ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

Γράφει ο Γεώργιος Δημητρόπουλος

Σε παράνομη και αντικαταστατική συνεδρίαση ομάδας στελεχών της ΠΑΣΚΕ συνεπικουρούμενη από 2 στελέχη της ΔΑΚΕ, προχώρησαν σε εκλογή ‘νέου προεδρείου’, στο Ταμείο Υγείας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα (ΤΥΠΕΤ) , χωρίς να προηγηθούν παραιτήσεις των μελών του προηγούμενου προεδρείου και αφού είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του οργάνου και αποχώρησαν 4 σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ(μεταξύ των οποίων και ο νόμιμος πρόεδρος Κων. Ζορμπάς) καθώς και οι σύμβουλοι της ΔΑΣ (πρόσκειται στο Συνασπισμό) ΕΝΙΑΙΑΣ (πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε.) και ενός μέλους της ΔΑΚΕ.

Φυσικά η απόφαση αυτή είναι νομικά ανυπόστατη αλλά δεν παύει να αποτελεί βόμβα για την ίδια την υπόσταση του Ταμείου.

Η ενέργεια αυτή εκτός του ότι αποτελεί ωμή πραξικοπηματική ενέργεια που καταλύει κάθε έννοια ψήφου, εκλογής και νόμιμης συγκρότησης οργάνων, υποκρύπτει και ιδιοτέλεια των αφρόνων εκείνων που συνέπραξαν τόσο στο προσκήνιο, αλλά κυρίως από το παρασκήνιο όπου ‘λάθρα βιώνουν’ εδώ και 25 περίπου χρόνια.

Το Ταμείο που ιδρύθηκε το 1930(πριν ακόμα και από το Ι.Κ.Α.) έχει ετήσιο προϋπολογισμό 75εκ. € περίπου…

Οι εμπνευστές των παράνομων σχεδίων σε βάρος του ΤΥΠΕΤ είναι βέβαιο ότι δεν .......
διακατέχονται από διάθεση προσφοράς, αλλά από βουλιμία πλιατσικολογήματος.

Αποτελεί δε μέρος συμφωνίας –πακέτο μεταξύ της (αυτονομημένης από τη κεντρική ηγεσία)ΠΑΣΚΕ /ΕΤΕ και των όψιμων συνεργατών της και για το επερχόμενο συνέδριο της ΟΤΟΕ.

Στους εργαζόμενους της ΕΤΕ είναι γνωστοί οι ισχυροί δεσμοί που αναπτύχθηκαν μεταξύ των στελεχών ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ του χώρου που από κοινού και σε αγαστή συνεργασία από χρόνια προσπαθούν- και σε ένα μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουν- να ελέγχουν την τράπεζα από το παρασκήνιο με λογικές παρέας και παράγκας ερήμην αλλά και σε βάρος των απλών συναδέλφων μας .

Οι «αντάρτες» της ΠΑΣΚΕ που καθοδηγούνται από εξωθεσμικό παράγοντα (πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ) αλλά και από πρώην Διοικητικό στέλεχος του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την μετεκλογική αμηχανία και να δημιουργήσουν τετελεσμένα….

Είναι γνωστό ότι από τον περασμένο Ιούλιο η παρασιτική συνδικαλιστική ομάδα που δρα στο παρασκήνιο, είχε σα στόχο τον Πρόεδρο του Ταμείου που όπως φαίνεται αποτελεί εμπόδιο στα άνομα σχέδιά της…

Βέβαια η επίσημη ΠΑΣΚΕ με έγγραφο του Γραμματέα της και Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου(επισυνάπτεται), αποκηρύσσει τις παράνομες ενέργειες στο ΤΥΠΕΤ. Μια επιστολή που έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι «πραξικοπηματίες» σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ στο ΤΥΠΕΤ .

Μένει όμως να αποδειχθεί στη πράξη αν η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ θέλει και μπορεί να επιβάλλει τη νομιμότητα στο ΤΥΠΕΤ ή οι «πραξικοπηματίες» και αυτοί που τους υποκινούν είναι ‘κράτος εν κράτει’…

Επειδή τα όσα παράνομα και αντικαταστατικά συνέβησαν στρέφονται ευθέως κατά του ΤΥΠΕΤ και των συμφερόντων των 60.000 περίπου ασφαλισμένων του, είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες η δικαιοσύνη θα κληθεί να αποκαταστήσει τη τάξη που διασαλεύτηκε από το σημερινό πραξικόπημα, κάτι που γνωρίζουν και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής. Όπως φυσικά και γνωρίζουν οι νομικοί ‘εγκέφαλοι’ που έδωσαν νομική κάλυψη στις παράνομες αυτές ενέργειες γιατί προτίμησαν να είναι αρεστοί στα ‘νέα αφεντικά’.

Όμως η προάσπιση της αυτοτέλειας του ΤΥΠΕΤ , που σήμερα βάλλεται εκ των έσω, εναπόκειται και στον κάθε ένα από εμάς εργαζόμενο και συνταξιούχο που επιθυμεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο περίθαλψης από το Ταμείο μας μακριά από πολιτικο-συνδικαλιστικές ίντριγκες και βρώμικα παιγνίδια….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταξιούχος Ε.Τ.Ε.

Τηλ:6946061547