Οι μισοί ΄Ελληνες θεωρούν τους μετανάστες απειλή

28
Η έρευνα έγινε από την Kάπα Research,και διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα Ελλήνων και μεταναστών και θα παρουσιαστεί αύριο σε ημερίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ερώτηση, τι αποτελεί η παρουσία των μεταναστών στη χώρα,

το 51,6% των Ελλήνων απαντά «απειλή»,

το 30,6% «ευκαιρία» ενώ ένα

17,8% δεν εκφράζει άποψη.

Παράλληλα, το 79,3% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα είναι «πάρα πολλοί», το 18,6% «αρκετοί, αλλά όχι πάρα πολλοί» και το 1,6% «όχι και τόσοι πολλοί».

Εκτιμώντας την επίδραση της παρουσίας μεταναστών στην Ελλάδα, το 57,5% των Ελλήνων πιστεύουν ότι «οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων» ενώ το 34,3% πιστεύει ότι «συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»........

Δημοσίευση σχολίου

28Σχόλια
  1. http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/12/blog-post_9697.html

    ksypnate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θά ήθελα πραγματικά νά γνώριζα ποιοί πραγματικά είναι υπέρ..
    Καλησπέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το ΠΑΣΟΚ τολμήσει και δώσει δικαίωμα ψήφου, ποιός ξέρει τι μας ξημερώνει.
    Εδώ και τώρα ν`αρχίσουν οι απελάσεις.
    Η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες και όχι στο κεφάλαιο που τρέφεται από τους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η έρευνα έγινε από την Kάπα Research,και διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα Ελλήνων και μεταναστών....


    συγγνωμη ρωτησαν τους μεταναστες τι γνωμη εχουν για τους μεταναστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μη δίωχνετε τους μετανάστες!Ποιός θα μαζευει τις εληές μου,μπορείτε να μου πείτε?
    ελαιοπαραγωγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NA STEILOYME OLOYS TOYS L/M STO KTHMA TOY ELEIOPARAGVGOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΠΙΤΙΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ! ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ΚΑΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΑΕΙ ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΨΟΦΑΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.
    ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα, για ποιό λόγο να ελληνοποιήσω έναν που έχει ήδη ευρωπαϊκή ταυτότητα (Ρουμάνο, Βούλγαρο, Αλβανό κλπ); Για να του δίνω παροχές; Από τα μπατζάκια μας τρέχουν τα λεφτά; Τόσο βλάκες είμαστε; Να μείνει εδω για όσο χρόνο θέλει, αλλά να έχει την δική του ταυτότητα. Και μετά να γυρίσει στην ευρωπαϊκή χώρα του. Υπάρχει καμμιά απάντηση σε αυτό από τους συνομιλητές του ΠΑΣΟΚ; (χωρίς βρισιές)
    ΙΩΝ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΜΕ. ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!
    Ο ΘΕΟΣ (Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΛΛΑΧ) ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ!
    ΟΡΦΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε λίγο θα μας σφάζουν μέρα μεσημέρι, μέσα στον δρόμο...
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΜΕΝΑ.
    ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΝΟΗΤΟΣ Ή ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΙΟΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ- ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΙΣ €.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πιστεύω συνελληνες ότι το ποσοστό των ελλήνων που θεωρούν τους μετανάστες απειλή ειναι πού μεγαλύτερο..Απλα το αποκρύπτουν εντέχνως..Παντως και έτσι ο έλληνας παρόλι την αποβλακωμάρα και την απιστευτη πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ δειχνει να αντιστέκεται..Ως πότε ακομα όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το 1,6 είναι τα 17 άτομα που γράφουν σχόλια στο tvxs και στο indymedia με 10 διαφορετικά nick names.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγώ απειλούμαι από έλληνες λαμόγια και απατεώνες. Από έλληνες που ανριμετωπίζουν τους υπαλλήλους τους σαν δούλους, τους βάζουν να δουλεύουν 10 ώρες και τους πληρώνουν για 7. Από έλληνες πολιτικούς και όχι μόνο που μου καταλήστευσαν το ασφαλιστικό ταμείο μου. Από έλληνες γιατρούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς που δίχως μίζα δεν κάνουν αυτό που πρέπει. Από έλληνες που μισούν ανθρώπους που δεν γνωρίζουν μόνο και μόνο επειδή μισούν τον ίδιο εαυτό τους και για πολλούς άλλους λόγους.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης
    Λαθρομετανάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ, ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ, ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΚΙ ΑΝ ΕΣΥ ΠΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΛΒΑΝΟΙ Η ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΣΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΚΑΚΙΑ ΛΕΞΗ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΚΥΦΤΟ.
    ΠΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εάν το ΠΑΣΟΚ θέλει να λέγεται δημοκρατικό κόμμα , ας κάνει δημοψήφισμα να ξεμπερδεύουμε , αλλά επειδή είναι γεννημένοι φασίστες και της δημοκρατικές διαδικασίες της εφαρμόζουν εκεί που τους βολεύει . θα το κάνουν γαργάρα

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ με ότι αυτό συνεπάγεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχει όργανωμένη επίθεση εναντίον της πατρίδας μας από πολλά μέτωπα.
    Ανεξαρτήτως κόμματος πρέπει όλοι οι Έλληνες να το συνειδητοποιήσουμε αυτό και να δράσουμε άμμεσα. Να μήν αφήσουμε κανέναν να απειλήσει Εθνική μας κυριαρχεία. Οι κυβερνώντες είναι εξακριβωμένο ότι μας εξαπατούν στυνεχώς. Απόδειξη είναι ότι ενώ μερικά Δημόσια πρόσωπα, καταληστεύουν το Δημόσιο Χρήμα, κανείς δεν τιμωρείται, αλλά μόνον εναλλάσονται στη διακυβέρνηση αποσιωπώντας τους προηγούμενους και τα κακουργήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ,ΠΑΡΑ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ
    ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ ΠΑΤΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ.ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΝΙΑ,

    Αν πίστευα πως αν διώχναμε όλους τους ξένους, αίφνης θα γινόταν η ζωή μας Παράδεισος, πράγμα ουτοπικό γιατί δεν έχει συμβεί ποτέ και πουθενά σε δημοκρατικό καθεστώς, θα ήμουν από τους πρώτους που θα το απαιτούσα. Αν πίστευα πως αν διώχναμε τους ξένους αίφνης, ως δια μαγείας θα εξαφανιζόταν το δημόσιο χρέος, δεν θα υπήρχε εγκληματικότητα, δεν θα υπήρχαν φακελάκια, θα αρχίζαμε όλοι οι έλληνες να αγαπάμε αλλήλους, οι 40 με 50 ασυνείδητοι αυτοκινητιστές που κάθε χρόνο παρασύρουν πεζούς και εξαφανίζονται θα σταματούσαν να τους βοηθήσουν, οι δεκάδες, εκατοντάδες παιδεραστές, πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας, θα μετανοούσαν και θα ζήταγαν συγνώμη από τα θύματά τους καθώς και οι εκατοντάδες, χιλιάδες συγγενείς που ασελγούν ή βασανίσουν παιδιά του οικογενειακού τους περιβάλλοντος θα έκαναν το ίδιο, οι πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας (δικηγόροι, καθηγητές, παπάδες, κ..λ.π) που αλιεύουν κάθε βράδυ πιτσιρικάδες αλλοδαπούς και τσιγκανόπουλα, για να ικανοποιήσουν τις διαστροφές τους, κ.λ.π., κ.λ.π., ………κ.λ.π., αν συνέβαιναν όλα αυτά θα μπω μπροστά σε διαδηλώσεις κατά των ξένων.

    Αγαπητή ΠΑΝΙΑ,
    Είναι αφύσικο και παράλογο να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν λαοί και φυλές που στο σύνολό τους έχουν το έγκλημα στο DNA τους και κάποιοι άλλοι είναι μόνο αμνοί. Ρίξε μόνο μια ματιά γύρω σου δίχως μαυρόασπρες διόπτρες. Αυτές οι απλοϊκές αναλύσεις μαύρου-άσπρου, απόλυτου καλού και απόλυτου κακού, Θεού και Σατανά, ήταν άγνωστες στους αρχαίους έλληνες.
    Το κυρίαρχο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι άλλο. Αυτή την ώρα παίζεται η τύχη των παιδιών μας και κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία μας, όχι από τους μοντέρνους δούλους τους μετανάστες αλλά από τους διεθνείς κερδοσκόπους και οι οποίοι έχουν κάθε συμφέρον να μας κάνουν να στρέφουμε όλο το μίσος μας εναντίον εκείνων που είναι το ίδιο, αν όχι μεγαλύτερα θύματα, για να συνεχίζουν ανενόχλητοι να μας καταληστεύουν με το γάντι και με το νόμο. Η πρόσκλησή σου να πάω στον Εισαγγελέα, σίγουρα είναι ανέκδοτο. Σε ποιον εισαγγελέα, των υποκλοπών, της Siemens, του Βατοπεδίου, σε ποιον;. Να κυνηγήσουμε την εγκληματικότητα, ναι. Τους παράνομους και παραβατικούς έλληνες, αλβανούς, γεωργιανούς, ρουμάνους, κ.λ.π.. Όχι να πάρουμε τη σκούπα και όποιον πάρει ο χάρος, αρκεί να είναι ξένος. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στις πιο πρωτόγονες κοινωνίες. Γι αυτό πιστεύουμε ότι σαν κοινωνία στο σύνολό μας είμαστε πιο μπροστά σε θεσμούς και πολιτισμό από εκείνους που έρχονται κυνηγημένοι από τις χώρες τους ή πεινασμένοι. Θες να γίνουμε ζούγκλα; Εγώ όχι. Αυτή είναι η διαφορά μας.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αληθεια, τι ασχημο υπηρχε με την Ελλαδα του 60 και του 70, διχως ξενους?

    Και να'ταν μονο το συγκεκριμενο αρθρο. Πριν απο 2 βδομαδες, εργατες του festoss pallace οργανωσαν απεργια με αιτημα την αμεση απολυση αλλοδαπων εργατων στα καραβια και την προσςλυψη Ελληνων. Γιατι τα δελτια δεν ειπαν τιποτα? Μην τους πει κανεις ρατσιστες ε?

    Για να δουμε που καταντησαν οι αλλες πολυπολιτισμικες χωρες? Για ρωτηστε εναν Αγγλο αντιρατσιστες του κωλου τι σημενει να εισαι Αγγλος σημερα? Θα σου απαντησει? Δεν νομιζω... που ειναι η εθνικη ταυτοτητα της λευκης Ευρωπης? Σε 10 χρονια οι λευκοι Ευρωπαιοι θα ειναι μειονοτητα, οπως και στην Ελλαδα, και μην τολμησει κανεις να με πει ρατσιστη γιατι μαυρο φιδι που τον εφαγε. Ο ρατσισμος υπαρχει απο δυο πλευρες παντα.

    Σεβαστοι οι μαυροι, κινεζοι κτλ αλλα στην χωρα τους. Σεβαστος ο πολιτισμος τους οταν δεν καταστρεφει τον δικο μου.

    Συμφωνω οτι το 1.6% ειναι τα τρολ του tvxs και indymedia που θα πρεπει να κλεισουν γιατι βλαπτουν την ενημερωση και την Πατριδα.

    Συγνωμη φιλοι αντιρατσιστες, δεν δωσανε το αιμα τους τοσοι Ελληνες που πεθαναν για την απελευθερωση της Ελλαδας απο τους Τουρκους και αλλους εισβολεις για να εχουμε παλυ εισβολεις!!! Εγω τους σεβομαι αυτους παραπανω απο τους μεταναστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπαρχει κανενας που να εχει σχολιασει και να μην ειναι Νεοδημοκρατης?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ...ΤΥΧΕΡΕ...ΤΥΧΕΡΕ ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου