Δώσαμε ...δώσαμε

Γράφει ο Ιάσων Α

Σήμερα ακούσαμε και το καινούργιο νέο . Ένας στους τρεις έλληνες δέχεται να κάνει παραχωρήσεις για να μειωθεί το έλλειμμα . Εγώ μέχρι σήμερα δεν άκουσα κανέναν να λέει κάτι τέτοιο . Όλος ο ελληνικός λαός αντιθέτως λέει να πληρώσουν αυτοί που έφαγαν τα 300 δις ευρώ . Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εταιρεία δημοσκοπήσεων , η Μέτρων Ανάλυσης νομίζω , ποιους ρώτησε , αν ρώτησε ή αν τα πήρε χοντρά για να γράψει αυτά που έγραψε . Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί οι κύριοι ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο . Από ποιο μισθό να κόψουν για να βοηθήσουν . Των 400 ευρώ ; τα στέϊτζ καταργήθηκαν . Οι υπάλληλοι των 700 ή των 800 ευρώ . Συνήθως δίνεις από το περίσευμά σου . Έχουν περίσσευμα αυτοί ; Δεν νομίζω , δεν τους φτάνουν για να ζήσουν .Οι δημόσιοι υπάλληλοι , η πλειοψηφία τους παίρνει 900 με 1000 ευρώ , για να φτάσουν τα 1200 ευρώ πρέπει να έχουν περάσει 25 χρόνια και με πτυχίο τουλάχιστον ανωτέρας σχολής . Αυτοί που τα κονομάνε χοντρά είναι όσοι δουλεύουν στο υπουργείο οικονομικών και μάλιστα στην εφορία . Αυτοί μάλιστα ,οι μισθοί τους είναι διπλάσιοι από τους υπόλοιπους και έχουν και τα άλλα τυχερά . Για να σου διεκπεραιώσω αυτό το χρέος θέλω τόσα , για το άλλο θέλω τόσα . Έχουν βγάλει κοστολόγιο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν κόβουν ποτέ απόδειξη και κλέβουν το κράτος δεν νομίζω να πούνε ποτέ , πάρε κράτος τόσα για να ορθοποδήσεις . Αυτοί τα δίνουν στις ταβέρνες και τα ουζεριά . Κλέφτες είναι . Μόνον ο Ρομπέν των Δασών έδινε , αλλά αυτός τα μοίραζε στους πτωχούς , μέχρι που παντρεύτηκε .

Οι μαγαζάτορες , αυτοί ή δεν κόβουν απόδειξη ή σου .........
δίνουν την μισή , αλλά δεν σου κόβουν ολόκληρο το ΦΠΑ από αυτά που πληρώνεις , έχουν κέρδος . Κλέβουν και αυτοί . Τι κάνουν οι κλέφτες ; το έγραψα παραπάνω .

Πετάξανε απλώς το μπαλάκι για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις περικοπές των μισθών . Κανένας δεν μίλησε για τις τιμές των σουπερ μάρκετ που είναι οι ψηλότερες στην Ευρώπη . Κανένας δεν είπε ότι έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς και τα είδη καθημερινής ανάγκης είναι τα ακριβότερα στην Ευρώπη ακόμη και αυτά που εξάγουμε στις ξένες αγορές είναι φτηνότερα από ότι στην Ελλάδα . Πάς στην λαϊκή και τα οπωροκηπευτικά είναι ακριβότερα από τα μαγαζιά , που έχουν ενοίκιο , υπάλληλους , φως ,νερό , τηλέφωνο και κυρίως δεν κόβουν απόδειξη . Αυτά δεν τα ξέρουν οι βουλευτές μας γιατί δεν έχουν πάει πότε τους στην λαϊκή . Δεν προλαβαίνουν , το μυαλό τους είναι πώς να αρπάξουν , και μην μου πείτε ότι με την καινούργια κυβέρνηση άλλαξαν τα πράγματα , οι πιο πολλοί είναι στο ΠΑΣΟΚ δεκαετίες . Ή μήπως δεν ευθύνεται και το ΠΑΣΟΚ για τα χάλια μας ! 176 δις χρέος άφησε το 2004 . Είναι μικρό το ποσόν ;

Επίσης σήμερα διάβασα ότι η Μέρκελ θα βοηθήσει την Ελλάδα , όχι γιατί μας αγαπάει , αλλά γιατί οι Γερμανικές τράπεζες έχουν Ελληνικά ομόλογα , που αν βαρέσουμε φαλιμέντο θα χάσουν τα λεφτά τους . Δεν θα μας βοηθήσει γιατί οι φασίστες οι Γερμανοί μας χρωστάνε δις ή και τρεις εκατ. ευρώ για τον χρυσό που πήραν το 40 - 44 για τα κατοχικά δάνεια και κυρίως για τους 500 χιλιάδες νεκρούς , που δεν έδωσαν ούτε μια δραχμή αποζημίωση , αλλά γιατί θα χάσουν οι τράπεζες τους λεφτά . Αλλά για να σε αποζημιώσουν θα πρέπει να ζητήσεις . Ποιος Έλληνας πολιτικός ζήτησε ποτέ αποζημίωση από τους Γερμανούς ; Αλλά και να ζητούσε για να τα κονομήσει θα το έκανε , ο λαός δεν θα έβλεπε καμία καλυτέρευση , όπως τότε με τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ .

Ιάσων Α