Εμείς έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουμε!

Ανοιχτή επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό:
Ναπολέων Γιωτίτσας

Φρανκφούρτη

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,


παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την προσωπική επιστολή, γιατί ως μετανάστης που είμαι, μακριά μεν από τα γεωγραφικά σύνορα της πατρίδας μας, συναισθηματικά όμως μέσα, κατάμεσα στα ελληνικά δρώμενα, μόνο εσείς που έχετε την εμπειρία του μετανάστη μπορείτε να με καταλάβετε καλύτερα από τον καθέναν άλλον Έλληνα.


Κύριε Πρωθυπουργέ, οι δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι τόσο πολλές και μεγάλες, που μόνο εσείς, με αυτόν τον αθρώπινο και ρεαλιστικό τρόπο μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Εάν το καταφέρετε, στο χρόνο που θέλουν όλοι οι ανυπόμονοι Έλληνες και οι επίμονοι Ευρωπαίοι, είναι αμφίβολο. Για την αληθινή, φιλότιμη και πραγματική προσπάθειά σας δεν αμφιβάλλει κανείς! Όλοι περιμένουν το σωτήριο, σίγουρο, και πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα.


Επειδή οι υποχρεώσεις σας είναι καθημερινά τόσο πολλές, δεν σας αφήνουν περιθώρια ούτε με τους συμβούλους σας να συζητήσετε. Εκ των πραγμάτων και η επιστολή μου αυτή δεν έχω την απαίτηση να σας „κλέψει“ ούτε λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο σας. Παρ΄όλα αυτά την απευθύνω σε σας και παράλληλα στο .........
κοινό, μήπως και κάποιος από τους συμβούλους σας βρει το χρόνο να σας μεταβιβάσει απλά και καθημερινά πράγματα για τη λύση απλών ή λιγότερο απλών προβλημάτων.


Ανασηκώστε τα μανίκια σας, υποχρεώστε και τους συνεργάτες σας να κάνουν το ίδιο και πάρτε ριζοσπαστικές αποφάσεις, που όλοι αναμένουν εδώ και δυο μήνες. Αποφάσεις σαρωτικές, αποφάσεις δυναμικές, αποφάσεις λυτρωτικές και σωτήριες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Καθαρίστε τον ελληνικό δημόσιο χώρο για να χτιστεί και να ορθοποδήσει το νέο ελληνικό κράτος δικαίου. Αρχίστε από τα πιο απλά πράγματα, ακριβώς από αυτά που τόσες φορές είπατε προ- και μετεκλογικά!


Γιατί δεν ανακαλούνται οι αποσπάσεις και μεταθέσεις των δημοσίων υπαλλήλων; Οι οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι του κάθε υπαλλήλου δεν εκλείπουν ποτέ από τη „στραβομονταρισμένη“ κρατική διοίκηση. Δεν μπορεί και δε γίνεται ο καθένας μας να έχει τη θέση εργασίας δίπλα στο σπίτι του! Πολλές φορές, με εξορθολογισμό, κι αυτό δεν αποκλείεται.


Γιατί πρέπει ακόμα να απασχολούνται τόσοι πολλοί αστυνομικοί στη φύλαξη δημοσίων και ιδιαίτερα ΜΗ δημοσίων προσώπων;

Γιατί πρέπει να γίνονται τόσο πολυδάπανες εθελούσιες έξοδοι από ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας;


Τι χρειάζονται τόσα κρατικά και πολυδάπανα, μειωμένης μάλιστα ποιότητας και αποδοτικότητας κανάλια, σε μια μικρή χώρα σαν τη δική μας; ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΕΡΤ1 ΕΡΤ3, κανάλι βουλής και τόσα άλλα κρατικά και δημοτικά ραδιόφωνα!

Αφού η ενημέρωση σήμερα είναι τόσο απλή και άμεση με το διαδίκτυο, γιατί πρέπει να την κάνουμε τόσο ακριβή στον Έλληνα;


Μαζί με τα γραφεία τύπου και ΕΟΤ, που πολύ καλά κάνετε και τα καταργείτε, γιατί δεν κλείνετε μαζί και τα γραφεία των μορφωτικών κι εργατικών ακολούθων, που έστησε η Νέα Δημοκρατία σχεδόν σε όλα τα προξενεία; (Δε μιλώ για τους μορφωτικούς ακολούθους στις Πρεσβείες μας, που κι αυτό ελέγχεται)


Η οργάνωση της εκπαίδευσης στην Ευρώπη, χρειάζεται τόσους συμβούλους κι εκπαιδευτικούς υποαπασχολούμενους; Μια ορθολογική αναδιοργάνωση θα έφερνε και καλύτερα αποτελέσματα και θα αποφεύγαμε το μεγάλο κόστος.


Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς εδώ μια σειρά από ακριβοπληρωμένες, αλλά ελάχιστα ή ουδόλως αποδοτικές ελληνικές υπηρεσίες. Αυτό πιστεύω ότι το έχουν ετοιμάσει οι σύμβουλοί σας.


Στενοχωριέμαι καθημερινά και, νομίζω εκφράζω τη γνώμη και άποψη της πλειοψηφίας των απόδημων Ελλήνων, όταν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δε σταματούν να προπαγανδίζουν την αρνητική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, λες και το κάνουν επίτηδες (;). Ακόμη και η αρνητική πρωτιά της Ιταλίας (με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη, 115 %), σπάνια ακούγεται στις ειδήσεις. Την αρνητική πρωτιά τη δίνουν στην Ελλάδα.

Ζητήστε κι από μας τους απόδημους να συνδράμουμε στην προσπάθειά σας αυτή. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συνδράμουμε, να συμβάλουμε και να προσφέρουμε τον ιδρώτα μας στο βωμό της θυσίας και σωτηρίας της πατρίδας μας (ένα εσωτερικό δάνειο και με δική μας συμμετοχή, δεν είναι άσχημη ιδέα).


Δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα! Ήρθε ο καιρός να βγάλουμε μόνοι μας το φίδι από την τρύπα και αυτό το δύσκολο εγχείρημα έπεσε σε σας.

Δυστυχώς στην προσπάθειά σας αυτή έχετε τρία μεγάλα προβλήματα:


*

δεν σάς συνδράμουν, ως θα όφειλαν, όσο και όπως πρέπει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα
*

σάς βάζουν τρικλοποδιές οι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες με την κωλυσιεργία των αποφάσεών τους
*

ορισμένοι εξωκυβερνητικοί και εξωκομματικοί παράγοντες, ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ, στήνουν παιχνίδια για την εμπλοκή συνεργατών σας σε δήθεν σκάνδαλα, για να σας „έχουν στο χέρι“


Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις σωστές, σταθερές, αλλά κάπως καθυστερημένες αποφάσεις της κυβέρνησης θα σας κάνουν να χάσετε τη „μάχη του καφενείου“ και της καθημερινότητας του Έλληνα, που λέμε. Ό,τι και να κάνετε μετά, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα και το τρένο που θα μας βγάλει από το τούνελ θα φύγει χωρίς εμάς!


Σας εύχομαι προσωπική υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ναπολέων Γιωτίτσας