Της πατρίδας μου η σημαία

12
Γράφει ένας απλός άνθρωπος

Αν θέλει ακόμη το Κράτος να κάνει παρελάσεις, ας τις κάνει. Αν θέλει να στοιχίζει τους μαθητές βάση ύψους και βάση βαθμολογίας για να μας αποδεικνύει κάθε φορά πόσο ρατσιστικό κράτος είναι, ας το κάνει. Αν θεωρεί ότι ανεβάζει το εθνικό αίσθημα με αυτή την φασιστική γελοιότητα, ας το κάνει. Αν θεωρεί ότι το στρατιωτικό βήμα θα κάνει τους «εχθρούς» να φοβηθούν, επίσης ας το κάνει. Αυτό όμως που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να βάζει σε αυτή την διαδικασία «της πατρίδας μου την σημαία». Χωρίς κανένα ίχνος πατριδολαγνείας και χωρίς καμία εθνικιστική διάθεση, ομολογώ ότι τέτοιος βιασμός ενός συμβόλου συγκρίνεται μόνο με την εποχή της Ιεράς Εξέτασης η οποία εκτελούσε με τον σταυρό στο χέρι.
Η σημαία δίδεται βάση της διάταξης του Υπουργείου Παιδείας στον μαθητή που έφερε την μεγαλύτερη βαθμολογία. Αν αυτός ο μαθητής έχει χόμπι να σκοτώνει σκύλους και γάτες, αν είναι το μεγαλύτερο κωλόπαιδο του σχολείου, αν έχει «καρφώσει» τους συμμαθητές του σε καθηγητή ή αν είναι απλά ένας ηλίθιος παπαγάλος, αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη από την διάταξη. Το θέμα είναι ότι μπορεί να σηκώσει «της πατρίδας μου την σημαία» ως έπαθλο του απαξιωμένου εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδας. Με λίγα λόγια δίδεται το γαλανόλευκο πανί σε αυτόν που στηρίζει το σύστημα και θα το υπηρετήσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου, καλύτερα απ’ όλα τα άλλα παιδιά.
Ποιος είναι αυτός που δίνει το δικαίωμα σε 10 δημόσιους εκπαιδευτικούς λειτουργούς του Κράτους να αποφασίζουν για το ποιος........
θα σηκώσει «της πατρίδας μου την σημαία»; Γιατί ο καλός μαθητής πρέπει να είναι σώνει και καλά και καλός άνθρωπος; Ποια μαθηματική εξίσωση και ποια παπαγαλία αρχαίου κειμένου το ορίζει αυτό; Έχει άραγε κανείς ρωτήσει τους υπόλοιπους μαθητές για το τι γνώμη έχουν, στην δική τους μικρή κοινωνία, για τον σημαιοφόρο του σχολείου τους; Έχει περάσει κανενός το μυαλό ότι μπορεί «οι κακοί μαθητές» να θέλουν να φτύσουν αυτόν που σηκώνει «της πατρίδος Τους τη σημαία»;
Μεγαλώνοντας σε μία χώρα, που η ευαισθησία απέναντι σε ένα πολιτικοκοινωνικό σύμβολο όπως η σημαία είναι μεγάλη, καταλήγεις ότι το σύμβολο δεν είναι έπαθλο. Το σύμβολο δεν είναι έπαινος, πόσο μάλλον μιας μικρής προσωπικής ματαιοδοξίας ενός παιδιού. Δε μπορεί αυτό που ήταν το στήριγμα αγώνων πολλών γενεών για το δίκαιο να γίνεται κωλόπανο για την έπαρση κάποιου που πέτυχε την προσωπική του μάχη με τον βαθμό. Αυτός είναι βαθμοφόρος και όχι σημαιοφόρος. Πριν λοιπόν, αρχίσουμε να κατηγορούμε κάποιους άλλους 16χρονους που μέσα στο δικό τους «γιατί» καίνε «της πατρίδας Μου την σημαία», ας σκεφτούμε με πόσο καμάρι εκατομμύρια Ελλήνων, χειροκροτούν τον κατά παράβαση σημαιοφόρο των παρελάσεων.
Όταν η σημαία παύει να είναι σύμβολο τότε είναι αναμενόμενο ή να την εξευτελίζουν σαν παιδικό παιχνίδι ή να την ξεσκίζουν σαν σημαία της πατρίδας των εχθρών.simpleman

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια
  1. Ρε καφετζή, ανέρτησε το όλο. Την ώρα που "τα παίρνω" πρέπει να πάω να το ψάξω. Και το' ψαξα. Και το φινάλε με βούλωσε κανονικά...και δεν "τα πήρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ σήμερα έχει 15.795 και 14.934 την περασμένη Τετάρτη μας κάνει 30.729. Να δούμε μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε μηδενική ανεργία????? ΄Οπως μηδενική ανοχή για διάφορα άλλα…… Αγοράζετε κορόιδα . 1500 φύλλα πουλάει να δούμε που θα πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 241 χρόνια δυναμικής παρουσίας του Ελληνισμού στις ΗΠΑ: Το πρώτο σχολείο στις ΗΠΑ, φιάχτηκε από τον 'Ελληνα (καταγωγή Αρκαδία) Α. Γιαννόπουλο -ήταν και ο πρώτος δάσκαλός του- στα 1788, στον 'Αγιο Αυγουστίνο, Φλόριδας. Σώζεται ως μουσείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι ότι θα πέσει το κωστάκι,
    ούτε αν θα προκαλέσει κρότο ανάλογο της φούσκας του.

    Το πρόβλημα είναι ότι θα πάει από το σπαθί των βρούτων..

    ..των αυλοκολάκων που ο ίδιος μάζεψε τριγύρω του, ανεγκέφαλος ών..

    ..και της ντορίτσας που τόσο θωπεύει αλλά και φοβάται..

    "ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟΝ ΒΡΟΥΤΕ :::" θα ανακράξει λοιπόν το δύσμοιρο κωστάκι..

    και μετά θα εξαφανιστεί κάτω από τόνους αιώνων..
    ..γιατί άλλο ίδρυμα με το όνομά του δεν μπορεί να φτιαχτεί..

    ..ο θείος βλέπετε πρόλαβε και κατοχύρωσε την πατέντα..

    ΔΥΣΜΟΙΡΟ κωστάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 18 Μάρτιος 2009 3:54 μμ

    Ο Κωστάκης θα φύγει με σύνταξη πρωθυπουργού, ενώ εσύ Θάσε πάντα μπατίρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι η φετινή Ανάσταση, να σηματοδωτήσει και την Ανάσταση του Ελληνισμού. Είθε οι αγώνες των Μακεδονομάχων, των Βορειοηπειρωτών, των Κυπρίων και όλων των αλύτρωτων αδελφών μας να δικαιωθούν. Κάθε εκτοπισμένος Έλληνας να επιστρέψει στο σπίτι του και η Ελλάδα ν’ αποκτήσει επιτέλους το κλέος και τη δόξα που της αξίζει.
    Είθε ν’ ανατήλει ο δικός μας ήλιος, ο ήλιος του Λεωνίδα και του Αλεξάνδρου, ο ήλιος του Σωκράτη και του Λιαντίνη, ο ήλιος του Ελύτη και του Ρίτσου, του Δραγούμη και του Περικλή Γιαννόπουλου, της Μπουμπουλίνας και του Παλληκαρίδη, ο ήλιος του Αυξεντίου και του Μπότσαρη, ο ήλιος της Βεργίνας, να μας φωτίσει, να μας θυμίσει από πού ερχόμαστε για να καταλάβουμε πού πρέπει να πάμε, για να φέρει τη δικαιοσύνη που εδώ και αιώνες ψάχνει ο Ελληνισμός.
    Καλή λευτεριά αδέλφια… Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΧΟΝΤΡΕ ΧΟΝΤΡΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΚΙΑΔΕΛΦΗ,

    ΔΙΕΔΩΣΕΣ ΠΩΣ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ..

    ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΚΩΛΙΑΣΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το δια ταύτα να μας πεις.. γιατί καλή είναι η κριτική καλλίτερη όμως η προοπτική..

    ποιος λοιπον να την υψώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΞΩ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ-ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ.
    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΒΟΥΔΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

    Ανακοινώνουμε ότι τα μέλη μας αναλαμβάνουν τη φύλαξη κάθε χώρου (καταστήματος, γραφείου, κ.λπ.).

    Διαθέτουμε πλήρη εξοπλισμό (κάθε είδους όπλο, δακρυγόνα, χημικά, χειροβομβίδες, πολυβόλα, χειροπέδες, εργαστήρια σαπωνοποιίας για κορμιά κομμουνιστών, ιδιόκτητα ξερονήσια, τάνκς, ελικόπτερα απάτσι, κ.α.).

    Οι τιμές μας είναι προσιτές για όλους:
    -Για τους φίλους της Χρυσής Αυγής ΔΩΡΕΑΝ φύλαξη.
    -Για τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ έκπτωση 75%.
    -Για τα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έκπτωση 50% και 5 χρόνια άτοκες δόσεις.

    Μην τολμήσει κανένας κομμουνιστής να ζητήσει τις υπηρεσίες μας(ΠΑΣΟΚΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Λ.Π) γιατί θα τον κάψουμε ζωντανό αυτόν και το μαγαζί του.

    Εκ της διοικούσης επιτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί τόσο μίσος κατά των αρίστων;
    Οι άριστοι μαθητές κατά κανόνα δεν σκοτώνουν γάτες και σκύλους, έχουν πιο δημιουργικούς τρόπους να περνάνε την ώρα τους.
    Και συνήθως δεν είναι άριστοι μόνο στα μαθήματα αλλά και στο ήθος και στη συμπεριφορά και σε όλες τις εκδηλώσεις τους, εν αντιθέσει με τους κακούς μαθητές που συνήθως εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, στρέφονται κατά των αρίστων, τους ειρωνεύονται, τους αποκαλούν "φυτά", ενώ και η συμπεριφορά τους στην τάξη είναι ενοχλητική και προβληματική. Προσπαθούν να διακριθούν με διάφορες "εξυπνάδες" αφού άλλου είδους διάκριση δεν μπορούν να επιτύχουν.
    Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην τιμήσει το σχολείο τον άριστο μαθητή ονομάζοντάς τον σημαιοφόρο.
    Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένα μηχάνημα που να μετράει την αγάπη που αισθάνεται καθένας για την πατρίδα του.
    Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει η Ιερά εξέταση, ο φασισμός, οι σκύλοι και οι γάτες σε ένα κείμενο που θέλει να αμφισβητήσει τη διαδικασία με την οποία ορίζεται ο σημαιοφόρος του σχολείου.
    Ακόμη κι αν υπάρχουν καναδυό επιχειρήματα που ευσταθούν, ακυρώνονται από την εμπάθεια και το μένος που αποπνέει το κείμενο εναντίον των καλών μαθητών.
    Και τι αποπροσανατολιστικό ερώτημα είναι αυτό το
    "Ποιος είναι αυτός που δίνει το δικαίωμα σε 10 δημόσιους εκπαιδευτικούς λειτουργούς του Κράτους να αποφασίζουν για το ποιος........θα σηκώσει «της πατρίδας μου την σημαία»;"
    Η Πολιτεία το δίνει αυτό το δικαίωμα και προφανώς πρέπει να το δώσει στους εκπαιδευτικούς.
    Σε ποιον να το δώσει;
    Στο μπακάλη της γειτονιάς;
    Ή στον αλήτη που έχει το κωλόμπαρο και το ξενυχτάδικο απέναντι από το σχολείο;
    Όσο για τη γνώμη που έχουν οι "κακοί μαθητές" ή αν θέλουν να φτύσουν τον σημαιοφόρο, είναι γνωστή η απάντηση.
    Πάντα οι μέτριοι εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους την επιθετικότητά τους προς τους άριστους. Είναι συνέπεια του φθόνου.
    (Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν τα εισαγωγικά στη φράση "κακοί μαθητές". Υπάρχουν καλοί μαθητές και κακοί μαθητές. Η καταγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ρατσισμός)

    Καφενόβιος

    Υ.Γ. Δεν υπήρξα ποτέ άριστος μαθητής αλλά σέβομαι τον κόπο που καταβάλλει κάποιος για να γίνει άριστος. Και του αξίζει κάθε τιμητική διάκριση, προφανώς και η Σημαία.
    Αν θέλουμε να πάμε λίγο μπροστά, οφείλουμε να τιμούμε την φιλοπονία και όχι την φυγοπονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο.Επίσης,προς τον αρθογράφο του "Της πατρίδας μου η σημαία"και τους ομοιδεάτες του, θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση:Στην αρχή του άρθρου γίνεται σαφής υπαινιγμός για τη κατάργηση των παρελάσεων.Τί σας πειράζει ενας θεσμός ο οποίος εξυπηρετεί καθαρά πατριωτικούς σκοπούς.Μας θυμίζει την ιστορία μας και αναπτερώνει το πατριωτικό μας αίσθημα.Μήπως "βασανίζονται" τα παιδάκια με το δήθεν στρατιωτικό βήμα;(λέω δήθεν γιατί μόνο στρατιωτικό δεν είναι,λες και πάνε για καφέ στη πλατεία)Είναι μήπως φασιστική η εθελοντική συμμετοχή στις παρελάσεις μας;Είναι μήπως ρατσιστική η παράταξη βάση του ύψους(χάρη ομοιομορφίας);Αυτά τα φαινομενικά σωστά επιχειρήματα με το σαθρό όμως οικοδόμημα,δεν μπορούν να έχουν αντίκτυπο σε κανένα μεστωμένο στις απόψεις του αναγνώστη και έχουν καθαρά αποπροσανατολιστικούς σκοπούς.Ζήτω οι παρελάσεις,ζήτω το Έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου