Χωρίς τίτλο


Αγαπητέ Καφετζή

Διάβασα στο διαδύκτιο την κάτωθι είδηση :

ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Σουηδική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επέμβει για να διασώσει την Saab από χρεωκοπία. Η υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Maud Olofsson κατηγόρησε την ιδιοκτήτρια της Saab, General Motors, για εγκατάλειψη της Σουηδικής εταιρίας.Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: "Οι ψηφοφόροι μου με επέλεξαν γιατί ήθελαν νηπιαγωγεία, αστυνομία και νοσοκομεία και όχι... για να αγοράζω ζημιογόνες αυτοκινητοβιομηχανίες" και πρόσθεσε "Είμαι απογοητευμένη από την GM, εγκαταλείπουν την Saab και μεταθέτουν την ευθύνη στους Σουηδούς φορολογούμενους και αυτό είναι ανευθυνότητα."
...........

Το κείμενο αυτό με έκανε να θυμηθώ την μαλακία που έκανε ο συχωρεμένος ο Ανδρέας την δεκαετία του ’80, μαζί με τον τότε ‘’Τσάρο της οικονομίας ‘’ Μάκη Αρσένη εξαγοράζοντας τις λεγόμενες ‘’προβληματικές εταιρίες ‘’.

Ήταν πολλές φαλίδες εταιρίες με ξεπερασμένη – πεπαλαιομένη τεχνολογία που δεν παρήγαγαν ανταγωνιστικά προιόντα . Αντί να τις κλείσουν τις διατήρησαν με Δημόσιο Χρήμα και έτσι χρέωσαν και τα δισέγγονά μας .

Ο καθηγητής Οικονομικών του Μπέρκλευ Γιουνιβέρσιτι Ανδρέας Παπανδρέου απεδείχθη στην πράξη ο νεκροθάφτης της Ελληνικής Οικονομίας την δεκαετία του’80.

Ο ίδιος το παραδέχτηκε όταν ξανάγινε πρωθυπουργός , τέλος του 1993 .

Είχε πει τότε ο Ανδρέας :

‘’Αν δεν συντρίψουμε το Δημόσιο Χρέος αυτό θα συντρίψει το ‘Εθνος’’

Ακόμα και σήμερα αυτό προσπαθούμε...................

Με εκτίμηση

Ένας Συνταξιούχος