Βουλώστε το

4
Γράφει ένας απλός άνθρωπος


Λοιπόν νομίζω ότι είπατε αρκετά. Ή μάλλον νομίζω ότι είπατε αυτά που ήθελαν άλλοι να πείτε. Εγκλωβισμένοι στην απίστευτη ράτσα των κομματόσκυλων, χωρίς κανέναν ενδοιασμό αλλά και χωρίς καμία γνώση επί του θέματος, παίρνετε λεξούλες από πληρωμένα ανθρωπάκια της εκάστοτε εξουσίας, αλλά όλων των προσβαλλόμενων κομμάτων, και τις παπαγαλίζετε. Γράφοντας και εκφράζοντας όλο το μένος έναντι της τάξης των αγροτών, το μόνο που κάνετε είναι να βγάζετε τις μάσκες ενός συστήματος που έφερε την αγροτική κοινωνία σε αυτό ακριβώς το σημείο που είναι σήμερα. Στο τέλμα. Ακόμη δεν έχετε μάθει να ξεχωρίζετε τι είναι αγρότης και τι είναι αγροτοπατέρας. Ακόμη δεν έχετε μάθει να ξεχωρίζετε την λάσπη από την στέρνα, γιατί ούτε λάσπη έχετε δει αλλά ούτε και στέρνα.
Όταν το επιτελείο του συστήματος δίνει εντολή στον πρόεδρο κάθε Αγροτικού Συνεταιρισμού να κατεβάσει τις «ψήφους» (όπως στα προσωπικά τους τηλέφωνα λέγονται οι αγρότες) στο δρόμο, η είδηση που φθάνει σε σας είναι ότι οι αγρότες χορτάτοι, κάνουν τσαμπουκά. Η είδηση όμως που φθάνει στα αφτιά των αγροτών είναι ότι τα λεφτά ήρθαν αλλά ποτέ δεν τα πήραμε στα χέρια μας. Και γιατί δεν τα πήραν στα χέρια τους; Διότι τα ...........Δ.Σ των Συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα και με το μέγα κομματικό όργανο που λέγεται ΠΑΣΕΓΕΣ βάζουν υπογραφές σε κλειστά υπουργικά γραφεία και μοιράζουν τον παρά σε λογαριασμούς. Τα λεφτά έφυγαν από τα χέρια τους μόνο στα χαρτιά. Οι αγροτοπατέρες που πολλοί συχνά έχουν άμεση σχέση με την τράπεζα των Αγροτών, κρατούν στα χέρια τους και κάποια άλλα χαρτιά: Τους τίτλους ιδιοκτησίας σπιτιών, αγροτικών μηχανημάτων και κτημάτων άλλοτε με νόμιμους και άλλοτε με μαφιόζικους τρόπους.
Ως πιόνια στα χέρια όλων αυτών, οι αγρότες κλείνουν τον δρόμο, με διαταγή πάντα του ανωτάτου οργάνου τους. Φωνάζουν κατά εντολή αλλά για τους δικούς τους λόγους, τους πραγματικούς. Είναι οι φωνές αυτές που λόγω του κομματικού σας DNA δε μπορείτε να ακούσετε. Η λέξη «βοήθεια» που βγαίνει κάθε φορά από το στόμα τους στις εθνικές οδούς δεν είναι για την ποσόστωση, ούτε για τις αποζημιώσεις. Είναι για να σας πουν ότι το παιχνίδι, που είναι στημένο 30 χρόνια στις πλάτες, στον ιδρώτα και στα χέρια τους είναι μεγάλο και πολλών εκατομμυρίων. Ότι, όταν ο αγροτοπατέρας κλείνει συμφωνίες με τους μεσάζοντες, οι μίζες είναι μεγαλύτερες από την σοδειά όλων των αγροτών.
Βουλώστε το λοιπόν, εφόσον δεν μπορείτε να σκεφθείτε. Και κάθε φορά που αντί να βιάζεστε να πάτε στην δουλειά σας, στο σπίτι, στον γκόμενο ή σε διακοπές βγείτε και πιείτε έναν καφέ μαζί τους. Κάντε ένα τσιγάρο και ακούστε αυτά που δεν πρόκειται ποτέ να ακούσετε από κανέναν μεταφορέα ειδήσεων και από καμία κατευθυνόμενη εφημερίδα. Βουλώστε το και ακούστε έστω για μία φορά.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ), ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΜΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΧΑΘΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ MONSANTO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Να πάρετε 1 δις ευρώ από τα 28 δις που δώσατε στις τράπεζες και να τα δώσετε στους αγρότες». Ποιος έκανε αυτή τη δήλωση; Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς ή η Αλέκα Παπαρήγα; Μήπως ο Τσίπρας ή ακόμη και ο… Μπούτας;

    Δυστυχώς για την κυβέρνηση την έκανε ένα χρόνο πριν ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Η λήθη είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ και το έχει αποδείξει και αλλού.

    Σήμερα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών και αντί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ή έστω να μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις, επιλέγει άλλα κόλπα. Αυτή τη φορά το ξεφούσκωμα των λάστιχων γίνεται με πιο επικοινωνιακό και τεχνοκρατικό τρόπο. Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το αγροτικό ανέδειξε αυτή την τακτική.

    1. Τηρούμε σκληρή γραμμή ξεχνώντας όσα λέγαμε πριν την 4η Οκτωβρίου. Προτάσσουμε το εθνικό καλό, την ανάγκη να σωθεί η οικονομία που καταρρέει, την αδυναμία να δοθεί νέο αγροτικό πακέτο, σαν αυτό που είχε δώσει ο Χατζηγάκης πέρυσι και ακόμη μας κυνηγάει η Κομισιόν.

    2. Βάζουμε μπροστά τον πετυχημένο σε κάθε απεργία κοινωνικό αυτοματισμό. Βγαίνουν οι υπόλοιποι παραγωγικοί φορείς, βγαίνουν οι επιχειρηματίες όλων των κλάδων, τα επιμελητήρια και οι οργανώσεις και λένε ότι καταστρέφονται από το κλείσιμο των δρόμων. Όχι πως έχουν άδικο αλλά προβλήματα κινητοποιήσεων πρέπει να λύνει η κυβέρνηση, όχι να βάζει ασπίδα τους άλλους και να έρχεται η κοινωνία σε εσωτερική σύγκρουση.

    3. Οι ειδήσεις και οι εφημερίδες κατακλύζονται από τις εκκλήσεις των Βουλγάρων, τα διαβήματα και τις παρατηρήσεις της Κομισιόν για τα μπλόκα. Έτσι, η κυβέρνηση πιάνει το χαρτί του διεθνούς διασυρμού και το πετάει στα μούτρα των αγροτών.

    4. Τέλος, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται και τις διχόνοιες των αγροτών, τα πράσινα, κόκκινα, μπλε βιλαέτια. Από την άλλη, στον κόσμο δημιουργείται η απόλυτη απέχθεια όταν βλέπει τον Μπούτα σε ρόλο… Ζορό να διεκδικεί άκουσον – άκουσον 15.000 ευρώ για 850 χιλιάδες αγρότες, δηλαδή 13,5 δις ευρώ. Ακούει αυτά τα νούμερα ο κόσμος, κατακλύζεται από τα καταστροφολογικά σενάρια για την οικονομία οπότε δε θέλει και πολύ να πει «δεν μας παρατάνε οι αγρότες».

    Καλώς καμωμένα, λοιπόν, όλα για την κυβέρνηση. Έτσι, όμως, ξέρει να κυβερνά και ο Μπούτας, δε χρειάζονται πολλά προσόντα.

    Αντί να σκεφτεί ότι η αναδιανομή εισοδήματος είναι η μόνη λύση για να τα βάλει με τις τράπεζες και τα μεγαλοσυμφέροντα. Εκεί χρειάζεται ταλέντο και ο κ. Παπανδρέου δεν ‘το χει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγρότης: Αυτος που θεωρει το συμφερον ενος τμηματος σημαντικοτερο απο το συμφερον του συνολου.

    Το κοροϊδο των πολιτικων και το εργαλειο των κατακητον …..



    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς για την κυβέρνηση οι αγρότες ζητάνε

    1. Αυτά που έδωσε στους δημόαιους υπαλλήλου και συνταξιούχους με το επίδομα κοινωνικής αλλυλεγύης

    2. Αυτά που έδωσε στου λιμενεργάτες

    3. Αυτά που έταζε κλαίγοντας πέρσι στον Πειραιά με αγρότες που είχαν ήδη πάρει λεφτά (500 εκατομμύρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου