Βοηθήστε με γιατί θα τρελαθώ

Γράφει ο Ιάσων

Αφού διάβασα όλα τα άρθρα σας για τα χάλια που έχουμε ως χώρα , σκέφτηκα να πάω στην ιστοσελίδα του λογιστηρίου του κράτους για να δω το δημόσιο χρέος από την μεταπολίτευση και εντεύθεν (πολύ μου άρεσε αυτό το εντεύθεν, κάποτε ζήτησα από ένα γκαρσόνι μια πορτοκαλάδα άνευ ανθρακικού, με κοίταξε καλά και πήγε και ρώτησε τον καφετζή τι σήμαινε το άνευ ). Τι λέτε ότι βρήκα στην ιστοσελίδα ! είχε μόνον για τις τιμές των ομολόγων ενός έτους δύο τριών κτλ . Μόνο για το δημόσιο χρέος δεν είχε . Επειδή πριν το 77 ταξίδευα θυμήθηκα ότι πριν τις εκλογές του 81 το χρέος ήταν λιγότερο από 1 δις δραχμές . Για να μην γράφω ότι θυμάμαι εγώ , έψαξα και βρήκα τα παρακάτω στοιχεία :

1.ΧΡΕΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Ολα τα στοιχεία διαβάστε εδώ

23.430 δισ. δρχ. (111,0%) το 1993, όταν η Ν.Δ. παρέδωσε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ, και, τέλος 47.412 δισ. δρχ. (115,9%) το 2000, παρά τις προσπάθειες μείωσής του (βλέπε, σχετικά, στη συνέχεια).

Τα στοιχεία είναι τα ίδια .

Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον οικονομολόγο και πανεπιστημιακό καθηγητή το χρέος την πρώτη τετραετία τετραπλασιάστηκε .

Την δεύτερη τριπλασιάστηκε .

Με τον Μητσοτάκαρο πρωθυπουργό το χρέος μέσα σε τρία χρόνια , ευτυχώς ,από 9 δις πήγε στα 23 δις.

Σε άλλο άρθρο που βρήκα γράφει :

Τα 252 δις ευρώ άγγιξε το δημόσιο χρέος το πρώτο εξάμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται και στην ανοδική πορεία των επιτοκίων. Το ίδιο διάστημα, τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου περιορίστηκαν και ανήλθαν στα 961,2 εκατ. ευρώ.

Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται , από δις δραχμές πάμε σε δις ευρώ , δηλαδή αν πολλαπλασιάσω το 252 με το 340 =85680 τρις .

Κοντεύω να τρελαθώ με αυτό το νούμερο και δεν είναι 340 είναι 340 και κάτι δεν μπορώ να το θυμηθώ τώρα έχω πάθει σοκ . Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται από 47 δις δρχ το 2000 να φτάσουμε 85 τρις δρχ μέσα σε 8 χρόνια.

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μην τρελαθώ θα του είμαι υπόχρεος.

Δηλαδή αν οι πρωθυπουργοί που ήταν και είναι όλοι τους απόφοιτοι πανεπιστημίου, οικονομολόγος και καθηγητής ο Π΄ΔΡΕΟΥ ,δικηγόρος ο Μητσοτάκης,οικονομολόγος και καθηγητής ο Σημίτης ,οικονομολόγος ο Καραμανλής μήπως, λέω μήπως, ο σκοπός τους ήταν και είναι να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους μορφωμένους ; ο πατέρας μου είχε τελειώσει δύο τάξεις του δημοτικού γιατί δεν πρόλαβε να πάει παρά πάνω λόγω της καταστροφής του 1922 στην Μ. Ασία μου έλεγε τα πόδια να τα απλώνεις πιο μέσα από το πάπλωμα .

Μήπως με λιγότερες σπουδές αν είχαν οι εκπρόσωποι του λαού όπως π.χ ο πατέρας μου θα ήμασταν καλύτερα ;

Ιάσων