Υπάρχουν αδιέξοδα στις Δημοκρατίες;

28
Η παρέα του καφενείου συνεχώς μεγαλώνει. Καλωσορίζουμε σήμερα κοντά μας τον Γιώργο Πιπερόπουλο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο οποίος θα γράφει για το καφενείο.
Καλώς ήλθες φίλε Γιώργο στη παρέα μας. Δημοσιεύουμε το άρθρο που μας έστειλε το οποίο γίνεται πολύ επίκαιρο σήμερα με τις εξελίξεις στην υπόθεση Δαιλάκη.

----------------------------------------

Tο ερώτημα στην εποχή μας είναι: υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε στο δημοκρατικό πολίτευμα να επιβάλλεται η απόφαση της πλειοψηφίας ενώ ταυτόχρονα να διατηρείται το δικαίωμα της μειοψηφίας να ελέγχει την εξουσία και τις αποφάσεις της για το κοινό καλό από καλά πληροφορημένους πολίτες που διαθέτουν τις απαραίτητες ικανότητες ευθυκρισίας.

Δυστυχώς αυτό συχνά δεν ισχύει και θα επικαλεσθώ το παρακάτω παράδειγμα ζητώντας, ταυτόχρονα, την απαραίτητη συγνώμη από γονείς και συγγενείς παιδιών με «ειδικές ανάγκες». Υποθέστε ότι μια τάξη δημοτικού με 9 παιδιά με «ειδικές ανάγκες» (τα χαρακτηρίζει το σύνδρομο Down ) έχει ένα χαρισματικό δάσκαλο που θέλει να τους διδάξει τι είναι Δημοκρατία. Τους εξηγεί, λοιπόν, και γίνεται κατανοητός, να ψηφίσουν μόνα τους, δημοκρατικά και χωρίς την δική του παρουσία να κάνουν κάτι που θα αποφασίσει η πλειοψηφία. Ο δάσκαλος αποχωρεί από την τάξη και αφήνει τα παιδιά να συζητήσουν το θέμα. Όταν επιστρέφει τα παιδιά του ανακοινώνουν το αποτέλεσμα: 5 ψήφισαν ΥΠΕΡ της απόφασης, 3 ψήφισαν ΚΑΤΑ και 1 παιδί έριξε λευκό!

Τους ρωτά τι επέλεξαν να κάνουν και εμβρόντητος ακούει «να σας πετάξουμε Κύριε έξω από το παράθυρο και μετά αφού ανεβείτε επάνω να μας πείτε πώς αισθανθήκατε πέφτοντας!»

Η αίθουσα διδασκαλίας βρίσκεται στον τρίτο όροφο!!!

Ο χαρισματικός, καλοπροαίρετος δάσκαλος έχει δυο επιλογές: να ακολουθήσει την απόφαση των παιδιών επιβεβαιώνοντας την ομορφιά και τη δύναμη της δημοκρατίας οπότε και θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ πέφτοντας από τέτοιο ύψος ή να ακυρώσει τις δημοκρατικές διαδικασίες κατηγορώντας τα παιδιά ότι με δεδομένο το πρόβλημά τους είναι ΑΝΙΚΑΝΑ να πάρουν σοβαρές αποφάσεις οπότε και καταργεί τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σώζοντας τη ζωή του και αποφεύγοντας να εμπλέξει τα παιδιά σε μια εγκληματική πράξη!!!

Στις σύγχρονες δημοκρατίες, πολύ συχνά, οι πολίτες από έλλειψη υπεύθυνης πληροφόρησης και από την παροχή τόνων παραπληροφόρησης αδυνατούν να λειτουργήσουν με λογική και γνώση οπότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λειτουργούν ως «παιδιά με ειδικές ανάγκες» και μετά αυτοαποκαλούνται…ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ!!!

Οι συμπαθείς πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, ίσως θα έπρεπε να θεσμοθετήσουν κάποια στιγμή «απόσυρσης» από την πολιτική επιστρέφοντας στις όποιες άλλες ασχολίες τους, εάν διαθέτουν, όπως έκανε ο Ρωμαίος Στρατηγός Κινκινάτος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους και εκείνες που κατά καιρούς εξαπολύουν μύδρους κατά των Αρχηγών τους και των «κύκλων» που τους περιβάλλουν αλλά…παραμένουν στην ενεργό Κομματική ζωή, ίσως επειδή αυτάρεσκα πιστεύουν ότι χωρίς αυτούς το ΣΥΣΤΗΜΑ θα μπορούσε να καταρρεύσει!

Η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που κάποιος ή κάποια εκλέγεται ή διορίζεται στο παιχνίδι της εξουσίας, όπως σχολιάζει ο λαός μας μάλλον «γλυκαίνεται» και ενώ βλέπουν τα στραβά δεν αποχωρούν πείθοντας τους εαυτούς τους ότι εφόσον μένω μέσα στο παιχνίδι μπορούν να ασκήσουν «δημιουργική κριτική» που θα επαναφέρει το Κόμμα τους στο σωστό δρόμο…

Εβίβα, λαέ, και…Καλά κρασιά!…

Θυμάστε την Αννα Συνοδινού;;;

Προσωπικά, αφού συμμετείχα ως υποψήφιος της Ν.Δ. στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης πλησιάζοντας τους 25 χιλιάδες σταυρούς το 1996 (με τη ΝΔ στο….36.59%) επέλεξα συνειδητά το δρόμο προς την…έξοδο! έστω και αν όπως διαβεβαιώνουν οι αριθμοί σταυρών που πήρα τότε ήδη από το 2000 θα ήμουν βουλευτής! Στην απόφασή μου φωτεινό παράδειγμα υπήρξε η Άννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ και η δική της παραίτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον τρόπο που έγινε και για τους λόγους που έγινε, αλλά εκείνη την περίπτωση και οποιαδήποτε διδάγματα θα μπορούσαν να προκύψουν ΔΕΝ μας το θυμίζουν τα ΜΜΕ!

Γιατί άραγε;

Προσωπικά - έστω και αν η θέση μου παρεξηγηθεί, χωρίς να γίνομαι προσβλητικός, επειδή γνώρισα και γνωρίζω πολλούς πολιτικούς - θεωρώ ότι αρκετοί εκ των πολιτικών μας ανδρών και γυναικών βρίσκονται στην πολιτική ζωή για προσωπικό όφελος (συμβολικό και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και οικονομικό) που το κρύβουν πίσω από βαρύγδουπες διακηρύξεις για …προσφορά, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τα κοινά…

Με τα γεγονότα των ημερών μας, όντως, …καλά κρασιά!

Ο Σωκράτης δηλώνει στον Γλαύκωνα πριν είκοσι πέντε αιώνες σύμφωνα με τον Πλάτωνα ότι η Ουτοπική νέα ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα ευδοκιμήσει μόνο εφόσον οι Φιλόσοφοι γίνουν Άρχοντες ή αυτοί που διοικούν γίνουν περισσότερο…φιλόσοφοι! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, και φυσικά δεν το έχω και εγώ, να εγκαλέσει τις καλές προθέσεις κανενός υποψηφίου για κοινό αιρετό αξίωμα. Αλλά κάποιοι από εμάς θα έπρεπε να ρωτάμε :

Πρώτον, «τα Κόμματα πώς και με ποια κριτήρια επιλέγουν υποψηφίους;»

Δεύτερον, «όταν ένας υποψήφιος δεν εκλεγεί, γιατί επιμένει και κατεβαίνει ξανά και ξανά ώσπου να εκλεγεί;» και,

Τρίτον «όταν ο λαός στις επόμενες εκλογές στείλει στο σπίτι του έναν εκλεγμένο, τότε αυτός γιατί το ζητά με επιμονή και το Κόμμα γιατί τον τοποθετεί σε κάποια από τις χιλιάδες θέσεις εξουσίας σε ΔΕΚΟ;»

Η Δημοκρατία νοσεί;

Το Δημοκρατικό πολίτευμα απαιτεί πολίτες ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ, με ψηλό αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ για τις επιλογές τους, ΙΚΑΝΟΥΣ να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως όνειρα θερινής νυκτός. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε παγκόσμια κλίμακα κυρίαρχο είναι το «αλισβερίσι», ενώ απάθεια και κυνισμός μας οδηγούν να ΜΗ συμμετέχουμε σε διαδικασίες εκλογικές και να εκλέγονται με αστεία ποσοστά ψήφων άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες και αποδεδειγμένες ικανότητες, κατευθυνόμενοι από άγνωστες δυνάμεις και σκοτεινά κέντρα εξουσίας και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες από άκρο σε άκρο του Πλανήτης μας.

Οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες για τους πολίτες στο μέτωπο της ακρίβειας, για τους λαούς σε πολέμους χωρίς De Jure έγκριση, στις διεθνείς αγορές με την αναιτιολόγητη κερδοσκοπία στις τιμές πετρελαίου, στη Φύση με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαμε και θα έχουμε!..

Στην Ελλάδα, βέβαια, η ψήφος είναι ακόμη…ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

Στην ΔΕΘ, πριν ένα δεκαπενθήμερο, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε πρόωρες εθνικές…Εκλογές! Η αλήθεια είναι ότι τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ΔΕΝ επιτρέπουν άλλα περιθώρια για «εμπαιγμό» των Ελλήνων από τα 2 Κόμματα Εξουσίας. Και ακούγονται παρασκήνια για πιθανή κεντροαριστερή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ή κεντροδεξιά συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ- ( ή τελικά…,.λέτε να το δούμε ΚΑΙ αυτό, N.Δ.-ΠΑΣΟΚ με αναφορές σε Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες-Χριστιανοδημοκράτες!...)

Πιστεύουν, κάποιοι ότι μπορούν ακόμη να εμπαίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού ή των άλλων λαών;…

Θυμάμαι αυτό που είπε ο Νίξον καθώς του σερβίρανε την ατιμωτική ΕΞΩΣΗ από τον Λευκό Οίκο, επικαλούμενος μια γνωστή θέση: «σε τελική ανάλυση θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι μπορείς να κοροϊδεύεις μέρος του λαού για κάποια χρονικά διαστήματα, αλλά ποτέ ΟΛΟ το λαό, συνεχώς!...»

Γιώργος Πιπερόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

28Σχόλια
  1. Συγγνώμη Δάσκαλε Πιπερόπουλε αλλά το ρητό είναι του Τζών Κέννεντυ και όχι του Watergate-man Mr Nixon!!

    Οπωσδήποτε θα συμφωνήσω με το ότι υπάρχουν προβλήματα στην πολιτική ζωή του τόπου ,αλλά όπως είχε πει και ο συχωρεμένος Ουίνστων Τσώρτσιλ , ''δεν υπάρχει τέλειο η ιδανικό πολιτικό σύστημα , αλλά η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι αυτό με τα λιγότερα ελαττώματα''.

    Στα βορειοευρωπαικά κράτη τα κόμματα κρίνονται στις εκλογές πιό πολύ από τα προγράμματα που παρουσιάζουν και λιγότερο από τις προσωπικότητες των ηγετών τους.
    Το αντίθετο συμβαίνει στα Μεσογειακά κράτη , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
    Ποιός άραγε θυμάται την ιστορία με το πρόγραμμα της Ν.Δ., πριν τις εκλογές του 2004 , όταν με ένα θέμα περί το Ασφαληστικό , έπιασαν οι δημοσιογράφοι τον Καραμανλή μεσα σε ένα αεροπλάνο να μην ξέρει τι τον ρωτούσαν και αυτοί του απάντησαν : ''Διαβάστε στην σελίδα 45 τι γράφει το πρόγραμμα της Ν.Δ.,κύριε Πρόεδρε''.
    Πέρασε στα ΜΜΕ ότι ο Καραμανλής είναι πιό δυναμικός ηγέτης από τον Γιώργο Παπανδρέου .Πολλοί λίγοι πολίτες ενδιαφέρθηκαν να διαβάσουν τα προγραμματα των κομμάτων.
    Σήμερα που η ακρίβεια και η υψηλή φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων μας έχει φέρει στο ΑΜΗΝ , μόλις ακούσαμε τον Γ.Α.Π. στην Δ.Ε.Θ. να υπόσχεται κοινωνική ευαισθησία ξυπνήσαμε .
    Για να δούμε ,πόσο θα μείνουμε ξύπνιοι ........

    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΕ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ. Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... θεωρώ ότι αρκετοί εκ των πολιτικών μας ανδρών και γυναικών βρίσκονται στην πολιτική ζωή για προσωπικό όφελος ...

    Φίλε Γιώργο καλώς όρισες.

    Έχω τη γνώμη ότι γράφεις μόνον ένα μέρος της αλήθειας.
    Θα ήσουν πιο κοντά στην πραγματικότητα αν έγραφες ότι η συντριπτική πλειοφηφία των πολιτικών μας ανδρών και γυναικών, (ανδρών μόνον ως προς το φύλο και όχι ως προς τις αρετές που πρέπει να κοσμούν τους άνδρες) βρίσκονται στην πολιτική ζωή για προσωπικό όφελος.
    Δεν υπάρχει βλαξ και αγύρτης που να μην έχει πολιτικές φιλοδοξίες.
    Εσύ ίσως έχεις λόγους να μην είσαι προσβλητικός.
    Εγώ δεν έχω όμως καμιά τέτοια επιφύλαξη γιατί με έχουν προσβάλει ως πολίτη κατ' επανάληψη αυτά τα ζωντανά.
    Και φοβούμαι πως ότι και να γράψω δεν θα ανταποδώσω ποτέ ούτε μέρος των προσβολών που έχω δεχθεί.
    Λέγεται ότι η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Δεν νομίζω ότι η φράση αυτή έχει εφαρμογή στους δικούς μας πολιτικούς, γιατί όταν προσέρχονται στην πολιτική είναι ήδη διεφθαρμένοι.
    Και αφού σας αρέσει τόσο πολύ ο Πλάτωνας θα σας υπενθυμίσω την άποψη του νεοπλατωνικού Πρόκλου.
    "Λόγος ουν ηγεμών έστω των πράξεων και την μεν φιλότιμον έξιν σωφρονεστέραν ποιείτω, την δε ανυπεύθυνον ορμήν εις βάσανον αγέτω και κρίσιν, και χαίρειν ειπόντες τω βήματι και τω δήμω τον εν ημίν δήμον καταστησόμεθα και τον θόρυβον των παθών εκκόψαντες ακούσωμεν των του νου συμβουλών.
    (Πρέπει λοιπόν ο – ορθός - λόγος να είναι ηγεμών των πράξεών μας και να καθιστά πιο σώφρονα την φιλόδοξη διάθεση, ενώ την μη υπεύθυνη ορμή να την οδηγεί στην βάσανο της κριτικής, και αφού αφήσουμε στο περιθώριο το δημόσιο βήμα και τον δήμο, να βάλουμε τάξη στον δήμο που υπάρχει στο εσωτερικό μας και αφού απομακρυνθούμε από τον θόρυβο των παθών, να ακούσουμε τις συμβουλές του νου.)
    Βλέπετε να εφαρμόζουν πολλοί τα παραπάνω;
    Αν όχι, τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες;
    Απλά να μην τους ξαναψηφίσουν;

    Φιλικά
    Ευθύλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΤΕ ΒΗΜΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ? ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ BLOG ΣΕ BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "σε τελική ανάλυση θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι μπορείς να κοροϊδεύεις μέρος του λαού για κάποια χρονικά διαστήματα, αλλά ποτέ ΟΛΟ το λαό, συνεχώς!..."
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Προσωπικά - έστω και αν η θέση μου παρεξηγηθεί, χωρίς να γίνομαι προσβλητικός, επειδή γνώρισα και γνωρίζω πολλούς πολιτικούς - θεωρώ ότι αρκετοί εκ των πολιτικών μας ανδρών και γυναικών βρίσκονται στην πολιτική ζωή για προσωπικό όφελος (συμβολικό και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και οικονομικό) που το κρύβουν πίσω από βαρύγδουπες διακηρύξεις για …προσφορά, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τα κοινά…"
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΤΟ ΛΕΚΤΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ "ΚΑΘΗΓΗΤΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παληκάρι από τα Σφακιά, το ρητό είναι του Α. Λίνκολν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΣΕΙΣ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΗΤΟ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ.ΘΑ ΤΟΧΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ/ΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣ ΣΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟ.ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΑΤΕ.ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο σε τεχνική αδυναμία ή λόγους ανωτέρας βίας, θα μπορούσα να αποδώσω την απουσία σας από τα σχόλια μιας ανάρτησης, την οποία ο ίδιος δημιουργήσατε και δημοσιεύσατε.
    Οι σχολιαστές της ανάρτησής σας, - μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος - εξέφρασαν κάποιες απόψεις, στις οποίες η δεοντολογία σας τουλάχιστον, θα έπρεπε να σας είχε επιτρέψει - αν όχι επιβάλλει - να απαντήσετε.
    Αντ' αυτού απαντήσατε με ...σιωπή και περιφρόνησή προς όλους μας.
    Αν θεωρείτε πως έχετε "ανέβει" πολύ ψηλά στα μάτια των σπουδαστών σας, έχω να σας πω ότι ο συγκεκριμένος διαδικτυακός χώρος, φιλοξενεί και επιστήμονες ισάξιου ή και μεγαλυτέρου ακόμη βεληνεκούς, από αυτόν που εσείς μπορείτε να φανταστείτε.

    Κύριε Πιπερόπουλε.
    Δεν αποχωρούμε ποτέ από έναν διάλογο, πετώντας μια κόλλα χαρτί στα πρόσωπα των αναγνωστών.

    Θα πρέπει να μέθετε και να ακούτε.

    Αν αυτό αποτελεί για σας λεπτομέρεια, για όλους εμάς αποτελεί βασικό κανόνα στοιχειώδους επικοινωνιακής συμπεριφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Πρέπει λοιπόν ο – ορθός - λόγος να είναι ηγεμών των πράξεών μας και να καθιστά πιο σώφρονα την φιλόδοξη διάθεση .....»


    Η προσπάθεια για ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των «γάμων» των ομοφυλόφιλων, είναι μια καλή εφαρμογή του προηγούμενου λόγου του νεοπλατωνικού Πρόκλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Η Ελλάδα παρουσιάζετε σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι πρώτη στο χωριό και τελευταία στην πόλη. Η Ελληνική οικονομία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια υποανάπτυκτη και ταυτόχρονα αναπτυσσόμενη καπιταλιστική οικονομία αρκετά κάτω από τον μέσο όρο των δυτικό-ευρωπαίων εταίρων μας και αρκετά πάνω από τον μέσο όρο των πρώην κομουνιστικών οικονομιών των Βαλκανίων.
    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ Μ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ZOUGLA.GR ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΠΗΡΕ ΔΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ, ΧΤΙΣΕ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ. ΑΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ "ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ" ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕΝΕΙ -ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ- ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ. ΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ) Κ. ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΣ.....
    ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΖΟΥΝ..."FAMILY PIPEROPOULOS CODE... " ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ....ΒΡΕΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΙ ΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.....ΕΝΙΟΤΕ ΔΕ ΛΥΠΟΘΗΜΑΜΕ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΟΥΣΤ ΚΑΘΑΡΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώτον, «τα Κόμματα πώς και με ποια κριτήρια επιλέγουν υποψηφίους;» ΘΥΜΙΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιά Μανα ειχε δυό παιδιά.
    Το ενα ητανε καλά.

    Τό αλλο ηταν ο ..ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εχω μιαν απορία.
    Αυτός ο.. Καθηγητης Πιπερόπουλος
    πότε διδάσκει τούς μαθητές του ?
    Δεν εχει αφησει Πρωινάδικο η μεσημεριανάδικο που να μη δινει το
    γλοιωδες παρόν του.
    Γιωργομου, στον Αυτιά..
    Ξανα, μανά Γιωργο μου στόν Παπαδάκη..
    Δημήτρη μου στόν Καμπουράκη..
    Τατιάνα μου
    Μπιλιω μου
    Θρασιά μου
    Δρουζα μου
    εχουν γεμίσει σάλια οι τηλεοράσεις μας. Ελεος κυριε...πονηρέ πολιτευτή
    κρυφοδεξιούλη, που θασουνα από το 2000 ...βουλευτής αλλ'α δεν ..ηθελες !!
    Και τωρα εχεις γεμισει το διαδικτυο με "σινδωνιαδεδς" βριθουσες ανοησιων.
    Και τελικά τι προτεινεις?
    Να μην εχουμε βουλευτές που ειναι κατα την γνώμη σου, απατεωνες
    και ατάλαντοι, καί στην θεση τους
    να βαλουμε ποιους ?
    Τους καλους λοχαγους, η τούς συνταγματαρχες,να μας .ξανασωσουν, και να αξιοποιησουν και κανα ...καθηγητη
    σαν και του λογου σου ?
    Ουστ.....

    ΔΟΞΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!!! ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ο ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ" Η ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΑΛΛΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ "ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ" ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ ΤΗΣ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ 3568 ΨΗΦΟΥΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΟΤΙ 3568 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥ. ΕΚΕΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΥΦΤΑ ΣΟΥ. ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΑΜΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΟΥΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ. ΜΟΥΤΖΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Ο ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΣ. ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΙΝΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ) ΑΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε φίλε 4:59 μμ.
    ----------------------------
    Μην παίρνεις αυθαίρετα το δικαίωμα αντιγραφής και αναπαραγωγής σχολίων που δεν ανήκουν σε σένα.
    Η δική μου θέση απέναντι στον κ. Πιπερόπουλο έχει έκφρασθεί σε σχόλιο ανάρτησης, απ' όπου και η αντιγραφή σου, και δεν σκοπεύω να επανέλθω.

    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ
    http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=Publications&file=index&id=1317&tmima=201&categorymenu=2
    ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ 2 ΟΜΟΙΛΙΕΣ ΣΕ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΠΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΝΗ. ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ. ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΕΡΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕ ΚΛΩΝΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε καφετζη μετα απο τετοια σχολια εχεις θάρος η θρασος να προβαλεις θεματα του παπαροπουλου? ελεος πια.
    που ειναι τα παιδια του καφενειου στο θεμα του καθηγητη? θελεις να τους διωξεις ολους? ο ανθρωπος δεν βρισκει στεγη και κατελιξε σε σενα.περασε απο ολα τα βλογς αλλα δεν κολατσισε και την εκανε.εσυ τωρα τον μαθαίνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Δημοκρατία νοσεί;

    Το Δημοκρατικό πολίτευμα απαιτεί πολίτες ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ, με ψηλό αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ για τις επιλογές τους, ΙΚΑΝΟΥΣ να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως όνειρα θερινής νυκτός. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε παγκόσμια κλίμακα κυρίαρχο είναι το «αλισβερίσι», ενώ απάθεια και κυνισμός μας οδηγούν να ΜΗ συμμετέχουμε σε διαδικασίες εκλογικές και να εκλέγονται με αστεία ποσοστά ψήφων άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες και αποδεδειγμένες ικανότητες, κατευθυνόμενοι από άγνωστες δυνάμεις και σκοτεινά κέντρα εξουσίας και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες από άκρο σε άκρο του Πλανήτης μας.
    ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΕΚΛΕΞΑΤΕ ΤΟ ΓΥΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΑΣ. ΔΙ ΕΥΧΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε ανώνυμε 6:30 μμ.
    Το ότι καλωσορίζουμε κάποιον στο Καφενείο, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις απόψεις του, ούτε ότι εγκρίνουμε τις ενέργειές του.
    Δεν γνώριζα τον κ. Πιπερόπουλο ούτε κατ' όνομα και προφανώς ούτε αυτός με γνωρίζει - άλλωστε γράφω με ψευδώνυμο.
    Γι' αυτό και δεν μπορώ να τον καταδικάσω τόσο εύκολα!
    Πιστεύω ότι όταν πρόκειται αποφασίσουμε για το ήθος και την ποιότητα κάποιου πρέπει να έχουμε υπόψη μας το "μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφί μύθον ακούσης".
    Μέχρι στιγμής είδαμε τη μια όψη του νομίσματος.

    Φιλικά
    Ευθύλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από 4,59μμ sorry φίλε giannioitis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΥΡΙΕ ΕΥΘΥΛΟΓΕ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΦΙΛΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΦΙΛΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΤΙΜΗ ΑΥΤΗ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ.... ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ HIT AND RUN. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ. ΤΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΤΗΤΗΣ ΤΟΥ BLOG(ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ) ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ,ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΤΕΤΑΙ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ,ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 7,43 εισαι τσιρακι του παπαροπουλου;
    ο ιδιος προκαλει με τη σταση του και τα δημοσιευματα του. ας κατσει στ αυγα του. σημερα δεν υπαρχουν μαλακες και ουτε μπορει να κορεοϊδεψει κανεναν ο κ. καθηκ.. γητής. διορισε κι εσυ το παιδι σου αν μπορεις παλιομαλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΣΑΙ.ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑ..ΚΑΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΟΙΤΑΞΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΑΡΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΓΩΓΗ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΛΙΒΕΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. το παρήγορο σε τούτον δω τον τόπο,ενίοτε δε και επικίνδυνο ειναι πως ολη η Ελλάδα ενα χωριό.
    Κάπου ,κάποτε ολοι εχουμε συναντηθεί.!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε ανώνυμε 3:59 μμ,
    Όπως θα έχεις διαπιστώσει κι εσένα και όλους τους θαμώνες τους αποκαλώ φίλους και έτσι τους νοιώθω μέσα στο Καφενείο.
    Δεν έκανα κάποια τιμητική εξαίρεση στον κ. Πιπερόπουλο.
    Όσο για τους τίτλους, με αφήνουν αδιάφορο, όταν δεν μου δημιουργούν αηδία.
    Αν συχνάζεις στο Καφενείο ξέρεις τις απόψεις μου υποθέτω για τους τιτλούχους. Τις έχω διατυπώσει κατ' επανάληψη.
    Το ότι δεν απαντά στα σχόλια θεωρώ και εγώ οτι είναι αρνητικό.
    Εδώ κάνουμε διάλογο και αντιπαράθεση απόψεων, όχι απλή "ανάρτηση θέσεων".
    Ποτέ δεν υπήρξα θαυμαστής της οποιασδήποτε "αυθεντίας" ούτε και οπαδός της "από καθέδρας διδασκαλίας".
    Όποιος αρνείται τον γόνιμο διάλογο, ή έχει έλλειψη επιχειρημάτων ή περίσσεια εγωισμού.
    Αλλά πρόσεξε, γράφω για "γόνιμο διάλογο", όχι για εκτόξευση μειωτικών χαρακτηρισμών.
    Το βραχύ μέλλον θα δείξει...

    Φιλικά
    Ευθύλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου