«Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας»

0

Με σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας» δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Λονδίνο και σε πόλεις της Γερμανίας υπέρ μιας κοινωνικής και δικαιότερης τάξης πραγμάτων.

Οι βάσεις για μια κοινωνικά δίκαιη τάξη πραγμάτων θα πρέπει να τεθούν, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, στη σύνοδο κορυφής της G20 που διεξάγεται την Πέμπτη στη βρετανική πρωτεύουσα. Στο Βερολίνο περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν στην συγκέντρωση που είχαν διοργανώσει η ΑΤΤΑΚ και τα συνδικάτα. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις. «Είμαστε αντίθετοι στον να σηκώσουμε εμείς τα βάρη της κρίσης και αυτό γιατί δεν είμαστε εμείς αυτοί που τη δημιούργησαν, αλλά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά μια διαδηλώτρια.

.
Χιλιάδες άνθρωποι και στη συγκέντρωση του ΒερολίνουBildunterschrift: Χιλιάδες άνθρωποι και στη συγκέντρωση του Βερολίνου Στο περιθώριο της πορείας στο Βερολίνο σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ μερίδας διαδηλωτών και της αστυνομίας. Στην Φραγκφούρτη επίσης 20 χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, καθιστώντας με τα συνθήματά τους τις τράπεζες υπεύθυνες για την.......
κρίση και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα πακέτα σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. «Τα πακέτα σωτηρίας των τραπεζών είναι τεράστια. Είναι καταπληκτικό για πότε βρέθηκαν χρήματα για τις τράπεζες. Η κατανομή του χρήματος και οι προτεραιότητες κινούνται στη λάθος κατεύθυνση», τόνισε μια διαδηλώτρια.


Λαφοντέν: Να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: "Να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι", λέει ο ηγέτης της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Κόμματος της Αριστεράς, Όσκαρ Λαφοντέν. «Κινητοποιούμεθα στην κατεύθυνση του αγώνα προκειμένου να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες. Θα πρέπει να πληρώσουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή», υπογράμμισε ο κ. Λαφοντέν.


Στο μεταξύ η καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών από τη σύνοδο. «Θα μιλήσουμε για μια νέα χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική και δεν είναι δυνατόν να εξαντλήσουμε το θέμα αυτό στο Λονδίνο», είπε η καγκελάριος στην εφημερίδα Financial Times.


Στόχος της G20, «η δημιουργία 19 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας»


Σύμφωνα πάντως με το προσχέδιο απόφασης που έχει σταλεί από τη βρετανική κυβέρνηση στις πρωτεύουσες των 20 και το οποίο υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του το περιοδικό Der Spiegel, οι "20" θα αποφασίσουν ένα ευρύ και φιλόδοξο πρόγραμμα για την τόνωση της οικονομίας. Θα αποτελείται από πολλά πακέτα συνολικού ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα αποσκοπεί στην αύξηση της ανάπτυξης κατά 2% και στην αύξηση της απασχόλησης κατά 19 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αναφέρει το Der Spiegel.


«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την ανάπτυξη, να αποτρέψουμε τον προστατευτισμό και να αναμορφώσουμε τις αγορές και τους διεθνείς θεσμούς» αναφέρεται στο σχέδιο τελικής διακήρυξης.Πηγή DW

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)