ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (11/11/08)

Από σήμερα τολμάμε και θα βγάζουμε και μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Κάθε μέρα στις δύο το μεσημέρι και στις επτά το βράδυ η ενημέρωση θα είναι στο καφενείο. Είναι η πρώτη προσπάθεια από blog για την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Επισκεφτείτε το καφενείο για να είστε ενημερωμένοι

Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ



0500...BBC London...Η δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον
Μπράουν συνεχίζει να αυξάνεται, εν μέσω οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα και δείχνει ότι το προβάδισμα που είχε το Συντηρητικό κόμμα μειώθηκε κατά πολύ μέσα σε ένα μήνα.

0530...USATODAYonline....Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors
που βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης, χρειάζεται άμεσα την οικονομική στήριξη των ομοσπονδιακών αρχών και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε θα αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής της, Ρικ Γουάγκονερ.

Χθές βράδυ ΑΠΕ...
Με αφορμή την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Κώστας Καραμανλής απηύθυνε νέο μήνυμα στις τράπεζες να μη μετακυλήσουν τα βάρη στους πολίτες, ενώ είπε ότι το σχέδιο στήριξης δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Ξημερώματα..ΑΠΕ...
Σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Πετροβούνι στο Άγιο Όρος. Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, αλλά δεν απειλεί κάποια Μονή.

...
Η Ένωση Τραπεζών αποφάσισε να στηρίξει το σχέδιο ενίσχυσης των τραπεζών. Κατά της απόφασης τάχθηκε ο Α. Βγενόπουλος. Αντίθετα, ο Τ. Αράπογλου, τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση.

....Οι εργαζόμενοι στα ταμεία, εκτός από το ΙΚΑ,
θα προχωρήσουν την Τρίτη σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και την Τετάρτη σε 24ωρη απεργία. Αίτημα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

CNNonline....
Το Λευκό Οίκο επισκέφτηκε ο Μπάρακ Ομπάμα με τη σύζυγο του, για να συνομιλήσει με τον Τζορτζ Μπους αλλά και να ξεναγηθεί στο κτίριο που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι το σπίτι και το γραφείο του.

Kafeneio news...Ακριβά θα «πληρώσει»
τη φασαρία και το επεισόδιο που είχε με τον βοηθό του Εβαλντ Λίνεν στον Πανιώνιο, τον Αμπντέρ Ραμντάνε, ο Λάμπρος Χούτος, την περασμένη Παρασκευή.Το ΔΣ των «κυανέρυθρων», που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα το βράδυ, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να θέσει εκτός ομάδας τον διεθνή Έλληνα επιθετικό μέχρι τέλος του χρόνου με τον ίδιο να προπονείται με την ομάδα Νέων του συλλόγου, ενώ του αφαιρείται το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μέχρι εκείνο το διάστημα.

Εξεταστικη Βατοπαιδι news kafeneio....Σύμφωνα με
τις καταθέσεις των μαρτύρων, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και η Μονή Βατοπεδίου χρησιμοποίησαν τον ίδιο τοπογράφο για σειρά ακινήτων, τα οποία θεωρούσαν εξ αρχής τις υπό ανταλλαγή εκτάσεις ως άρτιες και οικοδομήσιμες, παραγνωρίζοντας ότι ήταν εν μέρει, ή στο σύνολό τους δασικές.

Reuters Rome...Εκατοντάδες ακυρώσεις
και καθυστερήσεις πτήσεων της Αlitalia προκλήθηκαν σήμερα από την κινητοποίηση των κυβερνητών και των ιπταμένων συνοδών του ιταλικού αερομεταφορέα, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο που έχουν προτείνει για τα συμβόλαια της απασχόλησής τους οι συμμετέχοντες στον επιχειρηματικό όμιλο CAI, που θ' αναλάβει τις τύχες της εταιρείας.

kafeneio news: Tirana....Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας
και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολοκλήρωσης, Ιλίρ Μέτα, ανακοίνωσε ότι μαζί με άλλους βουλευτές της παράταξης αρχίζει απεργία πείνας στην αίθουσα της Βουλής.

..Ένα κολοσσιαίο επενδυτικό
σχέδιο καλείται να εγκρίνει σήμερα και για την επόμενη εξαετία το δ.σ. της ΔΕΗ, καθώς μαζί με την συμμετοχή της επιχείρησης σε ιδιωτικά projects μιλάμε για ένα ποσό που υπερβαίνει τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Και για να βγει αυτό το σχέδιο, ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος φέρεται να θεωρεί ως απαραίτητες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια με σενάρια που κυμαίνονται από 5,5% έως και 10% πάνω από τον πληθωρισμό (!) για τη νέα χρονιά.

kafeneio News...Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού
για τις επεκτάσεις του μετρό προς Πειραιά προχωρεί την προσεχή Παρασκευή η Αττικό Μετρό, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τη συμμετοχή της Μηχανικής του κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Το έργο επαναπροκηρύσσεται από το μηδέν, γεγονός που συνεπάγεται νέο κύκλο μεγάλων καθυστερήσεων. Οι επεκτάσεις προς Πειραιά περιλαμβάνουν έξι συνολικά σταθμούς και είναι συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων.

Ακούσαμε στονALPHA TV ..ο Βλάχος ειπε.....εχουμε πλειοψηφία των 150 + 1 ΒΛΑΚΑ
!!!!! σχ. τι γίνεται ρε παιδια??TV

kafeneio news...Bomba με το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ !!! ...
επιστρέφει χρήματα το κτηματολόγιο!!!!!!

CNN reports....
Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε έως 2,12 δολ., ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 60,29 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το καύσιμο διαπραγματεύθηκε στα 60,98 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο υποχώρησε 10% την εβδομάδα που πέρασε καθώς οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, τα αποθέματα στις ΗΠΑ .....Οι τιμές, που έχουν υποχωρήσει 59% από την αναρρίχησή τους στα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. στις 11 Ιουλίου βρίσκονται 36% χαμηλότερα από πέρυσι.!!!!!! σχ...στην ΕΛΛΑΔΑ τι ?

Reuters....Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί
σε δρόμους εξερράγησαν σήμερα σε πολυσύχναστο σημείο της ανατολικής Βαγδάτης προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 17, ανακοίνωσε η αστυνομία.

kafeneio news....Υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην Αργυρούπολη
πυρπόλησαν άγνωστοι με γκαζάκια ένα τέταρτο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Τρίτης. Δυο ώρες νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να σβήσει φωτιά σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, επί της οδού Ιασωνίδου στο Ελληνικό.

...
Κραυγή απόγνωσης υψώνει ο αγροτικός κόσμος του Έβρου, καθώς οι σοδειές σιταριού, καλαμποκιού, κριθαριού και βαμβακιού μένουν στις αποθήκες, αφού οι τιμές διάθεσης είναι εξευτελιστικές, ενώ οι παραγωγοί δηλώνουν όμηροι των μεσαζόντων και της κρατικής αδιαφορίας. Ο 35χρονος Δημήτρης Συρίδης μιλώντας στον ALPHA είπε, ότι επέλεξε να ασχοληθεί με τη γη, ελπίζοντας σε κάτι καλό, αλλά τώρα το μόνο που βλέπει, είναι ότι κάθε μέρα καταστρέφεται οικονομικά και όχι μόνο.

..
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δέκα μέλη μεγάλου κυκλώματος μαστροπείας, με εγκέφαλο όπως είχε αποκάλυψε ο ALPHA, επιχειρηματίας που έχει στην κατοχή του αλυσίδα αρτοποιείων. Ο επιχειρηματίας -όπως και άλλα επτά άτομα- καταζητείται, ενώ ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι η εισαγγελέας έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων της σπείρας. Πρόκειται για τον Άγγελο Γιαννακόπουλο ο οποίος κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ΄ εξακολούθηση, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της αρπαγής.

kafeneio news...
Στρατιές ανέργων και νέες γενιές μεταναστών είναι οι δύο μεγάλες πληγές της Ευρυτανίας. Παρά την τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, οι νέοι φεύγουν σβήνοντας χωριά από το χάρτη, επιχειρήσεις κλείνουν, η αγορά μαραζώνει, ενώ το διαφαινόμενο λουκέτο στο ΤΕΙ Καρπενησίου θα αποτελέσει σύμφωνα με τους κατοίκους την χαριστική βολή. Η αποκαλούμενη «Ελβετία της Ελλάδας» γερνάει και… γεννάει ανέργους.

ΑΠΕ....
To κατώφλι της Χαρ. Τρικούπη θα περάσουν, για πρώτη φορά σήμερα οι περισσότεροι από τους κορυφαίους Τραπεζίτες της Ελλάδας, για να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξεύρεση τρόπων εξόδου από την οικονομική και πιστωτική κρίση.

ΑΠΕ...Σοβαρότατες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον,
στο τοπίο και στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, κυρίως στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο και τις παράκτιες περιοχές» θα έχει η εφαρμογή του Σχεδίου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού, εκτιμά η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποίησε στη Βουλή ευρεία διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς.

ΑΠΕ...Βρισκόμαστε σε κρίση που αντιμετωπίζεται με
ακρισία τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και σε επίπεδο τραπεζών. Μας λείπει, τουλάχιστον η συνεννόηση", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης για τη στάση των τραπεζών στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

ΑΠΕ...Με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσκομείου
«Ευαγγελισμός» συναντήθηκε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψη της στο νοσηλευτικό ίδρυμα.


ΑΠΕ.... Η κα Παπαρήγα επισήμανε τη θέση του κόμματός τη
ς
για δημόσια υγεία, ενώ σε ομιλία της αναφέρθηκε στο θέμα των
τραπεζών.

Nova Radio FM 1233 on the news....Δεν επωλήθει η ROLLS ROYS του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή
στο ΛΟΝΔΙΝΟ οπου ειχε βγεί στην Δημοπρασία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σχ.. αυτό δεν το ξερα!!!! ρε τον εθνάρχη το'χανε από τότες το σεμνά και ταπεινά οι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ Ε?????????????????

...Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο
είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή σχετικά με το σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του εγκλήματος καθώς και το Σύμφωνο, σχετικά με τη μετανάστευση.Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι έχει μπει σε εφαρμογή ένας νέος σχεδιασμός για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σημειώνοντας ότι είναι ορατή η βελτίωση κυρίως σε επίπεδο αποκαλύψεων από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.

....Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, η Κτηματική Εταιρεία
του Δημοσίου και η Μονή Βατοπεδίου χρησιμοποίησαν τον ίδιο τοπογράφο για σειρά ακινήτων, τα οποία θεωρούσαν εξ αρχής τις υπό ανταλλαγή εκτάσεις ως άρτιες και οικοδομήσιμες, παραγνωρίζοντας ότι ήταν εν μέρει, ή στο σύνολό τους δασικές.

kafeneio news....Χαμός στα Νοσοκομεία οπου ειναι γεμάτα με Λαθρομετανάστες ασθενείς!!!!!!!! με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανθρώπινη αντιμετώπιση ασθενών , οι οποίοι είναι ΕΞΑΛΛΟΙ όπως συνέβη σήμερα στο Τζάνειο Νοσοκομείο!!!! ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ!! - Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!

..Στους καταναλωτές με αυξήσεις στα τιμολόγια,
που θα φτάσουν την προσεχή εξαετία σωρευτικά στο 35%, σχεδιάζει να μετακυλίσει η ΔΕΗ το κόστος υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος, όπως προβλέπει το business plan για την περίοδο 2009-2014 που ανακοινώνεται σήμερα, Τρίτη, στο διοικητικό της συμβούλιο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ