Στο εδώλιο ο Μαντούβαλος για το παραδικαστικό

0
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα θα καθίσουν, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης. Μαζί τους παραπέμπονται σε δίκη, ο δικηγόρος και συνεργάτης του πρώην βουλευτή, Χ. Χατζηπαναγιώτου και ο δικηγόρος Σ.Ντινόπουλος.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις τους, με τις οποίες ζητούσαν να αναιρεθεί το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που τους παρέπεμπε σε δίκη για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

Ο Ευάγγελος Καλούσης, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας δικαστή.

Οι δύο δικηγόροι παραπέμπονται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη από κοινού και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)