Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΦΥΛΗ


Είναι υπόθεση ταμπού. Κανένας δεν πρέπει να μιλάει εναντίον τους. Είναι κάτι σαν ιερές αγελάδες. Η πολιτεία, και ειδικά οι συντηρητικές διακυβερνήσεις τους έχουν στα ώπα ώπα. Είναι βλέπετε οι κομματάρχες τους στην άσφαλτο. Σε περίοδο εκλογών η προπαγάνδα υπέρ της συντηρητικής παράταξης μπαίνει στο ταξίμετρο τους και τρέχει με τα χίλια. Κάνουν το άσπρο μαύρο και τουμπάρουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες που τους εμπιστεύονται, ενώ με τους αναποφάσιστους κινούνται ακόμα πιο ύπουλα και τους κλονίζουν, γιατί παρουσιάζουν όλους τους πελάτες ότι τάχα μου είναι υπέρ της συντηρητικής παράταξης επειδή έχουν απηυδήσει με το αντίπαλο κόμμα.

Από την πλευρά τους οι συντηρητικές κυβερνήσεις σε ένδειξη ευγνωμοσύνης τους έχουν παραχωρήσει μέχρι και το δικαίωμα να κρίνουν τους εαυτούς τους μέσω της ομοσπονδίας τους, όταν κάνουν παράβαση εις βάρος των πελατών τους που θα τους οδηγούσε στο δικαστήριο υπό καθεστώς ισονομίας, σε αντίθεση με όλους τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, που δεν έχουν τέτοια χαϊδέματα.

Η πολιτεία τους έχει παραχωρήσει άδειες δημόσιας χρήσης για να εξυπηρετούν τον κόσμο και τι προκλητικό βλέπουμε σε καθημερινή βάση να κάνουν; Όταν βλέπουν γιαγιάδες, παππούδες, εγκύους, και άλλα αναξιοπαθούντα άτομα να τους πουλάνε τρελή μούρη εξουσίας, και να μην τους παίρνουν για κούρσα. Τι να μπλέξουνε αν κάτι συμβεί στη γιαγιά και στον παππού ή την έγκυο και χάσουν την κούρσα;. Άσχετα αν είναι υποχρεωμένοι λόγω άδειας δημόσιας χρήσης. Τόσο χυδαία απανθρωπιά.

Τους σταματάς στο δρόμο και αν καταδεχτούν να σταματήσουν θα πας στο μέρος που πάνε εκείνοι, και όχι στο μέρος που πάς εσύ. Και βέβαια θα σε στοιβάξουν με άλλον ένα τουλάχιστο, ενώ θα τους είσαι υπόχρεος γιατί σου έκαναν χάρη να σε πάρουν έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.

Ενώ και εμείς που είμαστε οδηγοί και βλέπουμε καθημερινά τι υφίστανται οι άνθρωποι που ψάχνουν απεγνωσμένα ταξί, δεν έχουμε καλύτερη μεταχείριση από τους ταξιτζήδες. Όπου θέλουν σταματάνε, όποτε θέλουν ξεκινάνε χωρίς να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., δεξιές προσπεράσεις που απαγορεύονται αυστηρά κάνουν με συνέπεια να προκαλούν ατυχήματα, έτσι για να αναφέρουμε μερικά από τα καθημερινά παθήματα μας.

Κίτρινη φυλή, ασύδοτη, ανεξέλεγκτη, και με προκλητική συμπεριφορά κατά του κοινωνικού συνόλου πλην λαμπρών εξαιρέσεων. Υπάρχει κανένας που να επιληφθεί και να την επαναφέρει στην έννομο τάξη;. Αρκετά ανεχτήκαμε τα τερτίπια της.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ