Ο Τέρενς Κουίκ , το αγροτικό κανάλι, οι κατηγορίες εναντίον του και η απάντησή του

Μας έστειλε το παρακάτω e-mail ο Βομβιστής και το αναρτάμε:

"Το ότι υπήρξε (στα χαρτιά) ένα... αγροτικό τηλεοπτικό κανάλι το οποίο ΟΥΔΕΠΟΤΕ λειτούργησε και μερικά εκατομμύρια ευρώ (από το υστέρημά μας ρε γαμώτο) πήγαν σε τσέπες δημοσιογραφίσκων, το ξέραμε και έχουν γραφτεί πολλά για τον κ. Κοντό τον βατοπεδινό και τις... ανάγκες που είχε για δημόσια προβολή με ξένα κόλλυβα.

Αλλά ότι θα μάθαινα ότι ανάμεσα στους αργυρώνητους δημοσιογραφίσκους ήταν και ο Τέρενς Κουίκ, ειλικρινά με... συνήρπασε!

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Θράκης, ο κ. Κουίκ είχε τον τίτλο του διευθυντή σύνταξης σε ένα αόρατο κανάλι, το οποίο ουδέποτε εξέπεμψε σήμα και, ασφαλώς, ούτε λόγος να γίνεται για πραγματική εργασία σ΄αυτό.

Κι όμως, ο Τέρενς Κουίκ φέρεται να εισέπραξε 57.000 ευρώ για όλο το 2008, ήτοι λίγο λιγότερα από 5.000 ευρώ το μήνα!!!

Μιας λοιπόν, και ο φίλος Τέρενς παρακολουθεί τα μπλογκς θα ήθελα την απάντησή του στην ανυπόκριτη ερώτησή μου

Αληθεύει ή όχι ότι ο Κοντός της Ξάνθης τον είχε βάλει σε ένα ιδιότυπο pay roll στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;"

Οπως είχαμε υποχρέωση επικοινωνήσαμε με τον κο Κουίκ (τις απόψεις του οποίου έχουμε φιλοξενήσει πολλές φορές στο καφενείο) και ζητήσαμε την δική του απάντηση.
Μας απάντησε αμέσως και δημοσιεύουμε την απάντησή του
:

"Αγαπητέ Καφετζή

Σε ευχαριστω για τη δεοντολογικη σου συμπεριφορα.

Βεβαιως και αποδεχθηκα προταση του κ.Αλεκου Κοντου να βοηθησω στη λειτουργια του αγροτικου καναλιου και στην αναβαθμηση των εκπομπων του.Οχι ως Διευθυντης,αλλα ως δημοσιογραφος χωρις τιτλους.(Δεν φανταζομαι οτι μου λειπει η σχετικη τηλεοπτικη εμπειρια και ουτε ειχα αναγκη να ειμαι...τιτλουχος για να κανω τη δουλεια μου).
Το καναλι παρηγαγε εβομαδιαιες τηλεοπτικες (και ραδιοφωνικες) εκπομπες οι οποιες μεταδιδοντο απο τις συχνοτητες της ΕΡΤ (ΕΤ1 και ΕΤ3),οπως και εβδομαδιαιε εκπομπες που εδιδοντο σε τοπικους περιφερειακους σταθμους σε όλη την Ελλαδα.Προσωπικα δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρχει καποιος που θα ειχε ενστασεις για την μεταδοση εξειδικευμενων αγροτικων εκπομπων,οταν μαλιστα το αγροτικο επαγγγελμα βρισκεται σε μια συνεχη απαξιωση και υποβαθμιση και οι αγροτες χρειαζονται και αυτου τους ειδους την πληροφορηση και δημοσιογραφικη στηριξη..
Για την ιστορια αναφερω οτι το καναλι αυτο το θυμαμαι απο την εποχη της υπουργειας του κ.Γιωργου Ανωμεριτη,ο οποιος φιλοδοξουσε να το κανει ψηφιακο με δωρεαν αποκωδικοποιητες που θα μοιραζε στους γεωργους.Το σχεδιο αυτο δεν προχωρησε και ετσι προκριθηκε η συνεργασια με την ΕΡΤ.
Ειναι γεγονος οτι καποια στιγμη το καναλι φορτωθηκε με ................
πολυ κοσμο.Ξεπερνουσαν τους 120!.Επι των ημερων του κ.Αλεκου Κοντου κατεβηκαν στους 54 και στα αμεσα σχεδια μου ηταν να περιοριστουν στους 34.Οπως επισης ετοιμαζα και την παραγωγη δυο προσθετων εβδομαδιαιων εκπομπων,η μια για την ποιοτητα των τροφιμων και η αλλη για την Κοινοτικες Οδηγιες,νομους,κανονισμους κλπ συνυφασμενα με το επαγγελμα του αγροτη.Με την αντικατασταση του κ.Κοντου,διεκοπη και η δικη μου η συνεργασια,οποτε δεν υπηρξε ουτε η προβλεπομενη νεα μειωση του προσωπικου ουτε ο εμπλουτισμος των παραγωγων με τις καινουργιες εκπομπες ΧΩΡΙΣ προθετους συνεργατες.
Αποκαλυπτω επισης οτι επι ημερων Θοδωρη Ρουσοπουλου ειχε μπει και η ιδεα να μεταφερθει η αρμοδιοτητα της παραγωγης των αγροτικων εκπομπων κατ'ευθειαν στην ΕΡΤ για περεταιρω συμπιεση του κοστολογιου.Σχετικες συζητησεις ειχαν γινει σε προχωρημενο σταδιο μεταξυ Ρουσοπουλου-Κοντου.Ουτε κι αυτο προχωρησε λογω του κυβερνητικου ανασχηματισμου και της αποχωρησης των δυο υπουργων.
Επιπλεον την ιδια περιοδο επιμεληθηκα τρεις πολυ ενδιαφερουσες τηλεοπτικες καμπανιες.Η μια για την προωθηση του ελληνικου ελαιολαδου (ηταν οι μερες του "υποπτου" ηλιελαιου), η αλλη αφορουσε την προωθηση του ελληνικου κρεατος με την υποχρεωτικη αναγραφη της προελευσης του στην ταμειακη αποδειξη και η τριτη προεβαλε την ελληνικη φετα με Προστασια Ονοματος Προελευσης.
Επισης βοηθησα τον κ.Κοντο στη προωθηση του αλλου πολυ σημαντικου σχεδιου του,για την πρασινη και βιολογικη κτηνοτροφια σε νησια των αγονων γραμμων,ξεκινωντας απο τον Αη-Στρατη και με προοπτικη να επεκταθει σε Κασο,Καρπαθο.Ψαρα,Ικαρια,
Φουρνους κλπ.Ας σημειωθει οτι μεγαλες αλυσιδες τροφιμων ειχαν εκδηλωσει εμπρακτο ενδιαφερον να απορροφησουν τα βιολογικα κρεατα σε εξαιρετικη τιμη για τους κτηνοτροφους.Απ'οτι γνωριζω με την αποχωρηση του κ.Κοντου και αυτο το σχεδιο σταματησε!
Τελος,συνεργαστηκα και στην παρουσιαση και τον συντονισμο σημαντικων ημεριδων που οργανωσε του υπουργειο για αγροτικα προϊοντα που ειχαν αναγκη της προβολης και της προωθησης,οπως το μελι,τα σπαραγγια και οι πατατες Νευροκοπιου.
Σε οτι αφορα το θεμα της αμοιβης μου δεν την καθορισα εγω.Αποδεχθηκα την προταση,πληρωθηκα με Δελτια Παροχης Υπηρεσιων,παρακρατηθηκαν οι φοροι και φυσικα η αμοιβες μου δηλωθηκαν στην εφορια.
Απο τα παραπανω προκυπτει οτι προσπαθησα να κανω τη δουλεια μου οσο γινοταν καλυτερα και φυσικα δεν υπηρξα σε κανενα ιδιοτυπο pay roll.Οπως δεν υπηρξα ποτε στην επαγγελματικη ζωη μου ειτε επαιρνα τα πολλα ειτε τα λιγα απο τους εκαστοτε εργοδοτες μου.
Λυπαμαι αν καποιους τους ενοχλησα η τους εκανα να αναρωτηθουν τι συμβαινει,ποσο μαλλον οταν δεν ειχα δωσει στο παρελθον αφορμες για τοσες σκληρες κουβεντες οπως αργυρωνητος ή δημοσιογραφισκος.Δεν τους παρεξηγω.Και ποσο μαλλον οταν στη δημοσιογραφια και κυριως στα blogs πρεπει να υπαρχει η απολυτη ελευθερια στη πληροφορηση και στη κριτικη,οσο σκληρη κι αν ειναι.Απλως μου εγινε μαθημα,να μην αποδεχθω ξανα τετοιες προτασεις συνεργασιας,που μπορει να ειχαν για μενα μεγιστο επαγγελματικο ενδιαφερον,αλλα τελικα με κατατασουν στα ματια του κοσμου και συναδελφων σε μια απαξιωτικη λιστα που δεν θα ηθελα με τιποτα.
Ευχαριστω τον "Βομβιστη" που μου εδωσε την ευκαιρια να ξεκαθαρισω το θεμα,οπως και τον Θρακιωτη αρθρογραφο Πανο Παπαδοπουλο της εφημεριδας "Μαχητης".

Με εκτιμηση Τερενς Κουικ

Υ.Γ.Ελπιζω η νεα υπουργος κ.Μπατζελη,να μην καταργησει τις αγροτικες εκπομπες.Τις εχει αναγκη ο αγροτης.Οπως εγραψα πιο πανω,το καναλι μπορει να μαζευτει και αλλο.Υπαρχει παντα και η προοπτικη της μεταφορας των προγραμματων στην ΕΡΤ. ¨"