Φρικτοί θάνατοι παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Ηλεία

2

Στο προσκήνιο έρχονται ξανά οι φρικτοί θάνατοι των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στην «αποθήκη παιδικών ψυχών» που φέρει την επωνυμία ΚΕΠΕΠ Λεχαινών στον νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία της Αμαλιάδας έπειτα από δικαστική διερεύνηση 33 μηνών, άσκησε τελικά ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε πάνω από δέκα μέλη του προσωπικού του ιδρύματος για τον φρικτό θάνατο του 15χρονου περιθαλπόμενου Κωνσταντίνου Χασάπη, στις 9 Μαΐου 2006.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο θάνατος του παιδιού προήλθε....
από ασφυξία εξαιτίας της απόφραξης του λάρυγγα από κομμάτι σφουγγαριού -υλικού κατασκευής του στρώματος που χρησιμοποιούσε ο 15χρονος. Με βάση το ΑΠ 140/17.8.06 πόρισμα της ΕΔΕ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας, το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ γνώριζε για την ιδιαιτερότητα του παιδιού να καταπίνει μικροαντικείμενα, δεν προέβη στη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατός του.

Ενδεικτικό του κλίματος διάλυσης του ιδρύματος με μοιραίες συνέπειες για τα περιθαλπόμενα παιδιά αποτελεί η επισήμανση της ΕΔΕ για εργαζόμενη η οποία αν και είχε τότε διαπιστώσει ότι ο 15χρονος ήταν στο δάπεδο δεν μετέφερε το παιδί στο κρεβάτι του ούτε το πλησίασε για να ελέγξει αν κοιμάται ή αν είναι πεθαμένο.

Σημειώνεται ότι δέκα μήνες μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, ένα ακόμη 16χρονο παιδί με νοητική στέρηση παρουσίασε ξαφνικά τυμπανισμό και λίγες ώρες μετά πέθανε. Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, τα αίτια του θανάτου του οφείλονταν σε μηχανική απόφραξη του λεπτού του εντέρου συνεπεία καταπόσεως ξένων σωμάτων. Στο στομάχι του είχαν βρεθεί κομμάτια υφάσματος, κλωστές και επίδεσμοι.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. Ποιά είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ την σήμερον ημέρα ???

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ.

    -Να είσαι άνεργος ??

    -Να είσαι φτωχός ??

    -Να είσαι χωρίς σύντροφο ??

    -ή ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ την σήμερον ημέρα ???

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ.

    -Να είσαι άνεργος ??

    -Να είσαι φτωχός ??

    -Να έχεις προσβληθεί από τη γρίπη των γουρουνιών ??

    -ή ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου