Τέρμα τα καλαμπούρια

Γράφει ο Σκορπιός

Βρισκόμαστε στο και πέντε.Δεν πάει άλλο . Γύρω μας στάχτη και αποκαΐδια. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η χώρα δεν κυβερνιέται.
ΝΑΥΑΓΙΟ
Αυτοί που έχουν την ευθύνη και την εντολή ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ περί άλλων τυρβάζουν. Ασχολούνται με το Μανώλη, με το αν θα κάνουν διορθωτικό ή σαρωτικό ανασχηματισμό και περιμένουν να δουν μπροστά τους να ξετυλίγεται το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οι υπουργοί αντί να δουν τι θα κάνουν στον τομέα τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη χάσουν τη καρέκλα και δείχνει ο ένας τον άλλον σαν τον υπεύθυνο της κατρακύλας.Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένουν μήπως και γίνει κανένα θαύμα. Αλλά θαύματα πια δεν γίνονται.
Οτι σπείρατε θα θερίσετε. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Και όλοι εμείς, πολίτες σε απόγνωση κοιτάμε απορημένοι όλα αυτά, σαν ένα σήριαλ που δεν έχει τέλος .

Και οι άλλοι που έχουν χρέος να κάνουν αντιπολίτευση και να προετοιμασθούν για να κυβερνήσουν , αντί να μας πουν τι θα κάνουν, τσακώνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για το ποιός είναι περισσότερο ή λιγότερο άχρηστος. Ομως το βασικό ζήτημα που δημιουργείται είναι η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος και πολιτικού προσωπικού. Και θα το βρει μπροστά της η επόμενη κυβέρνηση, πελώριο και αδηφάγο έτοιμο να τη καταπιεί σε κάθε δύσκολη στροφή.
Θέλουμε την αλήθεια και αφήστε τα παραμύθια. Θέλουμε την αλήθεια όσο άσκημη και αν είναι. Δεν θέλουμε να μας υποσχεθείτε ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, θέλουμε να ξέρουμε την πραγματικότητα. Θέλουμε να μας πείσετε όχι ότι δεν είστε τόσο άχρηστοι όσο οι άλλοι αλλά ότι μπορείτε να πάτε το τόπο ένα βήμα μπροστά
.
Δεν μας ενδιαφέρουν πια τα συνθήματα, μας ενδιαφέρει η ουσία.
Τέρμα τα καλαμπούρια. Δεν πάει άλλο.

Κοι της Κυβέρνησης μας έχετε πείσει ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε. Οσο πιο πολύ μένετε όπως είστε τώρα, τόσο πιο πολύ περίγελος θα γίνεστε . Δώστε λύση. Ή κυβερνήστε σοβαρά ή τραβάτε για εκλογές. και αφήστε τα παραμύθια ότι δεν σας αφήνουν οι άλλοι να κυβερνήσετε. Αφήσετε τους επικοινωνιακούς χειρισμούς, το έχουμε βαρεθεί το ίδιο παραμύθι τόσα χρόνια και μάλιστα τώρα δεν έχει και δράκο.

Τέρμα τα καλαμπούρια διότι κάποια στιγμή θα σας πάρουν με τις πέτρες.