Δηλώσεις Γιαννόπουλου για τις αγροτικές κοινητοποιήσεις

1
Η Δήλωση Γιαννόπουλου

«…Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια γιατί έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων τους με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει αγανάκτηση άσχετα αν κάποιος τα υιοθετεί η δεν υιοθετεί τις ακραίες λύσεις, να κόβεται δηλαδή η χώρα στη μέση. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση νομίζω ότι μπορεί να μην ικανοποιούν και δεν ικανοποιούν πλήρως τα αιτήματα τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες των αγροτών αλλά τέλος πάντων δίνουν μια λύση.

Η πολιτική μας τη συγκεκριμένη χρονιά στον αγροτικό τομέα έπρεπε να ήταν περισσότερο στοχευμένη. Το μεγαλύτερο και περισσότερο μαχητικό κομμάτι της κινητοποίησης είναι αυτοί που καλλιεργούν βαμβάκι. Αυτοί έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Βλέπει κανείς ότι στα μπλόκα πολύ λίγο συμμετέχουν κάποιοι άλλοι καλλιεργητές άλλων προϊόντων.
Η περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργεί μια άλλη πολιτική διεκδίκησης από αυτή που έχουν οι δικοί μας οι αγρότες, οι αγρότες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας .
Οι απαιτήσεις δεν θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις στρεμματικές καλλιέργειες αλλά να είναι εναρμονισμένες με τις αποδόσεις. Έτσι ελέγχεται αν κάποιος ή κάποιοι είναι πραγματικοί αγρότες είναι αγρότες στα χαρτιά της.
Ακολουθούμε μια στρεβλή πολιτική και δεν παίρνουμε αυτό το μέτρο που είναι και σωστό και δίκαιο.
Βέβαια διαπραγματευτής είναι ο κ. Σουφλιάς που είναι Θεσσαλός όπως και ο κ. Χατζηγάκης που επίσης πολιτεύεται στη Θεσσαλία .
Αυτοί που καλλιεργούν, αυτοί που αποδίδουν έχουν απόλυτα δίκαιο, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν στρεμματικές εκτάσεις μόνο πάνε και ρίχουν ένα σπόρο χωρίς να έχουν οποιεσδήποτε σοβαρές επιβαρύνσεις και περιμένουν μόνο να εισπράττουν.
Είναι αυτοί που ευνοούνται γιατί εμφανίζουν μεγάλες στρεμματικές εκτάσεις και δημιουργούν πρόβλημα στους άλλους αγρότες
Θα πρέπει να το δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα κυβέρνηση
Δεν πρέπει να διαιωνίζουν αυτό το καθεστώς.
Πρέπει να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα τα κόστη σε ό,τι αφορά τα εφόδια. Να είμαστε λογικοί και σοβαροί σε ό,τι αφορά την αγροτική πολιτική την καλλιεργούμε ποτέ καλλιεργούμε πόσα στρέμματα καλλιεργούμε για να έχουν και αγρότες μια συγκεκριμένη πληροφόρηση.
Χάρηκα που είδα νέους αγρότες νέα παιδιά που μιλά ήταν πολύ ωραία. Διαπιστώνω ότι έχουν παιδιά οι αγρότες που είναι στα μπλόκα. Αυτούς πρέπει να ενισχύσουμε σ' αυτούς πρέπει να δώσουμε ελπίδα. Σ' αυτούς πρέπει να δώσουμε η δυνατότητα των μεγαλύτερων παροχών και όχι ψεύτικες παροχές πλειοδοσίας.
Υπάρχει ο πέλεκυς της Ε.Ε. αλλά δεν είναι δυνατόν να μην ενισχύσουμε τις βασικές καλλιέργειες.
Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με κάποια τεχνάσματα στήριξε την καλλιέργεια του βαμβακιού. Βέβαια τώρα υπάρχει διεθνής οικονομική δυσπραγία και υπάρχουν προβλήματα.
Θα ήταν περίεργη πρωτοτυπία η Ελλάδα να μεγαλουργεί με όσα συμβαίνουν γύρω μας στον τομέα της αγροτικής πολιτικής.
Πρέπει να έχουμε κοινωνικό πρόσωπο και εμείς ως Ν.Δ.
Δεν μπορούμε να θέλουμε να φτιάξουμε το οικονομικό προφίλ της Ελλάδας.
Πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν ζώντες οργανισμοί ζώντες άνθρωποι και αυτοί είναι οι αγρότες μια μεγάλη κοινωνική ομάδα που βρίσκεται σε κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.»

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου