Δημοσκόπηση Alco για το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα

4
"Ντέρμπι και ανατροπή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις όσο περνούν οι ημέρες......"

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. G I O R G A K I ........... !!!!!
    Συνήγορος του Χριστοφοράκου η δικηγόρος του Γιωργάκη;

    Μας μας είχε πεί ότι το πασόκ δεν είχε σχέση με τη Ζίμενς, εκτός από ένα τύπο (πρώην δεξί χέρι του τότε πασόκου πρωθυπουργού) που είχε ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ότι μετέφερε το χρήμα στα ταμεία του πασόκ.

    Η ερώτηση είναι, η θέση δόθηκε της δόθηκε επειδή φρενάρησε την έρευνα ή επειδή είναι η καλύτερη μέσα από 23.000 βιογραφικά.

    Όσο για την μονή Τοπλού και τη Loyalward, δεν ρωτάει ο Γιωργάκης τον Kαρχιμάκη μήπως έχει ακούσει τίποτε εκεί στη Σητεία;
    Πού ξέρεις;
    ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΕΒΑ ΑΝΕΒΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΛΛΟ
    ΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω οτι η διαφορά θα διευρυνθει υπερ του Αντώνη Σαμαρά μετά την ομιλία του στο Συνέδριο. Φαντάζομαι οτι τα ΜΜΕ που "μυρίζονται" γρήγορα τις τάσεις και αλλαγές θα κανουν ως συνήθως έγκαιρα και εύκολα την κωλοτούμπα αναλογα με το ρεύμα και θα την παίξουν στα ισια ωστε να γίνει ευρύτερα γνωστή και οχι μικρά μόνο αποσπασματα οπως έκαναν μέχρι σήμερα.
    Το παρακάτω είναι μια σύγκριση του ηγετικού profile του Σαμαρα με την Μπακογιάννη που δημοσιεύτηκε σε κάποια διαδικτυακη εφημερίδα και είναι χρήσιμο να το διαβάσουν όλοι και να καταλάβουν τους λόγους της διεύρυνσης υπερ του Σαμαρα.
    "Αν ήμουν νεοδημοκράτης, με ανεξαρτησία σκέψης και βούλησης, δεν θα είχα κανένα δίλημμα. Σε ηγετικό προφίλ, σε οραματισμό, αυθεντικότητα και ζωντάνια ιδεών και Λόγου, ο Αντώνης Σαμαράς, ομολογουμένως, απέχει έτη φωτός από την Ντόρα.
    Ο Λόγος τού Αντώνη Σαμαρά ήταν εμπνευσμένος από ιδεαλιστικό όραμα, πολιτική προοπτική και πάθος Ιδεών: το πάθος, η συνθετική ικανότητα και η ευρηματικότητα του Λόγου που χαρακτηρίζει πολιτικούς με χαρισματικές, ηγετικές ικανότητες, αλλά κυρίως πολιτικούς που πιστεύουν (ή που ξέρουν να πείθουν ότι πιστεύουν) σε αυτά που λένε.
    Μίλησε με πίστη σε αυτά που έλεγε, με ρωμαλεότητα και πάθος, με συνθετική ρητορική δεινότητα και ευρηματικότητα, σαν χαρισματικός ηγέτης…
    Απαιτούνται, π.χ. ιδιαίτερες ηγετικές ικανότητες, πλούσια και πολυεδρική μόρφωση, για είσαι σε θέση, όπως έκανε ο Σαμαράς, να συνθέτεις, σε ένα καλοδουλεμένο θεωρητικό σχήμα, το «εθνικό» με τον «κοσμοπολιτισμό», την εθνική, δηλαδή «έδρα» και «ταυτότητα», με το οικονομικό σύστημα που ισοπεδώνει την «εθνική έδρα» και «εθνική ταυτότητα».
    Και το πιο «συγκλονιστικό» της υπόθεσης (χαρακτηριστικό χαρισματικής ηγετικής στόφας), είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς «κεντούσε» πάνω σε αυτό το στημόνι της κοινωνικής και πολιτικής ουτοπίας, με το πάθος και τη φρεσκάδα του ανθρώπου που πιστεύει αυτά που λέει…
    Και όχι μόνο: Η ζωντάνια και η πολιτική ρωμαλεότητα του Σαμαρά αντανακλούσε και τις «πηγές» που την τροφοδοτούσαν και πυροδοτούσαν: Το «ρεύμα» ελπίδας που απηχεί και δημιουργεί μέσα σε μεγάλα λαϊκά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας…
    Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το «μυστικό» του: Οραματίζεται Ιδέες και τις εκθέτει με το πάθος της πίστης, για ένα κόσμο (το σύστημα που υπηρετεί) που βρίσκεται σε γεροντική κατάπτωση, αποσύνθεση και απελπισία…
    Αυτή τη γεροντική κατάπτωση αποτύπωνε η Ντόρα: Ένα πολιτικό μέγεθος μικρό, φυλακισμένο μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες του αραχνιασμένου παλαιοκομματισμού και των μηχανισμών, σαρακοφαγωμένο από τον επαρχιώτικο πολιτικαντισμό και τις δουλικές εξαρτήσεις. Ένα κακέκτυπο του πατέρα της, του Μητσοτάκη!!!
    Σφετερίστηκε και «έγλειψε» τα πάντα και τους πάντες. Μίλαγε για τον εαυτό της και τους… αγώνες της. Για τις απειλές και την απόπειρα δολοφονίας της (!), ακόμα και τα ισχυρά συμφέροντα, μας είπε ότι την κυνηγούσαν!!!
    Διωκόμενη «αγωνίστρια» μας βγήκε…
    Μια και δεν μπορούσε να οικοδομήσει ένα ηγετικό προφίλ ιδεών και πολιτικής αυθεντικότητας, αναλώθηκε σε ένα «γουργουρητό» υποκρισιών και «ρηχού» ψεύδους, κολακειών και γλειψίματος του Κωστα Καραμανλή, των Μηχανισμών και τα ιστορικών προσώπων της Ν.Δ. καθώς και σε «οπαδικά» συνθήματα…
    Η Ντόρα έμοιαζε όχι με πολιτικό ηγέτη, αλλά με κάποιο πλανόδιο πωλητή. Νωθρός, στείρος, άχρωμος, προβλέψιμος και ρουτινιέρικος ο λόγος της. Χωρίς πνευματική ζωντάνια, χωρίς ευρωστία και πάθος, χωρίς έμπνευση και όραμα, χωρίς νεύρο και Πίστη. Ένα χαλασμένο γραμμόφωνο με κοινότοπα και «άψυχα» ρεφρέν. Μια παπαγαλία νεοφιλελεύθερων στερεοτύπων και μια κακή απομίμηση, σε λόγια, υποκριτική και χειρονομίες, του Μητσοτάκη…
    Τεράστια η ηγετική απόσταση μεταξύ των δύο αυτών διεκδικητών: Ο Αντώνης Σαμαράς, φάνταζε σαν ηγέτης μακράς πνοής, και η Ντόρα, σαν ένα συνηθισμένο στέλεχος κάποιου γερασμένου κόμματος…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ" ΤΗΣ Ν.Δ.

    «Σε αυτή τη νέα αρχή ο πήχης του δημοσίου ήθους θα μπει ψηλά, πολύ ψηλά για να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, το στοίχημα του δημοσίου ήθους θα κερδίζεται καθημερινά και θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που θα μας προσβάλλουν όλους και ας αφορούν πολύ λίγους.
    Η αναφορά στο δημόσιο ήθος δεν είναι ηθικολογία είναι ουσιώδης προϋπόθεση πολιτικής αποτελεσματικότητας. Κανείς δεν απαιτεί από έναν πολιτικό να είναι αλάνθαστος αλλά όλοι απαιτούν να είναι ακέραιος. Η ακεραιότητα για τον απλό πολίτη είναι αρετή, για τον πολιτικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ένας πολίτης αρκεί να είναι νόμιμος, ένας πολιτικός εκτός από νόμιμος οφείλει να είναι και ηθικός και ακέραιος. Τελεία και παύλα.»

    Απόσπασμα απο την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της Ν.Δ. στίς 07/11/09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου