Η σκοτεινή όψη των λαμπερών εγκαινίων του νέου μουσείου Ακρόπολης

9

Το ενδιαφέρον πολλών χωρών του πλανήτη αναμένεται να συγκεντρώσει η αυριανή τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ενώ, όμως, η εγχώρια συζήτηση για το Μουσείο στρέφεται στη διαμάχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον αν αυτό αποτελούσε όραμα του Κ. Καραμανλή ή της Μ. Μερκούρη, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ που διεκδικούν δεδουλευμένα και μονιμοποίηση. Εκπρόσωποι τους μιλούν στο tvxs.gr για τη σκοτεινή όψη των λαμπερών εγκαινίων.
Ο Αριστείδης Βάσιος - αρχαιολόγος και πρόεδρος του σωματείου υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην Άρτα και την Πρέβεζα, ο Αστέριος Αηδόνης - ανθρωπολόγος και αντιπρόεδρος συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος και η Σοφία Βασάλου - συντηρήτρια αρχαιοτήτων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού, μίλησαν στο tvxs.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους......
Σχολιάζουν επίσης την τροπολογία Σαμαρά η οποία υποτίθεται πως θα έλυνε το πρόβλημα αλλά λειτουργεί τελικά ως «ταφόπλακα» για τους συμβασιούχους, καθώς και τις λαμπερές φιέστες ενόψει των εγκαινίων του νέου μουσείου Ακρόπολης τις οποίες χαρακτηρίζουν «πρόκληση» και «ειρωνία». Υπογραμμίζουν πως δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την αυριανή μέρα, μη θέλοντας να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας. Ελπίζουν, όμως, πως από Δευτέρα θα υπάρξει κινητοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος τους.

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
  1. γαμιεται ο συριζα η αμερικανικη πρεσβεια και ο κουλογλου.

    ειναι τα ιδια καθαρματα που μας βεβηλωσαν την ακροπολη το δεκεμβρη με πανο κοκκινο ναζι.

    σουργουνια.ετσι ειναι οι αναρχικοι?υπαλληλοι μουσειων και υπουργειων που ζητανε αυξησεις?

    κουραδομαγκες επαναστατες του σορος με τα επιδοματα δημοσιου υπαλληλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ

    ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ.


    Συνεχίζονται σιωπηρά και ανώδυνα τους τελευταίους μήνες οι προσπάθειες εκτουρκισμού των γηγενών κατσίβελων-Ρομά στον Βόρειο Έβρο και κυρίως στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, όπου επίσης υπάρχει και έδρα της ομώνυμης διαχειριστικής Αρχής της Μουφτείας Διδ/χου.
    Στις 17/10/2008 έγινε στο Διδυμότειχο η εθιμοτυπική επίσκεψη του αποχωρούντος Τούρκου Πρόξενου Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ, όπου μεταξύ άλλων «γλυκανάλατων» συμβάντων, πραγματοποιήθηκε και θερμότατη εκδήλωση υποδοχής, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν και μαθητές από το μουσουλμανικό Σχολείο Διδυμοτείχου, για να αποχαιρετήσουν τον Τούρκο Πρόξενο.
    Αν η χρησιμοποίηση των μουσουλμάνων μαθητών-Ρομά έγινε με την σύμφωνη γνώμη και άδεια του αρμόδιου γραφείου εκπαίδευσης δεν το γνωρίζουμε, αν και ως χειρονομία ήταν άκομψη έως ύποπτη. Δεν είναι γνωστό επίσης αν η πρωτοβουλία αυτή αποφασίστηκε και εκπληρώθηκε από τους τοπικούς καθοδηγητές-κοτζαμπάσηδες της κοινότητας των γηγενών κατσίβελων-Ρομά, μετά από απαίτηση του ιδίου του Προξενείου.
    Η επιτυχία του Τούρκου Προξένου σε συμβολικό επίπεδο, ήταν ότι και στο Διδυμότειχο έγινε για πρώτη φορά υποδοχή Τούρκου Προξένου από μουσουλμάνους έλληνες μαθητές. Στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη όπου διαβιούν τουρκογενείς πληθυσμοί έχει γίνει πάμπολλες φορές. Στο Διδυμότειχο και στον Έβρο όμως που δεν υπάρχουν τουρκογενείς, αλλά μόνο μουσουλμάνοι Ρομά και Πομάκοι, ήταν η πρώτη φορά. Έτσι το μήνυμα που πέρασε στην κοινότητα των γηγενών μουσουλμάνων είναι πως εμείς το επίσημο τουρκικό κράτος είμαστε οι ομόθρησκοι, ομοεθνείς και προστάτες σας και όχι η επίσημη ελληνική πολιτεία.
    Δεν ξέρουμε πόσο σατανική σύμπτωση είναι το γεγονός πως από το 2009 στην άσκηση της εξουσίας στον Δήμο Διδυμοτείχου και στους φορείς του, συμμετέχουν σε υψηλή νευραλγική θέση και κάποιοι από τους καθοδηγητές της μουσουλμανικής μειονότητας.
    Από την άλλη μεριά θετικό στοιχείο για τον Νομό Έβρου και την Θράκη, ήταν η άρνηση δημάρχου γειτονικής πόλης στο Διδυμότειχο, σε απαίτηση του Προξένου για εθιμοτυπική αποχαιρετιστήρια συνάντηση κατά την ίδια ημέρα, με σκοπό να συζητηθεί και το θέμα των προβλημάτων των κατσίβελων-Ρομά στην γειτονική αυτή πόλη. Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε ανάχωμα (σε επίπεδο συμβόλων) στις προθέσεις του Τούρκου Προξένου να κερδίσει εντυπώσεις στον επικοινωνιακό τομέα για την υπεράσπιση της μειονότητας από την «ελληνική» καταπίεση.
    Η φυσική άρνηση του δημάρχου γειτονικής πόλης στο Διδυμότειχο, έθεσε τον Πρόξενο στην θέση του, γιατί η μουσουλμανική κοινότητα των Ρομά, όπως και μουσουλμάνοι μαθητές δεν είναι αρμοδιότητα και υποχείριο κανενός ξένου παράγοντα παρά μόνο της ελληνικής πολιτείας.
    Το αυτονόητο αυτό μήνυμα δεν το εισέπραξε δυστυχώς ο αποχωρών Τούρκος Πρόξενος από το Διδυμότειχο.
    Στο Διδυμότειχο μάλλον «πάμε πολύ καλά» και τα τσιράκια μας κάνουν καλά την δουλειά τους με του Ρομά-κατσίβελους, θα πρέπει να δήλωσε of the record, κατά την παράδοση-παραλαβή ο παλαιός στον νέο Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, που μας έφτασε από το Κοσσυφοπέδιο στεφανωμένος με δάφνες από την τουρκική εξωτερική πολιτική, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του δηλ την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Οι ευνόητοι συνειρμοί για την Θράκη είναι απλώς συμπτώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως η τουρκοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών των Πομάκων και των Ρομά στον Βόρειο Έβρο, συνεχίζεται με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων πρώην και νυν βουλευτές της μειονότητας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Γκιούλ και τον Πρωθυπουργό κ. Ερντογαν, παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη και ειδικά στον Νομό Έβρου.
    Επίσης σε πρόσφατο Φόρουμ στην Γενεύη με θέμα «Μειονότητες και δικαίωμα στην εκπαίδευση»,η ανεξάρτητη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για μειονοτικά ζητήματα κ. Μακντάγκαλ (που έχει πραγματοποιήσει «αποστολές» στην Θράκη και στον Έβρο) φρόντισε να σταλούν ιδιαιτέρως προσκλήσεις στην λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης»,για να φέρουν στην ατζέντα του Φόρουμ, την απαίτηση για λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων και στους τρεις Νομούς της Θράκης.
    Ακόμη μεγάλη κινητικότητα και ενδιαφέρον υπάρχει από παράγοντες του Προξενείου στην περιοχή του Βόρειου Έβρου να ανευρεθούν ξεχασμένα νεκροταφεία μουσουλμάνων σε πόλεις και χωριά, με σκοπό να καταμετρηθούν, να παρουσιαστεί η εγκατάλειψή τους και στην συνέχεια να καλλωπισθούν και να περιφραχθούν, φυσικά για …ανθρωπιστικούς λόγους όπως καταλαβαίνεται.
    Στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα ότι υπήρχε και υπάρχει μία σημαντική τούρκικη παρουσία και όχι μόνο μουσουλμανική και στον Βόρειο Έβρο. Γιατί κανένας από του ντόπιους Έλληνες της περιοχής δεν παραγνωρίζει πως στην περιοχή μας από ανέκαθεν συμβιώνουν έλληνες χριστιανοί με μουσουλμάνους Πομάκους και μουσουλμάνους Ρόμ, οι οποίοι φυσικά δεν έχουν ούτε τουρκική καταγωγή άλλα ούτε και τουρκική συνείδηση προς το παρόν.
    Δεν αμφισβητούμαι πως και οι Πομάκοι αλλά και οι γηγενείς Ρομά επιβάλλεται να συμμετέχουν στην κατανομή και άσκηση της εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό πρέπει όμως να γίνεται ως Έλληνες πολίτες και όχι ως μοχλοί και φερέφωνα αλλότριων συμφερόντων.
    Ελπίζουμε πάντως πως η συντεταγμένη και τηλεκατευθυνόμενη (από τα δορυφορικά πιάτα) μουσουλμανική μειονότητα δεν θα χειραγωγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στον Κεντρικό Έβρο (όπως στην Ροδόπη) μέσω του επιχειρούμενου εκτουρκισμού των Πομάκων και των γηγενών Ρομά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήνετε εμάς τους συνταξιούχους να πεινάμε, και φτιάχνετε μουσεία καραγκιόζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Αφήνετε εμάς τους συνταξιούχους να πεινάμε, και φτιάχνετε μουσεία καραγκιόζηδες.

    καραγκιόζη ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ,ΓΙΑ ΣΕ ΤΑΪΣΟΥΜΕ;ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΗΛΙΘΙΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SOROS

    Ο Χρηματοδότης όλων των ναζιστικών και νεοφασιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο.

    Βλέπε: ΟΥΤΣΕΚΑ, ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ, ΣΚΟΠΙΑ, ΛΕΠΕΝ, ΛΙΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, και γενικώς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ..

    σίγουρα έχει δόσει ΧΕΡΙ στον ντόπιο καρακιόζη-μίμο του ΛΕΠΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας τα έχετε πρήξει….. από μπλε μαλακές σε πράσινο μαλακές πάμε………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 20 Ιούνιος 2009 1:27 μμ

    Για σου λεβεντομαλακα της Ελλαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου