Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

«ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ – ΕΞΑΓΩΓΑΙ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΟΣ Α.Ε.»


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, Δικηγόρου

Πολύ ανάλυση. Ο τάδε οίκος, η πιστοληπτική ικανότητα κλπ. Κι ενώ το κορίτσι ήταν στην Κ.Ο. κι άκουγε τον Αντώνη, κοιτώντας σαν κουταβάκι χαμένο στην Εθνική, ο μπαμπάς το ‘σκασε και βγήκε στις χρυσές εφεδρείες της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, που γίνεται με το φρύδι ψηλά και είπε ότι μόνο επί των ημερών του ήμασταν σένιοι και ευημερούσαμε. Σωστό, άλλωστε τότε πάχυναν κι ο Πάγκαλος με τον Βενιζέλο. Με χρυσά κουτάλια τρώγαμε, οι αχάριστοι.


Λοιπόν αδέλφια, δεν γνωρίζω πολλά, δεν είμαι καν σκιώδης σύμβουλος σκιώδους υφυπουργού αλλά συγχωρέστε μου μερικές αδαείς παρατηρήσεις κι απορίες. Τι παράγουμε πια σ’ αυτή τη χώρα; Απ’ ότι βλέπω γύρω μου όταν ταξιδεύω στην Πατρίδα, είναι γεμάτη από τα κουφάρια της αποβιομηχάνισης. Τώρα, είπε ο Αλέκος Παπαδόπουλος προχθές, ολοκληρώνεται και η αποβιοτεχνοποίηση. Πόσα σουβλάκια, πίτσες και καφέδες να πουλήσουμε πια ο ένας στον άλλο; Καλό το χρηματοπιστωτικό πηγαινέλα αλλά αυτά τα νούμερα στους φωτεινούς πίνακες πόσο πάνε το κιλό, πόσες θερμίδες έχει η μερίδα και πόσες πήχες θες για να κάνεις τις άϋλες αξίες παλτό στον κοινωνικό χειμώνα που έρχεται;


Θυμάστε έναν μαρτυριάρη τύπο που ήταν Πρωθυπουργός, που ξεκίνησε με τις γκρίζες ζώνες των Ιμίων, έστειλε τους S-300 να σαπίσουν στην Κρήτη (σφηνάκια S-300 λένε στην Κύπρο: τα παραγγέλνεις, τα πληρώνεις και τα πάνε στο ...........


Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

σου παρέχουμε “Δια Βίου Μάθηση”…

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
βρε παιδιά, Δια Βίου Μάσηση ζητάω…

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Ωδινεν όρος και έτεκε μυν στην Κοπεγχάγη

Αδοξη κατάληξη είχε η Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα
Κατώτερη των προσδοκιών η μη δεσμευτική συμφωνία των «πέντε κυρίων»


Η διπλωματική υπερπροσπάθεια της τελευταίας στιγμής που κατέβαλαν τη νύχτα της Παρασκευής ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο και μερικοί ακόμη ισχυροί «παίκτες» της παγκόσμιας ρύπανσης προκειμένου να μη φύγουν με άδεια (και κυρίως… βρώμικα) χέρια από την Κοπεγχάγη, οδήγησε τελικά σε μια άκρως αμφισβητούμενη, μη δεσμευτική «συμφωνία κυρίων» για τον μελλοντικό περιορισμό των εκπομπών CO2, που στην πράξη δεν ικανοποιεί κανέναν _ αν εξαιρέσουμε βέβαια τα υπερεθνικά λόμπι της ενέργειας, της βαριάς βιομηχανίας και των μεταφορών, που μπορούν να συνεχίσουν τις οικοκτόνες τους «business as usual».

Για την ακρίβεια, η κατ’ όνομα «συμφωνία των πέντε», την οποία έκλεισε την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος Ομπαμα με τους ηγέτες της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής, και τελικά εγκρίθηκε εκ των υστέρων και «με το στανιό» από την πλειοψηφία των παριστάμενων κρατών, όχι μόνον δεν είναι δεσμευτική νομικά, αλλά μοιάζει «σχεδιασμένη» ώστε να μην υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ: για να καταστεί η συμφωνία δεσμευτική, απαιτείται η ομόφωνη ψήφισή της και από τις 193 χώρες που πήραν μέρος στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Αν εναντιωθούν ορισμένες _ και ήδη την..........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Εμείς έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουμε!

Ανοιχτή επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό:
Ναπολέων Γιωτίτσας

Φρανκφούρτη

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,


παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την προσωπική επιστολή, γιατί ως μετανάστης που είμαι, μακριά μεν από τα γεωγραφικά σύνορα της πατρίδας μας, συναισθηματικά όμως μέσα, κατάμεσα στα ελληνικά δρώμενα, μόνο εσείς που έχετε την εμπειρία του μετανάστη μπορείτε να με καταλάβετε καλύτερα από τον καθέναν άλλον Έλληνα.


Κύριε Πρωθυπουργέ, οι δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι τόσο πολλές και μεγάλες, που μόνο εσείς, με αυτόν τον αθρώπινο και ρεαλιστικό τρόπο μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Εάν το καταφέρετε, στο χρόνο που θέλουν όλοι οι ανυπόμονοι Έλληνες και οι επίμονοι Ευρωπαίοι, είναι αμφίβολο. Για την αληθινή, φιλότιμη και πραγματική προσπάθειά σας δεν αμφιβάλλει κανείς! Όλοι περιμένουν το σωτήριο, σίγουρο, και πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα.


Επειδή οι υποχρεώσεις σας είναι καθημερινά τόσο πολλές, δεν σας αφήνουν περιθώρια ούτε με τους συμβούλους σας να συζητήσετε. Εκ των πραγμάτων και η επιστολή μου αυτή δεν έχω την απαίτηση να σας „κλέψει“ ούτε λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο σας. Παρ΄όλα αυτά την απευθύνω σε σας και παράλληλα στο .........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Τα λεφτά έβγαλαν φτερά

Ψάχνει ο Παπακωνσταντίνου για 4 δις ευρώ έσοδα το 2010,αλλά όπως γράφει αύριο η Real news τα χρήματα την έκαναν για άλλους φορολογικούς παραδείσους και άντε να τα βρεις.
Οι έχοντες και κατέχοντες γυρίζουν την πλάτη. Πάλι τα μικρά ψάρια θα πιάσει η απόχη...

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΗΜΙΑΙΜΟΥ


Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

τα ανθρωπάκια

σηκώσανε ανάστημα
τα δόλια τ ανθρωπάκια,
και δείξαν με το δάχτυλο
πλανήτες κι αστεράκια

νομίζανε πως θάφτανε
μ αδύναμους τους ώμους
το σύμπαν να υποτάξουνε
φύση, αρχές και νόμους

μέσα στ απέραντο κενό
προσθέσαν το δικό τους,
καθώς ανέβασαν ..........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Δώσαμε ...δώσαμε

Γράφει ο Ιάσων Α

Σήμερα ακούσαμε και το καινούργιο νέο . Ένας στους τρεις έλληνες δέχεται να κάνει παραχωρήσεις για να μειωθεί το έλλειμμα . Εγώ μέχρι σήμερα δεν άκουσα κανέναν να λέει κάτι τέτοιο . Όλος ο ελληνικός λαός αντιθέτως λέει να πληρώσουν αυτοί που έφαγαν τα 300 δις ευρώ . Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εταιρεία δημοσκοπήσεων , η Μέτρων Ανάλυσης νομίζω , ποιους ρώτησε , αν ρώτησε ή αν τα πήρε χοντρά για να γράψει αυτά που έγραψε . Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί οι κύριοι ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο . Από ποιο μισθό να κόψουν για να βοηθήσουν . Των 400 ευρώ ; τα στέϊτζ καταργήθηκαν . Οι υπάλληλοι των 700 ή των 800 ευρώ . Συνήθως δίνεις από το περίσευμά σου . Έχουν περίσσευμα αυτοί ; Δεν νομίζω , δεν τους φτάνουν για να ζήσουν .Οι δημόσιοι υπάλληλοι , η πλειοψηφία τους παίρνει 900 με 1000 ευρώ , για να φτάσουν τα 1200 ευρώ πρέπει να έχουν περάσει 25 χρόνια και με πτυχίο τουλάχιστον ανωτέρας σχολής . Αυτοί που τα κονομάνε χοντρά είναι όσοι δουλεύουν στο υπουργείο οικονομικών και μάλιστα στην εφορία . Αυτοί μάλιστα ,οι μισθοί τους είναι διπλάσιοι από τους υπόλοιπους και έχουν και τα άλλα τυχερά . Για να σου διεκπεραιώσω αυτό το χρέος θέλω τόσα , για το άλλο θέλω τόσα . Έχουν βγάλει κοστολόγιο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν κόβουν ποτέ απόδειξη και κλέβουν το κράτος δεν νομίζω να πούνε ποτέ , πάρε κράτος τόσα για να ορθοποδήσεις . Αυτοί τα δίνουν στις ταβέρνες και τα ουζεριά . Κλέφτες είναι . Μόνον ο Ρομπέν των Δασών έδινε , αλλά αυτός τα μοίραζε στους πτωχούς , μέχρι που παντρεύτηκε .

Οι μαγαζάτορες , αυτοί ή δεν κόβουν απόδειξη ή σου .........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Απόψεις για τα Media

Γράφει ο Ευάγγελος Χριστοδούλου

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ μεγάλος “λόγος” για τα ΜΜΕ . Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη περιέργεια είναι η σχέση ΜΜΕ-πολιτικής ,και ο τρόπος που το ένα κομμάτι εξυπηρετεί το άλλο . Αυτό θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο μπορώ , με τις λίγες γνώσεις μου , προσπαθώντας να μοιραστώ και με άλλους αυτές τις απόψεις μέσα από τα blogs .
Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τους δημοσιογράφους , που αποτελούν τη βάση αλλά και ταυτόχρονα το εργαλείο των ΜΜΕ . Ο δημοσιογράφος έχει έναν εντελώς δικό του τρόπο θέασης του κόσμου : Προβάλλει την αμεσότερα θεατή άποψη του κοινωνικού κόσμου δηλαδή τα άτομα , τα πεπραγμένα τους και κυρίως τα κακά πεπραγμένα τους , με στόχο την καταγγελία και την κατάκριση .Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον κλίνει περισσότερο προς τα υποτιθέμενα συμπεράσματα και λιγότερο προς τις διαδικασίες μέσω των οποίων οδηγείται κανείς σε αυτά . Οι ίδιοι λαμβάνουν μέρος σε αυτό που λέμε πολιτικό έλεγχο ή πολιτική παρέμβαση , με το να αποδέχονται το διορισμό συγκεκριμένων προσώπων σε ιθύνουσες θέσεις . Η επαγγελματική αβεβαιότητα οδηγεί στην ενσυνείδητη ή ασυνείδητη συμμόρφωση , απέναντι σε τέτοια μορφή κανόνων και λογοκρισίας , ώστε να μην χρειάζεται να ανακαλείται στην τάξη από άλλους . Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στο περιεχόμενο των πληροφοριών που περνούν προς τους ακροατές – θεατές .
Η ιδιοκτησία καθορίζει το περιεχόμενο : το περιεχόμενο καθορίζεται από τους ιδιοκτήτες αλλά με συγκεκριμένο τρόπο . Υπάρχουν μηχανισμοί που εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό το ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν στον αέρα θα κάνουν αυτό που θέλουν οι ιδιοκτήτες και οι επενδυτές . Έτσι εξασφαλίζεται η προώθηση κάποιον ανθρώπων στη θέση του διευθυντή ή του αρχισυντάκτη αν αυτοί ενστερνίζονται τις αξίες των ιδιοκτητών . Από αυτό το σημείο και μετά μπορούν να περιγράφουν τους εαυτούς τους ως απόλυτα ελεύθερους . Έτσι εξηγείται , εν μέρει βέβαια , το ...........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Ο Φαύλος Κύκλος του Συνδικαλισμού


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Θέλω να δω πότε οι εργαζόμενοι θα τα βάλουν με τους συνδικαλιστές τους. Με αυτά τα άτομα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Με αυτά τα άτομα που κάνουν το αγροτικό τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στα εργατικά κέντρα, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς κτλ., για να περάσουν μετά στην κυρίως καριέρα τους, στα κομματικά μονοπάτια.
Οι συνδικαλιστές είναι το πιο συντηρητικό και απολυταρχικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, βέβαια δεν αναφέρομαι σε όλους, και κυρίως στον εργαζόμενο που απλά νιώθει την ανάγκη να συνδικαλιστεί για να έχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, αλλά στους συνδικαλιστές καριέρας, σε όσους συνδικαλίζονται για να έχουν ρόλο.
Όταν ακούν μεταρρύθμιση βγάζουν εξανθήματα, τους συμφέρουν τα λιμνάζοντα ύδατα, γιατί μόνο εκεί μπορούν να κολυμπήσουν. Όμως, ο εργαζόμενος τι κερδίζει από αυτό; αυτή η στενόμυαλη, βραχυπρόθεσμη λογική το μόνο που μπορεί να φέρει είναι μεσοπρόθεσμα προβλήματα και μακροπρόθεσμες καταστροφές. Το δίκιο του ο εργάτης δεν θα μπορέσει να το βρει αν δεν είναι πια εργάτης.
Και εδώ γεννάται το ερώτημα, για ποιόν δουλεύουν τελικά αυτοί οι βαρόνοι του συνδικαλισμού; Μα φυσικά για τον εαυτό τους, αλλά και για το κόμμα τους. Για το οποίο όμως είναι βάρος όταν αυτό βρίσκεται στην εξουσία, ειδικά αν θέλει να προχωρήσει κάποια μεταρρύθμιση.
Ο συνδικαλισμός για το συνδικαλισμό έκανε έντονη την εμφάνιση του με τις συγκρούσεις και τις καταλήψεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Ο χρυσός όμως συνδικαλισμός, μας ...........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Πέρασαν δυό χρόνια, επιτρέπεται το κυνήγι στα καμένα -2η ανάρτηση

Γράφει ο Τάσος Κάβουρας

Στην πρωινή εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ τη Κυριακή 13-12-09 υπήρξε ερώτηση δημοσιογράφου προς εκπρόσωπο κυνηγών γιατί κυνηγούν στα καμένα με αναφορά ότι αυτό διαβάσθηκε σε blog. Η ανάρτησή μας έγινε στις 7-12-09 και ελήφθη ως είδηση.

Διαβάζοντάς το και ο φίλος μου ο Μιχάλης μου έκανε την παρατήρηση τα κείμενα να είναι γραμμένα πιο απλά και πιο κατανοητά.

Και δεν ήταν το μόνο που έμαθα από τον Μιχάλη. Με πήρε με το αυτοκίνητό του και με πήγε σε ένα κτήμα που συνορεύει με το βουνό και μου είπε την ιστορία του.

- Το κτήμα το καλλιεργούμε πατροπαράδοτα, το έχουμε ονομάσει βικίστρα. Από τον παππού μου έμαθα και τουλάχιστον τέσσερες - πέντε γενιές τώρα σπέρνουμε αραιά μέσα στο κτήμα βίκο και σιτάρι. Να έρχονται οι πέρδικες και οι λαγοί από το βουνό και να βόσκουν. Δίπλα έχει και τη βρύση και πίνουν νερό. Οι πέρδικες τρώνε σιτάρι και οι λαγοί βίκο. Μέσα στο κτήμα οι λαγοί γεννούν τα μικρά τους. Να ακούσεις τις πέρδικες να κελαιδούν όταν έρχονται και να βλέπεις το κοπαδάκι τους λαγούς όταν φεύγουν πάλι στο βουνό… Και φυλάω μην έρθουν και τα σκοτώσουν… Τις πινακίδες στο ρίζωμα του βουνού τις ανανεώνω και μία πινακίδα την κατεβάζω πιο κάτω από την πηγή, γιατί αν φυλάξουν οι κυνηγοί στη βρύση σε μια βδομάδα δεν θα αφήσουν τίποτα…

Η κυβέρνηση με νωπή την εντολή του Ελληνικού λαού καλείται να μετουσιώσει τις ελπίδες του σε πράξη. Να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα της Πολιτείας μας και της Κοινωνίας μας. Μένει στον κ. Πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του να δείξουν ότι έχουν τη διάθεση και τη τόλμη να λειτουργήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε παντελώς το κυνήγι. Στις διαβουλεύσεις που γράφεται ότι θα ακολουθήσουν η κυρία Υπουργός ας λάβει υπόψη της ότι α) τα καμένα χρήζουν προστασίας μέχρι να αναγεννηθεί η φύση. Και η χλωρίδα και η πανίδα.

β) Η καραμπίνα πρέπει να επιτέλους να απαγορευθεί. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο θήραμα να γλυτώσει. Το πολύ δίκανο, (αν θέλουμε να λέμε το κυνήγι ότι είναι σπόρ υπάρχει και το μονόκανο).

γ) Να ορίζονται κατ’ έτος οι κυνηγετικές ζώνες με προτάσεις και των τοπικών κοινωνιών, και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σήμερα ανεξέλεκτα η ύπαιθρος καταλαμβάνεται από τους κυνηγούς που οργώνουν πεζοί κτήματα και καλλιέργειες και με τα τρακτερωτά τζιπ τους αγροτικούς δρόμους.

## Ο Μιχάλης δεν ανήκει σε καμία Οικολογική Οργάνωση, είναι άνθρωπος

της υπαίθρου και θεωρεί υποχρέωσή του να αγαπά και να σέβεται αυτά που κληρονόμησε από τους προγόνους του.

Τάσος Κάβουρας


Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Μας ράβουν ιρλανδικό κοστούμι


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε τελικώς να «συνδράμει» την Ελλάδα σε περίπτωση που βρεθεί σε αδυναμία αποπληρωμής του δημοσίου χρέους της και άντλησης κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές- κοινώς αν βρεθεί στο όριο της χρεοκοπίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την καγκελαρία- σύμφωνα με κοινοτικές πηγές- μετά και τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, μολονότι μέχρι πρότινος η κ. Μέρκελ είχε δισταγμούς. Πάντως, για τη «βοήθεια» που θα δοθεί στην Ελλάδα- έναντι σκληρών όρων, μπροστά στους οποίους τα ιρλανδικά μέτρα θα μοιάζουν... ήπια- έχουν ήδη ενημερωθεί και οι Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η μεταστροφή της Γερμανίας, που είχε διαψεύσει το ενδεχόμενο «βοήθειας», οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πιέσεις των Γερμανών τραπεζιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η... χειρότερη εμπειρία του ευρωπαϊκού «γύρου Παπακωνσταντίνου» ολοκληρώθηκε στη Φρανκφούρτη, στη συνάντηση που είχε με Γερμανούς θεσμικούς επενδυτές και τραπεζίτες.

Δηλαδή, αυτούς που κρατούν στα χέρια τους ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 180 δισ. ευρώ και στους οποίους θα προστρέξουμε πάλι τον Ιανουάριο να μας δανείσουν. Οι τραπεζίτες αυτοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και τις ............
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...