Ιερές Μπίζνες το ανάγνωσμα Η συνέχεια

Μπορεί η Μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενος Εφραίμ να κατέχουν τα «σκήπτρα» στον κτηματομεσιτικό τομέα, αλλά στον ξενοδοχειακό την πρωτιά κατέχει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και ο μητροπολίτης Αμβρόσιος με το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Σήμαντρον», ή όπως πολλοί το αποκαλούν το «Μέγα Σπήλαιο Resort», αφού στην περιοχή που ανεγέρθη η χλιδάτη μονάδα υπήρχε μοναστηριακός οικισμός και μετόχι της ιστορικής Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.

Ο μοναστηριακός οικισμός, τα πέτρινα σπίτια που με πολύ μεράκι είχαν κτίσει πριν από πολλά χρόνια μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στη θέση Μετόχι (ονομασία που προήλθε από το μετόχι που υπήρχε εκεί) για να ξαποστάζουν μετά τις σκληρές γεωργικές εργασίες, μετατράπηκαν με επίσης πολύ μεράκι και περισσότερο χρήμα σε υπερπολυτελή δωμάτια με κόστος διανυκτέρευσης 102,5 ευρώ και σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Εμπνευστής της μεγάλης αυτής επένδυσης, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, η επιχειρηματική δεινότητα του οποίου έχει προκαλέσει το θαυμασμό φίλων και αντιπάλων του.

Μόλις 167 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στο χωριό Ελαιώνας Διακοφτού στη θέση Μετόχι, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δημιούργησε έναν «επίγειο» παράδεισο για πιστούς (με φουσκωμένα πορτοφόλια), που σπεύδουν να απολαύσουν τις ομορφιές και τις υπηρεσίες του «Σήμαντρον».

Ο Αμβρόσιος το είπε και το έκανε. Υπήρχαν αντιδράσεις, «ομηρικές» μάχες μεταξύ μηχανικών, κατοίκων της περιοχής και μοναχών για την ανέγερση αυτής της ξενοδοχειακής μονάδος. Οι τελευταίοι μάλιστα αντιδρούσαν στην αναπαλαίωση των κελιών της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, των κελιών που χρησιμοποιούσαν όταν πήγαιναν στην περιοχή Μετόχι για να καλλιεργήσουν τα αμπέλια και να κάνουν διάφορες γεωργικές εργασίες. Ο Αμβρόσιος κίνησε όμως γη και ουρανό πείθονταας υπουργούς και επιχειρηματίες για τη χρησιμότητα του έργου και έτσι το έργο ενισχύθηκε από τα κονδύλια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με ποσοστά 25% για την κατασκευή του νέου κτιρίου και 45% για την αναπαλαίωση των μισοκατεστραμμένων κτιρίων. Αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του μητροπολίτη ήταν μέσα σε τέσσερα χρόνια να δημιουργηθεί το «Σήμαντρον». Ενα πολυτελέστατο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με σουίτες, πισίνες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Το ξενοδοχείο, που κόστισε περίπου 4.000.000 ευρώ κατασκεύασε η εταιρεία «Μετόχι Α.Ε.», δημιουργός της οποίας είναι ο ίδιος μητροπολίτης και μάλιστα έχει ήδη φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας show biz και όχι μόνο. Οπως διαφημίζει το σχετικό site στο Διαδίκτυο (με πληροφορίες στα αγγλικά και στα ελληνικά), «μόλις 350 μέτρα από τη μαγευτική παραλία του χωριού, με θέα τον ορεινό όγκο του Χελμού και μέσα σε ένα κατάφυτο κτήμα 50 στρεμμάτων με ελαιώνες, πορτοκαλεώνες, κυπαρίσσια και πλατάνια, το «Σήμαντρον» αποτελεί χώρο αυθεντικής φιλοξενίας και απαράμιλλης αισθητικής. Η φυσική ομορφιά του τοπίου είναι μοναδική, καθώς συνδυάζει την ηρεμία της θάλασσας με την άγρια γοητεία του βουνού. Είναι μια όαση ηρεμίας και αγαλλίασης που φέρνει στη μνήμη εικόνες άλλων εποχών».

102,5 ευρώ το μονόκλινο και 155 ευρώ το δίκλινο

Και τα 42 δωμάτια (δυναμικότητας 108 κλινών) είναι σουίτες που έχουν τηλεόραση, βιβλιοθήκη, Ιντερνετ και 24ωρο ρουμ σέρβις. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα μεγάλη κάβα κρασιών, παραδοσιακό πρωινό, δυνατότητα χορτοφαγικού μενού, μπαρ, μπουτίκ με παραδοσιακά προϊόντα, σύνδεση με την παραλία του Ελαιώνα με ηλεκτρικά αμαξίδια, βιολογικό κήπο και φάρμα με ζώα... Και όλα αυτά σε λογικές τιμές... Σύμφωνα με τους υπευθύνους το μονόκλινο δωμάτιο κοστίζει μόνο 102,5 ευρώ και το δίκλινο 155 ευρώ. Βέβαια η τιμή αναβαίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και την εποχή.
espresso

Σχόλιο καφενείου:Δεν ξέρω με ποιο κλάδο δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη οι ιερωμένοι μας, αλλά καλού κακού κάνω και κάνα σταυρό να μη μάθουν την επιτυχία του καφενείου μας και τσουκ μας ανοίξουν κανένα δίπλα και άντε μετά να τα βάλεις με τους ανθρώπους του Θεού