Το Δ' ΡΑΙΧ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

79
ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Ως εδώ και μη παρέκει με την πάρτη των απόγονων των Ούνων και του Χίτλερ. Μας μουγκρίζει η σταφιδωμένη, μίζερη, και κακομούτσουνη μεγαλομαντάμ τους, μας ουρλιάζουν οι πολιτικοί τους χλέμπουρες, μας τσιρίζουν οι λιμοκοντόροι τραπεζίτες τους ότι είμαστε αναξιόπιστοι, ότι είμαστε ψεύτες, κλέφτες και λοιπά και λοιπά. Το Γ’ Ράϊχ αιματοκύλισε, μακέλεψε, και έκανε σαπούνι εκατομμύρια λαών. Και να που οι αμετανόητοι απόγονοι του είναι εδώ με περισσό θράσος και ανοησία που προέρχεται από το βάρβαρο της φύτρας τους. Το Τέταρτο Ράϊχ είναι εδώ, άγριο και πανταχού παρών. Και ποιός μιλάει!!!. Το Αρχιλαμόγιο της Ευρώπης που είναι ο Μεγαλύτερος Διαφθορέας Συνειδήσεων του Κόσμου για να προωθεί τα εμπορικά συμφέροντα των μεγαλοεταιρειών του. Και αν δεν ήταν οι Αμερικάνοι να τους ξεσκεπάσουνε θα είχανε ακόμα χειρότερο θράσος. Το κράτος που οι εταιρείες του έχουν μηνυθεί ακόμα και από Αφρικανικές χώρες για διαφθορά και χρηματισμό, όπως δηλαδή και στη χώρα μας. Μας προκαλούν και βρίζουν οι νεοναζιστές όταν έχουν σφαγιάσει όλη την Ελλάδα: Ήπειρο, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Βοιωτία, Αττική κ.α. Οι σημερινοί είναι παιδιά και εγγόνια εκείνων που μας βίασαν, μακέλεψαν, εξολόθρεψαν. Αυτοί είναι η νέα Γερμανία της Siemens, των Leopard που αγοράσαμε και δεν κινούνται, των υποβρυχίων που δεν βουλιάζουν, των ... των ... των .... Και επειδή δεν ξεχνάμε τί μας .......
κατέκλεψαν και δεν έχουν πληρώσει, θα τα θυμίσουμε στους νεοβάρβαρους απόγονους των ναζί και θα πρέπει να ζητήσουμε από την Ελληνική κυβέρνηση να τα απαιτήσει για να μειωθεί στο ελάχιστο το εθνικό μας χρέος:

1) Την καταβολή της αποζημίωσης που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (7.100 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αγοραστικής αξίας 1958) με τους τόκους.

2) Την εξόφληση του κατοχικού δανείου (3.500 δισεκατομμύρια

δολάρια ΗΠΑ, με τους τόκους).

3) Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της θηριωδίας των

γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

4) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, που Γερμανοί

αξιωματικοί αφαίρεσαν από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Ενώ οι αναβολές που εξασφάλισε η Γερμανία για την εξόφληση των πολεμικών χρεών της έληξαν το 1995.

Αρκετά τράβηξε αυτή η ιστορία με τη χώρα των απογόνων του Χίτλερ, που δεν αλλάζει μυαλά και επιθυμεί την συνέχιση με ένα Δ’ Ράϊχ. Mε υποταγμένους τους Έλληνες, εκείνους δηλαδή που μόνοι σήκωσαν λεβέντικα το κεφάλι τους απέναντι στα κτηνώδη στρατεύματα τους και τους αντιμετώπισαν θαρραλέα και με αυταπάρνιση, αντάξιοι των προγόνων τους. Οι βαρβαρόδουλοι και πάλι φοβούνται αυτή τη μικρή χώρα να μην σηκώσει το κεφάλι της.

Καλά θα κάνουν να μην ξεχνούν οι απόγονοι των Ούνων ότι η Ελλάδα αποτελείται από πολίτες και όχι υπηκόους, και δεν το έχουμε τίποτα να αρχίσουμε να τους σαμποτάρουμε τα προϊόντα για να δουν τη γλύκα να έχουν ακόμα περισσότερους ανέργους. Φτάνει που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο με τους διαφθορείς τους, ας κάνουνε μώκο γιατί δεν θέλουμε και πολύ οι bloggers να ξεκινήσουμε μποϋκοτάζ εναντίον τους και να δούμε πώς θα μας θερμοπαρακαλάνε. Αρκετά γιατί έχουμε αρχίσει να τα παίρνουμε στο κρανίο και θα ξεσπάσουμε. Άει στον μαμμωνά πια.


Και να μας τα χρωστάτε και να μας ζητάτε και τα ρέστα.

Δημοσίευση σχολίου

79Σχόλια
  1. Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να είναι σκατά λαός, αλλά αν δεν ήταν και οι πολιτικοί να δέχονται τα χρήματα τους δεν θα είχαμε φτάσει σ' αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά τα λες φίλε μου αλλά μην περιμένεις απο τους μπαγλαμάδες ευλύγιστους πολιτικούς μας να σηκώσουν κεφάλι και να απαιτήσουν.
    Ούτε και το γουρούνι θα αλλάξει μορφή.
    Καιρός ν΄αρχίσουμε το boycott
    σε Practikeer, Lidl και γενικά σε οτιδήποτε γερμανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι το 5ο Ράϊχ.Το 4ο Ράϊχ-τριτοκοσμικό τύπου-προσπάθησε να το ιδρύσει ο Σάπιος με τον Ασπίδα αλλά ο Θεός(ή ο Διάβολος που τον ζήλεψε) έβαλε το χέρι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μην ξεχνάμε ότι η καταστροφη του ελληνισμού του Πάντου και της Ιωνίας ,ήταν δικό τους επίτευγμα .
    Ιάσων Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμην Πόντου
    Ιάσων Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10.07 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ LIDL, PRAKTIKER,ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή είμαστε μαλάκας λαός να σαμποτάρουμς και τις Πόρσε, Μερσεντές, BMW, Αουντι κλπ. Οι καλύτεροι πελάτες είναι οι μαλάκες έλληνες της Καγιέν. Πατόκορφα μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
    ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.Η "ΒΑΡΒΑΡΗ ΦΥΤΡΑ" ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ
    ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ΜΠΑΧ, ΓΚΑΙΤΕ, ΣΙΛΕΡ.ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΆΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΣΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΓΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε να χρέωσε τη χώρα η ΝΔ με 50 δις €... τα υπόλοιπα 250 δις € όμως έχουν άλλο ονοματεπώνυμο... γράφουν πάνω ΠΑΣΟΚ-Ανδρέας...

    Τα ίδια όσον αφορά τη δημιουργία του ελλείμματος έχουμε ακούσει από το ΠΑΣΟΚ για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μας λένε ότι ήταν καταστροφική και εκτίναξε το έλλειμμα από το 65% του ΑΕΠ στο 100%!!! Για να δούμε τι λένε και τα νούμερα... τα πραγματικά εννοείτε και όχι τα "νούμερα" οι ΠΑΣΟΚοι:

    Oταν αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους δανείων που πάρθηκαν από τον Αντρέα, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 1990, όταν το ΠΑΣΟΚ παράδωσε την διακυβέρνηση της χώρας, ήταν το τεράστιο για την εποχή 1,7 δις €. Τα επόμενα έτη με τις συντονισμένες προσπάθειες της ΝΔ και του Μητσοτάκη, το έλλειμμα για άλλη μια φορά επί ΝΔ, όχι μόνο μειώθηκε... αλλά έγινε και πλεόνασμα!!!

    Ο Προϋπολογισμός του 1992 έκλεισε με πλεόνασμα 536 εκατ €!!!
    Μάλιστα μερικές μέρες μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 1993, τα ΝΕΑ (ναι τα ΝΕΑ καλά διαβάσατε...) είχαν κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο:

    ΛΕΥΚΗ ΤΡΥΠΑ 180 δις (δρχ) βρήκε το ΠΑΣΟΚ!!!

    Το 1993 ο προϋπολογισμός έγραψε έλλειμμα 220 εκατ. € επειδή στους τρεις μήνες που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έκανε το ίδιο κόλπο όπως και τώρα... μετέφερε έσοδα του 1993 στο 1994 και έξοδα από το 1994 στο 1993 ώστε να μειώσει το πλεόνασμα και να το εμφανίσει σαν έλλειμμα... την κατέχουν από χρόνια αυτή την τέχνη...

    Συμπέρασμα:
    Ο Μητσοτάκης που κυβέρνησε από το 1990 έως το 1993 επιβάρυνε τις επόμενες γενεές με μόνο 1,9 δις €.

    Συνολικά η ΝΔ και οι Κυβερνήσεις της 90-93 και 04-09 δημιούργησαν χρέη:

    1,9 δις € (90-93) + 6,9 δις € (04-09) = 8,8 δις €

    Ακόμα και αν χρεωθεί η ΝΔ όλο το δημόσιο χρέος πριν το 1981, ακόμα 1,9 δις €, φτάνει στα 10,7 δις...

    θέλετε να χρεώσουμε και άλλα 20 δις τόκους γι' αυτά τα 10,7 δις χρέος που δημιούργησε η ΝΔ από το 1974;

    Εγώ θα της χρεώσω 40 δις € τόκους για να είμαι απλόχερος με τους ΠΑΣΟΚους!!

    Άρα η ΝΔ χρέωσε τη χώρα με 50 δις € ...

    Τα υπόλοιπα 250 δις € χρέους όμως τους τα χαρίζουμε...
    μιας και γράφουν πάνω το ονομά τους και προπάντων του ολετηρα της χωρας και ιδρυτή τους τον οποίο ακόμα πληρώνουμε μιας και ήταν η ρίζα του κακού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού είμαστε τόσο κορόιδα, άξιοι της τύχης μας είμαστε. Άκου οι καλύτεροι της καγιέν οι ψωροκωσταίοι. Κατά τα άλλα πείναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά τα λέτε αλλά παρακαλώντας πάμε να πάρουμε δανεικά από τους Γερμανούς.

    Αν μας κλείσουν την κάνουλα θα πεθάνουμε της πείνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΪΧ ΗΤΑΝ (ΕΘΝΙΚΟ)ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ...ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ "ΦΑΙΟΧΙΤΩΝΕΣ";

    (ΑΣΧΕΤΟ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΙΤΕΣ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί να έχουν κάνει τα μύρια όσα οι Γερμανοί όμως σαν φυλή έχουν βάλει τα γυαλιά σε πολλούς.
    Καταστράφηκαν σε δύο παγκόσμιους πολέμους και τώρα είναι πα΄λι ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης.
    Ας μην είμαστε μονομερείς
    Μη μας πνίγουν τα έθνικά δίκαια και γράφουμε υπερβολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 10.25
    Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τους κανόνες
    Αυτοί όλοι που ανέφερες δεν εμπόδισαν τα γουρούνια στις φρικαλεότητές τους, και εξακολουθούν να φέρονται σαν γουρούνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και λίγο ιστορία

    Η ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ


    Η Άρια φυλή, εμφανίστηκε γύρω στο 6000 π.Χ. πιθανότατα στην κεντρική Ασία και από εκεί σταδιακά μετανάστευσε στη βόρεια Ινδία. Τα πρώτα στοιχεία της φυλής στην Ινδία χρονολογούνται γύρω στο 1500 π.Χ. Οι Άριοι ήταν νομάδες με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μαλλιά, και όταν έφτασαν στην Ινδία επιβλήθηκαν στους λαούς που κατοικούσαν ήδη εκεί. Αργότερα άρχισαν να κινούνται προς τα δυτικά και αυτή η μετακίνησή τους, που έγινε γύρω στο 800 π.Χ., ονομάζεται από τους ερευνητές Ηλιακή Μετοίκιση, επειδή διέδωσαν τα στοιχεία του ηλιακού-ανώτερου πολιτισμού τους. Η «γνώση» των Αρίων, σύμφωνα με τους μυστικιστές της ναζιστικής Γερμανίας, διασώθηκε μέσω των διάφορων μυστικών εταιριών. Οι μυστικές εταιρίες που σφυρηλάτησαν και υποκίνησαν τις ναζιστικές θεωρίες ήταν πάρα πολλές, με πιο σημαντικές την OTO (Ordo Templi Orientis), το Τάγμα των Νέων Ιπποτών του Ναού που ίδρυσε ο Γίοργκ Λαντζ, το Υπερβόρειο Γερμανικό Τάγμα του Φίλιπ Στάουφ, θεοσοφικά τάγματα και η μεγάλη Εταιρία της Θούλης. Το ίδιο το σύμβολο του Ήλιου, η σβάστικα, έγινε το υπέρτατο λάβαρο της Γερμανίας και των απανταχού Αρίων. Η σβάστικα συμβόλιζε για τους ναζιστές την αιώνια κίνηση του κόσμου και τον άξονα της κίνησης με την οποία εξήλθαν οι Άριοι από τον πόλο, την Υπερβορεία, τη Θούλη. Από τη Θούλη, εξαιτίας κάποιου μυστικού πολέμου, μετακινήθηκαν σε ένα νησί στην κεντρική Ασία, έπειτα στην Ινδία κι απ’ εκεί δυτικά και βόρεια. Παράλληλα, το Άγιο Δισκοπότηρο, για τους ναζιστές συμβόλιζε την ιστορία της Άριας φυλής, την καθαρότητα του αίματος και την αναζήτηση της ανώτερης αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 10.46 καλά του λες του μαλάκα του 10.25. Και όταν έκαιγαν στα κρεματόρια τους Εβραίους κλασική μουσική και μάλιστα Μπετόβεν άκουγαν. Μάλιστα όλοι αυτοί που αναφέρει ο γερμανολιγούρης μετήλθον του ελληνικού πνεύματος, παρόλα αυτά μας αιματοκύλισαν για να δεις τι κτηνώδης λαός είναι. Ο φλούφλης 10.25 δεν έχει ακούσει τίποτε για Δίστομο, Καλάβρυτα, Κομμένα και Λιγκάδες. Αν ερχόντουσαν πάλι οι γερμανοί, αυτός θα τους έκανε μετάφραση τζάμπα. Τόσο γερμανόδουλος που βάζει την Γερμανία πάνω από την Ελλάδα. Ρε 10.25 γερμανόσπορο πήγαινε στο Βερολίνο να ζήσεις μαζί τους. Και παράτα την Ελλάδα για τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει λαός ευρωπαϊκός για να μην πω στη γη που να τους συμπαθεί έστω και λίγο. Τόσο αντιπαθείς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνέχεια του μαθήματος ιστορίας

    Η Σβάστικα

    Η σβάστικα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό σύμβολο. Μπορεί να έχει γίνει ευρέως γνωστό από τους Ναζί, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο την περίοδο που σφάγιαζαν χιλιάδες ανθρώπων, αλλά αιώνες πριν είχε θετική σημασία. Ποια είναι λοιπόν η ιστορία αυτού του συμβόλου; Στην εποχή μας αντιπροσωπεύει το καλό ή το κακό;


    Η σβάστικα είναι ένα αρχαίο σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούταν για πάνω από 3000 έτη. Προχρονολογείται ακόμα και του αρχαίου αιγυπτιακού συμβόλου Ανκ. Τεχνουργήματα όπως αγγειοπλαστική και νομίσματα από την αρχαία Τροία αποδεικνύουν ότι η σβάστικα ήταν ένα κοινό εν χρήσει σύμβολο πολύ πίσω στο 1000 π.Χ.

    Κατά τη διάρκεια της ακόλουθης χιλιετίας, η εικόνα της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, Ιαπωνίας, Ινδίας και της Νότιας Ευρώπης. Κατά τον Μεσαίωνα ήταν ένα περίφημο σύμβολο το οποίο είχε και διαφορετικές ονομασίες.


    Η λέξη swastika προέρχεται από την σανσκριτική λέξη svastika, σημασία της οποίας είναι κάθε είδους τύχη, και ιδιαίτερα είναι ένα διακριτικό σημάδι πάνω σε άτομα ή αντικείμενα για να δηλώσουν καλοτυχία. Αποτελείται από τις λέξεις su που σημαίνει καλός και το asti που σημαίνει υπάρχω. Επομένως το svasti σημαίνει ευημερία. Η κατάληξη –ka αποτελεί ένα υποκοριστικό, συνεπώς η λέξης svastika μπορεί να μεταφραστεί κατά γράμμα ως «μικρά πραγματάκια που σχετίζονται με την ευημερία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πως είχα την εντύοωση ότι η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Τώρα μαθαίνω ότι είναι των Αρείων. Ήμαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 10.25 καλά σου την πέφτουν. Με τη δική σου τη λογική επειδή είχαν όλους αυτούς τους μουσουργούς μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν για άλλοθι και να μας κάνουν όλους σαπούνι!!!!. Πας καλά μωρέ τρελαμένε;. Για κοίτα επιχειρήματα. και οι Ιταλοί με τόσους μουσουργούς αλλά δεν έκαναν τις ίδιες φρικαλεότητες. Πόσο ανόητος μπορείς να γίνεσαι ρε άνθρωπε μου. Πνεύμα αντιλογίας για να σε κράζουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ζήτημα είναι ότι οι βάρβαροι Γερμανοί μας κατακλέψανε και πρέπει να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η συμπεριφορά των Γερμανών ακόμα και σήμερα είναι απαράδεκτη προς τις μειονότητες. Επίσης μην ξεχνάμε πως φέρονται και στους ανατολικογερμανούς. Το έχουν στο αίμα τους να είναι ρατσιστές και βάρβαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. UBER ALLES. Αυτό και αν είναι ρατσιστική ιδεολογία, το υπεράνω όλων. Σωβινισμός του αισχίστου είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΗΛΙΘΙΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΟΛΦΟΣ, ΜΠΕΝΙΤΟ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ή ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΝΑ ΣΑΚΑΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΕΑΤ/ΕΣΑ 18ΧΡΟΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ Ή ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΘΕΡΙΕΥΕΙ.

    ο 10:25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δεν ξερετε τι σας γινετε....παιζετε το παιχνιδι .....καποιων ....αδιαβαστοι ως συνηθως ....στον κοσμο σας.....γι αυτο φτασαμε σ αυτα τα χαλια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ιδεόγραμμα είσαι λίγο βλάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τη Έχεις να πεις δια τους Πάνο από ένα Εκατομμύριο Ελληνο Γερμανούς ρε Μανκα του Ιδεόγραμμα που ζουν σήμερα στην Γερμάνια με γερμανικό διαβατήριο και Ελληνική καταγωγή ;;;;;;……………..

    για της τετρακόσες χιλιάδες Έλληνες Εργάτες που ζουν και εργάζονται στην Γερμάνια σήμερα τη έχεις να πεις;;;;;…….

    Ανήκουν στο τέταρτο δικό σου ράιχ…….

    Σε Πληροφορώ ότι βάση του Ευρωπαϊκού δικαίου.! Η Διασπορά ψευδών ειδήσεων τιμωρητέ με το νόμο……………..

    ΤΖΑΚΙΤΖΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έλαβε χώρα στο Μόναχο εφέτος η εορτή των Θεοφανείων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ετέλεσε το πρωί τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της ιστορικής Σαλβάτορκιρχε. Τόσο ο ναός της Σαλβάτορκιρχε όσο και ο ναός των Αγίων Πάντων, όπου ιερούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ήταν κατάμεστοι από το μεγάλο πλήθος των πιστών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης. Μετά το πέρας των ακολουθιών και τον αγιασμό των πιστών μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος με τον κλήρο και το λαό στην αρχαιότερη γέφυρα του ποταμού Ίσαρ που διασχίζει την πόλη του Μονάχου και ετέλεσε εκεί τον αγιασμό των υδάτων του ποταμού. Στο σύντομο κύρυγμά του τόνισε τη θεολογική σημασία των Θεοφανείων και του αγιασμού των υδάτων.

    Στην ακολουθία του αγιασμού έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Σέρβος πρωτοπρεσβύτερος Slobodan Milunovic και ο Βούλγαρος Πρωτοπρεσβύτερος Georgi Schumov. Παρέστησαν επίσης ο πρεσβύτερος της Κοπτικής Εκκλησία Αιγύπτου π. Deuscoros El Antony και ο πρεσβύτερος της Αιθιοπικής Εκκλησίας π. Feleke Mesfin.

    Από βαυαρικής πλευράς παρέστησαν και έκαναν σύντομο χαιρετισμό ο ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μονάχου κ. Reinhard Marx, ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας κ. Johannes Friedrich, ο Νομάρχης Άνω Βαυαρίας κ. Christoph Hillenbrand, εκπρόσωποι της Βαυαρικής Βουλής και ο Πρώτος Δήμαρχος Μονάχου κ. Christian Ude. Την Πατρίδα μας εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Ανδρέας Ψυχάρης.

    Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του αγιασμού ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος έρριψε στον ποταμό ένα μεγάλο Τίμιο Σταυρό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βαυαρίας βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού τρεις κολυμβητές για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ο έλληνας συμπατριώτης μας Βασίλειος Αδημούδης και δύο γερμανοί, μέλη του Βαυαρικού Ερυθρού Σταυρού.

    Με ιδιαίτερη συγκίνηση και παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί τους τρεις ριψοκίνδυνους κολυμβητές και ασπάστηκαν τον Σταυρό. Η τελετή έλαβε χώρα στην ελληνική και στη γερμανική γλώσσα. Ο Βυζαντινός Χορός του Ελληνικού Μουσικού Συλλόγου Μονάχου έψαλλε τους κατανυκτικούς ύμνους σε ελληνική γλώσσα, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας κ. Κωνσταντίνου Νικολακόπουλου, καθηγητή και Διευθυντή του Τμήματος της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου. Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μονάχου „Αριστοτέλης“ με παραδοσιακές ελληνικές στολές και η μαθήτρια του Ευρωπαικού Σχολείου Μονάχου Βασιλεία Βαλάση με βαυαρική στολή στόλισαν κυριολεκτικά την ωραία αυτή θρησκευτική εκδήλωση.

    Η όλη τελετή είχε μεγάλη απήχηση στα βαυαρικά μέσα ενημέρωσης. Οι τέσσερις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, Münchner Merkur, Abendzeitung και Welt Kompakt έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα. Επίσης η Βαυαρική Ραδιοφωνία και άλλοι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί Μονάχου αναφέρθηκαν διεξοδικά στο γεγονός αυτό, ενώ η Βαυαρική τηλεόραση αφιέρωσε τρεις ξεχωριστές εκπομπές στον εορτασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε ειδικό δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας REAL NEWS για τους «20 Έλληνες που κατέκτησαν τον κόσμο...» συμπεριελήφθη και η Δέσποινα Καζαντζίδου, επιτυχημένη επιχειρηματίας στο Μπράουνσβαϊκ της Γερμανίας και συντονίστρια του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου στην Βόρεια Γερμανία. Στο αφιέρωμα επελέγησαν πέντε πρόσωπα από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Μεγάλη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο. Δίπλα στην Αθηνά Ωνάση και την Κρις Γουλανδρή και η Δέσποινα Καζαντζίδου για την οποία μεταξύ άλλων αναφέρει η δημοσίευση: «Κατάγεται από την Θεσσαλονίκη. Άφησε την Ελλάδα για την Γερμανία για να σπουδάσει επιστήμη των υπολογιστών και ιατρική. Όταν αποφοίτησε ίδρυσε την UNISOLO GmbH μία εταιρεία που εξειδικεύεται στα λογισμικά υπολογιστών που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και κλινικές, καθώς και για τους γιατρούς, ψυχοθεραπευτές αλλά και για την επιστημονική έρευνα γενικά.» Εκτός από επιχειρηματίας η Δέσποινα Καζαντζίδου είναι δραστήρια εκπαιδεύτρια, ενεργό μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης και παραδειγματική στην δικτύωση. Το 2008 η επιχείρησή της έδωσε υποτροφία σε δύο φοιτητές της ιατρικής πληροφορικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι Έλληνες μετανάστες, στην όμορφη πόλη του Νέου Ίζενμπουργκ (Neu Isenburg) στη Γερμανία, που απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από τη Φρανκφούρτη, μπορεί να είναι λίγοι αριθμητικά, κάνουν όμως πράγματα που σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα ακόμα και για μεγάλες ελληνικές κοινότητες της Διασποράς. Διακόσιοι είναι όλοι κι όλοι, από τους οποίους περίπου εξήντα τα μέλη της κοινότητας, της οποίας εδώ και δεκαεπτά χρόνια ηγείται ο δραστήριος Νίκος Μίχος, δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των ξένων στο Νέο Ίζενμπουργκ. Με δική του πρωτοβουλία, άλλωστε, ο δήμος της πόλης έχει παραχωρήσει, μέχρι σήμερα, δύο πυροσβεστικά οχήματα στην κοινότητα, με σκοπό να διατεθούν σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν ανάγκη.

    Στην τελετή παράδοσης του δεύτερου οχήματος, πριν από λίγες ημέρες, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής και εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο δήμαρχος της πόλης, Ντιρκ-Όλιβερ Κβίλινγκ, τόνισε την αμέριστη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κοινότητα για να συνεισφέρει στην δασοπροστασία της Ελλάδας.

    "Είμαι γνώστης της κατάστασης στην Ελλάδα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την δωρεά αυτή", τόνισε ο δήμαρχος του Νέου Ίζενμπουργκ, που κάθε χρόνο έρχεται για διακοπές στην πατρίδα μας.

    Γνωρίζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ο Γερμανός φιλέλληνας είχε έρθει, από το περασμένο καλοκαίρι, σε άμεση επαφή με τις ελληνικές αρχές για τη δημιουργία και υποστήριξη εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών στην Ελλάδα.

    Η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώθηκε ακόμα, ο ίδιος, όμως, διαβεβαιώνει ότι θα επιμείνει, έχοντας την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του κ. Μίχου, για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχει να πει.

    "Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Μίχος, είναι δημοτικός σύμβουλος στην πόλη μας και ως εθελοντής πυροσβέστης προσφέρει εδώ και 17 χρόνια τις υπηρεσίες του στους 35.000 κατοίκους του Νέου Ίζενμπουργκ", τονίζει ο κ.Κβίλινγκ.

    "Στην πόλη μας ζουν αλλοδαποί από 102 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα τους και περίπου 200 Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να είναι περήφανη όταν έχει τέτοιους πατριώτες στο εξωτερικό", τονίζει.

    Το πυροσβεστικό όχημα, με χωρητικότητα 2.500 λίτρων νερού, κανονάκι στην οροφή και δυνατότητα μεταφοράς έξι πυροσβεστών, θα προσφερθεί για τις υπηρεσίες δασοπροστασίας στην περιοχή της Χαλκιδικής. Η πρώτη ανάλογη είχε γίνει το 2000 στο Δήμο Κραννώνα, του Νομού Λάρισας, απ΄ όπου κατάγεται ο κ. Μίχος. Το νέο όχημα θα μεταφέρει στη Χαλκιδική ο ίδιος ο κ. Μίχος, όπως είχε κάνει και με το πρώτο.

    "Η άμεση σχέση μου ως εθελοντής πυροσβέστης στην πόλη μου με βοήθησε τα μέγιστα", τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Νέο Ίζενμπουργκ ο κ. Μίχος.

    "Η ιδέα και οι προσπάθειές μου για την απόκτηση μεταχειρισμένων πυροσβεστικών αυτοκινήτων και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Συγκριτικά, θα ήθελα να αναφέρω ότι στη Γερμανία υπάρχουν 35.000 πυροσβεστικοί σταθμοί και 1.000.000 πυροσβέστες, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα 110 πυροσβεστικοί σταθμοί και 9.500 πυροσβέστες. Το κρατίδιο της Έσσης για παράδειγμα, με 8.000.000 κατοίκους (λίγο πιό μικρό από την Ελλάδα), έχει 2.600 πυροσβεστικούς σταθμούς", υπογραμμίζει.

    Ο κ. Μίχος ευχαριστεί θερμά την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, και ειδικότερα το πρόεδρο της, Κώστα Δημητρίου, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ένας ελληνικής καταγωγής μετανάστης, ο 45χρονος Μίχαελ Ζήσης Βασιλειάδης, εκλέχτηκε πρόσφατα επικεφαλής ενός ισχυρού γερμανικού εργατικού συνδικάτου. Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση, καθώς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), για πρώτη φορά έπειτα από 50 χρόνια μετανάστευσης εκλέγεται πρόεδρος συνδικάτου ένα συνδικαλιστικό στέλεχος με μεταναστευτική καταγωγή. Μάλιστα, η εκλογή του Βασιλειάδη στο αξίωμα του προέδρου στο συνδικάτο Χημείας και Ενέργειας (IG BCE), που θεωρείται από τα μεγαλύτερα της Γερμανίας (τρίτο σε μέγεθος), χαιρετίστηκε από το γερμανικό Τύπο ως «επιτυχημένη πολιτική ανάδειξης νέων στελεχών με μεταναστευτική καταγωγή» της συγκεκριμένης εργατικής ένωσης. Ο Μίχαελ Ζήσης Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1964, στην πόλη Έσεν, που βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής της Ευρώπης, εκείνης του Ρουρ. Έπειτα από το σχολείο, εξειδικεύθηκε στη χημική τεχνολογία και άρχισε να εργάζεται στον κολοσσό «Μπάγερ - Λεβερκούζεν», εκεί όπου παλαιότερα είχε εργαστεί ως ανειδίκευτος εργάτης και ο πατέρας του.

    Εδώ και 29 χρόνια είναι μέλος του συνδικάτου IG BCE και από το 1981 μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Στη συνδικαλιστική του καριέρα φαίνεται να ακολούθησε πιο γρήγορους ρυθμούς, απ’ ό,τι ίσως άλλοι Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστές. Αυτή είναι και η διαφορά του με τη στερεότυπη εικόνα ενός παιδιού «γκασταρμπάιτερ»: ο Βασιλειάδης μιλούσε τέλεια γερμανικά, ήταν ιδιαίτερα επίμονος και επιμελής και από το 1997 κατέκτησε το πόστο του γραμματέα στο προεδρείο του BCE. Από τον Οκτώβριο είναι πρόεδρός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η διάσωση Ελλήνων ναυτικών από υποβρύχιο της Βέρμαχτ, στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ζωντάνεψε ξανά αυτές τις ημέρες, τόσο με ειδική τελετή που έγινε στην Ιρλανδία όσο και με μια επίσκεψη που ακολούθησε στη βόρεια Γερμανία και η οποία αποδείχτηκε συγκινητική, τουλάχιστον, όπως αυτή περιγράφεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»). Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη στις 3 Οκτωβρίου του 1939, ανοιχτά των ιρλανδικών ακτών, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Τότε, ένα γερμανικό υποβρύχιο, που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή, περισυνέλεξε 28 Έλληνες ναυτικούς και τους αποβίβασε μυστικά στον κολπίσκο Βέντρι, στη νοτιοανατολική περιοχή της Ιρλανδίας, σώζοντάς τους από σίγουρο πνιγμό. Μια ιρλανδική εφημερίδα χαρακτήρισε «Πράξη ιπποτισμού στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» την ενέργεια των Γερμανών ναυτικών. Άποψη, που φαίνεται πως συμμερίζεται ο δήμαρχος Οινουσσών, Βαγγέλης Αγγελάκος, καθώς ύστερα από 70 χρόνια επισκέφθηκε τη Γερμανία, ώστε να ευχαριστήσει δύο υπερήλικους Γερμανούς αξιωματικούς, οι οποίοι ήταν τότε μέλη του υποβρυχίου της Βέρμαχτ.

    Ένας από αυτούς είναι ο Γκέρχαρντ Φράιερ, που ζει σ’ ένα μικρό χωριό, 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βερολίνου. Ο Φράιερ έχει χάσει εδώ και 15 χρόνια την όρασή του, για τις μετακινήσεις του χρειάζεται καροτσάκι, ενώ του είναι απαραίτητο και το ακουστικό βαρηκοΐας. Το μυαλό του, όμως, εξακολουθεί να δουλεύει ρολόι. Μάλιστα, θυμάται όλα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 3ης Οκτωβρίου του 1939 στα ανοιχτά της Ιρλανδίας.

    Καπετάνιος με ανθρωπιά

    Όπως είπε, εκείνη την ημέρα το γερμανικό υποβρύχιο U-35, στο οποίο ο τότε 20χρονος Γκέρχαρντ Φράιερ ήταν μηχανικός, σταμάτησε το ελληνικό εμπορικό ατμόπλοιο «Διαμαντής», που είχε 28 άτομα πλήρωμα -όλοι τους Έλληνες. «Ο κυβερνήτης μας -πρόσθεσε- ζήτησε από τους Έλληνες ναυτικούς να επιβιβασθούν στις βάρκες τους και να έρθουν στο υποβρύχιό μας, επειδή θα βυθίζαμε το πλοίο τους. Δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το ταξίδι τους, διότι μετέφεραν μαγγάνιο».

    «Θα μπορούσε να το τορπιλίσει μαζί με το πλήρωμα;», ρωτήθηκε από την «ΝΒ» ο Γκέρχαρντ Φράιερ κι ο 80χρονος βετεράνος απάντησε: «Θα μπορούσαμε να το βυθίσουμε. Αλλά θα πρέπει μια τέτοια πράξη να την αντέχει η συνείδησή σου. Ο καπετάνιος μας είχε ανθρωπιά. Αλλά μην ξεχνάτε επίσης ότι εκείνη την περίοδο του πολέμου δεν είχαμε φτάσει ακόμη στα άκρα».

    Το υποβρύχιο αγκυροβόλησε, 34 ώρες μετά τον τορπιλισμό του «Διαμαντή», σ’ έναν απόμερο κολπίσκο της Νοτιοανατολικής Ιρλανδίας, κοντά στο χωριό Βέντρι. Εκεί αποβιβάστηκαν μυστικά οι Έλληνες ναυτικοί. Η επιχείρηση δεν ήταν ακίνδυνη, διότι στην περιοχή περιπολούσαν βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη. Ο εντοπισμός του U-35 θα σήμαινε το τέλος του πληρώματός του και των Ελλήνων.

    Φόρος τιμής από τους Ιρλανδούς

    Πρόσφατα, στις 17 Οκτωβρίου, στο σημείο αποβίβασης, στο ιρλανδικό Βέντρι, έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας που θυμίζει το περιστατικό της διάσωσης. Στην εκδήλωση, που είχε διοργανώσει η Εταιρεία Ιστορίας της περιοχής, συμμετείχαν 200 άτομα της τοπικής κοινωνίας, ο Γερμανός πρέσβης στην Ιρλανδία και επτά Έλληνες, απόγονοι εκείνων των ναυτικών που έσωσαν οι Γερμανοί.

    Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος των Οινουσσών, Βαγγέλης Αγγελάκος. Στην εκδήλωση δεν πήγε μόνον επειδή οι μισοί από το πλήρωμα του «Διαμαντής» κατάγονταν από το νησί του, αλλά και επειδή ο καπετάνιος και ο πρώτος αξιωματικός στο πλοίο ήταν θείοι του. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Γερμανός πρέσβης τον πληροφόρησε ότι ζουν ακόμα κάποιοι από το πλήρωμα του υποβρυχίου.

    Έτσι ο Βαγγέλης Αγγελάκος αντί να επιστρέψει στην Ελλάδα ταξίδεψε στη Γερμανία, ώστε να επισκεφθεί τους δύο επιζώντες βετεράνους. Στην ερώτηση «τι αισθάνεται για αυτούς», ο κ. Αγγελάκος είπε: «Ευγνωμοσύνη μπορώ να πω, επειδή θα μπορούσε να γίνει και μεγάλο κακό. Ο καπετάνιος, ο Γερμανός κομαντάντ Βέρνερ Λοτ, φέρθηκε πολύ ανθρώπινα, ιπποτικά θα έλεγα. Διέσωσε ολόκληρο το ελληνικό πλήρωμα, διατρέχοντας αυτός και το πλήρωμά του σοβαρό κίνδυνο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 10.25 ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΩΣ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΝΟΗΤΕ ΦΑΦΛΑΤΑ. ΜΥΑΛΟΦΥΓΟΔΙΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΡΕ ΚΑΝΑΣ ΚΑΛΛΟΣ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επειδή βλέπω εδώ κατεβατά να μας παρουσιάζουν τα κατορθώματα των Ελλήνων της Γερμανίας δεν μας κάνουν μια χάρη οι συμπατριώτες μας εκεί να στραφούν στην ομοσπονδιακή τους κυβέρνηση να σταματήσει να βρίζει τη χώρα μας την Ελλάδα, αντί να βρίζουν εμάς τους Έλληνες που κάνουμε τα παράπονα μας για τη συμπεριφορά των αγριοβάρβαρων γερμαναράδων απέναντι στη χώρα μας;. Αν ενοχλούνται με τα όσα λέμε απλά να μην τα διαβάζουν. Εμείς καιγόμαστε και μας αφορά η Ελλάδα, δεν είμαστε τουρίστες που ΄ρχονται μια φορά το χρόνο για να δουν τους συγγενείς τους και μετά φεύγουν. Ας κάνουν και κείνοι κάτι γιατί αυτοί που τους ψηφίζουν βρίζουν τη χώρα μας και γενέτηρα τους, αν δεν το κάνουν συμφωνούν και κείνοι με αυτά που λένε οι βάρβαροι Γερμανοί. Στα μέρη από όπου φύγατε για να πάτε μετανάστες στη σκατόχωρα αυτή Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο τα κατάκαψανε και δεν άφησαν τίποτα όρθιο και μετά σας ανάγκασαν να πάτε στη δούλεψη τους για να σας κάνουν και σας σκλάβους τους. Και σας κάψανε και σας εκμεταλλεύτηκαν επειδή η φτωχή χώρα που άφησαν πίσω τους η Ελλάδα δεν μπορούσε να σας ζήσει λόγω του πολέμου που της κηρύξανε. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιδιά κουλάρετε και δείτε το κι αλλοιώς.Ασχέτως αν σε έναν τέτοιο πόλεμο οι Γερμανοί κατέστρεψαν την Ελλάδα,την ευθύνη και την απαξίωση θα έπρεπε να την απευθύνουμε στους 'συμμάχους' που αν και μας έβαλαν στο λούκι,πάλι μετά τον πόλεμο μας έσυραν σε έναν πιό καταστροφικό από τον προηγούμενο,στον εμφύλιο.Τα ίδια έγιναν και το 1821,και το 1897,και τον Α' παγκόσμιο και το '22 και πάει λέγοντας.Τουλάχιστον υπάρχουν τα ντοκουμέντα που ο Χίτλερ αναγκάζεται να μπεί στην Ελλάδα,έχοντας όμως κάποιο σεβασμό σε αυτή την χώρα και τους Έλληνες,πράγμα που δεν συμβαίνει από τους σύγχρονους Γερμανούς και Ευρωπαίους.Τα εγκλήματα του πολέμου είναι καταδικαστέα από όπου και αν προκύπτουν.Η Δρέσδη,η Χιροσίμα η το Ναγκασάκι δηλαδη, δεν είναι εγκλήματα αντεκδίκησης,και μάλιστα εναντίον αμάχων;Απλά θεωρώ ότι για την κατάντια μας δεν φταίνε οι άλλοι.Είμαστε ίσως η μόνη χώρα που δεν έχει πάρει δραχμή για αποζημίωση,την στιγμή που άλλοι,ειδικά οι Εβραίοι έχουν πάρει από όλους.Γιατί τυγχάνει να έχουμε 'φυτευτούς' ηγέτες απο ξένα κέντρα,και ίσως αλλόφυλους πολλές φορές,και 'δήθεν' συμμάχους,που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα σε όλες τις περιπτώσεις.Άλλωστε στην Ευρώπη είναι γνωστά τα κέντρα εξουσίας,και ειδικά τα lobbies που καθορίζουν τα πράγματα.Και βέβαια την Ζήμενς δεν την διοικουν και κατευθύνουν 'γαλανομάτηδες Άριοι΄.Απλα βρίσκεται σε Γερμανικό έδαφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σωστά δεν πήραμε δραχμή γιατί δεν ήθελαν να μας δώσουν χρήματα οι γερμανοί. Τώρα μας ζητάνε και το λόγο που δεν πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν κατάλαβα δηλαδή πρέπει να ευγνωμονούμρ τους Ναζί επειδή δεν σκότωσαν περισσότερους Έλληνες?. Εδώ μέσα υπάρχουν και ναζιδοσπέρματα. Ρε ουστ κολοχιτλεράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητή μου.

    Από το χίλια εννιακόσια πενήντα μέχρι το χίλια εννιακόσια ογδόντα έπεφτε το παραδάκι δια αποζημίωσης από Βουλγαρία Ιταλία και Γερμάνια Σωρηδόν.

    Τώρα εάν μερική από τους Έλληνες πολίτικους τότε, τα φαγάνα με τους κολλητούς τους, και η δικαιούχοι δεν πήραν δεκάρα, Ετζη γίνετε πάντα στην Ελλάδα.

    Η Μανγες μασόνε και η αλί κοιτάνε.
    Όσο δια τον πολέμων.

    Ένα κάματοι Έλληνες πολέμησαν με τους Ενγλεζους. Μέση Ανατολή.

    Ένα κάματοι Έλληνες πολέμησαν με τους Ρώσους. ΚΚΕ

    Ένα κάματοι Έλληνες πολέμησαν με τους Γερμανούς. Ταγματασφαλίτες.

    Και εμείς που ήμαστε με την Ελλάδα. Εμάς μας έσφαξαν σχεδόν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οίκοι Προελεύσεων Βασιλέων Ελλάδος:

    1.Οίκος “Bayern Hax – Wahlern – Scheyern –Wittelsbach” ΠΛΑΓΙΟΣ κλάδος μογγόλων Χαν (Han) Βαυαρίας. Έδωσε βασιλείς εις Βαυαρία – Ελλάδα (Όθων) – Δανία – Σουηδία.
    2.Οίκος «Sachsen (Σάξονες) – Oldenburg – Schleswig Holstein (-Stein => Εβραίοι) – Sonderburg – (Gottorp) – Glucksburg”. Εβραιοσαξονικός οίκος σαξονίας βορείου Γερμανίας. Έδωσε βασιλείς εις Ελλάδα (Γέωργιος Α’ – Κωνσταντίνος Α’ – Αλέξανδρος – Γεώργιος Β’ – Παύλος – Κωνσταντίνος Β’) – Δανία – Νορβηγία – Σουηδία – Ρωσία (Ρομανώφ Γκοττορπ) – Αγγλία. Η σύζυγος του Όθωνος, Αμαλία, προέρχονταν από τον κλάδο Oldenburg ανωτερω οίκου. Εκ των βασιλέων Ελλάδος, ο Κωνσταντίονος Α’ έλαβε σύζυγο τη Σοφία, προερχόμενη από επιμειξία του οίκου HOHENZOLLERN (Πελασγοί Αυτοκράτορες Γερμανίας) και του “Kent” – Sax – Koburg (Εβραιοσάξονες Αγγλίας). Από εβραιοσάξονες δούκες δουκάτου Γερμανίας Sax – Coburg προέρχεται ο οίκος «Ουϊνδσωρ» Αγγλίας και ο οίκος "Saxgoburgosky” Βουλγαρίας. Ο Παύλος έλαβε σύζυγο του την Φρειδερίκη, προερχόμενη από τον κατωτερω οίκο (3). Οι λοιποί έλαβαν συζύγους από εσωτερική επιγαμία ή μη «ευγενείς».
    3.Οίκος «Hannover – Braun Schweig Welfen [Λύκοι γκρίζας σιωπής ή σιωπηλοί (ύπουλοι) γκρίζοι λύκοι ] Lunenburg Wolfen Buttel (Κλητήρες – Ηγέτες Λύκων) Bevern (Bayern – Βαυαροί). ΕΥΘΥΣ κλάδος μογγόλων Χαν (Han) Βαυαρίας. Εδρεύων στο βασίλειο του Αννόβερου δια λόγους ασφαλείας. Έδωσε βασιλείς εις αννόβερο έως 1866 – Αγγλία (1714 – 1901 : έξη βασιλείς Αγγλίας, βαυαρικής [μογγολικής – τουρκικής] καταγωγής) – Ελλάδα (βαυαρομογγολική έχιδνα φρειδερίκη). *Lunen-Burg: Πύργος Σελήνης.
    HANNOVER<=ΗΑΝ-ΟΒΕR<=OBER-HAN<=ΥΠΕΡ-ΧΑΝ MOΓΓΟΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΠΙΘΗΚΕ 1:19 (ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΑΤ/ΕΣΑ ΚAI ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ή ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΧΕΖΟΣΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ"), Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΛΑΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ Ή ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ, ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ 'Η ΒΛΑΚΟΜΟΥΤΡΟ 1:19ΕΠΕΙΔΗ Ο "ΜΙΖΕΡΙΑΣ" ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ "ΠΡΩΤΟΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" ΕΣΦΑΞΕ ΑΝΑΙΤΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΟΥΣ-ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ-ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ:AE ...
    ΖΩΟ!

    ο 10:25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΗΔΙΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΙ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΜΑΛΑΚΑΣ" ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ.
    (ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΙΞΩ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σωστός 10:25.Θα καταδικάσουμε όλους τους Ρώσους επειδή ένα τέρας της κόλασης, ο Στάλιν έσφαξε (άσε τους χιλιάδες δικούς μας που ...κονσερβοκούτιασαν οι εδώ εμπορικοί του αντιπρόσωποι)εκατομμύρια Πολωνούς,Ουγγαρέζους και Τσέχους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. βάρβαροι οι γερμανοί!!!!!!!!!!! φεσοφόρος ο ανδρέας!!!!!!
    ούνοι οι γερμανοί!!!!!!!!
    πανάκεια η ΝΔ!!!!!
    αριστείοι οι μετανάστες!!!!!!!!!!

    τελικά είχε δίκιο αυτός που έγραψε ότι αν δεν γνώριζα τους έλληνες δεν θα ήξερα τι θα πει μαλάκας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρε πόσοι γερμανοτσολιάδες βρίσκονται εδώ μέσα. Απόγονοι των μαυραγοριτών και του γερμανού μεταφραστή εχιδνας γένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 11.57 ΜΕ ΠΡΩΤΟΜΑΛΑΚΑ ΦΑΤΣΑ ΚΑΡΤΑ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΑΡΧΙΧΑΜΕΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗ ΝΕΝΕΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΜΑ ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΣΑΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΡΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...ΠΟΣΟ ΖΩΑ !!!!

    Μέχρι τώρα φταίνε διαδοχικά η ΝΔ, ο Καραμανλής, οι κερδοσκόποι, η κρίση, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Πορτογάλλοι και το κακό συναπάντημα.

    Οι παξιμαδοκλέφτρες του ΠΑΣΟΚ που είναι ανίκανοι να βάλουν δυό αράδες στη σειρά, αλλά ικανότατοι στη συνομωσιολογία, τώρα βρήκαν καινούργια συνομωσιολογική θεωρία.__________________________

    Φταίει η Γερμανία.
    Που στις 100 μέρες έκαναν απολύτως τίποτε.
    Ο λαός φτωχαίνει καθημερινά, αυτοί χαρίζουν λεφτά και εκτάσεις σε ιδρύματα, τα κεφάλαια την κάνουν από την χώρα,
    αλλά φταίνε οι άλλοι
    και όχι το GAP με την κυβέρνηση-παρωδία.

    Βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!

    ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΛΕΚΡΟΣΟΚ ΣΕ ΖΩΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..............
    ΜΕΤΑ ΚΛΕΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΗΔΑΝΕ...
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΡΕ ΜΠΙΣΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ..

    ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.. ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΕ ΡΕ.. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΩΛΑΡΟΥ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ.. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Η ΠΑΠΑΧΕΛΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..

    ΡΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΛΑΤΡΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΖΩΑ.. ΚΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, Ε ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΕ 2:07 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ (ΚΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ) ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ...ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΣΑΠΙΟΣ ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΟΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΑΠΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΣΑΠΙΣΑΝ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΝΑΝΟΣ, Ο ΜΠΡΙΖΟΛΟΧΑΦΤΗΣ ΑΝΗΨΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΙΝΟΚΙΟΣ."ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!" ΞΕΦΩΝΙΖΕ ΣΑΝ ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ;KAI TON ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΒΑΡΗ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΣ;KAI TO ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ;ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ...ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 2:07 ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΠΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΕΤΑΞΑ,ΤΟ 1939,ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ(ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΦΗΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ), ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ;ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΆΓΚΕΙΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ν΄ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΧΤΕΊ ΑΓΡΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σ



    Ο υπογεγραμμένος Ανδρέας Παπανδρέου του Γεωργίου γεννηθείς εις Χίο και κατοικών εις Αθήνας, φοιτητής Νομικής, ετών 20, δηλώνω ότι:

    Το έτος 1933, όταν ήμουν μαθητής του Κολεγίου εις την Τρίτην τάξιν του Γυμνασίου μου δόθηκε ευκαιρία κατόπιν μιας διαλέξεως γενομένης υπό ενός συμμαθητού μου υπέρ του φασισμού να μιλήσω δια τον αντίποδα του τον κομμουνισμό. Τούτο έκανα εμφορούμενος από δημοκρατικές αντιλήψεις επιχείρησα δε να κάνω μια αντικειμενική ανάπτυξη του συστήματος τούτου. Εκ της γενομένης μελέτης άρχισα να κατακτώμαι υπό των αντιλήψεων τούτων περί το τέλος του έτους 1933 και τις αρχές του 1934 είχα πλέον πλήρως πιστέψει. Κατά τις αρχές του 1934 εξέδωσα υπό τον τίτλο το ‘Ξεκίνημα’ κομμουνιστικό περιοδικό εις το οποίο ανέπτυσσα το κομμουνιστικό Μανιφέστο. Εξέδωσα δυο φύλλα του περιοδικού τούτου των τε πολιτείαις και των Σχολείων επιβάντων. Το Κολέγιο κάτεσχε τα εναπομείναντα φύλλα και το Κράτος με απάλλαξε λόγω επιπολαιότητας. Μετ’ ολίγο χρονικό διάστημα κατά το έτος 1935 εξέδωσα πολυγραφημένη προκήρυξη υπέρ της Δημοκρατίας δεν μπόρεσα όμως να την διανείμω διότι το Κολέγιο την κατέσχε απείλησαν με την ποινή της αποβολής, από τότε μέχρι το τέλος του 1936 δεν σημείωσα δράση κομμουνιστική μου δόθηκε όμως η ευκαιρία να μελετήσω ενδελεχώς τα του κομμουνισμού και να καταλήξω στην αντίληψη ότι η τρίτη διεθνής δεν εξυπηρετεί την ιδέαν αλλά ότι η 4 διεθνής αντιθέτως επιτελεί πράγματι τούτο.

    Περί των αρχών του 1937 γνωρίστηκα στη φοιτητική λέσχη με κάποιον Γρηγορίου φοιτητή που ανήκε σε μια οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος, ανέλαβε δε να με κατατοπίσει πληρέστερα για τη 4η Διεθνή. Κατά την εποχή αυτή αναγίγνωσκα το ‘Προλετάριο’ και συνεισέφερα στην ταξική αλληλεγγύη. Ο Γρηγορίου επρόκειτο να αποχωρήσει στο εξωτερικό περί το τέλος του 1937 με συνέστησε σε κάποιο Αριστογείτονα που αργότερα από τη σύλληψη του έμαθα ότι ήταν ο Δημοσθένης Βουρζούκης. Εκτός των άλλων ο Βουρζούκης ανέλαβε να με μορφώσει πληρέστερα. Γνωρίστηκα επίσης με ένα δάσκαλο ονόματι Επαμεινώνδα Γιαννακό. Ο Γιαννακός με έβαλε και αυτός στην τεταρτοδιεθνιστική Πολιτική. Συνεχίσαμε κατ’ αυτό τον τρόπο μέχρι του Σεπτεμβρίου του 1937 οπότε υπέπεσε στη αντίληψη του Πατρός μου ότι είχα εις την κατοχή μου το Προλεταριάτο και κατόπιν των γενομένων παρατηρήσεων από αυτόν αναγκάστηκα να αποσυρθώ. Όμως η απόσυρση δεν ήταν οριστική στις αρχές του καλοκαιριού του 1930 εισήχθηκα στην κλινική του Ασημακοπούλου όπου και μου έγινε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Μετά το τέλος της εγχείρησης και ενώ βρισκόμουν στην κλινική ανέγνωσα στο Ελεύθερο Βήμα την σύλληψη των ανθρώπων τους οποίους είχα γνωρίσει, αποφάσισα δε να αναμειχθώ και πάλι στη κομμουνιστική κίνηση. ʼρχισα τότε χωρίς να έχω οποιαδήποτε σύνδεση με την οργάνωση την προσπάθεια του να κατακτήσω και άλλους στις αντιλήψεις μου. Την τοιαύτη προσπάθεια επιχείρησα το πρώτο εις τον κύκλο των αμέσων φίλων μου. Εκμεταλλευόμενος τον εξαιρετικό σύνδεσμο τους με εμένα επιχειρούσα να επηρεάσω αυτούς. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ 4000 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι συνάντησα τις συστηματικές αντιδράσεις τους, πολλές φορές δε βρέθηκα αντιμέτωπος προσπαθειών των να με απομακρύνουν σε συνεργασία με την οικογένεια μου από τις ιδέες αυτές. Εις τον κύκλο των άμεσων φίλων μου ανήκαν οι κύριοι Κύρκος Κύρκος, Καστοριάδης Κορνήλιος, Κοντογιάννης Ιωάννης, Καράμπελας Χρήστος, Βαλκας Χρήστος. Ενώ ευρισκόμουν χωρίς οποιαδήποτε επαφή έλαβα περί τον Δεκέμβριο του 1933 τηλεφώνημα επί του οποίου με καλούσε για συνάντηση συνωμοτικό πρόσωπο το οποίο μου επέτρεψε να γνωρίσω ότι είχε σχέση με την κίνηση αυτή. Κατέβηκα πράγματι εις το καθορισμένο όπως δέον και συνάντησα το εν λόγω πρόσωπο. Αυτός μου ανακοίνωσε ότι λεγότανε Χρήστος Σούλας και ότι είχε αποδράσει από τις φυλακές της Ακροναυπλίας. Μετά την σύλληψή του αρχίζει η περίοδος συνεργασίας μου με τον Μεγαριώτη τον οποίον με είχε φέρει σε επαφή ο Χρ. Σούλας αρκετό χρόνο προ της συλλήψεώς του.

    Όπως συνάγεται εκ της μετ’ αυτού ειδικής συνεργασίας μου ο Μεγαριώτης ήταν το κοινό εις όλη την υπόθεση πρόσωπο. Εις την δική μας οργάνωση τα πόστα δεν ανακοινώνονταν με τυπικό τρόπο οίτινα είχαν τόσο οργανικό χαρακτήρα δυνάμεθα εν τούτοις να συμπεράνουμε ότι ο Μεγαριώτης είχε θέση Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης. Με τον χρόνο κατέστην το αμεσότερο με τον Μεγαριώτη συνδεόμενο πρόσωπο. Συναντώμεθα και συζητούσαμε επί της πολιτικής καταστάσεως κατευθύνσεων κλπ. Ανέλαβα επίσης την σύνταξη, δακτυλογράφηση, πολιτογράφηση κλπ. του φύλλου, όλα συνολικά του φύλλου αφορώντα, καθώς και την κίνηση των νέων. Εκ της όλης μου σχέσεως με τον Μεγαριώτη δύναται να συναχθεί ότι είχα σχέση μέλους κεντρικής επιτροπής με καθήκοντα το φύλλο και την κίνηση των νέων. Συνάμα αποτελούσα για την εκ του εξωτερικού ύλη τον συνδετικό κρίκο. Είχα δε εις το πεδίο του κομμουνισμού πολυσχιδή δράση.

    Αισθάνομαι εν τούτοις τώρα μετάνοια για την εν λόγω δράση μου. Αντιλαμβάνομαι πλέον σαφώς ότι η κομμουνιστική δράση είναι καταστρεπτική εις όλες τις ηθικές απόλυτες αξίες, δεν δύναται δε παρά να δημιουργήσει ερείπια.

    Πεισθείς πλέον οριστικά και αμετάκλητα εις αυτό αποκηρύσσω και καταδικάζω τις κομμουνιστικές ιδέες δηλώνω δε ότι του λοιπού θα διάγω βίο ο οποίος θα πλαισιώνεται εντός των απολύτων ηθικών αξιών και της Ελληνικής παράδοσης.



    Εν Αθήναις την 7 Ιουλίου 1939

    Ο ΔΗΛΩΝ

    Παπανδρέου Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΠΙΟ ΣΤΟ

    http://www.multiforums.gr/humanity/viewthread.php?tid=51

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΕΔΩ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ Ο ΟΧΕΤΟΣ. ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΝΤΡΟΚΟΛΑΡΟΥ Η ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ. ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΓΚΟΜΕΝΟ Ε ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΤΕ ΣΕ ΜΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΕΣ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΣΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΠΗΔΑΓΕ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΔΑΓΑΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ 3:28 ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ "ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ Ο ΟΧΕΤΟΣ" ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 3:38 ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΠΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 3.28 συμμάζεψε λίγο τη γλώσσα σου γιατί από τις αντιδράσεις τους δείχνει ότι χτύπησες την αχίλλειο πτέρνα τους που είναι το πρωκτικό των δύο καραμαν. Τι τα ψάχνεις τώρα αφού το γουστάρουνε τόσο σαν επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ιδεόγραμμα ανάθεμα τα αποθαμένα σου.

    Είχες δεν είχες ανακάτεψες πάλι τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. "Τόσα χρονια που το κρατος σας εδινε τις επιδοτησεις, εσεις τις κανατε διπλοκαμπινα αγροτικα αυτοκινητα και μοστραρατε στα νυχτερινα κεντρα πουλώντας μαγκιά και ξοδευοντας αφειδως τα ζεστα χρηματα των κοινοτικων επιχορηγησεων!!! τα λεφτουδακια αυτα του αμοιρου γερμανου, γαλλου και λοιπών ευσυνειδητων ευρωπαιων που σας τα εδιναν μπας και εκσυγχρονιστειτε και φυγετε απο το σβερκο τους που μια ζωη σας πληρωνουν ...
    για να καθεστε, μπορουσατε να τα εχετε επενδυσει σε εκσυγχρονισμο των καλλιεργειων σας, σε τυποποιητηρια και συσκευαστηρια ελαιολαδου, μονοι σας ή μεσω των ενωσεων και των συνεταιρισμων σας. Τωρα θα πουλουσες εσυ στις τιμες των 5-6 ευρω στις ευρωπαϊκες αγορες το λαδακι σου και το κερδος θα ηταν ολο στην τσεπη σου, διαφημιζοντας και την χωρα μας και την ποιοτητα σου...οσο για τους πτυχιουχους και τους ομιλούντες ξενες γλώσσες, κανενας τους δεν παιρνει τζαμπα λεφτα απο την ΕΕ για να τα τρωει και να καθετε και μια φορα το χρονο να δουλευει ενα μηνα στις ελιες!!!
    πολλοι από αυτους θα ευχονταν να ειναι στη δικη σου θεση τοσα χρονια που σε πληρωνουν οι ευρωπαιοι και εσυ γυριζεις απο καφενειο σε καφενειο και απο μπαρ σε μπαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 4.24 ανόητε. Το ιδεόγραμμα έγραψε για τους κωλογερμανούς και μερικοί νενέκοι άρχισαν να βρίζουν τους Έλληνες και να υπερασπίζονται τους κατακτητές της Ελλάδας που την κατακάψανε. Αν αυτό είναι καλό τότε εσύ και όλο σου το σοί το σκατόψυχο να πάτε να ζήσετε εκεί, γιατί Ελλάδα ρε εφιάλτη δεν σας αξίζει. Δεν σου λέω για τα πεθαμένα σου γιατί ως Έλληνας τους νεκρούς όλου του κόσμου και τους δικούς σου τους σέβομαι. Εσύ σαν βάρβαρος τουρκόσπορος μιλάς για τους νεκρούς των άλλων και τους βρίζεις. Βρωμόσπερμα ανθέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 4.24 η μάνα σου έλεγε si ή jια όταν την πηδούσαν για να βγάλει εσένα ρε μαλάκα γερμανομπάσταρδε;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μη μαλώνετε ρε φίλοι μεταξύ σας, συγκεντρωθείτε στο θέμα της ανάρτησης που είναι τί πρέπει να κάνουμε με τους γερμανούς και την άσχημη συμπεριφορά που μας δείχνουν, ενώ είναι χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Η γενική έφοδος των ιδεολογικών «αντιρατσιστικών ταγμάτων» και των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών.
    Η κυβέρνηση αυτή πυροδοτεί στο έπακρο, με τις πράξεις της και τα λόγια της, όλες τις επιδοτούμενες εστίες, οι οποίες, σταθερά και συστηματικά επί πολλά χρόνια, αγωνίζονται, με το αζημίωτο, για την εξάρθρωση κάθε εθνικού ιστού και κάθε αγωνιστικής παράδοσης και μνήμης.
    Σήμερα οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού και οι καταστροφείς της ιστορίας και της εθνικής μας υπόστασης, εξορμούν και επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα και τρομοκρατική αυθάδεια.
    Το θράσος τους έχει απογειωθεί. Στιγματίζουν ως «εθνικιστικά» και «ακροδεξιά», ακόμα και τα μεγάλα πνεύματα της ελληνικής ιστορίας, όλους τους ήρωες του πνεύματος και τα αγωνιστικά κινήματα.
    Κάποιος Νεναίκος, ανύπαρκτος αγωνιστικά, θεωρητικά και ιστορικά, τόλμησε να κατηγορήσει το Μίκη σαν μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. και οπαδό του Καρατζαφέρη.
    Τέτοια υστερική, ηθική αποχαλίνωση και τέτοιο πολιτικό θράσος μικροπρεπούς αυθάδειας: Τα ιστορικά, επιδοτούμενα σκύβαλα να χυδαιολογούν εναντίον ενός ιστορικού μεγέθους που αποτελεί, ξέχωρα από οποιοδήποτε λάθος του, το ζωντανό «βίωμα» και «σύμβολο» της νεώτερης Ελλάδας…
    Ο ασυμφιλίωτος αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας των επιδοτούμενων (από το κεφάλαιο) εθνομηδενιστών αποτελεί και αυτός κεντρικό μας καθήκον.
    Κανένας αγώνας εναντίον της πλανητικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητα δεν μπορεί να διεξαχθεί αν δεν γκρεμίσουμε τα νέα ιδεολογήματα αυτής της βαρβαρότητας: Του «αντί-εθνικισμού», του «αντί-ρατσισμού» και της «πολυπολιτισμικότητας»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ο αντρικος και ο νικολακης και ο βαλλιανατος συμβουλοι γιωργακη οταν ηταν υπουργος εξωτερικων.....

    ομορφος κοσμος.... ιδανικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τι πίνετε ρε παλληκάρια να πιώ και γω;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πως τα καταφέρνουν έτσι οι μαλάκες οι ακροδεξιοί και κάνουν το φόρουμ σαν τον κώλο τους, μόνο ο μεταξάς και ο χίτλερ ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Άγκυρας: Νέα οδός στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώνει τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, που είναι αναγνωρισμένη τουρκική μειονότητα με τους μουσουλμάνους Ξάνθης και Ροδόπης. Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Βούλγαρου ομολόγου του Μπόϊκο Μπορίσοβ άνοιξε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο νομό Ξάνθης, μία οδική αρτηρία που θα ενώσει την συμπαγή μάζα των μουσουλμάνων Βουλγάρων με τους ομοθρήσκους τους των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Έτσι ικανοποιείται και το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την διάβαση αυτή η Άγκυρα. Ο νέος συνοριακός σταθμός μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας στην περιοχή Θερμών στο Νομό Ξάνθης. Μία εξέλιξη για την οποία βετεράνος διπλωμάτης δήλωσε «Κάποτε θα κλάψουμε πικρά για την απόφαση αυτή»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Τους θίξανε τον χίτλερ υπέρ της Ελλάδας και αυτή θίχτηκαν γιατί τους έβρισαν τη γερμανία. Τι να πει κανείς με τους άχρηστους σαχλαμάρες που το παίζουν και Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ο θεοδωρακης ακροδεξιος;

    ουστ μαλακα πασοκε λαθροαμερικανε οπαδε της τσαντ και φιλε του φιλου του βαλλιανατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ο μαρξ και ο χιτλερ ηταν φιλοι.
    τσακωθηκαν και εγιναν εχθροι.
    το μαρξιστικο φασιστικο καθεστως στο κοσμο πεθανε το 89.

    εμειναν μερικοι κοκκινοι βαμπιρ στην ελλαδα για να εχουμε καποιους κολους να φτυνουμε. χι χι χι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. “Κατι αρχιζει να γινεται σ’ αυτη τη χωρα. Το σημερινο καλεσμα για τον αγνωστο στρατιωτη ηταν μια ευχαριστη εκπληξη.
    Κοσμος πολυς.
    Περισσοτερος απο καθε αλλη φορα. Παιδακια, χαμογελα, σημαιες.

    Φίλοι που πήγαν, “έπαθαν”…
    Μου είπαν ότι ήταν περίπου τρείς χιλιάδες κόσμος, οι δρόμοι είχαν κλείσει, δύο ή τρείς μεγάλες ελληνικές σημαίες και τραγουδούσαν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο!!! Εννοείται ότι οι Εύζωνες τα είχαν “χάσει” από τον πολύ κόσμο που τους καταχειροκροτούσε!!!

    George, τα βλέπεις αυτά…???
    Με το τίποτα και μαζεύτηκε τόσος κόσμος.
    Συνέχισε εσύ το βιολί σου, να μας πατάς τον “κάλο” με τα μεταναστευτικά σου σχεδιάκια και όλα τα άλλα και θα καλοπεράσεις…..

    Κάνε κανένα αστείο να μην αποσύρεις το εθνοκτόνο νομοσχέδιο περί μεταναστών και να σε δώ τί θα κάνεις όταν δείς εξαγριωμένη λαοθάλασσα στο Σύνταγμα να απαιτεί το αυτονόητο να τηρηθεί το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    Και όλα αυτά με ένα απλό κάλεσμα από άρθρο του Φάηλου και μερικά blogs.
    Ας ετοιμαστούμε για ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ
    ΚΑΙ Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ !

    ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΟΛΑ
    ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.

    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΟΝΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Α ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΖΗΤΩΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΑΦΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΥΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΣΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΦΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. παντα μας κυβερνουσαν οι ξενοι και περισσοτερο απο ολους οι αμερικοανοι και καταφερναν να μας κανουν να μισουμε ο ενας τον αλλο με κομματικα προσχηματα και στο τελος να ντρεπομαστε να λεμε οτι ειμαστε ελληνες και αγαπαμε την χωρα μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ( ΚΑΙ ΑΠ ΕΞΩ ) ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ...ΕΜΕΙΣ , ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ;...
    Μάθημα δημοκρατίας τα αρχαία ελληνικά
    Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα αυτές τις μέρες στην υποστήριξη της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία που απειλείται στο πλαίσιο ορισμένων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

    Τον θαυμάσιο αυτό λόγο υπέρ των αρχαίων ελληνικών υπογράφει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και χαλκέντερος αρχαιογνώστης Konrad Adam. Και μας φαίνεται θαυμάσιος, επειδή εν έτει 2009 δεν υποστηρίζει τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ως απαραίτητη γνώση των απαρχών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ούτε ως φόρο τιμής στην πνευματική ιστορία της ανθρωπότητας και τους πρωτεργάτες της, ούτε ως εκλεπτυσμένη εμβάθυνση και εμβάπτιση ολίγων σε υψηλά νοήματα. Τίποτε απ’ αυτά τα χιλιοειπωμένα που κατάντησαν με τον καιρό κούφια.

    Το κυρίαρχο επιχείρημά του για την αναγκαιότητα των αρχαίων ελληνικών είναι πως αυτά ακονίζουν το δημοκρατικό φρόνημα και την πολιτική συνείδηση των παιδιών, ό τι ακριβώς χρειάζονται δηλαδή σήμερα οι γόνοι της μαζικής καταναλωτικής κοινωνίας με την πνευματική νωθρότητα και τα στομωμένα πολιτικά της αντανακλαστικά. Ο Κόνραντ Άνταμ μας θυμίζει ότι ο τελευταίος Γερμανός αυτοκράτορας αντέτεινε στους υποστηρικτές των αρχαίων ελληνικών ότι ο ίδιος ήθελε τα γερμανικά σχολεία να βγάζουν νέους Γερμανούς και όχι Έλληνες και Ρωμαίους. Ορθώς ο αυτοκράτωρ από τη σκοπιά του υπέβλεπε τα αρχαία, εγνώριζε ότι μόνο την τυφλή υπακοή στον ανώτατο άρχοντα δεν θα ενστάλαζαν στην ψυχή των παιδιών. Ένα απόσπασμα του άρθρου: «Ποτέ ένας αρχαίος συγγραφέας δεν μεταδίδει ένα μόνο μήνυμα, ένα δόγμα ή ένα πρόγραμμα. Συνήθως πρόκειται για δύο ή και περισσότερες αρχές που αντιτίθενται μεταξύ τους και προσπαθεί η μια να επιβληθεί στην άλλη: ο Κρέων και η Αντιγόνη, ο Ιάσων και η Μήδεια, ο Σωκράτης και ο Καλλικλής, ο Έρως και το Νείκος. Πάντα η διαπάλη ενός λόγου και ενός αντίλογου, αυτή η διαπάλη που έφθασε στην τελειότητά της με τους σοφιστές… Ο φόβος του αυτοκράτορα δεν ήταν μήπως οι Γερμανοί μαθητές διδαχθούν κάτι περιττό γι’ αυτούς, αλλά μήπως μάθουν κάτι περιττό γι’ αυτόν, μήπως μάθουν να αντιδρούν, να ανθίστανται, να εξεγείρονται.»

    Τα κακώς κείμενα σήμερα

    Οι τυραννοκτόνοι Αρμόδιος και Αριστογείτων, Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης

    Και ο Γερμανός δημοσιογράφος καταλήγει: «Η ελληνική λογοτεχνία βρίθει από τέτοιους αυτόνομους, ισχυρογνώμονες, ατίθασους ανθρώπους. Ας αφήσουμε την Αντιγόνη και τους επώνυμους. Ο Πλούταρχος μας διασώζει την περίπτωση ενός ανώνυμου. Όταν ο στρατηγός Μιλτιάδης ζήτησε από τον δήμο των Αθηναίων να του επιδαψιλεύσουν έναν τιμητικό στέφανο, αυτός ο ανώνυμος αντιτάχθηκε με το επιχείρημα ότι απ’ όσο ήξερε στον Μαραθώνα ο Μιλτιάδης δεν είχε πολεμήσει μόνος του. Αν στο μέλλον πολεμούσε κατά των Περσών μονάχος και τους νικούσε, τότε μπορούσε να υποβάλει πάλι το αίτημά του στον δήμο. Μακάρι να είχαμε τέτοιους πολίτες σήμερα. Όχι να δέχονται τα πάντα, αλλά να υποβάλλουν ενστάσεις.» Αυτά ο Κόνραντ Άνταμ. Αρχαία ελληνικά στο πρωτότυπο στα σχολεία όχι για να θυμηθούμε τις απαρχές της δημοκρατίας, αλλά για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της δημοκρατίας σήμερα.

    μετα απο αυτο εμεις τι να πουμε ?
    η μαλλον εσεις ...που δηθεν ενδιαφερεστε για την ελλαδα και σας φταινε οι ραιχμεν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Goebbels
    η ναζιστική προπαγαδα ζει και βασιλεύει!
    Εφημερίδες ραδιόφωνα
    τηλεκαναλια
    μεγαλοδημοσιογραφοι
    μεγαλοεργολαβοι
    όλα στην υπηρεσία του γκαιμπελικου ναζιστικου συστήματος που σπρώχνει τον ΓΑΠ!!!
    Τώρα μας φταίνε οι Γερμανοι!!
    Ρε σεις οι Ρώσοι είχαν 25.000.000 νεκρούς και δεν πήραν τίποτα!!!!!
    Σας δουλεύουν με τις αποζημειωσεις
    συνελθετε από την γκαιμπελικη προπαγάνδα!!!
    Ψάχνουν για φρέσκο στόχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου