"Έντυσαν" το Πεκίνο στα λευκά Με χημικό βομβαρδισμό των νεφών

1

Με χιόνι καλύφθηκε την Κυριακή το Πεκίνο, όχι εξ αιτίας απλής χιονόπτωσης, αλλά χάρη σε κινέζους μετεωρολόγους, που δημιούργησαν τεχνητό χιόνι θέλοντας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας.

Το γεγονός επετεύχθη με χημικό βομβαρδισμό των νεφών.

Το επιστημονικό εγχείρημα κατέστη εφικτό χάρη στους "βοριάδες" και τη χαμηλή θερμοκρασία στο Πεκίνο, που πάντως δεν ήταν "κάτω από το μηδέν" (ξεπερνούσε απλά τους δύο βαθμούς Κελσίου).

Οι υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο του Πεκίνου ειδοποιήθηκαν εγκαίρως για τη χιονόπτωση και άλλαξαν την ώρα αρκετών δρομολογίων.

Το "Γραφείο τεχνητών κλιματικών αλλαγών" του Πεκίνου προκαλεί συχνά βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, καθώς όλη η βόρεια Κίνα πλήττεται από μεγάλη ξηρασία τα 10 τελευταία έτη.

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο "Νέα Κίνα", έπεσε και ........
κανονικό χιόνι, το πρώτο του φετινού φθινοπώρου, στο ανατολικό λιμάνι Τιαντζίν, αλλά και στις βορειοδυτικές επαρχίες Λιαονίνγκ και Τζιλίν.

Στο μεταξύ, παρόλο που πολλές φορές οι κινέζοι μετεωρολόγοι καταφέρνουν να προκαλούν τεχνητή βροχή, με τη μέθοδο του χημικού βομβαρδισμού, τα βόρεια της χώρας πλήττονται εδώ και δέκα χρόνια από ξηρασία.
ΣΚΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ2 Νοεμβρίου 2009 στις 10:33 π.μ.

    TΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΈΚΛΥΣΑΝ ΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΝ-ΟΣΙΩΝ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΑΦΤΟΥΝ ΣΕ ΣΩΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ.

    «/Η Ομογενής-Η.Π.Α. είπε...
    O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ασκεί παράνομα τα καθήκοντα του γιατί κατά το άρθρο 81 παράγραφος 1 Συντάγματος” ορίζεται αντιπρόεδρος ένας εκ των υπουργών” και ο περί ου ο λόγος δεν ορκίστηκε Υπουργός της Κυβέρνησης. ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΙΣΘΟΥ ΚΛΠ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ STAGER...

    1 Νοέμβριος 2009 9:55 μμ»

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙΣ
    ΟΤΟΥ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΘΕΣΕ («άθε […] άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται»), ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Σ’ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου