Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥΣ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν ξέρω ποιος η ποιοι μέσα από το Υπουργείο Εθνικής (κατά τα άλλα) Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι οι «αρμόδιοι» (καλά εδώ γελάμε) για τις «προσλήψεις» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα βιβλιοθήκες, κλπ.
Δεν ξέρω ΑΝ έχουν κάποια σχέση με το αντικείμενο, αν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις .
Να δούμε μια ωραία είδηση πριν κάνουμε το όποιο σχόλιο!
«87 θέσεις στις Σχολικές Βιβλιοθήκες
Προκήρυξη για την πλήρωση 87 θέσεων στις νέες Σχολικές Βιβλιοθήκες Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Όσοι κληθούν να στελεχώσουν τις νέες Σχολικές Βιβλιοθήκες δεσμεύονται να υπηρετήσουν για δύο έτη και συγκεκριμένα για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011.
Οι εκπαιδευτικοί θα ακολουθούν το ωράριο εργασίας των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή 37Ϊ ώρες εβδομαδιαίως, ενώ έχουν δικαίωμα υποβολής μετάθεσης κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη Σχολική Βιβλιοθήκη, αναλαμβάνουν όμως υπηρεσία στη νέα τους θέση μετά τη λήξη της θητείας τους.
Ο χρόνος υπηρεσίας τους στη θέση του Υπευθύνου Σχολικής Βιβλιοθήκης λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας στην οργανική τους θέση. Η υπηρεσία τους στη Σχολική Βιβλιοθήκη λογίζεται ως διδακτική υπηρεσίας και υποχρεούνται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να πραγματοποιούν συνδιδασκαλίες με εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων, αναδεικνύοντας τον ρόλο του εντύπου και ηλεκτρονικού βιβλίου.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τις θέσεις Υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών αρμοδιότητας του ΠΥΣΔΕ, στο οποίο υπηρετούν οργανικά ή βρίσκονται στη ..........

διάθεσή του, έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν διανύσει τουλάχιστον 5 έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας, από τα οποία τα 2 σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού και 2 τουλάχιστον με διδακτική προϋπηρεσία σε σχολεία της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν διέκοψαν την υπηρεσία τους σε Σχολική Βιβλιοθήκη μετά τον ορισμό τους, παρά μόνο για σοβαρά θέματα (π.χ. για λόγους υγείας, λοχείας και ανατροφής τέκνου) και δεν έχουν επιλεγεί ως:
- Υπεύθυνοι Κέντρων Συμβουλευτικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ)
- Υπεύθυνοι Γραφείων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ)
- Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας - Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων - Υπεύθυνοι και Τεχνικοί Υπεύθυνοι Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ)
- Υπεύθυνοι Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ)
- Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι κατέχουν θέση στελέχους της Εκπαίδευσης με θητεία, όσοι βρίσκονται ήδη σε εκπαιδευτική άδεια, καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται αυτοδίκαια μέχρι 31/8/2009».
(όλο το άρθρο εδώ και η προκήρυξη εδώ ).
Φαίνεται οι φίλοι μας στο Υπουργείο δεν θα έχουν ακούσει, δεν έτυχε ρε παιδί μου, για τους «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥΣ».
Είναι ένα «σπάνιο είδος» πτυχιούχων, που ισχυρίζονται ότι έλιωσαν τους πισινούς τους στα θρανία ακριβώς γι αυτή τη δουλειά που το Υπουργείο και οι «αρμόδιοι», προσλαμβάνουν ΑΣΧΕΤΟΥΣ.
Σα να λέμε δηλαδή, προλαμβάνουμε για χειρούργους τσοπάνους!
Κατά το υπουργείο λοιπόν, οι βιβλιοθηκονόμοι ΔΕΝ είναι οι «κατάλληλοι», δεν έχουν τις ….. «γνώσεις» που απαιτούνται προκειμένου να προληφθούν!
Δίκαια λένε τα παιδιά «
87 θέσεις σχολικών βιβλιοθηκονόμων πρόκειται να πληρωθούν από εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας.
Γιατί σπουδάσαμε 4 χρόνια;
Μήπως απλώς να το κλείσουμε το μαγαζί (τα 3 ανώτατα εκπ. ιδρύματα που βγάζουν βιβλιοθηκονόμους;)»
Τα σχόλια για την βλακεία των «αρμοδίων» δικά σας.

Βασίλης Τσούγκαρης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmsail.com
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κι εγώ βιβλιοθηκονόμος και βλέπω τα αίσχη παραμενω ανεργη και δεν ξέρω τι να κάνω!