Ο Βενιζέλος σταμάτησε να κάνει τον "κινέζο" και παίρνει θέση

Σήμερα στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή»

Ως προς την αποπομπή του Κώστα Σημίτη, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Βλέπω ότι ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η συναρπαστική ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που σε πολλές περιπτώσεις είναι και η ιστορία της χώρας, είναι ενιαία και δεν ακρωτηριάζεται . Είναι τραγικό λάθος να μην αναγνωρίζεται η περίοδος Σημίτη, η οποία αφορά σε όλα τα στελέχη του Κινήματος.
»

Για την εμπλοκή του Θεόδωρου Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens ανέφερε
« Ο πρώην «στρατηγός» του Κινήματος έχει τα δικά του επιχειρήματα και επιβάλλεται να έχει αντιμετώπιση δυνάμει κατηγορουμένου με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ιδιότητα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να αναζητήσει και να παρουσιάσει όλη την αλήθεια επί της υποθέσεως, με δεδομένο ότι οι διαβεβαιώσεις για τα βιβλία και τους ισολογισμούς δεν είναι αρκετές. Τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος, επί της ουσίας.»

Δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται από την πρόταση Λαλιώτη, περί επανίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέγοντας
« Η πρόταση αυτή επαναλαμβάνεται συχνά και η διαδικασία αυτή είναι διαρκής για ένα κόμμα» ενώ έσπευσε να κλείσει κάθε θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ο ίδιος παραμένει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., με στόχο τη νίκη στις εκλογές.

Όσο για το θέμα των πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο του 2009, παράλληλα με τις Ευρωεκλογές, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν, εάν έλθουν στο φως στοιχεία για εμπλοκή στελεχών της Ν.Δ. στο σκάνδαλο της Siemens.