Ψάχνει Συμμάχους

1

Κάντε κλικ να ανοίξει η εικόνα
Ο Φάνης Ξημεράκης δημιουργεί για το καφενείο
Για περισσότερη σάτιρα satira-epikerotitas.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ !!!
    *******************************************************************
    Aνακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας για το 2008 θα φτάσει, μπορεί τελικά και να ξεπεράσει, το 5%. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «έπεσε έξω» περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2008. Ο προϋπολογισμός εκείνος ήταν ο «προϋπολογισμός ευθύνης» για την κυβέρνηση. Ήταν ο προϋπολογισμός για τον οποίο η κυβέρνηση προσέφυγε το 2007 στις εκλογές. Ήταν ο προϋπολογισμός στον οποίο αρχικά το έλλειμμα επρόκειτο να είναι 1,6% του ΑΕΠ.
    Ακούμε παράλληλα ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια κατά 80 δις ευρώ και έφτασε τα 260 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει επιπλέον χρέος 8.000 ευρώ για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
    Το τραγικότερο όμως δεν είναι τα ελλείμματα. Γιατί ελλείμματα μπορεί να έχει και μία χώρα η οποία κάνει παραγωγικές επενδύσεις, ασκεί πραγματική κοινωνική πολιτική, επενδύει στην υγεία και στα νοσοκομεία, στην παιδεία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, επενδύει στην Περιφέρεια με δημόσια έργα. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν ελλείμματα, μεσοπρόθεσμα όμως θα καλύψουν και με το παραπάνω το κόστος.
    - Το τραγικότερο για την Ελλάδα είναι ότι τα τελευταία 5 χρόνια τα ελλείμματα και τα χρέη εκτινάχθηκαν στα ύψη αλλά τα χρήματα δεν πήγαν ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στην πρόνοια, ούτε στις δημόσιες επενδύσεις, ούτε φυσικά μειώθηκαν οι φόροι στους χαμηλόμισθους και στη μεσαία τάξη.
    - Όλοι οι πολίτες, όλοι μας, ρωτάμε: Που πήγαν τέλος πάντων αυτά τα χρήματα; Είναι σίγουρο ότι η χώρα καταχρεώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της γαλάζιας «επανίδρυσης» - επιδρομής στο κράτος. Οι στρατιές ρουσφετιών, συμβούλων, παρασυμβούλων που πλημμύρησαν το Δημόσιο . Οι παχυλοί μισθοί και τα bonus των γαλάζιων golden boys που έφτασαν να «καθαρίζουν» ετησίως 400.000 και 500.000 ευρώ. Ένα στοιχείο είναι ενδεικτικό: η λειτουργία του κράτους το 2003 κόστιζε 31 δις ευρώ. Το 2009 θα κοστίσει τουλάχιστον 50 δις, δηλαδή, 19 δις ευρώ παραπάνω. Αυτά από μία κυβέρνηση που υποσχόταν ότι θα εξοικονομούσε 10 δις ευρώ το χρόνο.
    Κάθε μέρα που περνά με τη σημερινή κουρασμένη και καταρρέουσα κυβέρνηση να παραμένει στη θέση της, είναι ακόμη μία χαμένη μέρα για τη χώρα.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου