ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Τον Ερντογάν κατά παράβαση κάθε κανόνα ηθικού δικαίου τον είδε! Πρώτο, πρώτο.. Άμα τη αναλήψει της πρωθυπουργίας.. Τον συστασιώτη της επικείμενης παράδοσης ολόκληρης της Κύπρου Χριστόφια, επίσης. Πέντε ημέρες μετά. Τους εκπροσώπους όμως του Σωματείου η Αδούλωτη Κερύνεια όχι. Παρά το ότι χιλιάδες είναι οι Κύπριοι που εκπροσωπεί τόσο στην Κύπρο και την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όμως γιατί; Επειδή το νωπό σχέδιο Ανάν για το οποίο το χαστούκι που εισέπραξε από την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού λαού ήταν τόσο ηχηρό, ώστε ακούστηκε μέχρι τον ΟΗΕ.. Και του τσαλακώθηκε η έτσι κι αλλιώς υπό αμφισβήτηση εθνική υπόληψή του. Για να μαζευτεί στην συνέχεια σαν δαρμένο κατοικίδιο. Να που όμως ο κ. «πάμε μαζί» προετοίμαζε κατά πως φαίνεται την εκδίκησή του «πηγαίνοντας μαζί» όχι με τον Κυπριακό λαό, αλλά με την διεθνώς ανθελληνική συμμορία, η οποία έχει ως σήμερα κατά τέτοιο τρόπο διαχειριστεί το ζήτημα της Μεγαλονήσου, «ώστε αυτό να περιπλέκεται και να εκφυλίζεται συνεχώς» όπως του υπέμνησαν γραπτά, δεδομένης της μετά βδελυγμίας άρνησής του να τους συναντήσει, οι κύριοι Ιωάννης Σολέας πρόεδρος και Ιωάννης Σιεκέρσαββας Γραμματέας του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια..


Συνυφασμένο το δίκιο με το δίκαιο στην άποψή τους αυτή. Προσφάτως στην Κύπρο ανήγαγαν οι ξεπουλημένοι σε Διακοινοτική διαφορά το μέγα κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου διεθνές θέμα εισβολής και κατοχής. Πως; Με την αποδοχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας του βασικού κατοχικού δεδομένου που δεν είναι άλλο από τον γεωγραφικό διαχωρισμό του Κυπριακού Λαού στην βάση της φυλής και της θρησκείας. Προδήλως είναι μια λύση ρατσιστική. Εκτός τόπου, εκτός χρόνου, εκτός των δοξασιών του ίδιου του ΠΑΣΟΚ ( εξαιρούνται οι Σημίτειοι εκσυγχρονιστές οι απολίτικοι τύπου Πανωραίας και Μπιρμπίλως καθώς και οι νοεισαχθέντες τύπου Γερουlanded of Amerika) και εκτός του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου που υποκριτικά επικαλούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες οσάκις επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο τα ιδιοτελή συμφέροντα των χωρών τους.


«Η πολιτική και στρατηγική αυτή στο Κυπριακό, τονίζουν οι κ. Σολέας και Σιεκέρσαββας τροφοδοτεί την Τουρκία, το θύτη του Κυπριακού Λαού, με τα έωλα επιχειρήματα άρνησης από μέρους μας λύσης, επειδή επιμένουμε σταθερά σε αρχές. Ταυτόχρονα τροφοδοτεί και τον ξένο παράγοντα ο οποίος έχει συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την Τουρκία, με τα άλλοθι που χρειάζεται, όχι μόνο για να μην πιέζει την Τουρκία, αλλά και για να πιέζει εμάς να αποδεχθούμε λύση η οποία να νομιμοποιεί τα κατοχικά δεδομένα».

Στην διαπιστωτική άποψη των Κυπρίων προσφύγων ότι λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να είναι άλλη από την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, η ηγεσία της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου φάσκει κι αντιφάσκει. Σχοινοβατεί ανάμεσα σε ........αυτή και την Διζωνική - Δικοινοτική Ομοσπονδία. Δηλαδή τα βοθρο-λύματα του σχεδίου Ανάν που πέρασε από τον βιολογικό καθαρισμό του ΟΗΕ και επανέρχεται με την στιλπνότητα του νέου προϊόντος! Κι όμως επιμένουν περιφρονώντας μειοδοτικά πως κατά την εφαρμογή της λύσης αυτής ουσιαστικά εξοπλίζεται με τα απαραίτητα εφόδια ο Τουρκικός επεκτατισμός, για να φέρει σε πέρας τις διεκδικήσεις του και σε άλλα Ελληνικά εδάφη! Οι γελοίοι..


Και οι Κύπριοι πρόσφυγες καταλήγουν με μια θέση που αβίαστα συνυπογράφω. «Στην Κύπρο δοκιμάζονται οι αντοχές του Ελληνισμού. Ο Κυπριακός Λαός το απέδειξε ότι έχει αντοχές , μπορεί και είναι έτοιμος να αντισταθεί. Οι Ηγέτες του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο να πάρουν τον παλμό του Λαού και να ηγηθούν με τρόπο που θα ανακόψει τον Τουρκικό επεκτατισμό Το πρώτο βήμα είναι να αποτραπεί η νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων στην Κύπρο και να σχεδιασθεί η Διπλωματική αντεπίθεσή σε όλα τα Μέτωπα. Πρώτη σύγκρουση με τον Τούρκο κατακτητή πρέπει να υπάρξει το Δεκέμβριο όταν η Τουρκία θα αξιολογείται για την ενταξιακή της πορεία. Πραγματικά πρέπει το Δεκέμβριο η Τουρκία να καταλάβει εκείνο που έλεγε ο πατέρας σας, ο μ. Ανδρέας Παπανδρέου , ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη περνά από την Κύπρο.»

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr