Η Μπιρμπίλη Η ΤΕΡΝΑ και η Πράσινη Ανάπτυξη

Πήραμε αυτό το e-mail και το δημοσιεύουμε, Εδώ στο καφενείο θέλουμε να δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις. Είμαστε στη διάθεση όλων να αναρτήσουμε τις απόψεις.Και πριν από όλα περιμένουμε και τις απόψεις του Υπουργείου.

"Αγαπητοί φίλοι του καφενείου


Ασχολούμαι στο χώρο των Α.Π.Ε. ( Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) και διαβάζοντας τις συνεχείς αποκαλύψεις σας για τις σχέσεις ΤΕΡΝΑ με ΥΠΕΚΑ παίρνω το θάρρος να σας πληροφορήσω τα εξής:
Έχει γίνει ντόρος στον κλάδο από τις αποκαλύψεις σας και ήδη ο Βασιλάκος προσέχει και δεν γράφει τα αρχικά ΝΒ στις επιστολές στο "Σύνδεσμο του Περιστέρη" (έτσι τον αποκαλούμε). Εκτιμώ πως η Μπιρμπίλη δεν έχει γνώση για το τι γίνεται και έχει προβληματιστεί με αυτή την παρέα των ψευτοσοφών των ΑΠΕ , αλλά τους στηρίζει το κομματικό ΠΑΣΟΚ.
Νομίζω πως τη Μπιρμπίλη την έχετε αδικήσει γιατί εργάζεται -κατά κοινή ομολογία- σκληρά, αλλά δεν γνώριζε τον κλάδο της ενέργειας και την έχουν "διπλαρώσει" και "θαμπώσει" τύποι σαν τον Βασιλάκο. Σε επιστολή Περιστέρη προς Μπιρμπίλη της γράφει πως ο Σύνδεσμός του "εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών ΑΠΕ της χώρας". Το έκανε για να την πείσει πως ο Σύνδεσμος δεν είναι της ΤΕΡΝΑ, αλλά όλων των επενδυτών, οπότε πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις. Αυτό ήταν που με εξόργισε και σας γράφω.

Είναι παντελώς ψέμα
Η αλήθεια είναι πως ο ΕΣΗΑΠΕ είναι όχημα της ΤΕΡΝΑ. Σκεφτείτε πως μόνο οι ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ ΑΕ, ΙBERDROLA ΕΛΛΑΣ ΑΕ (πρωην ΡΟΚΑΣ ΑΕ), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ,ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ, κατέχουν πάνω από 50% της αγοράς ΑΠΕ τόσο σε άδειες όσο και σε εγκατεστημένα αιολικά πάρκα και δεν είναι καν απλά μέλη του Συνδέσμου του Περιστέρη!
Αυτό που κάνει ο Περιστέρης και η παρέα του είναι να βάζουν τις πολλές δεκάδες θυγατρικές τους (project companies για τις επιδοτήσεις) μέλη στο Σύνδεσμο, για να φαίνονται πολλοί. Εύχομαι να μην την δουλέψουν πάλι την αφελή Μπιρμπίλη, που τρέχει σαν τρελή και πιάνει τα θέματα επιδερμικά.
Σας ευχαριστώ"

Στη φωτό η προχθεσινή επιστολή η οποία είναι όλη στη διαθεσή μας