήμα - που μπαίνει στους λογαριασμούς τους (οι ίδιοι τα εμφανίζουν άλλωστε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Ναι είναι. Ο μεγαλύτερος εγχώριος χρηματοδότης της είναι η Eurobank και το ίδρυμα Λάτση αλλά δες πως τοποθετείται το WWF απέναντι στην επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ (των ιδίων επιχειρηματικών συμφερόντων).
    http://politics.wwf.gr/images/stories/political/positions/Thriasio_jul08.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. να γειασ'το στόμα σου ρε προηγούμενε! αλλα κάποιοι θέλουν να ζουν στη μόνιμη γκρίνα και μιζέρια. τελικα από αυτη την ανάρτηση βγήκε ότι στην ελλαδα μόνο κάποιες (άντε όχι όλες) μκο εχουν διαφάνεια, τσίπα, κοχόνες και κάνουν δουλειά. και καλά κάνουν όσοι τους δίνουν λεφτά. ακόμα και οι εταιρίες. και ειναι μεγάλη διαφήμιση και για τις εταιρίες που δίνουν σε μκο που μπορεί και να τους βαρέσουν. βαρέθηκα στην Ελλάδα να ειμαστε παντα ή καλοί ή κακοί και κανένας να μη συνεργάζετε παρά μ΄νοο με τους δικούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Αφού κατέρρευσαν τα αρχικά σενάρια λάσπης περί δωροδοκίας τώρα αρχίσατε τα περί εταιριών και τραπεζών. Λες και τα χρηματά σας τα φυλάτε κάτω από το στρώμα. Αλήθεια, διαβάσατε την απάντηση της MEDSOS;

    Κάντε καμμιά δουλειά και αφιερώστε λίγο από τον χρόνο που σπαταλάτε στο να βρίζετε για τα κοινά και μετά μιλήστε. Επαναστάτες του καναπέ, που ξεκατινιάζεστε στα blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. ΚΑΦΕΤΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ....
    Τι γράφει το επίμαχο μέηλ; Προτείνει την στρατηγική για να αντιμετωπιστεί η πρωτοβουλία της ΕΟΕ: «στρατηγική μας θα πρέπει να είναι οι οργανώσεις αυτές (Greenpeace, WWF, MEDSOS κυρίως) να μην προσχωρήσουν στο μέτωπο που στήνει η ΕΟΕ, αφενός λόγω της σημαντικής επιρροής τους, αφετέρου γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να αμφισβητηθεί η επιστημονικότητα των προτάσεων της ΕΟΕ και να δημιουργηθούν ρήγματα στο μέτωπό της».
    Κλασσικός τρόπος αντιμετώπισης, από τα αρχικά μαθήματα σε σεμινάρια lobbying. Ένα ισχυρό λόμπυ κατασκευαστών και αιολικάδων προσπαθεί να διχάσει τον περιβαλλοντικό χώρο, στρέφοντας κάποιες οργανώσεις εναντίον άλλων ώστε να αμφισβητηθεί η επιστημονικότητα των προτάσεων της ΕΟΕ και να δημιουργήσουν ρήγματα. Σας θυμίζει κάτι σχετικά με την τακτική του lobby των πετρελαιάδων όταν πρωτοοργανώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις απόψεις για κλιματική αλλαγή. Οι σκοποί αλλάζουν τα μέσα παραμένουν πάντοτε ίδια.
    Αποδεικνύει επίσης την στενή συνεργασία ΕΛΕΤΑΕΝ, μιας «αθώας» επιστημονικής ένωσης και ΕΣΗΑΠΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών δηλαδή του χώρου των ΑΠΕ και, κατά σύμπτωση, μεγαλοκατασκευαστών (όλοι οι εθνικοί μας εργολάβοι είναι παρόντες, Ρόκας, Μπόμπολας, Περιστέρης, Μυτιληναίος). Άλλωστε ο κ. Κουλουμούνδρας στο αρχικό του μέηλ είναι σαφέστατος (είμαι σύμφωνος για την κοινή συνάντηση, το συντομότερο δυνατόν…). Προφανώς το αλισβερίσι έχει να κάνει με το … γνήσιο ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.....
    Ο συντάκτης, λοιπόν, απαντά σε μέηλ του κ. Σπύρου Κουλουμούνδρα, ο οποίος αισθάνεται να κινδυνεύουν τα συμφέροντα που εκπροσωπεί από την παρέμβαση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που όπως λέει «εντυπωσιάζει σε πρώτη ματιά με τη σοβαρότητά της». Ο κ. Κουλουμούνδρας είναι μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ). Επίσης είναι Δ/ντής Λειτουργίας και Συντήρησης της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. της οποίας πρόεδρος είναι ο "εθνικός εργολάβος" κ. Λεωνίδας Μπόμπολας. Η ΗΛΕΚΤΩΡ είναι θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μια άλλη θυγατρική του ίδιου ομίλου είναι η γνωστή μας ΑΚΤΩΡ ....

    ΚΑΙ Πάντως εγώ προτιμώ τα ΑΙΟΛΙΚΑ απο τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ (ΒΑΛΚΑΝΙΑ).!!!

    ΦΙΛΑΚΙΑ ! ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. ... .... .... ... ....
    Από τους πρώτους στη λίστα αποδεκτών είναι τέσσερα από τα πρόσφατα ορισθέντα, από την υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, μέλη της Ομάδας Εργασίας για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο των ΑΠΕ. Οι τρεις από αυτούς είναι μέλη του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ.
    · Παναγιώτης Παπασταματίου, αντιπρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ και Διευθυντή Ανάπτυξης της ΕΝΤΕΚΑ (της εταιρείας που σε συνεργασία με τους «Εφραίμ» της Μονής Μεγίστης Λαύρας προωθεί την εγκατάσταση 111 α/γ στη ΖΕΠ του Κόχυλα στη Σκύρο σε μια από τις μεγαλύτερες αποικίες του Μαυροπετρίτη).
    · Δημήτρης Λάλας, Καθηγητής, τ. Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέλος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ και Δ/νων Σύμβουλος της FACE3TS ΕΠΕ (εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, εξειδικευμένη σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών).
    · Παναγιώτης Χαβιαρόπουλος, Διευθυντής Κέντρου Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας, ΚΑΠΕ, μέλος ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ.
    · Νίκος Βασιλάκος, σύμβουλος της κ. Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ, ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων NETWORK CONSULTING GROUP ΕΠΕ και σύμβουλος επίσης του κ. Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ
    (Για περισσότερες πληροφορίες εδώ http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_7003.html )

    Ακολουθούν τα ονόματα όλων των μελών του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ που κάποιοι από αυτούς κατά σύμπτωση είναι στελέχη εταιρειών κολοσσών στον χώρο των ΑΠΕ όπως:
    · Ροντρίγκεζ Μύριαμ (στέλεχος του Ομίλου Εταιρειών Ρόκας)
    · Περράκης Μανώλης (τεχνικός διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή)
    · Λαδακάκος Παναγιώτης Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΤΕΚΑ, Διευθύνων Σύμβουλος ADEMCO AE και ιδιοκτήτης της ΛΑΔΑΚΑΚΟΣ Π. & ΣΙΑ ΕΕ
    · Σπηλιωτόπουλος Βασίλης, γενικός διευθυντής της GAMESA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, θυγατρικής της ισπανικής Gamesa

    Η επόμενη κατηγορία στους οποίους απευθύνεται το μέηλ είναι τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ)
    · Γεώργιος Περιστέρης, πρόεδρος ΕΣΗΑΠΕ, ιδρυτής το 1997 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, Προέ δρος της ΓΕΚ Α.Ε. και Αντιπρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής ΤΕΡΝΑ Α.Ε
    Θεόδωρος Σιετής, αντιπρόεδρος ΕΣΗΑΠΕ, εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ, θυγατρικής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα
    ·Γεώργιος Ανεμοδουράς, γεν. γραμ. ΕΣΗΑΠΕ, εκπρόσωπος της VECTOR ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ AE, και διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. καθώς ο πατέρας του ήταν ο δημιουργός του «Μικρού Ήρωα». Λόγω επιθέτου προφανώς δεν μπορούσε να βρει καλύτερο χώρο για επαγγελματική ασχολία.
    · Παντελής Βογιατζής, ENDESA ΕΛΛΑΣ ΑΕ, θυγατρική της Μυτιληναίος Group (MYTILINEOS Holdings S.A), Μέλος
    · Σπύρος Κουλουμούνδρας, ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, Μέλος (σ’ αυτόν απευθυνόταν το μέηλ)
    · Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, πρόεδρος της ENTEKA ΑΕ, Μέλος
    · Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, εκπρόσωπος της GAMESA ΕΛΛΑΣ ΑΕ, Μέλος
    · Δημήτρης Ραχιώτης, εκπρόσωπος της ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΠΑΣΤΩΝΙΟΥ ΑΕ αλλά και Διευθύνων Σύμβουλος της “Vector Ανανεώσιμες Πηγές Α.Ε.”
    Τέλος απευθύνεται σε άλλα στελέχη εταιρειών ΑΠΕ όπως τον Κώστα Λάμπρου (Αντιπρόεδρο & Διευθυντή Διοίκησης του Ομίλου Εταιρειών ITA GROUP (International Technological Applications S.A.), τον Σάκη Καραδήμα (διευθύνοντα σύμβουλο της Zephiros LTD) και κάποια ακόμα στελέχη της ΤΕΡΝΑ και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ εγώ προτιμώ τα ΑΙΟΛΙΚΑ απο τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ (ΒΑΛΚΑΝΙΑ).!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ......
    ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Ο Βασιλάκος είναι γνωστός εγκάθετος του Περιστέρη στις ΑΠΕ. !!!
    -Πέρσυ τον ειχαν πετάξει έξω από το ΥΑΑΤ με τις κλωτσιές για υπόθεση του Περιστέρη.
    Η Μπιρμπίλη τώρα αυξάνει τα τιμολόγια των θαλάσσιων αιολικών παρκων από 100 σε 150 ευρώ την κιλοβατώρα. KAI Πριν δυο μήνες σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Περιστέρης μίλαγε για το θαλάσσιο αιολικό του παρκο στον κόλπο του Μαραθώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. 10.01
    Έτσι συμβαίνει οταν δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ξεσαλώνουν τα λαμόγια.
    Αν δεν αναστηθεί η ΝΔ να αρχίσει να τους ελέγχει θα δούμε και χειρότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Σύμφωνα με το axiaplus.gr Ο πρόεδρος της οργάνωσης ΕΛΕΤΑΕΝ κυριος Τσιπουρίδης διορίζεται Διευθυνων Σύμβουλος στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.
    1ο Σκάνδαλο: Ο τύπος είναι απλός υπάλληλος της ΔΕΗ , ούτε καν Τομεάρχης. Αρα, παίρνουν έναν από χαμηλά (πηδώντας Τομεάρχες, Διευθυντές και Γενικούς Διευθυντές) και τον φυτευουν κατ' ευθείαν Δ/νοντα Σύμβουλο της θυγατρικής της ΔΕΗ.
    2ο Σκάνδαλο: Είναι Πρόεδρος μιας οργάνωσης ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ (καταλαβαίνετε τι ντηλς έχουν να γίνουν...)

    Αυτή κύριοι είναι η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και όταν λες ρε καφετζή πως τίποτα δεν είναι τυχαίο έχεις πολύ δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ανώνυμος είπε...

    Ο κ. Ν.Βασιλάκος νέο μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ

    http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/570340/Article.aspx

    Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός του Νίκου Βασιλάκου ως νέο μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ, σε αντικατάσταση του Σίμου Σιμόπουλου, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.

    Ο κ. Βασιλάκος προαλείφεται για τη θέση του προέδρου της ΡΑΕ, αν και ο διορισμός του θα πρέπει να περάσει πρώτα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Ποιός θα μας πεί πόσα χρήματα πήρε τελικά ο κ.ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ όταν της παραχώρησε προ διετίας την εκμετάλλευση της ΠΑΤΕΝΤΑΣ του για τη διαχείριση Υγρών Αποβλήτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου