Ο Φαύλος Κύκλος του Συνδικαλισμού

9

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Θέλω να δω πότε οι εργαζόμενοι θα τα βάλουν με τους συνδικαλιστές τους. Με αυτά τα άτομα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Με αυτά τα άτομα που κάνουν το αγροτικό τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στα εργατικά κέντρα, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς κτλ., για να περάσουν μετά στην κυρίως καριέρα τους, στα κομματικά μονοπάτια.
Οι συνδικαλιστές είναι το πιο συντηρητικό και απολυταρχικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, βέβαια δεν αναφέρομαι σε όλους, και κυρίως στον εργαζόμενο που απλά νιώθει την ανάγκη να συνδικαλιστεί για να έχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, αλλά στους συνδικαλιστές καριέρας, σε όσους συνδικαλίζονται για να έχουν ρόλο.
Όταν ακούν μεταρρύθμιση βγάζουν εξανθήματα, τους συμφέρουν τα λιμνάζοντα ύδατα, γιατί μόνο εκεί μπορούν να κολυμπήσουν. Όμως, ο εργαζόμενος τι κερδίζει από αυτό; αυτή η στενόμυαλη, βραχυπρόθεσμη λογική το μόνο που μπορεί να φέρει είναι μεσοπρόθεσμα προβλήματα και μακροπρόθεσμες καταστροφές. Το δίκιο του ο εργάτης δεν θα μπορέσει να το βρει αν δεν είναι πια εργάτης.
Και εδώ γεννάται το ερώτημα, για ποιόν δουλεύουν τελικά αυτοί οι βαρόνοι του συνδικαλισμού; Μα φυσικά για τον εαυτό τους, αλλά και για το κόμμα τους. Για το οποίο όμως είναι βάρος όταν αυτό βρίσκεται στην εξουσία, ειδικά αν θέλει να προχωρήσει κάποια μεταρρύθμιση.
Ο συνδικαλισμός για το συνδικαλισμό έκανε έντονη την εμφάνιση του με τις συγκρούσεις και τις καταλήψεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Ο χρυσός όμως συνδικαλισμός, μας ...........
χτύπησε με το ζήτημα του ΟΛΠ. Δεν φτάνει που έκλεισαν το λιμάνι, διέσυραν τη χώρα και έδιωξαν επενδύσεις, τώρα ηρεμούν με τη χρυσή εθελούσια.
Το ζήτημα δεν είναι να μπούμε στη διαμάχη εάν η εθελούσια υπήρχε στη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση ή όχι, άλλωστε ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κύριος Ανωμερίτης την υπερασπίστηκε με θέρμη, το ζήτημα είναι να σταματήσει αυτό το πανηγυράκι με τις εθελούσιες αποχωρήσεις. Ένα πανηγυράκι που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μας επιβαρύνει με νεότατους συνταξιούχους και παχυλά εφάπαξ.
Έχουμε ακόμη πρόσφατο στην καθημερινότητα μας το παράδειγμα του ΟΤΕ, που μόνο θέσεις εργασίας δεν δημιούργησε, άλλωστε είναι μοναδικό εύρημα να ανακυκλώνονται οι θέσεις εργασίας και όχι να δημιουργούνται. Ο φαύλος κύκλος του συνδικαλισμού βλάπτει σοβαρά και την εργασία, και την ασφάλιση, και το δίκαιο του εργαζομένου, αλλά πάνω από όλα τον Έλληνα φορολογούμενο. Αυτό θα πει πολιτική με κοινωνική ευαισθησία.

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
  1. ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ..ΕΓΡΑΨΕ:

    "Ακόμη και η βλακεία είναι ταξική!΄Ένας πλούσιος ηλίθιος είναι απλώς ένας πλούσιος, ενώ ένας φτωχός ηλίθιος είναι απλώς ένας ηλίθιος"

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΜΕ, παμε χερι χερι μετην ΝΔ και τον Καρατζαφερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρια πουλάκια κάθονταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τριαντάφυλλε Καραγκιόζη, να κάνεις τον κουβαρντά με τα δικά σου τα λεφτά, γελοίε, που θα μιλήσεις για τους εργατικούς αγώνες. Όταν ο κάθε λακές των μονοπωλίων, γιωργάκης, κωστάκης και σια, βάλει χέρι στις τσέπες (και μη σου πω και που αλλού) του λαού, εσύ να τον αφήσεις να στα πιάσει (ό,τι βρει). Εμάς, επίτρεψέ μας να μην τον αφήσουμε και να του βάλουμε το χέρι στον πισινό του. Εντάξει, αλήτη των αφεντικών; Άντε μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Έχουμε ακόμη πρόσφατο στην καθημερινότητα μας το παράδειγμα του ΟΤΕ, που μόνο θέσεις εργασίας δεν δημιούργησε, άλλωστε είναι μοναδικό εύρημα να ανακυκλώνονται οι θέσεις εργασίας και όχι να δημιουργούνται"

    ΚΑΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ..

    ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.. ΣΗΚΩ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΕΓΩ.. ΑΣΧΕΤΕ Ε, ΑΣΧΕΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Αναδιάρθρωση δεν δημιουργεί θέσεις εργασία, περιορίζει. Αυτό ζητούν και οι Βρυξέλλες μία πρόσληψη για 5 απολύσεις. Μην γράφουμε και ότι θέλουμε. Αναδιάρθρωση σημαίνει αξιολόγηση, μείωση, μεταφορά, όχι προσλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 19 Δεκεμβρίου 2009 2:19 μ.μ.

    Δυστυχώς δεν είσαι "κάποιος που σκέφτεται"
    αλλά κάποιος που βρίζει χωρίς να έχει επιχειρήματα.
    Είναι ψέμματα αυτά που γράφει δηλαδή;
    Απλά έγραψε λίγα.
    Η κατάσταση είναι πολύ πιο αισχρή από αυτή που περιγράφει.
    Και δεν θέμα μόνον των συνδιακαλισταράδων που το μόνο που ξέρουν είναι να "εργάζονται απεργώντας".
    Δεν τα πήραν χοντρά στον ΟΤΕ κάποιοι;
    Δεν ετοιμάζονται να τα πάρουν τώρα;
    Δεν τα είχαν πάρει παλιότερα κάποιοι πανεπιστημιακοί και μετά δίδασκαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και πληρώνονταν έξτρα;
    Δεν τα παίρνουν κάποιοι στρατιωτικοί που αποστρατεύονται νεότατοι με ανώτατους βαθμούς, εισπράτουν προκλητικές συντάξεις και εφάπαξ και μετά στήνουν επιχειρήσεις με πελάτη τον Ελληνικό Στρατό;
    Δεν τα παίρνουν χοντρά κάποιοι διευθυντές που και μια μέρα να βάλουν τον κώλο τους στην διευθυντική πολυθρόνα, παίρνουν 30000 - 40000 € παραπάνω στο εφάπαξ και 700 - 1000 € παραπάνω κάθε μήνα στη σύνταξη;
    Ήξερες και συ και οι άλλοι που βρίζετε εδώ μέσα τίποτε από όλα αυτά;
    Είναι εύκολο να χρησιμοποιούμε εκφράσεις του τύπου
    "Καραγκιόζη", "αλήτη", "ασχετε", "παπάρα" κλπ.
    Επιχειρήματα είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τι σχέση έχουν οι εργάτες με αυτούς τους διευθυντές ρε ανώνυμε; από πότε οι μισθοί των μεγαλοστελεχών είναι επιχείρημα κατά των εργατικών αγώνων; με άκουσες εμένα να λέω ότι πρέπει οι μεγαλοδιευθυντάδες να παίρνουν τους παχυλούς τους μισθούς; Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τους ναυτεργάτες που τους επιστράτευσε ο φασίστας ο Σημίτης σας; τι σχέση έχουν με τη λιτότητα για τη φτωχολογιά εδώ και 20 χρόνια; για τα δισ. κερδών των μονοπωλίων, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ μόνο φοροαπαλλαγές ξέρουν, για τον κοσμάκη φόρους, περικοπές δαπανών, θυσίες... ε, φτάνει πια! θα τις βάλετε κει που ξέρετε τις επικλήσεις για εθνική ομοψυχία. Την κρίση δεν τη δημιούργησε ο λαός, το κεφάλαιο τη δημιούργησε. Αυτό να πληρώσει λοιπόν και ας αφήσετε τις εξυπνάδες. Αλλιώς θα σας κάνουμε εμείς να τις αφήσετε, λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως θα ήταν καλύτερα , αντί να βριζόμαστε μεταξύ μας , να συμφωνήσουμε στο ότι ο συνδικαλισμός καριέρας είναι μεγάλο καρκίνωμα , και πρέπει να πάμε παρακάτω "εμείς" και όχι το ΠΑΜΕ και η ΓΕΣΣΕΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου