Ο Παναθηναικός κοντά στον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον Παναθηναϊκό, καθώς αναμένεται η τελική διαπραγμάτευση με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έχει την θετική εισήγηση της Αρσεναλ να μεταγραφεί στους «πράσινους», αλλά την Τετάρτη θα υπάρξει και ραντεβού με τον μανατζέρ του.

Ο Παναθηναϊκός θα προσφέρει συμβόλαιο ύψους 2,5 εκ. ευρώ μαζί με τα μπόνους στον παίκτη για διετές συμβόλαιο και όρο να ανανεωθεί για τον τρίτο χρόνο εάν παίξει άνω από τα μισά παιχνίδια, την δεύτερη χρονιά.

Αυτό είναι ίσως και το μοναδικό σημείο διαφοράς των δύο πλευρών καθώς, ο Βραζιλιάνος επιθυμεί να υπογραφεί εξ αρχής τριετές συμβόλαιο.

Εν τω μεταξύ εμπόδιο φαίνεται να μπαίνει στη μεταγραφή του Γκάμπριελ η ομάδα του, Φλουμινέσε, καθώς απαγόρευσε στον παίκτη να μεταβεί στην Αθήνα, λόγω του ότι δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση από τον ΠΑΟ ότι θα πληρώσει την ρήτρα των 1,2 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, η βραζιλιάνικη ομάδα απείλησε τους πράσινους, μέσω του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος Μπράνκο, ότι θα τους καταγγείλει στη FIFA, γιατί προσέγγισαν τον παίκτη χωρίς να συμβουλευτούν την ομάδα πρώτα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης (8/7), ο Κώστας Αντωνίου ήρθε σε επικοινωνία με την ομάδα του Γκάμπριελ, η οποία ζήτησε να σταλεί φαξ που να αποδεικνύει την πληρωμή της ρήτρας του παίκτη. Αυτό αναμένεται να συμβεί την Τετάρτη (9/7), με τον Γκάμπριελ να έρχεται στην Ελλάδα πιθανότατα την Πέμπτη (10/7).