Γιώργος Τρεπεκλής : Ενας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Π. Αθανασίου τίθεται πλέον η αμοιβή του εκπροσώπου και συντονιστή της κοινοπραξίας SAIC (είναι η ανάδοχος του C4I) Γιώργου Τρεπεκλή, ο οποίος σήμερα προσκομίζει τα σχετικά παραστατικά.
Ο Γ. Τρεπεκλής, αν και είναι ο εκπρόσωπος της SAIC στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια από το 2002, κατά περίεργο τρόπο είχε κληθεί σήμερα από τους εισαγγελείς, που από το 2003 ερευνούν την επίμαχη σύμβαση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η υψηλή αμοιβή που έλαβε από τη SAIC, ύψους 8,8 εκατ. ευρώ (μικτά), αίφνης κινητοποίησε τα αντανακλαστικά και έτσι ερευνώνται τα αμερικανικά εμβάσματα, τα τιμολόγια που εξέδωσε σχετικά η Profit (εταιρεία του Γ. Τρεπεκλή), αλλά και η μετέπειτα διαδρομή του χρήματος αυτού.

Η κλήση ως μάρτυρα του Γ. Τρεπεκλή στην παρούσα φάση πλήττει εμμέσως πολιτικά την οικογένεια Παπανδρέου, με την οποία είναι γνωστό ότι διατηρεί, παλαιόθεν, στενούς δεσμούς.

Από δε το εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ οι άσπονδοι σύντροφοι του προέδρου έχουν φροντίσει να αναπτύξουν μια αχλύ μυστηρίου γύρω από ανύπαρκτη -προς στιγμήν- υπεράκτια, που ισχυρίζονται ότι τροφοδοτήθηκε με χρήμα από την Profit του Γ. Τρεπεκλή.

Πάντως, από τη σύμβαση SAIC - Profit πράγματι προκύπτει η σχετική αμοιβή, μέρος της οποίας (2,5 εκατ. ευρώ) κατευθύνθηκε με εμβάσματα προς τον Σίμο Δήμα, που έφερε τη δουλειά στον Γ. Τρεπεκλή, 1,5 εκατ. αφορά φόρους αλλά και αμοιβές συνεργατών ή δαπάνες.

Προς στιγμήν, πάντως, από την υπόθεση αυτή δεν έχει προκύψει το ύποπτο εύρημα, που μπορεί να παραπέμψει σε άνομη συναλλαγή, αντίστοιχη με αυτές της Siemens, μέλους της κοινοπραξίας της SAIC.(enet)